Varför solglasögon?

{ 2009-09-3020:38:01 } Dagbok | 3 kommentarer


Är det någon som vet varför Andreas i Idol-juryn har på sig solglasögon... Think he is in the sunny states eller?






Update såhär mitt i veckan.

{ 2009-09-3020:18:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Först och främst till jag tacka Michis mormor Berit för underbar middag igårkväll. Det var verkligen jättetrevligt och hoppas att vi kan ses snart igen. Du är en riktig stålmormor du!
Lämnade Julia på dagis vid nio imorse, möttes av ett tråkigt besked. Julias favvofröken Sussane ska sluta, hennes sisa dag var idag. Tycker verkligen att det är jättetråkigt men önskar henne all lycka på nya jobbet. Timothy skjutsade mig till jobbet och där handlade vi lite presenter till henne. Det blev en bukett med fina blommor i höstfärger och en ljuslyckta. Timothy sa att hon blev jätteglad.
På jobbet så var det jättemycket att göra idag, byggdde om hela butiken känndes det som. Blev i alla fall inte riktigt klar till fem så fick stanna till halv sex.
Hemma så var maten klar och mina älsklingar hade redan ätit klart när jag kom hem. Det blev något som glamoröst som makaroner och falukorv (nästan samma sak som Berits hemmagjorda pytt-i-panna med oxfilé och färskpotatis, NOOOT!)
Nu kollar vi på Idol och äter lite Ben and Jerry´s. Timothy ska jobba natt inatt igen vilket betyder att jag ska sova helt själv, eller själv och själv, jag lär väl få en Jullis i sängen vid fyra tror jag.
Nej, nu börjar Idol igen. Peace out...






Iväg till dagis.

{ 2009-09-2908:22:44 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Nu ska vi snart iväg till dagis, själv ska jag träffa Vivvi.
















Öppen förskola.

{ 2009-09-2820:45:50 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var Julia ledig från dagis, eftersom jag inte hann vara med henne något i helgen i princip kändes det som.
Vi träffade Michis och Leon och vi gick allesammans till öppna förskolan Tuben i Farsta. En öppen förskola för unga föräldrar. Det var riktigt trevligt faktiskt, vi träffade massa mammor som vi gått i samma föräldragrupp som. Roligt att se alla eftersom vi inte alls träffas ofta.
Efter Tuben så blev det till att kolla lite i affärer, lilla Edda och lilla Elise fyller nämligen 1 år och vi ska på kalas på söndag. Sånt kräver planering.. Jag och Michis började planera lite presenter, tror det kommer bli super.
Väl hemma så satte jag igång med mat, det blev typ någon pastagratäng. Jag var dock lite lat idag och använde mig utav färdig tomat och ostsås. Varför får jag dåligt samvete?
Julia badade och somnade lite över sju. Timothy är på träning så jag har städat här hemma, sorterat tvätt. Ni vet sånt som jag typ alltid gör. Nu har jag i alla fall hällt upp ett glas Ramlös Mango till mig själv och satt mig framför TVn. Nu ska jag kolla klart på Färjan och sen så är det ju Hollywoodfruar också. Sov sött allesammans!




Ledig lördag.

{ 2009-09-2622:03:31 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var jag ledig från jobbet. Var ochatt jag skulle handla vinterkläder med morfar till Julia men eftersom han hade jouren så blev det lite svårt med tider. Medans han åkte runt till hissar så gick jag med Michis och Leon på stan. Hittade väl en del, självklart till Julia eftersom jag typ är helt omöjlig att shoppa till.
Vi mötte i alla fall upp morfar i Globen runt tre, barnen hade fått mellis och var mätta och glada. Vi irrade runt på PoP som yra höns. Provade byxor och, mössor och vantar. När vi väl var klara så fanns inte allting i hennes strl så vi beslutade att Timothy och morfar får sköta shoppingen imorgon istället, när jag är på jobbet. Jag har dock skrivit upp vad det är som ska handlas, vilken färg, strl och artikelnr för att underlätta  det hela. Hoppas att allting blir rätt imorgon nu. Jaja, annars är det ju bara att byta.
Väl hemma så var det dags för middag och det var såklart jag och Michis som stod för matlagningen. Till middag så kom även Jocke (en go kille från Timothys hockeylag..) Det blev goda Cordon Bleu med hemmagjord potatismos. För er som inte vet vad Cordon Bleu är så ska jag berätta lite snabbt. Det är lövbiff men dijonsenap, rökt skinka och ost. Man gör detta till ett litet knyte och sen panerar man det och steker i olja. Mycket gott! Till efterätt så blev det äpplen i ugn, fyllda med mandelmassa och rullade i kanel och socker med hemmagjord vaniljsås. Nu är jag mätt som en plätt och känns inte som om jag kommer behöva äta på en vecka, men det kommer jag såklart haha!
Nej, nu ska jag göra iordning sängen, tända lite vaniljljus och öppna ballkongdörren så att det blir lagom svalt och skönt när vi sen ska gå och lägga  oss. Timothy kommer snart hem ifrån att ha skjutsat hem Michis och Leon, det blev ju lite senare än planerat. När han kommer hem så ska han få en stor kram bara för att han är bäst. Ska man kanske sätta på en film kanske? Eller ska jag sortera tvätt tills han kommer hem kanske?! Imorgon ska jag i alla fall upp till jobbet, sen blir det lite girlsnight med Vivvsan!




Mysig middag.

{ 2009-09-2520:54:26 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var jag på jobbet, kändes som en väldigt lång dag idag. När klockan så slog fem så var det så himla skönt och känna att jag var ledig. Jag är dock bara ledig en dag, jag ska jobba igen på söndag.
Under dagen så planerades det middag hemma Nicole och Chloe tillsammans med Monica, Felice, Michis och Leon. Klockan fem så hämtade Timothy och Julia mig i Tyresö och skjutsade oss till Söder.
Vi mötte Michis och Leon och Nicole vid Ringen och handlade på ICA. Det blev färsbiffar med fetaost och pasta med någon fransk örtsås till. Riktigt mumsigt... Det blev mycket snack och barnen lekte som tokar. Julia och Felice kom riktigt bra överens, de är båda riktigt bestämda tjejer.
Vi gick i alla fall hem tidigt, kände att både jag och Julia var trötta efter veckan som varit. Tack för en riktigt mysig kväll tjejer, måste göras om verkligen tycker jag.
Nu sitter jag hemma i soffan, kollar lite på Idol och ska snart gå och sminka av mig. Känner att jag kommer somna skönt ikväll...




