Hängig kille!

{ 2011-08-3113:20:01 } Noah i bilder | 1 kommentarer


Noah är fortfarande lite hängig efter efter sprutorna, han har legat och sovit sin "långkörare" på mig idag! Nu är han dock vaken och vi ska baka lite till födelsedagsfirandet som äger rum här hemma lite senare! Hoppas min prins inte tröttnar allt för mycket!







Helt annorlunda

{ 2011-08-3113:17:32 } Noah i ord | 0 kommentarer


Har på senaste tänkt på hur annorlunda det är att vara hemma med Noah jämfört med hur det var med Julia. När Julia var liten var vi ute på utflykter nästan varje dag och jag kände mig stressad om vi inte var ute och rörde på oss. Nu med Noah så är jag hemma nästan hela tiden, känner inte alls att jag är i samma behov att komma ut som jag var förra gången. Jag är hemma och pysslar och njuter riktigt av det. Jag bakar lite här, tvättar lite här, städar lite här... Myser med min Noah och bara njuter av honom. Vi hämtar Julia och sen myser vi allesammans. Jag tycker att min mammaledighet med Julia var helt underbar den också och det slår mig att det är häftigt att underbart kan ta sig så olika former!







Fanny 22 år!

{ 2011-08-3110:01:18 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är ingen vanlig dag för idag är Fannys födelsedag HURRA HURRA HURRA!







Idag är vi hemma!

{ 2011-08-3109:49:27 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var vi som sagt på mammagrupp och det var väl sådär, känner mig alltid lite som en outsider. Hoppas det blir bättre nästa gång!
Efter träffen fick Noah vaccination, inte alls roligt. Han var på så bra humör innan och sen när hon stack honom blev livet jättehemskt. Det gick ganska snabbt över när jag tog honom i famnen och kramade om och sen somnade han sött i vagnen. Kvällen blev väl lite halvkinkig men lite feber och det slutade med att han och jag gick och la oss vid halv tio. Tror båda var trötta för vi somnade direkt! Han vaknade på bra humör och nu har vi varit och lämnat Julia på dagis. Det är fint väder så tror jag ska sätta mig ute en stund medans Noah sover.






UPDATE!

{ 2011-08-3109:32:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu har jag gjort en update på inlägget om muffins. Förlåt för det röriga sist men tror jag hade en lite smått uttråkad bebis vid min sida när det lades upp!






På språng!

{ 2011-08-3012:37:46 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har varit på språng hela dagen! Nu sitter jag och Noah på BVC, idag börjar vi mammagrupp! Direkt efter det ska vi hämta Julia på dagis.. Blir nog en tripp till parken då skulle jag kunna tro.




Här kommer recept Nana!

{ 2011-08-2914:30:00 } Livets goda | 1 kommentarer


Mina muffins!

100 gsmör
2 ägg
1.5 dlströsocker
11 tsk vaniljsocker
2 dk mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt

Den fyllning man vill ha!

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.


2.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.


3.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.


4.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.



5.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.


6.
UPDATE, när jag hällt i smeten i formarna lägger jag i den fyllning jag vill ha på toppen. Det kan vara vad man vill, den här gången blev det blåbär men annars brukar jag göra med hallon, choklad eller något annat mumsigt.


8.
Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!









Dagens outfit Noah!

{ 2011-08-2913:04:01 } Noah i bilder | 1 kommentarer



Mysdress H&M






Tillbaka till verkligheten

{ 2011-08-2910:04:48 } Julia i ord | 0 kommentarer


Nu kan man verkligen säga att vi är tillbaka till verkligheten. Klockan ringde 0645 och sen var det full rulle. Få i bda barnen frukost, klä på, klä på mig själv och sen knalla ner till dagis. Julia hade på sig sin "börja-på-dagis" outfit och ny rygga.
Julia har nu börjat på ny avdelning, barn mellan 3-4 år. När vi kom dit fick vi en rundtur och jag såg direkt på min stora tjej att hon tyckte det var jättebra. När vi skulle säga hejdå satt hon i sandlådan och sa "jaja mamma gå nu så ses vi sen..." Tror hon har längtat!




2011-08-29






God morgon lördag

{ 2011-08-2709:31:22 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi säger god morgon här hemifrån! Fanny sov över här igår, Julia ville det så gärna, och nu på morgonen har vi kollat på Shrek! Timothy har åkt iväg till jobbet och snart ska vi göra oss iordning för att åka till Farsta C. Ska handla till dagis på måndag tänkte vi. Sen behöver Noah lite långärmade bodys, har verkligen BARA t-shirts som passar nu! Ha en bra lördag allesammans..




