God middag.

{ 2009-12-3020:26:52 } Dagbok | 1 kommentarer


Jobbade idag, REA = mycket folk = mycket att göra. Jobbade med Pella idag, inte för att vi hann prata typ något men i alla fall. I like her very mucho!
Timothy och Julia hämtade mig i Tyresö där jag hade handlat till middagen. Idag bjöds det på tunna skivor kycklingfilé som jag rullade med en röra i (fetaost, hackade oliver och matlgningsgrädde). Stekte dessa i smör. Kokade passta fylld med soltorkade tomater och mozarella och blandade sen dessa med tomatsås från Barilla (tomat och oliver). Blev riktigt lyckat och det blev över till matlåda imorgon också, jippi!
Nu ska jag sätta på en film, somna framför TVn tror jag. Där sover jag som bäst.
Imorgon är det nyår. Kom på att jag måste göra ett inlägg imorgon "mitt 2009", men när ska jag ha tid med det? Hmm, ja det kan man fråga sig.
Nej nu har Timothy hällt upp mineralvatten till mig, har jag sagt att jag måste bli smal nu?! Ångest säger jag bara!




Onsdag.

{ 2009-12-3009:40:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är det onsdag och jag ska jobba. Jobbar mellan tolv och fem så det är inte alls så farligt. Kallt som sjutton är det idag också, måste ha mössa på mig när jag går ut.
Igår så var vi med Vivi hela dagen. Var i Nacka och kollade i deras centrum, tror det är mitt nya favvocentrum. Vi åkte hem, kollade på High School Musical och åt lite leftovers. Vi gick och handlade godis när Julia somnat och Timothy spelade lite dataspel. Kollade på When A Man Loves A Woman.
Timothy skjutsade hem Vivi och sen blev det sängen. För mig i alla fall, Timothy kollade lite på JrVM. Ingen aning om hur det gick i matchen faktiskt.
Nej, nu ska jag ta på mig kläder och åka iväg. Hörs kanske ikväll...




Mer jul...

{ 2009-12-2821:35:41 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår hade vi kalas för Timothy och pappa. Det blev verkligen lyckat. Höll på med mat mellan klockan ett och fem då gästerna började droppa in. De sista gick runt 0100 då vi kollade på Gladiator som var HUR lång som helst, dock väldigt bra. Fick underbara fina julklappar av min sexyvivvs. Jag börjar skriva dagbok nu!
Michis, Leon och Fanny sov över och idag så firade vi allesammans jul ihop. Fick allesammans jätefina julklappar, Michis har verkligen tänkt till och det gör saker så mycket värda.
Efter det var jag hos doktorn. Inga roliga besked direkt, grät lite i telefon och sen åkte vi iväg till Skärhholmen Centrum. Mötte upp Vivvi där och tittade lite snabbt i affärer. Hittade ingeting tyvär.
Kvällen har tillbringats i en biosalong tillsammans med älsklingen. Vi såg Avatar som var riktigt bra. Farmor satt barnvakt till prinsessan som var lite småjobbig när det blev läggdags men tillslut somnade som en liten ängel. Vi har den snällaste dottern.
Nu ska jag sminka av mig, har skrivit i min dagbok. Kanske ska sätta mig med en bok, eller kanske bara somna på soffan?





Jul = ledig?!

{ 2009-12-2710:05:53 } Dagbok | 0 kommentarer


Julen har varit underbar, vi har firat med vänner och familj. Har i och med det blivit ganska dålig, eller väldig dålig uppdatering. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det och tänker nu skriva några rader.

På julaftonsmorgon så var vi som sagt samlade här hemma. Vi åt god julgröt och köttbullsmacka. När det var dags för Julia att sova middag så satte vi oss i bilen och åkte mot Örebro. Julia sov nästan hela vägen och jag tittae på Vänner.
Väl framme så möttes vi utav ett julpyntat hus, levande ljus och underbar familj. Vi satte direkt igång att göra oss lite fina och sen var det Kalle Anka som gällde. Vi drack glögg, julmust och åt varsin lussebulle.
När Kalle var slut så vankades det julbord. Alla läckerheter hade samlats på ett och samma ställe och man skulle kunna säga att vi befann oss i himmelriket ca en och en halv timme.
Nu skulle det öppnas julklappar. Vi fick så mycket fint och Julia bara överröstes med paket. Älskade lila prinsessan hade det helt underbart. Några av sakena vi fick var fina lycktor, jag fick massa Vännerboxar, Timothy fick sexiga röda underkläder som JAG ska ha på mig (detta av min syster Fanny). Vi fick så mycket fint och vi tackar alla så mycket.
Vi kollade på lite film medans Julia somnade och sen spelade vi Rita och Gissa. Jag och Timothy brukar alltid vinna på det men det var inte våran dag. Vi förlorade, kors i taket. Sen blev det sängen.
Jag fick sovmorgon. God frukost och sen lite mys innan det efter lunch bar hem till Stockholm igen.
Vi var hemma i två minuter, lämnade julklappar och hämtade nya som skulle ges bort. Hämtade upp Plutten och så bar det av ut till Dyvik.
Där fick vi massa fina klappar igen, Julia fick bla skridskor och en hockeyhjälm (hur ballt är inte det liksom). Vi åt traditional christmasfood, kalkon med stuffing, potatismos, lingon, sås och majs. Det var sjukt gott och jag önskar jag kunde äta det i princip varje dag. Åkte hem efter god äppelpaj med vaniljglass.
Igår så var jag inne i stan med Fanny och handlade ett och annat på melladagsrean. Det var länge sedan jag handlade till mig själv faktiskt. Åkte sen hem till pappa och fick mat där. Vi åkte och handlade mat till kalaset som vi ska ha idag och sen kollade vi på Gladiator en stund. Jag bakade bottnar till dagens tårta men jag vet inte riktigt hur de blev. Kanske ska göra om allt idag igen? Eller så köper jagbar bottnar så gör man två tårtor vad säger ni om det.
Nu ska jag snart iväg och handla det sista till Timothys och pappas presenter och sen så blir det hem och laga mat. Underbara Michis kommer hit och ska hjälpa mig. Klockan fem kommer gästerna, full rulle med andra ord!