Grattis Stina-Lee!!!

{ 2009-09-2419:54:27 } Dagbok | 0 kommentarer


Tisdagen den 22 september fick Stina-Lee sin dotter! Mayia ska hon heta...






Torsdag.

{ 2009-09-2409:17:32 } Dagbok | 0 kommentarer


Har precis varit och lämnat Julia på dagis, hon var på riktigt bra humör. Snart ska jag gå till Globen och möta Michis efter hennes arbetsintervju, hoppas det går bra. Vi ska ta en kaffe och sen så ska jag åka vidare till jobbet. Skönt att inte börja förens tolv, man hinner med så mycket innan då.
Ikväll så blir vi hemma, Timothy skulle egentligen ha match men har lite ont i axeln så han fick vila idag. Vet inte om han kanske åker och kollar på matchen, i så fall så blir jag ensam hemma.
Till middag har jag ingen aning om vad det blir, jag har ingen fantasi alls. Timothy får komma på, och om jag känner honom rätt så kommer det nog att bli Vega eller nått sånt. Han är duktig på att laga mat om man säger vad han ska göra och hur han ska göra, annars så är det lättare att gå och köpa färdigt tycker han. Älska Timothy!
Nej, nu måste jag byta tröja, såg att det var en fläck på den här. Tur att jag hade dunvästen knäppt när jag lämnade på dagis.




Rån.

{ 2009-09-2319:32:35 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej, hur läskigt är inte det här rånet som ägde rum imorse. Hur läskigt är det att min lillasyster jobbade där för några månader sedan. Sånt här händer inte bara, fatta vilken sjuk planering det ligger bakom ett sånt här. Man verkar dock ha ganska stor koll på händelseförloppet, man har ju redan gripit två män som ska förhöras under kvällen (läste det på aftonbladet). En sak som jag bara undrar lite över är hur polisen kan lämna sina helikoptrar helt obevakade, eller okej inte helt obavakade det fanns ju tydligen kameror där men vad hjlper det när bomberna sitter där sen och man inte kunnat stoppa de som satte dit bomberna.
Idag var det fotografering på dagis. Julia var jättefin när hon kom till dagis och som tur var så tog dem in henne direkt när hon kom. Smarta dem är där på dagis.. Barnen fotograferas innan dem hinner bli helt smutsiga, för det blir barnen VERKLIGEN på dagis. Gruppbilden så tog dem utanför dagis, i klätterställningen tror jag att det blev. Längtar tills bilderna kommar, tänkte att jag skulle rama in kortet på alla barn tillsammans och sätta upp på hennes rum. Tror att det kan bli riktigt gulligt. Leon har också tagit kort hos dagmamman så Julia och han ska byta med varandra sen.
Vad hade Julia på sig då. Hon hade på sig ett par fina jeans och sin rödochvitrandiga klänning från P.O.P. Hon hade toffs och hårspänne i håret. På utebilden så hade hon på sig svart fleece från P.O.P och röd mössa från Rockefella. Hon var så söt så, men det tycker ju jag i och för sig alltid.
Själv har jag varit på jobbet idag, strök en massa lakan eftersom det pågår lite renovering i butiken. Kom gärna in och titta, det kommer bli hur fint som helst! Vi kommer dock inte vara riktigt klara förens v. 42.
När jag kom hem så hade Timothy lagat mat, pytt-i-panna med stekt ägg. Mumsigt som sjutton, jag var hur hungrig som helst när jag kom hem.

Måste säga GRATTIS till Berit som idag fyller 65 år också! Hoppas du har haft en underbar fördelsedag tillsammans med nära och kära...

Nu sover Julia, jag ska kolla på TV och jag känner också att jag babblar alldeles för mycket... Tjadå!







Heldag med Vivvsan.

{ 2009-09-2219:25:17 } Livets goda | 0 kommentarer


Idag efter att ha lämnat Julia på dagis så åkte jag till Haninge Centrum för att möta upp Vivvi. Vi satte oss i på ett café i centrum som gör de godaste salladen i hela världen tror jag. Vi gick runt och kollade lite, vi kan säga att Vivvi har en viktig date på torsdag, och behövde lite inspiration till vad hon skulle ha på sig. Efter det så satte vi oss på pendeln och åkte hem till oss. Det var första gången Vivvi var här hemma och hon tyckte det var hur fint som helst, det är så roligt att alla som kommer hit blir lika kära som vi är i lägenheten.
Vi gick och hämtade Jullis på dagis, hon var riktigt glad. Vi busade här hemma och sen så satte vi igång att baka bullar. Jag gillar ju stooora bullar så vi gjorde i muffinsformar, har inte provat dem än men dem ser super ut.
Till middag så blev det spagetti carbonara, det var riktigt länge sedan man åt det.
Nu är jag hur trött som helst, Julia hade en ganska dålig natt så det blev inte så mycket sova för min del. Hoppas på det ikväll.. Ska nu sminka av mig och sen krypa upp i soffan med äppeljuice och en kanelbulle. För man kan väl inte gå och lägga sig klockan åtta. Eller?!




Goda kanelbullar




Jullbull.

{ 2009-09-2209:35:40 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Satt och tittade runt lite på Facebook och hittade en söt bild på Julia som gulliga Michelle tog i sommras. Tänkte bjuda på den innan jag snart ska dra iväg till Haninge Centrum för att äta lunch med Vivvi som jag inte träffat på hundra år. Hörs ikväll allesammans!








Myser i soffan och bloggar.