Sallad

{ 2011-08-2613:20:00 } Livets goda | 0 kommentarer




God parma och mozarellasallad!






Sommaren är slut?

{ 2011-08-2612:00:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Det slog mig idag att sommaren här slut nu. Det pratas om att det ska komma en liten värmebölja men vet inte om jag tror på det. Känns som om det var igår vi firade Timothys semester på Texas Longhorn liksom! Känns som om vi har gjort allt och ingenting. Allt från att vara på Dyvik och inte göra någonting till att vara på Rotskär, Furuvik. Gröna Lund och massa mer. Jag vill sammansfatta sommaren som en bra sommar. Kanske kunde ha haft lite bättre väder men vi har gjort det bäta av situationen faktiskt.
Nu börjar i alla fall hösten. Timothy börjar jobba, Julia börjar dagis och börja cheerleading ska hon också.




Åka hem!

{ 2011-08-2609:25:17 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag får vi åka hem!!!! Timothy pratade med snickaren igår och han sa att dem bara skulle ställa in badkaret idag och sen var dem klara. Jag längtar hem så himla mycket! Jag vill plocka undan, dammsuga, laga mat och allt sånt i vårat hem. Vi har haft det jättebra på landet men som man säger "borta bra men hemma bäst!"
Vet inte riktigt vad vi ska göra i helgen. Timothy har sin sista semesterdag idag och börjar jobba imorgon. Då åker vi nog till Farsta och köper "börja-dagis-kläder" till Julia, nya örhängen också månne? Vi ska ha tvättstugan, hoppas vi kan fixa det idag så vi kan mysa resten av dagarna.




Fångarna på Fortet

{ 2011-08-2518:00:00 } Dagbok | 0 kommentarer


När jag var liten så gick Fångarna på fortet alltid på fredagr. Vi bullde upp med fredagsmyset framför tvn och kollade  allesammans. Snacka om att jag blir nostalgisk nu när jag sätter mig framför tvn på kvällen. Tycker det är lite tråkigt att det inte samma gamla "gåtgubbe" och att dem gjort om i cellerna. Annat än det så är det perfekt familjeunderhållning tycker jag, tack TV4!


Bild lånd från TV4!






Bakade till fikat!

{ 2011-08-2515:56:50 } Livets goda | 1 kommentarer


Vi är fortfarande ute på landet, får komma hem imorgon hoppas vi på!
Idag har det varit tråkigt väder så det har inte gjorts så mycket här hemma. Bakat muffins till fikat bara i princip. Vi har grillat korv till lunch och sen har Julia titta på film. Riktig slödag och det känns mest som om vi sitter och väntar på att dagen ska ta slut.



Mums med egna blåbärsmuffins!






Svårt att sova

{ 2011-08-2313:40:00 } Noah i ord | 0 kommentarer


Noah har sedan han föddes sovit jättebra och vi har varit så himla tacksamma för det! Julia var aldrig lätt att söva och hon vaknade flera gånger om natten, hon vaknar fortfarande.
Nu har det dock vänt och han sover inte alls bra, eller han sover men sover stökigt. Han vaknar aldrig riktigt men ligger och stonkar och vrider på sig. Inatt, precis som igår natt, gick han och jag ut och la oss på soffan för att inte störa de andra. I början så gick det bra om han fick ligga och snutta men nu räcker inte det. Tänkte om han kanske blev körig i magen då han somnade vid bröstet och gick miste om att rapa men så är inte fallet heller. Nu ställer jag mig upp efter att han fått mat, lägger honom över axeln och oftast kommer det en ordentlig rap. Kan det vara så att han kanske växer extra mycket just nu? Helt galet trött blir i alla fall mamma och jag önskar inget annat än få sova lite mer om natten!




Sleepig baby




Hamburgare

{ 2011-08-2312:00:00 } Livets goda | 0 kommentarer




Mums till middag igår!






Ska bli bättre väder.

{ 2011-08-2308:28:48 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har det lovats lite bättre väder men det känns i alla fall som om hösten är på väg hit. Det är helt annan luft och min badlust är lika med noll. Bjuds det på sol idag så drar jag mig inte för att sitta på altanen och läsa min bok i alla fall.
Igår var vi och kollade på ett hus här ute till min pappa. Det var jättefint och hoppas på att det blir affär faktiskt! Efter det åkte vi allesammans tillbaka hit och grillade egna hamburgare, MUMS! Pappa bor här med oss också i ett par dagar, han jobber ju på dagarna men kommer hit och äter middag och sover. Skönt att man har ett ställer där man i alla fall kan rymma från verkligheten en halv dag!