Tomten kom med klappar








Alla paket...

{ 2009-12-2411:10:09 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer







JULAFTON!

{ 2009-12-2410:30:22 } Dagbok | 2 kommentarer


IDAG ÄR DET JULAFTON!!!
Som vi har väntat på den här dagen, jag har verkligen längtat hur mycket som helst. "It's the most wonderful time of the year" som man brukar sjunga.
Fanny var här vid halv åtta, vi låg då fortfarande i sängen. Julia fick ett paket av Fanny, en leksaksmobil med liten väska till. Hon fick öppna sin kalender där dagens outfit låg som sagt. Tomten hade varit här med en strumpa där man fick en ballong som ser ut som en tomte.
Strax efter det kom min pappa med julgröt och en superfin ny stol till Julia från morfar, mormor, farfar och farmor. Efter det Tina och Nana med nutbread och philadelphia. Vi åt en mysig frukost tillsammans och nu ska jag snart duscha och hoppa in i duschen! Efter det bär det av till Örebro där det ska firas som bara den!
Hoppas jag kan komma med lite mer sen men det är inte säkert. Julen är ju till för att firas med familj och inte framför en dataskärm, eller det tycker jag i alla fall.
Om jag inte kommer senare så önskar jag Er alla en riktigt God Jul!




Älskade Julia får sin strumpa som Tomten var här och lämnade inatt!








Paket 24.

{ 2009-12-2409:59:45 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer



Paket 24. Idag fanns julaftonoutfit i paketet...








Update.

{ 2009-12-2321:48:23 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej det var i princip 100 år sedan jag bloggade känns det som. Ibland är man inne i värsta svepet som gör att man bloggar hela tiden och sen så kommer man in i en svacka. Eller helt enkelt som jag som har haft så himla mycket att göra.
I söndags så var vi hemma hos mamma på adventsfika. Michis och Leon var med och det var hur mysigt som helst. Dem hade verkligen bullat upp där hemma. 
På måndagen så var det meningen att jag skulle jobba men illamående och ont i magen satte stop för det. Låg på soffan hela dagen och gjorde verkligen INTETING. Orkade inte ens lyfta ett finger, halvsov på soffan hela dagen.
I tisdags fick jag också vara hemma, dem på jobbet ville inte riskera att bli sjuka inför jul och det kan jag verkligen förstå! Slog in alla paket, det tog sin lilla tid. Allt för att jag vill det ska vara så fint. Ska imorgon, på självaste julafton, försöka att fånga dem på bild.
Idag har jag jobbat hela dagen, mellan nio och sex närmare bestämt. Jag blev väldigt förvånad att så många är ute i sista sekunden. Kom i alla fall hem vid sju. La Julia i sängen, fixade med pepparkakor som ska hänga (eller nu mera hänger) i granen. Grilijerade skinkan, rullade köttbullar och stekte dem. Nu känns det som om vi är redo för de som kommer på frukost imorgon. Ska lägga sakerna i Julias strumpa som hon ska få också. Gud kommer jag någonsin bli klar så jag kan gå och lägga mig. Jag tror inte det... Shit nu måste jag gå!






Kalendern.

{ 2009-12-2321:40:05 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Har haft så sjukt mycket att göra de senaste dagarna. Har varit i Örebro, varit mer sjuk och fixat inför Jul. Nu känner jag mig i alla fall lite halvt klar och hinner blogga en snabbis.




Paket 19.




Paket 20, trosor till stora tjejen som snart börjar med potta.




Paket 21, en "goppigopp" som Julia kallar hästar!




Paket 22, änglavingar som ska hänga över lillans säng.




Paket 23, en bok. "När prinsessor vaknar om natten"










Paket 18.

{ 2009-12-1808:18:04 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



Halsband och armband




Julkonsert med Lindhagens Kamarkör.