{ 2009-09-2120:05:23 } Dagbok | 1 kommentarer


Hämtade Julia vid tre, vi gick hem och då möttes vi utav Timothy. Vi åkte tillsammans och handlade. Vi har nu handlat för hela veckan.
När vi kom hem så började jag med maten. Jag gjorde färsbiffar, potatis med äpple och pepparotssås. Det blev riktigt gott. Julia ett bad efter maten och sen somnade hon vid kvart över sju. Gummsan är helt slut efter dagis.
Nu sitter jag och kollar på TV. Det är ju Färjan, Simon och Thomas och sen Holluwoodfruarna, jag sitter bänkad. Handlade äpplejuice idag också, jag har varit sjukt sugen på det i flera dagar nu. Ska alltså hälla mig ett fullt glas och krypa ner under filten här i soffan. Timothy är på träning och kommer inte hem förens sent. Hoppas jag orkar hålla mig vaken och vänta på älsklingen, brukar sluta med att jag somnar på soffan men jag försöker i alla fall.
Juste, handlade jäst idag också så på lördag så ska jag baka bullar tänkte jag. Blev så inspererad av underbara Michis när hon bakade så. Hon kanske tom vill komma hit och baka med mig, man kan ju alltid hoppas. Funderar på om jag ska planera något riktigt kul tills på fredag, min underbara vän behöver verkligen det.
Michis, jag vill att du ska veta att ingenting någonsin kommer rubba mig från din sida. Jag kommer hjälpa till slutet och även om vi har hela världen mot oss så kommer vi att klara det tillsammans. Du är den bästa vän jag någonsin har haft och jag tänker inte förlora dig. Inte till det mörka och inte till någon annan. Det är vi till slutet, glöm aldrig det. I svåra tider så vill jag att du tänker på det, att du ser mig stå bervid dig. Du är bäst och jag VET att allting kommer att lösa sig.








Hockey.

{ 2009-09-2111:04:35 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår hade som sagt Timothy match, ute i Västerhaninge, matchen började fem. Jag och Julia mötte upp Michis (utan Leon som var med morfar) vid södra station halv fyra, vi satte oss på pendeln och så var vi på väg.
Julia var på toppenhumör hela resan, hoppade på sätet, jag tog såklart av henne skorna. Hon skrattade och skojade och var allmänt söt. Vi kom jättetidigt till hallen men satt utanför och njöt av solen tills det var dags att gå in.
Ishallen var hur kall som helst, tur att man hade på sig mycket kläder. Jag längtar tills det blir kallt ute också så man kan ta på sig ordentligt med kläder från början. Jobbigt att ta på sig när man går ut och in.
Timothy var superduktig, han åkte jättemycket skridskor, tacklades och gjorde hela två mål. Timothy är mitt alldels egna hockeyproffs. Julia tyckte det var jättekul, först blev hon lite rädd för pappa när han hade alla skydd och hjälm på sig men efter ett tag var det roligt. Satt och ropade på pappa mest hela tiden.
Vi kom hem vid åtta och då somnade Julia direkt i sin säng. Hon sov hela natten och vaknade klockan sju. Vi var på dagis halv nio och klockan nio så var jag på möte med Michis inne i stan. Nu sitter jag hemma, ska fixa och dona som vanligt. Göra en veckomeny och lite sånt... Puss på er!





Tidig morgon.

{ 2009-09-2007:41:44 } Dagbok | 0 kommentarer


Julia vaknade sju imorse. Det är inte så himla tidig men eftersom hon har legat och sparkat mig i ryggen hela natten så känns det väldigt tidigt.
Just nu sitter vi och tittar på film, "Aladdin och de 40 rövarna". Gillar inte Dinseyfilmer som inte ÄR Disneyfilmer om ni förstår vad jag menar.
Idag vet vi inte riktigt vad som står på schemat förutom att Timothy har match på Hanveden klockan fem. Ska dit och hejja, detta betyder att jag förmodligen borde gå ner i källaren och ta fram Julias vinterjacka, se om hon fortfarande kan ha den. Tänkte också kolla efter åkpåsen till Bee, man kan ju ta av "täcket" eller vad man ska kalla det och ha underdelen som sittunderlag i vagnen. Det är ju höst nu så tänkte att det kanske kan vara sköngt när man gå på promenad. Ska man kanske ta upp fällen till Urban snart också eller? Så kallat är det ju inte men det set så himla skönt ut.
Nu ska jag göra lite frukost, blir nog gröt till Julia idag och kanske ett stekt ägg till mig. Hörs senare!




Jobbade.

{ 2009-09-1919:25:53 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var jag och jobbade igen, jag är hur trött som helst nu. Det var inte så mycket att göra idag tyvär, sorterade bland gardinvisningarna och sen så började vi titta lite på hur vi skulle gå tillväga när vi snart ska bygga om i butiken.
Jobbade till fem och kom hem vid strax efter halv sex. Det var tänkt att vi skulle äta makaroner och falukorv till middag men underbara Daniel ville komma hit och laga mat, passade mig utmärkt eftersom jag är hur trött som helst. Det blev i alla fall god förätt, varmrätt och snart ska vi äta efterätt, eller Fanny och Daniel äter redan men jag och Timothy sitter som två utslagna hjältar och är jättemätta. Julia sover sött i sin säng, somnade som en liten prinsessa. Hon och Timothy har varit i stallet med Fanny hela dagen. Hon har tydligen på två olika hästar och är jätteduktig.
Nu ska vi snart sätta på en film, jag ska sminka av mig för jag vet att jag kommer somna i Timothys famn på soffan. Jag älskar Timothy...






Utflykt.