Våra barn!

{ 2011-08-2308:21:17 } Bilder | 1 kommentarer




Våra underbara barn 2011-08-22






Jag älskar dig!

{ 2011-08-2213:30:00 } Julia i bilder | 0 kommentarer




Jag älskar dig så  himla mycket!






Söndagsmiddag

{ 2011-08-2212:00:00 } Livets goda | 0 kommentarer


Igår hade vi söndagsmiddag här ute på Dyvik. Vi grillade gott och jag gjorde en äppelpaj till desert!










På landet

{ 2011-08-2208:49:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Den här veckan ska dem göra om våra badrum igen och vi flyttar då ut på landet. Det har sagts att dem ska bli klara på en vecka då det inte behövs rivas eller så, dem ska bygga ovanpå det gamla. Vet inte riktigt om jag tror på det men OM jag hoppas!
Vi ska i alla fall bo här ute tills på fredag, skönt med lugn och ro såhär innan jobb och dagis börjar igen. Vi jobbar med att komma in i rutiner igen, dem har blivit helt upp och ner nu under sommaren och nu ska det vändas tillbaka igen. Hade väl kanske egentligen velat vara hemma och göra det men nu är det som det är.
Här regnar det idag så det blir nog innemys. Pyssel och kanske endel bakning...




Lunch

{ 2011-08-2012:09:13 } Livets goda | 0 kommentarer





Grov bulgur med tonfiskröra gjord på tonfisk, lätt creme fraiche, örtsalt och lite olivolja. Coctailtomater till det!






Helg

{ 2011-08-2011:00:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Lördag idag... Det regnar ute, är sommaren verkligen slut?
Har varit dåligt med bloggande, har nog egentligen ingen anledning mer än att jag har gjort annat. Timothys släktingar har varit här och mycket tid har spenderats tillsammans med dem. Har kört på med min träning, är verkligen motiverad att komma igång. Varit ute och sprungit i princip varje dag! Springer i 30 minuter, inte i jättetempo men sträckan brukar hamna mellan 4 och 5 km, man måste börja någonstans.
Har tvättat och plockat undan här hemma, börjat laga mat igen. Tycker jag har varit extremt dålig på det under semestern. Nu börjar vi dock komma in lite i rutiner igen innan jobb och dagis så då är matlagningen igång igen.
Idag fick tom Timothy hoppa in på jobbet då det var kort med folk, man kastas rakt in i verkligheten liksom. Jag och barnen är i alla fall hemma, vill inte gå ut i det här vädret. Mariell och Daniel kommer hit på fika, tänkte jag kanske skulle baka något tills dess?




Julia idag

{ 2011-08-2009:33:17 } Julia i bilder | 0 kommentarer


2 0 1 1 - 0 8 - 2 0


Linne H&M
Byxor TheBrand




Noah idag

{ 2011-08-2009:31:56 } Noah i bilder | 0 kommentarer


2 0 1 1 - 0 8 - 2 0


Body Polarn o Pyret
Byxor Polarn o Pyret




Idag är det onsdag

{ 2011-08-1710:53:43 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är det onsdag och jag är glad för att: - det är fint väder - Noah sov i princip hela natten, tog upp och matade innan vi gick och la oss.. Kanske alltid ska göra det? - jag ska ut och springa bort min träningsvärk - Timothy har fortfarande semester - kanske börjar ordna upp sig med våra badrum




Noahs hörna!

{ 2011-08-1422:00:55 } Noah i ord | 2 kommentarer


Som sagt idag har jag städat här hemma.. Så himla skönt att vara hemma när det är rent och fint. Nu ska vi bara få ordning på badrummen också! Helst innan Julia börjar dagis och Timothy jobbet så jag och Noah bara kan vara hemma och mysa.
När det var färdigplockat här hemma så satte jag lite halvt igång med Noahs hörna. Satte upp fina tavlor som vi fick av Michis med familj i dopressent! Man måste ju börja någonstan liksom. Ska upp en hylla över det bilderna tänkte jag, hans fina mobil ska hängas upp igen. Kanske en leksakskista och sen vimplarna såklart. Sakta men säkert.