{ 2009-12-1709:37:49 } Videos | 1 kommentarer


Här kommer lite smakprov från konserten igår. Jag upphör aldrig att imponeras av människor som är så begåvade på något. Tänk också att jag känner och är släkt med människor som sjöng detta underbara. Tack Frida, Totto och Kajsa det var underbat! Bästa kvällen på länge. Jag, Fanny och Vivvis skrattade så vi höll på att kissa på oss på T-banan och folk undrade nog vilken planet vi var ifrån!
Konserten var hur bra som helst och man gick därifrån med julfeeling så det både räcker och blir över. Snacka om snöstorm det var när man åkte hem då. Fanny hade ju bilen här men lät den stå och sov över hos oss istället. Hon sa... "jag känner inte för att riskera livet på vägarna just nu". Älskar min syster.
Idag blir det lunch med henne och sen så ska vi till Monica och Felice på julpyssel med massa andra mammor och barn. Ikväll blir det julbord med Timothys tjocka släkt på Tyresöslott. Vad ska jag ha på mig??




Jul, jul, strålande jul.



O helga natt. Solist Ola Eliasson, baryton.







Paket 17.

{ 2009-12-1709:23:32 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



Badponcho som ser ut som en prinsessa








Skansen igår, även liten om dagen!

{ 2009-12-1614:37:50 } Dagbok | 1 kommentarer


Igår var det snöstorm, gud så mysigt. Jag har verkligen längtat efter snö och nu när den har kommit så vill jag inget annat än gå ut och leka.
Mitt i snöstormen så befann vi oss (jag och Julia, MM, Justin och Luna) på Skansen. Konstigt nog så störde faktiskt snön alls, det verkade dessutom som om djuren älskade det. Vi såg mycket mer djur än vad man brukar göra på sommaren. Det är väl sant som de säger, det finns inga dålig väder bara dåliga kläder. Vi promenerade i alla fall runt ett bra tag. Vistelsen avslutades med att titta på när aporna fick mat. Det blev dagens höjdpunkt skulle man kunna säga. Framförallt för Luna som ÄLSKAR apor.
Vi åkte färjan över till Slussen vid tre och tog oss en fika. Efter det så åkte jag och Julia hem och resterande åkte hem till Kina där de skulle på middag.
När jag steg av tåget så mötte jag Nana som varit på heldag med sina vänninor och vi slog följe hem.
När vi kom hem så tvättade Timothy och vi satte igång med mat. Det blev en ganska tidig kväll.
















Bilder från när vi värmde oss inne hos aporna.



Idag så har jag varit inne i stan och handlat lite mer julklappar. Är inne i stan varje dag har jag kommit på! Imorgon blir det nog dessutom en heldag tror jag. Vill verkligen bli klar nu så jag kan börja slå in innan jag börjar jobba igen. Vore skönt att vara HELT klar då! Kanske ska man handla granen idag?
Har gjort julgodis här hemma också. Blir nog till att göra mer på fredag kanske. Ska snart slänga in lussebullarna i ugnen också, andra laddningen. Det går åt som sjutton!
Ikväll så ska jag iväg på julkonsert i St Görans Kyrka. Det är storasyster Frida som ska sjunga. Till mitt sällskap så blir det Fanny och Vivvi. Timothy åker hem till sin pappa och äter pannkakor med hela tjocka släkten och sen hem och lägger Julia. Känns som om det var länge sedan jag var ute så sent utan barn eller man, helt konstigt!
Hallå har jag sagt att Vivvi by the way var på typ "dejt" med Rhabi från Idol i veckan, ABOOOO!







Kalendern, paket 13-16!

{ 2009-12-1614:27:00 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Eftersom Timothy hade sönder en sak i Julias kalender och jag var tvungen att köpa ny så kom jag av mig lite med update här på bloggen. Nu är dock nytt inhandlat och här kommer bilder!




Paket 13. Prinsessglas och prinsessgodisskål




Paket 14. Film! "Barbie Svansjön"




Paket 15. Små leksaksgubbar




Dagens paket, paket nr 16. Gullig mössa från Zara







Skriver lite dåligt.