{ 2009-09-1816:39:41 } Bilder | 0 kommentarer


Idag var det Michi och Leon som stod på schemat. Vi åt först lunch i Globen, sen när barnen sov så tog vi oss en långpromenad. När jag har varit ute och sprungit så har jag hittat massa fina vägar i Nackareservatet. Vi stannade efter ett tag på en brygga och åt Michis hemmagjorde bullar och havreflarn. Gud vad hon är duktig, det var så sjukt gott.
När vi fikat färdigt så bar det av hemåt, Michis och Leon åkte hemåt och jag gick hem med Julia. Det var meningen att jag skulle fixa med mat men eftersom det inte fanns något hemma så blev det lite svårt. Blev att vi satt och kollade på Bumbibjörnarna istället, lekte lite på Julias rum. Ganska skönt att inte känna någon stress. Jag har ganska svårt för att koppla av men eftersom jag städade och gjorde fint här hemma igår så var det betydligt lättare att slappna av idag.
Nu ska jag gör mig iordning för en kväll med underbara Eagles. Så gulligt att jag får vara med fast jag inte har en plats i laget längre. Ska bli så roligt så, tror att SingStar står på schemat. Hoppas det kommer många. Timothy ska vara hemma med Julia, Daniel kanske också skulle komma förbi. Eftersom jag ska jobba imorgon blir det inte så sent i alla fall... Nej, dags att ta på sig något annat än det jag har på mig nu i alla fall.



Julia...



... och Leon sov så sött!



Busfröna sprang runt




Vi fikade på en brygga med fin utsikt




Eftermiddag.

{ 2009-09-1715:35:57 } Livets goda | 0 kommentarer


Kakan blev klar och Julia hämtad. Fröknarna blev hur glada som helst, blev tom omkramad. Sa att det blev glada för att jag visade min uppskattning. De är så otroligt gulliga, jag älskar verkligen Julia både fröknar och dagis. Dem är så otroligt proffisionella, you name it... Dem har verkligen fått Julia att trivs så himla bra, så fort man pratar om dagis så blir hon på bra humör. Att vår vardag går ihop har jag fröknarna att tacka! Nu ska vi byta blöja och sen så ska jag sortera mer tvättm, den tar ALDRIG slut.




Fröknarnas tårta





Ledig.

{ 2009-09-1709:29:19 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är jag ledig från jobbet. Eller ledig och ledig, tänkte att jag ska städa här hemma nu medans Julia är på dagis. Känns skönt att få det gjort, tvätt, dammsuga och sånt ni vet. Rolig första lediga dag va?! Känns ibland som om jag inte gör annat än att städa och tvätta.
Tänkte att jag skulle börja med det och sen så är jag sugen på att baka också. Jag är dock inte sugen på att äta kakan så jag tror jag ska ta med den till fröknarna på dagis när jag hämtar Julia klockan tre.
Nej, nu ska jag kolla lite på min favvoserie medans jag viker lite tvätt.








Såhär söt är Jullbull idag




Dagens lite snabbt.

{ 2009-09-1619:19:37 } Dagbok | 1 kommentarer


Jobbade mellan tio och fem. Fick riktigt mycket gjort, gjorde om kampanjytan som ska vara klar imorgon, gjorde om frotté bordet. Ja det fanns riktigt mycket att göra faktiskt!
Timothy och Julia kom och hämtade mig efter jobbet och vi åkte tillsammans till Vegabaren och åt middag. Hade verkligen ingen fantasi att komma på något annat till middag. Till Vegabaren kom och Daniel, trevligt trevligt. På Vega så finns det en gubbe som tycker jättemycket om Julia, han brukar komma med leksaker, kanske en glass då och då. Idag så fick han en puss av Julia så kan tänka mig att vi måste hålla i henne nästa gång vi är där, annars kanske hon försvinner ut i köket och aldrig kommer tillbaka.
Nej, nu ska jag ta en snabbdusch. Det blev helt svettigt på jobbet idag! Sen ska jag bara ta det lugnt och kolla på TV, dricka lite Loka Mango.

Svar till Lilli också: rosa linnet kommer från Zara, kjolen från H&M, krona och vingar har vi fått av Michis och Leon. Vet att kronan kommer från Lindex, vet dock inte om vingarna kommer därifrån också.




Rubert Björn.

{ 2009-09-1608:35:48 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag hände någonsting som är väldigt stort, i alla fall för mig som mamma. Imorse så gick jag och Julia upp samtidigt, jag skulle duscha och göra mig iordning och i vanliga fall så sitter hon antingen med mig i badkaret eller i sin barnstol på sidan om. Detta för att hon inte ska hitta på något hyss. När vi satte oss i soffan för att vakna lite så var det Rubert Björn på TV, Julia tycker om det jättemycket. Jag bäddade ner henne med sitt täcke och med sin gosekanin. Jag frågade om det var okej att mamma hoppade in i duschen medans hon kollade på Rubert. Gullig som hon är så nickar hon på huvudet och jag går in i duschen. När jag kommer ut, efter i och för sig en väldigt snabb dusch så sitter hon precis som jag lämnade henne i soffan. Min gosetjej!
Nu tycker ni som inte har barn säkert att det här är hur töntigt som helst men då kan ni lägge till att jag inte har duschat själv (när inte Timothy är hemma förståss) sedan dagen då Julia föddes! Nu ska jag lämna Julia och sen så ska jag iväg till jobbet!




Matmonster

{ 2009-09-1520:24:16 } Julia i bilder | 2 kommentarer



Med pappas tomtassås runt munnen...




Lång dag.

{ 2009-09-1520:00:20 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag började jag som sagt klockan nio. Lämnade Julia vid åtta, det gick jätterbra, hon trivs verkligen! Tog mig till Tyresö, det är något strul med bussarna, eller man vet liksom inte när de går för det står olika tider överallt.
Kom till jobbet tio i nio, köpte med mig kaffe. När jag kom dit så dammsög jag och moppade hela butiken, det blev väldigt rent och fint. Luktade sådär gott som det gör när man moppar med såpa. Som jag har skrivit tidigare så börjar vi med ny kampanj på torsdag så det är mycket som ska göras om i butiken, idag bäddade jag iordning sängen. Det blev riktigt bra, älskar att välja lakan, gardiner och accesoarer. Tiden flög i alla fall iväg, helt plötsligt så var klockan fem och det var dags att gå hem. Egentligen så skulle jag ju vara ledig imorgon men Pella (min kollega) är sjuk så vi bytte dag. Jag är nu ledig på torsdag, fredag istället. Tänkte att Julia skulle få vara hemma från dagis på fredag eftersom det har blivit ganska långa dagar de senaste.
Nu sitter jag och bloggar framför TVn, Vänner tog precis slut. Undar vad man kan hitta på TV nu då? Whipeout US kanske? Känner att jag inte orkar med något allt för djupt idag.