{ 2009-12-1418:48:42 } Dagbok | 1 kommentarer


Igår så blev det inget bloggande. Det hela började med att Julias kalenderpaket gick sönder på morgonen för att Timothy släppte det i golvet. Ska imorgon in och handla nytt av det som gick sönder så då får ni bilder på tre paket istället.
Igår så var jag, Timothy och Julia på IKEA och sen Skärholmen Centrum. Hittade en del julklappar men tycker faktiskt att det var ett ganska tråkigt centrum. Kan det vara så att dem har gjort så mycket reklam att man har fått alldeles för höga tankar om det?!
Idag så var det Tuben som gällde. Jag och Michis möttes upp i centrum och gav barnen lunch. Pannkakor med grädde och sylt. När barnen somnat efter lite fönstershoppande så gick vi till Tuben och åt julbord. Verkligen mums, personalen hade verkligen ansträngt sig!
Jag och Michis gick runt lite till i Farsta C. Drack varm choklad när barnen fick mellis, jag älskar att det har blivit riktigt kallt. Då får man ju dricka varm choklad i mängder. Vi kollade runt lite till och jag handlade nya julkuddar till soffan. Dem ligger i soffan nu och det blev jättefint.
Till middag så gjorde jag något enkelt, färsk tortelini med tomatsås, korv och oliver. Det blev riktigt gott, som från medelhavet. Jag och Michis har kommit på att vi ska bli bättre med vad vi äter, alltså kolla vad det är i maten man stoppar i sig. Vad det är för tillsatser, E... heter dem. Fick en liten föreläsning om dem i helgen och det är läskitgt vad som kan hända. Vill man verkligen stoppa i sina barn sånt? Vill man stoppa i sig själv sånt?
Nu ska jag ta hand om Julia som badat med Timothy. Vi ska väl mysa framför TVn, Julia ska sova snart. Jag ska också titta på datorn lite vad jag ska göra mer för julgodis hit hem.
Som sagt, bilder på Julias kalenderpaket kommer imorgon!




Nobelpris.

{ 2009-12-1220:35:13 } Allmänt | 1 kommentarer



Jag har fått Nobelpris inom Mammakunskap!!!!!
Tack älskade Michis och jag ger ett tillbaka, du är underbar...



 






Dyvik.

{ 2009-12-1220:30:25 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag vaknade vi vid åtta, jag fick ligga kvar till halv nio. Timothy gav Julia frukost och jag fick ligga och mysa i sängen.
När Timothy hade åkt till jobbet så fixade jag lite här hemma, pratade lite i telefon och vid elva så kom Nana och Tina och hämtade upp mig. Vi hämtade i sin tur Kina vid Skärmarbrink och åkte ut på Tyresö och Dyvik.
Väl ute i Dyvik så satte vi igång, eller MM och Justin hade redan satt igång grillen. Vi grillade korv och sen gick vi på promenad. Första dagen på länge som det var fint väder och vi njöt i fulla drag.
Väl hemma efter en lång promenad så vaknade barnen som sovit i vagnarna. Det blev fullt ös, som det alltid blir när det är mer än ett barn i ett rum tycker jag. Vi satt och pratade och Nana och Tina började med maten. Vi åt lite kakor och hade det bara trevligt.
Till middag så blev det potatismos med renskav och lingon. Julia åt som en häst.. Efter det så blev det lite mer leka och så kom Timothy som hade varit på hockey med Plutten. Han fick i sig lite mat och sen åkte vi hem. Julia somnade direkt när vi la ner hene i sänge. Det har varit en lång dag.
Nu ska jag kolla på Robinsson med Timothy och äta lite ostbågar.




Paket nr 12.

{ 2009-12-1220:24:02 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



Trolldeg








Lucia.

{ 2009-12-1121:55:04 } Julia i bilder | 1 kommentarer







Min sötaste lilla tomte







Lucia på dagis.

{ 2009-12-1121:52:59 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag gick vi upp tidigt på morgonen, idag var det nämligen luciatåg på dagis. Julias första... Vi var där vid tio i åtta och lämnade, fick sitta och vänta ett tag och sen fick vi komma ini stora samlingsrummet som de har på avdelningen. Gud så söta alla djur var... Höll på att börja gråta bara jag kom in och såg alla sitta där i sina fina kläder.
Julia var stilla en liten stund men när det var dags att börja sjunga så fick hon scenskräck. Gick och satte sig hos pappa och lyssnade på när de andra sjöng.
Efter sång och sånt så blev det fika. Vi gav present till Carina som på måndag ska operera sin höft och blir borta i tre månader. Vi önskar lycka till...
Timothy och Julia gick på promenad med MM, Justing, Luna och Tina. Jag och mamma gick hem för att ta det lugnt en liten stund innan vi åkte in till stan. Vi mötte upp Fanny och åt lunch med henne på hennes favvoställe. När vi hade sagt hej då så gick vi och kollade lite i affärer, jag påbörjade mina och Timothys julklappsinköp. Har faktiskt köpt till ganska många nu och börjar känna mig lite lugn.
När jag kom hem så åkte vill till Sickla, jag Timothy och Julia. Handlade lite mer julklappar och åt middag.
Nu när man sitter och skriver så kommar man på hur mycket man egentligen har gjort. Vi åkte en snabbis förbi os Tina dit Nana nu också har kommit. Så kul att se henne efter så lång tid.
Nu sitter jag hemma på soffan i pyjamas och tittar på Idol med Timothy och Fanny. Hoppas att Eric vinner men jag tycker faktiskt att Calle var över förväntan.








Paket nr 11.

{ 2009-12-1121:44:26 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



Mysiga fårskinstofflor och ljus till luciatåget!








Nobeldagen.