Tidigt på morgonen.

{ 2009-09-1507:11:55 } Dagbok | 2 kommentarer


Jag har varit uppe sedan klockan sex på morgone, tror inte jag har varit uppe så tidigt på morgonen för att jag måste på jättelänge. Har duschat och gjort mig klar, gud vad jag måste jobba för att bli snygg nu för tiden? Vad beror det på.. Jag börjar bli gammal eller jag har bara helt enkelt glömt bort hur man gör?
Igår satt jag ju som sagt bänkad framför TV:n, gud så skönt det var. Simon och Thomas var ju på samtidigt som Färjan 3 så då blev det till att sappa. Julia vaknade lagom till Hollywoodfruarna, är det inte typsikt. Men hon somnade i alla fall om, dock i vår säng. Åter till programmet... Jag tyckte att det var roligt, men samtidigt väldigt pinsamt. Kolla på hon som hade festen t ex, hur blåst får man vara, hade hon något alls innanför pannbenet? Hon Mrs Anka då, gode gud får man bete sig så? Vaddå nannyn är avis, tror jag inte så som du beter dig. Snarare så tror jag hon frågar sig själv varför hon jobbar där hon gör, om det verkligen är värt att stå ut med all förolämpling som hon verkar utsättas för. Å andra sidan så skulle jag inte ha något emot att behandlas på det sätt som dem blir, få allting serverat. Tror nog att jag skulle tröttna efter ett tag och jag skulle nog aldrig kunne behandla människor som hon gjorde, hur pratade hon om sin mans fans t ex. Hon ska vara tacksam att de finns, annars vore hon inte där hon är idag.
Aja, nu vaknar Julia. Hon ska få frukost och sen så ska vi klä på oss och gå till dagis!








Såhär sov Julia i vår säng på kvällskvisten, gullunge!






Sitter hemma i soffan.

{ 2009-09-1419:26:49 } Dagbok | 1 kommentarer


Jobbade till fem idag, det var i princip inga kunder alls i butiken  idag så vi hann med att göra ganska mycket inför den nya kampanjen som börjar på torsdag.
När jag kom hem vid halv sex så stod maten på bordet. Timothy hade gjort tandorikyckling med ris och sallad. Jag skrev igår upp EXAKT hur han skulle göra och han lyckades följa det precis. Resulterade i en jättegod middag. Nu har jag precis lagt ner Julia och hon ligger i sin säng och håller på, hon är jätte trött. Hon sov inte så bra inatt så jag tror hon kommer somna ganska problemfritt.
Ikväll så är det ju riktigt TV-kväll by the way. Simon och Thomas "Sveriges fulaste ehm" och Hollywoodfruar" har premiär på trean idag, jag sitter bänkad. Har lite choklad i väskan som jag köpte idag, tänkte jag skulle ha den framför TVn, sen dricka lite mangoloka till. Jag vet att ni önskar ni hade det likadant.
Nej, jag ska sminka av mig och bädda ner mig i fåtöljen nu. Imorgon så ska jag upp riktigt tidigt. Börjar klockan nio vilket betyder att jag måste lämna Julia klockan åtta på dagis. Det blir långa dagar för henne nu känns det som, men vad ska man göra?! Det är ju inte som om andra barn inte överlevt det innan och Julia var hur gullig som helst nu på kvällen.
Vill också ge en ros idag till Michis som åter igen har gjort mig så otroligt stolt!






Julia

{ 2009-09-1410:03:48 } Julia i bilder | 5 kommentarer



She's growing up so fast...




Timothy är mitt hockeyproffs och jag börjar jobba på riktigt.

{ 2009-09-1408:38:12 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var vi och tittade på Timothy när han spelade sin första hockeymatch på ungefär nio månader tror jag. Han var jätteduktigt, först fick han ta det lite lugnt (inte så konstigt eftersom han bara har tränat två gånger!). I andra perioden fick han spela mer och tillslut så var han i förstafemman. Jag blir så stolt över min älskade, såg att han hade jättekul också. Julia somnade i bilen vid åtta och fortsatte sova när vi bar in henne.
Sen till dagens... Idag börjar allvaret, man skulle kunna säga att vårt nya liv börjar idag. Jag börjar jobba på riktigt. chefen har varit snäll och givit mig en mjukstart, börjar inte förens tolv idag. Kommer nog vara helt slut när jag kommer hem sen skulle jag gissa. Skönt är att Timothy kommer laga maten, jag har skrivit upp exakt hur han ska göra men vi får väl se hur det går! Nej, nu ska Jullis till dagis, hon kommer få vara där ganska länge på dagarna nu men pratade med fröknarna om det i torsdags och dem tror verkligen inte att det kommer vara något problem! Julia är ett riktigt dagisbarn.




Michaela Bergh.

{ 2009-09-1313:14:26 } Dagbok | 3 kommentarer


Jag vet inte vad jag kan säga mer än att jag älskar dig. Jag älskar att vara den du kommer till, älskar att vara den som du litar på. Du är min allra bästa vän och jag skulle kunna gå genom eld för dig. Snälla släpp in mig på riktigt så jag kan göra allt som står i min makt...






Lördag.

{ 2009-09-1216:57:26 } Dagbok | 0 kommentarer


Mamma, Sverker och Ludde kom hit vid halv elva, dem skulle hämta ett bord som vi har haft som är deras. Vi satt här hemma och tog det lugnt, de har inte riktigt sett hur det ser ut här hemma.
Michis och Christer kom och hämtade Michis och Leons saker, vet inte riktigt vad jag ska skriva om det. Jag känner mig nere och ganska handikappad men jag hoppas att det kommer att gå åt bättre håll.
När Julia hade ätit lunch och skulle sova så vandrade jag, mamma, Sverker, Ludde och Fanny ner mot Hammarby Sjöstad. Fanny följde bara med ner dit och åkte sen hem igen för att att åka och hämta sin kompis.
Vi andra gick och åt brunch vid vattent, på ett ställe som heter Jimmys. Det var väldigt god mat, jag var superhungrig. Servicen var väl dock inte att hänga i julgranen.
Timothy kom och hämtade oss efter jobbet och vi åkte direkt ut till Haninge för att kolla på älskade Eagles när de uppträdde på Haningedagen. Vi kom dock försent då jag hade tagit fel på tiden.. Vi gick runt där ett tag och kollade på allt som fanns där. Julia fick åka något litet tåg och så fick hon en ballong. Det var lyckat hur som helst. Nu är vi hemma och jag ska börja med mat. Ikväll så ska jag fixa med min naglar.








Prinsessan.

{ 2009-09-1211:02:13 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Bjuder på en bild på prinsessan såhär på lördagsmorgonen, enjoy...













Lämnat Julia

{ 2009-09-1109:50:35 } Dagbok | 1 kommentarer


Lämnade precis Julia på dagis, hon var så glad så. Vid grinden så möttes vi av en glad Leon (inte vår Leon utan en på Julias avdelning). Han följde med och lämnade vår vagn, när Julia hoppade ur så tog han henne i handen så gick dem tillsammans till klätterställningen. Jag älskar att se barn sådär glad, det kan göra min dag. Att se andra är sådär gulliga mot min dottar gör mig ännu gladare. Den här dagen började verkligen piss, känner mig nere och känns som om jag inte orkar något alls... Sen när man lämnar Julia på sånt bra humör och möts av andra underbar glada och söta barn så känns det helt plötsligt bättre.
Nu ska jag drica lite juice och sen så ska jag duscha, Timothy kommer hem efter elva någon gång och då måste vi åka och hämta svart slips till honom.








She makes my day




Sorgsen fredag!

{ 2009-09-1108:26:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är mormors begravning och jag känner mig jättedeppig. Önskade att den här dagen aldrig skulle komma!






Har handlat mat.

{ 2009-09-1019:34:15 } Dagbok | 2 kommentarer


Efter att ha sprungit så duschade jag och gjorde mig iordning sen begav vi oss till Michis sida av stan för att handla mat. Vi handlade tillsammans med henne mormor Berit. Vi fick med oss både det ena och det andra hem, tackar MrsBettan för hjälp, skjuts och allt.
I bilen hem så åkte Michis mamma med också, de kom in och kollade på lägenheten och tyckte den var jättefin. Fick inflyttningspresent också! Jag tackar och bugar... Det var ju meningen att vi skulle ha någon form av inflyttningsfest men det har ju inte blivit av. Vet inte riktigt när det kommer bli nu när jag börjar jobba också.
Imorgon är det mormors begravning, helt overkliget. Jag vet inte var jag ska ta vägen faktiskt, jag kommer vara så sjukt ledsen så det finns inte. Tur att Timothy är där så jag kan gråta i hans famn!
Nu ska vi kolla på Vänner sen får vi se vad som är på, Vänner vet man alltid är bra liksom.




Älsklingarna idag






Var ute och sprang igen

{ 2009-09-1009:53:28 } Träningsdagbok | 1 kommentarer


Efter att ha lämnat Julia så var jag ute och sprang igen. Upptäckte ju igår att det fanns jättefina spår precis bakom Julias dagis, så där vad jag idag igen. Ett bra sätt att "göra rent" i huvudet, rensa tankarna lite.
Sprang bara i 30 minuter idag men kännde att jag behövde det, hade ju sån otrolig träningsvärk idag i låren. Man brukar ju säga att bästa sättet att bli av med träningsvärk är att träna mer. När jag kom hem så stretchade igenom alla stora muskelgrupper. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi iväg och handla!
Ikväll så kommer lite roligare update, känner mig ganska tom just nu.




Börjar skriva träningsdagbok.

{ 2009-09-0922:10:43 } Träningsdagbok | 1 kommentarer


Eftersom jag har slutat med cheerleading, jag ska prata om det snart här i bloggen men känner att jag inte riktigt är redo, inte riktigt vet vad jag ska skriva.
Men som sagt, eftersom jag inte längre får den träningen så måste jag komma på annat. Har kännt att min kropp verkligen måste komma igång igen, måste få röra på mig. Är trött på att se ut som en fet kossa liksom! Tänkte då att bloggen skulle kunna vara ett bra ställe att hålla mig motiverad på! Så från och med nu så kommer ni alltså att kunna följa min träning här i bloggen också...

Idag gjorde jag följande:

- Sprang i 40 minuter
- 100 situps
- 20 armhävningar

Nu ska jag hoppa in i duschen, har gjort en anisktmask som måste tvättas bort!






Dagen börjar snart...

{ 2009-09-0908:22:24 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Snart drar allting igång, Julia ska till dagis, jag ska ut och springa lite. Det blir nog till att plocka undan här hemma idag, är som rena bombnedslaget. Måste sortera tvätt, kanske dammsuga lite, plocka ur diskmaskinen och ställa in nytt. Hur kanb det bli så stökigt på en gång?
Det är fint väder i alla fall, frisk luft (hösten är verkligen här)! Bjuder på lite bilder på Julia innan vi ska springa iväg.
























Kollar på IDOL.

{ 2009-09-0820:20:53 } Allmänt | 0 kommentarer


Dagen har varit lugn, tagit det lugnt här hemma.
Till middag så blev det falukorv med potatismos, jag får alltid så dåligt samvete när jag serverar något så enkelt som falukorv så då blir man tvungen att göra eget potatismos. Det gott i alla fall! 
Timothy är på träning, mitt lilla hockeyproffs. Han ska jobba natt inatt igen, hatar att sova utan honom.
Jag Fanny och Michis sitter och tittar på IDOL 2009, alltid lika kul när dem gör bort sig. Kul att första tjejen var riktigt duktigt i alla fall, bådar gott inför den här säsongen! Är det någon som vet när Let's Dance börjar? Det är verkligen mitt favoritprogram. Kommer det att gå i år igen eller? Hoppas verkligen det.
Nej, nu ska jag ner i tvättstugan snart igen.