{ 2009-12-1020:20:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är det Nobeldagen, jag och mamma satt på Hurry Curry vid Hötorget och tittade när alla kom i sina fina bilar. Drack en kopp det och åt kaka. Riktigt trevligt.
Var på sjukhuset idag igen också, återbesök. Det gick väl sådär kan man väl säga. Jag ska vara sjukskriven tom den 20 dec sen får vi se vad som händer. Jag hatar när man skriver såhär kryptiskt egentligen men just nu så vill jag inte mer. En vacker dag så kommer det komma ut här på bloggen och det inom snar framtid tror jag också. Men idag är jag helt enkelt inte redo!
Nu sitter vi och tittar på Nobelmiddagen, kul att se vad alla har på sig.
Imorgon så har Julia luciatåg på dagis, jag är lite nervis. Ska packa hennes väska nu och se till att Carinas present blir klar. Bara kortet kvar att göra.






Paket nr 10.

{ 2009-12-1009:32:10 } Julias äventyr och påhitt | 2 kommentarer



En bok med féer och glitter, Julia loved it!








Julia och Luna.

{ 2009-12-0920:31:51 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag har jag gjort om det jag gjorde till fröknarna jag gjorde igår. Kom på att det inte kommer bli någe bra med det jag gjorde först.
Hämtade Julia på dagis tolv, promenerade in till söder och bytte lite grejer som jag handlade. Jag och Julia fikade med pappa en snabbis och jag pratade ut lite. Skönt som sjutton.
Satte oss på bussen och åkte till Sickla där vi skulle handla till det nya jag gjorde. Shit känner verkligen att jag inte kan skriva alls, sitter och tittar på Bonde söker fru samtidigt.
Vi handlade i alla fall och sen och göra godsaker. Vid sex så gick vi över till Tina där the US-people är + Kina. Det blev god typ thaimat, måste få recept av Kina sen. Barnen lekta och stojjade. När dem lärt känna varandra lite mer och Luna inte har jetlag så kommer det bli galet tror jag. Nana kommer ha att göra.
Hem gick vi vid halv åtta tror jag att klockan var. Dags för Julia att sova som ska till dagis imorgon också. Hon ligger nu i sin säng och sussar så sött. Nej jag bara babblar nu, jag bjuder på lite bilder istället.




Söta Luna med långt hår




Luna med mamma MM




Yoga-barn








Paket nr 9.

{ 2009-12-0909:26:21 } Julias äventyr och påhitt | 2 kommentarer



Klassiskt randigt från Polarn & Pyret








MM, Justin och Luna kommer snart.

{ 2009-12-0813:19:31 } Dagbok | 2 kommentarer


Sitter här hemma och väntar på att MM, Justin och Luna ska komma från Arlanda. Dem har flygit ändå från Boston och säkert trötta men mitt uppdrag är att hålla dem vakna för att underlätta jetlag är det väl tänkt.
Lämnade som vanligt Julia på dagis nio och åkte då in till stan och handlade lite till fröknarnas julklappar. Jag ska inte säga allt för mycket för jag tror att dem kanske läser här men det bli i alla fall hemmagjorda grejer. Har stått och fixat hela förmiddagen och jag tror det kommer bli bra.
Ska hjälpa dem in med alla väskor och sånt hos Tina och sen vid tre så är det dags att hämta Julia. Undrar om hon kommer bli helt chokad när Luna pratar engelska liksom.
Idag kommer även min kära mor till stan, eller hon är här redan. Hon har varit inne i stan och ätit lunch med mamma. Vi hinner dock inte ses idag då hon ska bort på middag i Segeltorp på kvällen. Hon bor på hotell vid Hornstull. Torsdag till fredag ska hon bo hos oss. På fredag har ju Julia luciatåg om det är någon som har missat det här i bloggen.
Fy sjutton vilket tråkigt väder det är ute, kan det inte bara bli vinter nu. För mig så behöver det inte ens vara snö ute. Det kan vara som det var i förra veckan när det var kallt och frost, det räcker. Så det glittrar lite på träden.. Keep your'e fingers krossed!
Nu ska jag ta mig en lussebulle till lunch, nyttigt som sjutton. Men så blir det när pojkvännen tar maten som blev över från gårdagen. Hoppas jag kommer med lite bildupdate på sälktingar med flera senare ikväll!




Paket nr 8.

{ 2009-12-0813:11:32 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer



Julia älskar väskor och idag så fick hon en prinsessväska i kalendern.








Måndag.