Julia har fått...

{ 2009-09-0815:28:38 } Inköp | 0 kommentarer




Idag var Timothy och jag i Sickla Köpkvarter, vi kände att vi behövde mysa lite! Som vanligt så inhandlades det saker till Julia, det är som om vi inte kan komma hem utan någonting till henne... Kommer med mer rapport senare!






Måndag.

{ 2009-09-0719:47:58 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej...
Jag har hängt med Leon hela dagen. Vi var hemma och tog det lugnt på morgonen sen så gick vi iväg till Gullmarsplan för att beställa blommor till mormorsbegravning, tror att det kommer bli jättefint. Hon i affären var jättesnäll och hjälpsam.
Leon fick lunch, köttbullar och potatismos. När vi satt och åt som bäst så kom en kille fram till mig, kan ha varit kanske mellan 20-25 år. Han kom fram till mig och frågade varför jag var med Leon och sen så berättade han att han läser både min Michis blogg. Kul att man blir igenkänd lite sådär.
Efter det så åkt vi in till stan och mötte upp Michis och Fanny. Vi åt jätteäcklig sushi till lunch, laxen var alldeles för tjockt skuren och det var för mycket wasabi på. Det gick bra för Michis på jobbet, Fanny har fixat, hon ska tillbaka imorgon. Vågen för Michis... 
Efter det så åkte vi hem, Michis hade höga klackar på sig och det är inte så skönt att gå längre tid i om man inte är van.
Vi gick till Globen, inhandlade lite grejer och sen var det dags att häma Julia. När vi kom dit så satt dem och åt glass, det var kalas för Holly som fyllde år. När vi kom hem så låg Timothy och sov, han ska jobba inatt.
Vi lagade mat, det blev pasta med jättegod tomatsås.
Timothy är nu iväg på sin första träning, ska ringa så fort han är klar så jag får veta hur det har gått. Tror att det kommer hur bra som helst, Timothy är mitt egna lilla hockeyproffs.
Barnen somnade bra idag också, tror dock att Julia börjar bli lite förkyld, ska kolla med dem imorgon om dem kan sätta på henne lite mer kläder när dem är ute. Tycker att det börjar bli lite kyligt ute nu och när jag harr kommit och hämtat henne så har hon inte haft tillräckligt med kläder på sig, eller tycker jag i alla fall.
Nu sitter jag och Michis framför varsin dator, vilka nördar va! Timothy köpte massa godis till oss så nu ska vi gotta oss!




Sitter i telefon.

{ 2009-09-0709:44:20 } Dagbok | 0 kommentarer


Bilen blev städad igår, hur skönt som helst att åka i en bil som inte ser ut som en rullande soptipp.
Just nu sitter jag och ringer massa viktiga samtal, ska snart cyckla iväg med Leon och handla blommor till mormors begravning på fredag. Har skjutit upp det hur länge som helst nu, jag vill verkligen inte förstå att det har hänt på riktigt. Jag har varit påväg att ta upp telefonen och ringa henne flera gånger, undrar om det är någon som svarar om man ringer till hennes nr eller om det är borttaget. Usch jag hatar att mormor inte finns längre.
Michis är på arbetsintervju och provjobb idag så jag är som sagt med Leon. Timothys bror Jhonny var här och passade honom medan hag lämnade Julia på dagisl. Det gick hur bra som helst idag by the way, att lämna Julia alltså.
Ska sätta på lite vänner nu innan jag ska börja ringa igen, allting kommer att lösa sig snart tror jag. Har en magkänsla!






Status:

{ 2009-09-0609:18:50 } Dagbok | 0 kommentarer


Sitter och äter nybakade scones och dricker te framför "DaVinici Koden", barnen springer runt och leker.
Idag ska som sagt bilen göras ren, får se när vi kommer iväg! Kram på Er och önskar en happy sunday.




Myspys.

{ 2009-09-0520:46:21 } Dagbok | 0 kommentarer


Lördagen har tillbringats tillsammans med Michis, Leon och Fanny. Vi är ett riktigt dreamteam! Hämtat massa grejjer hemma hos Michis, nu händer det grejer.
Männen kollade på hockey, då menar jag Timothy och Daniel. Jag och Michis lagade mat, det blev klyftpotatis med morötter i samma plåt, färsbiffar med fetaost, sallad och tzatsiki. Alla åt som hästar, inklusive barnen. Julia occh Leon fick vaniljglass med varma hallon till efterätt och vi "vuxna", eller vad man ska kalla oss, sitter och äter lite popcorn, grönsaksstänger med dipp och cocacola. Nu är Fanny är här också, älskar att omge mig med vänner. Världens bästa vänner har jag, världens bästa pojkvän, världens bästa dotter, världens bästa Leon. Kan man bli lyckligare. Det enda som förstör lite är att jag har tvätt nere i tvättstugan som jag måste göra klart..
Imorgon så ska vi förmodligen städa bilen, det behövs verkligen.






Kom hem alldeles för sent.

{ 2009-09-0508:56:01 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Vi möttes ju inte förens nio till middagen igår, innan vi satt vid bordet så var hon kvart över nio, kvart i tio så fick vi beställa.. Ska jag fortsätta?! Maten var jättegod, det blev både förrätt och varmrätt, jag var alldels för mätt för desert. Trevligt sällskap var det också, vi träffas alldels för sällan släkten från pappas sida.
Tror jag kom hem vid halv ett, och gammal tant som jag här haha så var jag hur trött som helst. Sminkade av mig och hoppade direkt i säng.
Julia sov bra hela natten, tror hon kom in till oss vid fem. Eftersom hon sov så bra så är det klart att hon sov lite kortare, hon vaknade sju tror jag. Både jag och Timothy var hur trötta som helst, fick inte upp ögonen i princip, men vaknar lillan så är det bara att gå upp. Timothy gjorde frukost medans jag stod i duschen, blev rostade mackor med räkost och en kopp kaffe, mumsigt värre. Jag är verkliegen jättedålig på att äta frukost men ibland så får jag ryck och är riktigt duktig.
Undrar vad man ska hitta på idag då? Eftersom jag inte tvättade alls igår så måste jag göra det idag, tänkte att jag kanske gör det ikväll när Timothy är hemma igen, han jobbar idag.
Nu har Timothy visat mig hur man för över bilder också, de var som jag trodde men vågade inte pröva själv om det skulle vara så att det var fel!
