{ 2009-12-0720:03:18 } Dagbok | 4 kommentarer


Igår var en jobbig dag. Hade massa jobbiga känslor inom mig hela dagen. Vet inte riktigt var jag ska göra av dem faktiskt. Vet att jag har underbara vänner som gärna vill lyssna men jag vet inte ens var jag ska börja att beskriva vad jag känner. Nu har jag i alla fall ett läkarintyg och på så vis kan jag vara lugn. Med det så följer dck massa problem. Jag blir så trött.
Idag har dock varit en bättre dag. Lämnade Julia på dagis vid nio och åkte då direkt in till stan för att möta upp Michis och Leon. Skulle gå på In och Finn vid Fridhemsplan och införskaffa en spegel till vårat sovrum. Jag har ju letat efter en sån enda sen vi flyttade, hittat massa fina men som då kostar typ 1000 spänn. Michis hittade en där och nu har jag köpt en där också, betygligt mycket billigare.
Vi åkte hem och lämnade spegeln och hämtade sedan Julia på dagis. Satte oss på tåget och åkte till Farsta för att gå på Tuben. Idag var det supermycket folk där. Man skulle tydligen dansa salsa med sina barn, inte min grej och som tur var så sov våra barn så vi missade i alla fall. Vi lekte där till kanske halv fyra och gick då ner i centrum med massa andra mammor. Snälla Jessica och Jonas lånar ut en vagn till oss som lilla Luna ska ha när hon är här på sverigevisit. Vi tackar och bugar här hemma! Dem satt tålmodigt med mig och väntade på Timothy när han skulle komma och hämta oss.
Vi åkte och tankade, handlade och sen var det bara hem och laga mat. Det blev hemmagjorda köttbullar i tomatsås med pasta. Tina och Jhonny kom hit och åt samtidigt som de skulle hämta alla saker till lilla Luna. Dem lånar vagn, resesäng och bilbarnstol. Hur skönt som helst att slippa släpa på tåget ju!
Nu ska Timothy snart spela lite på datorn, jag ska kolla TV och kanske dricka en kopp te. Imorgon måste jag dammsuga här hemma när Julia är på dagis. Längtar tills dem kommer imorgon också, kommer bli så mysigt.









Älskade Julia idag på Tuben, haha läser bok på spanska. Flerspråkig månne?








Paket nr 7.

{ 2009-12-0719:52:33 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer



Träpussel




Julmarknad i Gamla Stan.

{ 2009-12-0619:17:05 } Bilder | 1 kommentarer


Eftersom det inte blev någon julmarknad för mig idag så tänkte jag njuta av dessa bilder från när jag, Michis och barnen var i Gamla Stan i veckan.














Blev inte som planerat.

{ 2009-12-0619:13:40 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi var i Haninge och skulle hämta upp Daniel för att åka till Nynäs. Min telefon ringer och jag är tvungen att vända och åka tillbaka till Gullmarsplan. Gå till vårdcentralen för att sen åka tillbaka till Nynäs, kommunalt.
I Västerhaninge så hämtades jag upp av Daniels pappa. Hemma hos dem så blev vi bjudna på god mat, potatisgratäng med köttbit och sallad. Till desert blev det fruktsallad med vaniljglass och chokladsås. Vi hängde kvar där ett tag, kollade på lite TV medans Julia lekte och vid halv sex så åkte vi hem. Det blev tidig middag men det var skönt idag faktiskt.
Nu ska jag kolla på TV och sen gå och lägga mig, jag höll på att somna i bilen på väg hem men var tvungen att vara vaken för Julia. Ville ju inte att hon skulle sova där och sen vakna superpigg när vi kom hem och det egentligen är dags för henne att sova. Jag lyckades och nu sover hon sött i sin säng.




Andra advent.

{ 2009-12-0610:41:02 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag tänder vi det andra ljuset i staken. Vi har myst på här hemma på morgonen, tagit det lugnt. Julia har fått varm choklad till frukosten idag. Julmys på hög nivå.
Nu ska vi packa ihop väskan och åka mot Nynäshamn där vi ska gå på julmarknad med Daniel och hans mamma och pappa. Lite tråkigt väder är det ju bara, men det blir bättre när det blir mörkt, då tänker man inte på att det är så grått. Tror vi måste stanna och handla ett regnställ som Julia kan ha hemma också. Hon har ju ett på dagis men det blir ju jobbigt att släpa fram och tillbaka hela tiden. Kanske ska man köpa ett fodrat från Didricksson, man vet aldrig.
Nej, nu måste jag packa! Hörs senare alla bloggisar.




Paket nr 6.

{ 2009-12-0610:37:26 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



Prins och prinsessa fick Julia i sin kalender idag.








Stallet.

{ 2009-12-0520:06:21 } Dagbok | 3 kommentarer


Efter Timothys jobb så åkte vi till stallet. Jag packade skötisen med lussebullar och det var meningen att jag skulle ta med varm choklad också men jag hade ingen termos hemma och när vi skulle låna hos Plutten så fanns det inte så mycket mjölk. Ville ju inte ta all deras liksom.
Det regnade och var allmänt pissigt väder men som tur var så har dem ju ridhus. Julia var superduktig, Alicia också. Carro tränade Daniella och gud så duktig hon är. Varför är inte hon med i Stockholm Horseshow frågar jag mig själv.
Vi var där ett bra tag, när det ridits klart så blev det kaffe och lussebulle i fikarummet. Stallet när dem står nu är verkligen hur fint som helst. När man kommer på vägen så ser det ut som värsta slottet. Vi har nu också bestämt att försöka låta Julia rida en gång i veckan eller så. Jag är ju lite emot ridskola, att det kostar mycket pengar så får dem ÅKA runt på en häst som bara är allmänt trött på livet. Nu talar jag inte för alla ridskolor men där jag red var det så i alla fall. Fanny r superduktig, har en egen häst och jag tror hon kan lära Julia ett och annat. Så tänker nu nu, men guuud flickan är bara två låt henne vara. Men jag tror att det är bra att låta barn interact med djur och när hon har den här möjligheten så tänker vi ta till vara på den. Fanny tycker dessutom att det är hur kul som helst.
Nu ska jag sätta upp slingor ute på ballkongen och kolla på Robinsson. Ska ta på mig Timothy jacka så jag inte fryser, det kanske tar ett tag.
























Myser hemma.

{ 2009-12-0513:55:23 } Dagbok | 1 kommentarer


Pappa är här, vi har druckit kaffe och ätit lussebullar, planerat lite vad Julia ska få i julklapp. Julia har precis vaknat från sin middagslur och nu sitter vi och tittar på The Sound of Music. Mina nära är dem som får mig att må bättre, jag försöker att inte tänka dystra tankar!
Nu när Timothy snart kommer hem så ska vi åka till stallet och Julia ska få rida med Alicia. Kommer bli supermysigt. Funderar på om jag ska ta med varm choklad och lussebullar till stallet. Jag är på myshumör!




Igår var det fredag.

{ 2009-12-0509:25:55 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var det fredag och jag var hemma och städade hela dagen. Michis var här och hjäplte till också, det behövdes verkligen. Det dammsögs, moppades och dammtorkades. Nu ser det tipp-topp här hemma. Det är klart att det alltid finns saker som måste göras, typ som att sätta upp lite kort och sånt men det kommer...
Vi hämtade Julia på dagis vid halv fyra och då åkte vi till Länna för att gå på Rusta. Vi köpte grangirlang med lampor i till våra ballkonger. Dem ska Timothy sätta upp idag när han kommer hem från jobbet, det kommer bli så fint. Juligt som sjutton!
När vi kom hem så lagade jag mat, Fanny, Carro och lilla Alicia kom hit. Vi åt kycklinggryta med ris och sallad. Efter maten så lekte barnen, Alicia och Julia är lika bestämda båda två så det var riktigt intressant att titta på.
Vi ställde fram chips till Idol. Tråkigt att Tove åkte ur tycker jag. Tyckte kanske inte att det var hennes bäta framträdande igår men jag tycker att hon har varit mycket bättre än Calle hela säsongen. Aja, tror kanske att det blir en spännande final nästa vecka i alla fall. Jag tror att Erik vinner.
Idag så ska jag väl fixa lite mer här hemma, tvätta lite osv. Fixa mossa till hyasinterna här hemma. Sen i eftermiddag så ska vi iväg till stallet, det ska ridas på Daniella.








Paket nr 5.

{ 2009-12-0509:18:17 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer



En My Little Ponny fanns i paketet idag.








Paket nr 4.

{ 2009-12-0409:33:01 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer



Idag var det till Julias förtjusning en bok i kalendern, "Berömda sagor från slott och koja"








Lekland 091203

{ 2009-12-0323:18:42 } Julia i bilder | 0 kommentarer













Hmmm... Bloggar sent.

{ 2009-12-0323:11:06 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag sitter i sängen och bloggar = kan inte sova.
Idag har vi varit med Michis och Leon hela dagen. Så skönt att hitta på saker på dagarna så man inte behöver tänka så mycket på allt jobbigt. Eller i alla fall försöka inte tänka på det jobbiga som händer i vårt liv här hemma just nu.
Vi åkte i alla fall till Michis och Leon i Jakobsberg på morgonen, möttes vid pendeln där vi satte oss på bussen till Lek- och Buslandet. Vi hann inte mer än sätta ner barnen på golvet så var de som bortflugna. Det åktes rutchbana, klättrades i klätterställningen och åktes bil så det hette duga. Vi tolv så blev det lunch för barnen och sen sova i vagnen medans vi mammor promenerade till Barkaby pendeltågsstation.
Vi åkte in till stan och åt en kebab som var så himla overpriced, gick och kollade på julmarknaden vid centralen och promenerade sen till Gamla Stan och tittade på marknaden där. Älskar att det är så kallt ute nu... Riktig julkänsla får man.
Efter det så åkte Michis och Leon hem till sig och jag och Julia hem till oss. Timothy hade då målat klart i vardagsrummet så nu är det fint där också.
Bytte lite kläder på Julia och sen bar det av hem till Jhonny och Plutten, idag är det nämligen ingen vanlig dag för idag så är det Jhonnys födelsedag. Firades med pastasallad och brownies. När vi skulle hem vid nio så startade inte bilden, batteriet var dött. Fram med startkablar osv, efter mycket om och men så startade våran lilla Volvo i alla fall och vi kom hem. Bättre sent än aldrig, Julia somnade i bilen.

Idag är det även så att jag och Timothy firar fem hela år tillsammans. Känns som om tiden bara har flugit iväg, har ingen aning om var den har tagit vägen. Är så glad att jag har honom, framförallt i tider som dessa. Timothy är den enda för mig och kommer alltid att vara det!