Lite pics från prev. days







Ska iväg på middag.

{ 2009-09-0419:49:03 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu ska jag snart iväg på middag med pappa, Fanny och mina kusiner och deras mamma. Vi ska fira Dennis 60 årsdag. Han gick bort förra året men vi ska minnas honom ikväll!
Dagen har tillbringats hemma bara, suttit framför datorn, köpte sushi till lunch och hämtade Julia klockan tre. Det hade gått bra på dagis igen, känns om om jag kan börja jobba nu. Jag har ju en till veckas semester kvar, inte för att jag beböver den nu när et går så bra på dagis men ändå.
Timothy håller på att lägga Julia, hoppas hon somnart så jag inte behöver tänka på det när jag går...




Hemmadag.

{ 2009-09-0409:32:53 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag kommer jag bara att bli hemma. Julia är på dagis och jag måste tvätta, just nu sitter jag med anisktsmask och ska snart hoppa in i duschen.
Idag gick det jättebra att lämna Julia på dagis, hon var inte alls ledsen som hon varit de senaste dagarna. Känner att jag själv är lite lugnare då också, som om jag kan slappna av eller kanske lämna mobilen i ett annat rum (jag har haft den med mig överallt hela tiden sedan hon började på dagis).
Gud så skönt det ska bli med en hemmadag utan att känna att man MÅSTE göra något.
Känner mig riktigt lycklig idag, mest för att jag känner på mig att det kommer bli en mysig höst och vinter (jag och Michis har drömmar...)
Nej, nu ska jag tvätta bort anisktmasken, hörs under dagen! Ska försöka med lite bilder också, glömde ju att frgåa Timothy när han kom hem igår. Jag låg och halvsov på soffan då, haha! Halv tio var klockan.




Haft det mysigt med Michis och Leon!

{ 2009-09-0319:57:31 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har haft underbara Michis och Leon här i två dagar så har inte blivit mycket tid över till bloggande då tyvär. Vi har lagat mat, fixat här hemma, bakat och bar umgåts.
Nu är har dem åkt hem idag och Timothy är på kräftskiva med kunder på jobbet. Jag sitter ensam här hemma och tittat på hockey, Sverige-Ryssland är det. Just nu står det 3-3, inte så rolig match tycker jag sen så är det inte så kul att kolla själv heller. Ska sätta på Unga Mödrar på femman snart och ta mig lite äppelpaj som vi bakade idag, hoppas på att den är riktigt god. Köpte vaniljglass till när vi var och handlade. Märkte precis att det regnar också, myyysigt tycker jag. Har levande ljus tända här hemma också!
Vi har ju ny dator som ni vet och jag vet inte hur man sätter in minneskortet från kameran i den, vågar inte heller försöka, tänk om jag har sönder något. Det skulle kunna hända vill jag lova. Ska kolla med Timothy hur man gör när han kommer hem så kanske jag kan bjuda på någon fin bild då.
Julia har varit på dagis hela veckan, det går hur bra som helst. Hon är lite ledsen när jag ska lämna henne men det går tydligen över så fort jag kommit runt hörnarn. Hon äter som en häst och sover som en prinsessa. Fröknarna verkar riktigt glada över att ha fått henne på sin avdelning ska jag säga, hon kallas ett riktigt dagisbarn.
Hoppas ni alla har haft två underbara dagar, det har jag!




Emms tells all...

{ 2009-09-0115:45:56 } Dagbok | 1 kommentarer


Okej alla underbara läsare, jag har verkligen varit hur dålig som helst på att blogga i helgen. Vi har ju bott hos Timothys pappa.
Det hela började med att Fanny i lördags hade sin 20årsfest. Jag och Michis lagade mat och gjrde cupcakes för fulla muggar. Det blev riktigt gott och väldigt trevligt sällskap. Julia var hemma med morfar och farfaroch hade kul. Det hade gått hur bra som helst, hon hade ätit bra och inte somnat allt för sent. Vi kom hem vid halv två och somnade då direkt!
På söndagen så vad vi och kollade lite när släkten startade Tjejmilen, jag och Timoty tog oss tillsammans med Julia en riktig långpromenad dess för innan, såg Stellan Skarsgård på Coop i Medis.
Vi var och kollade på träningen och sen var det pizza som gällde som söndagsmiddag.
Igår, måndag, måndag så fyllde Fanny hela 20 år. Det blev ännu ett storkalas där jag och underbara Michis stod för mat och tårta. Tårtan blev jättefin, vi vet dock att nästa gång vi ska göra den så ska vi göra dubbel sats av fyllningen.
Idag har jag varit på stan med släkten, visat dem Gamla Stan och strosat i affärer av olika slag.
Michis och Leon mötte upp oss vi Centralen vid två, vi åkte och hämtade Julia på dagis. Idag sa fröknarna att det hade gått hur bra som helst. Hon hade ätit och sovit som en liten prinsessa, som Mariana sa.. "Det var som ett helt annat barn idag!"
Nu sitter vi här hemma, slut av promenad och värme. Jag trode ju att det skulle var akallt idag för det var så dåligt väder när jag kollade ut imorse, men inte då.
Ikväll ska det lagas mat och sen så ska vi kolla på hockey. Timothy ska börja spela igen och idag så ska vi kolla på hans blivande lag. Det är div 3 så det handlar om kanske max två kvällar i veckan.

Nu ska jag gosa med Julia, hörs sen!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December