Nej nu ska jag nog försöka sova i alla fall... Eller jag vet inte. Jag borde för imorgon så ska dets upp på morgonen och lämnas på dagis. Jag ska städa my ass off här hemma!




Paket nr 3.

{ 2009-12-0308:12:47 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer



Dagens paket var en namnskylt till Julias vrålåk Urban Jungle.








Onsdag.

{ 2009-12-0219:22:02 } Dagbok | 4 kommentarer


Idag kom Michis hit med lunch till mig, så himla gulligt. Vi gjorde god fyllda pastakuddar med tomat och mozarella, lite salami, oliver, mozarella och kronärtskockshjärta i marinad till. Vår specialost fick jag också.. Och julmust. Vi städade i min garderob och oj vad det behövdes. Hämtade Julia på dagis vid halv tre, vi handlade på Konsum och sen gick vi hem. Timothy kom hem, jag var tvungen att ta en dusch! Älsklingen började att måla vardagsrummet, snart så kommer det vara så fint här hemma så det är inte sant. Jag i min tur satte igång att göra rent i kylen. Plockade ut allt och diskade hyllplanen. När det var klart så belv det till att laga middag. Pasta (igen för mig men inte för T och J) med kötfärssås. Är lite trött på den vanliga som jag brukar göra så idag hällde jag i oliver och kapris. Fick idén från Michis. Det blev riktigt lyckat i alla fall, farmor kom förbi en sväng och åt lite också. Hon kom med brownies som vi ska äta nu framför TVn.
Vardagen stoppas inte för att man mår dåligt! Skönt eller jobbigt? Jag har ingen aning...




Kallt ute.

{ 2009-12-0209:41:45 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag är det superkallt ute and I love it... Fick ta på Julia och mig riktigt ordentligt. Promenaden var skön, älskar att vara ute och gå när jag har mycket tankar i huvudet. Idag känner jag mig kanske lite bättre. Sorgen i hjärtat är enorm men jag börjar vänja mig vid beskedet.
Idag kommer Michis hit, vi ska äta god lunch och sen städa här hemma. Som jag har berättat så håller vi på att måla om här hemma och det lämnar ju liksom sina spår. Har inte kännt att det har varit någon idé att städa eftersom alla krokar osv är nedtagna. Vi kan alltså inte hänga upp våra jackor, alla saker som ska vara i hallen är i vårat sovrum. Det är helt enkelt huller om buller här hemma. Idag tänkte jag försöka få lite ordning i alla fall. Jag ska göra i ordning i min garderob, till Fannys förtjusning. Skönt att ha något att göra när man har så många tankar i huvudet.
Sitter och tittar på Nyhetsmorgon och jag älskar att killen som är "värd" vid bordet har skaffat skägg och har en bowlingtröja precis som Charlie i 2½ men.
I helgen kommer Carro och Alicia till Stockholm också. Hoppas på att det kommer få mina tankar på annat håll. Att jag inte längre ska tänka i de banor som jag tänker. Jag önskar faktiskt nu att tiden bara gick.






Paket nr 2

{ 2009-12-0209:32:45 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Nu på morgonen så fick Julia öppna sitt andra paket (kan dock inte bestämma mig om hon ska få öppna på morgonen eller kvällen, vad tycker ni?)



Pysselbok med My Lilttle Ponny och färgkritor. Blev en hit!








Julias kalender.

{ 2009-12-0116:59:20 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Idag har jag suttit och pysslat med Julias kalender hela dagen och den blev klar. Tur var ju det eftersom hon idag ska öppna, eller i och för sig redan har öppnat, det första paketet. Såhär blev den i alla fall....




Kalendern hänge i mitt och Timothys sovrum så att små ivriga händer kommer åt... Ett om dagen får man ju bara!




I första paketet låg Fiffi och vännerna!








Världen är typ upp och ner.

{ 2009-12-0109:32:34 } Dagbok | 4 kommentarer


Gårdagen spenderades med Michis och Julia på stan. Handlade verkligen allt till Julias adventskalender. När jag kom hem så var det meningen att jag hela kväll skulle sitta och pyssla med den med det hände andra grejer. Jag och Timothy fick åka in till akuten med mig, Julia åkte med Fanny till stallet. Jag orkar inte gå in på detaljer men jag säger såhär jag ska vara hemma i typ tio dagar från jobbet och bara gå och vänta på att något ska hända. Något som jag verkligen inte vill, eller kanske i alla fall. Ska försöka att hålla minen uppe för Julia men jag känner att jag bara vill gråta. Jag älskar Timothy och är så glad att han är vid min sida, att han bara kramar om mig, klappar mig på huvudet och säger att han älskar mig. Jag älskar att vi har Julia och att hon varje morgon vaknar med ett leende på läpparna. Jag älskar att vi tre har varandra och att vi är lyckliga tillsammans.
Ska försöka pyssla med Julias kalender nu, slå in allting och så. Hoppas det blir fint... Tror inte riktigt att den kommer bli som jag hade tänkt men man kan ju inte alltid vara perfekt.
Min värld är upp och ner och vet inte riktigt hur jag ska få den till rätta igen.









Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December