Tråk-söndag!

{ 2011-08-1411:59:49 } Dagbok | 0 kommentarer


Ingen rolig dag alls! Lägenheten ser ut som ett bombnedsalg.. Dammrottor blandat med målarburkar etc. Har skickat ut mannen tillsammans med dottern på landet tillsammans med släkt samtidigt som jag och Noah stannar hemma. Måste få ordning på allting här hemma annars kommer jag bli galen känner jag!
Tänkte sätta på en "Friends"-box nu och städa så det bara ryker om det. Jobbigt att vara städberoende!




Födelsedagskalas.

{ 2011-08-1313:30:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår inhandlades det en mindre segelbåt (säger mindre segelbåt för jag inte vet vad modellen heter men den har tydligen tävlat i Olympiska Spelen, så det är en riktigt bra mindre segelbåt!) ute på Dyvik av familjen Herbert. Timothy hjälpte till att sätta ihop den och jag var helt imponerad av att han kom ihåg, det tror jag de flesta var faktiskt! Det blåste riktigt bra och jag måste medge att jag var lite nervös när Timothy och Jim skulle segla den till vår brygga. Det var lite darrigt när dem skulle ut ur hamnen med motvind och inte speciellt mycket svängrum men dem fixade det galant och väl ute till havs gick det undan. Idag firas Tina ute på Dyvik av släkt och vänner, kan tänka mig att båten kommar användas ganska flitigt.







Grattis Tina 50 år!

{ 2011-08-1310:00:00 } Dagbok | 0 kommentarer




Idag är ingen vanlig dag för idag är det farmors 50 årsdag HURRA HURRA HURRA!

Tina tillsammans med Fisher i Boca Grande, USA 2011!
(Bild lånad av Martha Herbert)






God frulle!

{ 2011-08-1308:13:17 } Livets goda | 0 kommentarer


Idag var jag sugen på riktig frukost...







Integrale

{ 2011-08-1211:19:39 } Livets goda | 1 kommentarer




För att bli lite nyttigare här hemma har jag bytt ut all vit pasta till fullkorn. Ett lätt sätt att leva lite sundare!




Igår blev det alltså fullkornspasta med körbärstomater stekta tillsammans med chalottenlök, vitlök och olivolja. Serverades med fetaost och grönsallad.






Torsdagslista

{ 2011-08-1115:30:00 } Allmänt | 1 kommentarer


Idag är det torsdag och jag är glad för att...

- Projekt i sovrummet är påbörjat
- Jag har träningslust, joggingtur ikväll kanske?!
- Det kliar i mina fingrar, ska sy vimplar till Noah tror jag
- Mina barn är så otroligt gosiga ♥





Mys på soffan!

{ 2011-08-1113:54:39 } Bilder | 0 kommentarer




Vi myser på soffan här hemma!






Godmorgon!

{ 2011-08-1109:50:16 } Dagbok | 0 kommentarer


Ny dag igen, en ganska grå sådan! Har inga speciella planer för dagen... Kanske blir så att vi är hemma och fixar bara. Vi rev ju våran "plankvägg" i sovrummet igår och det måste nu målas. Vill sätta upp lite hyllor över sängen och ställa fina böcker på tillsammans med lite ramar kanske?! Vill också bygga en garderob med skjutdörrar istället för den byrå vi har nu. Byrån är hur fin som helst men vi är lite i desperat behov av förvaring här hemma och jag tror att en garderob i vårt sovrum är den bästa lösningen.
Nu ska jag klä på barnen här hemma, Julia ska iväg med Timothy till tippen. Jag och Noah stannar hemma och fixar lite!




Kräftor

{ 2011-08-1020:52:55 } Livets goda | 0 kommentarer



Hur gott tror ni att det här var till middag idag då?!






Vi är på Dyvik igen!

{ 2011-08-1017:06:22 } Julia i bilder | 0 kommentarer


När släkten från Staterna är här så hängs det mycket här ute vilket inte riktigt är mig emot, ibland kan jag tycka det är ganska skönt att komma hemifrån!
Himlen öppnade sig här ute och åskan dundrade ganska bra så jag satte mig lite på datorn och tittade på gamla bilder här på bloggen. Hittade den här lilla prinsessan, tror inte att jag någonsin kommer tröttna på den...







Slut på fettosommar!

{ 2011-08-1011:10:42 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är min fettosommar slut, sommaren då jag fått unna mig lite extra utan någon som helst motion. Idag grävde jag fram träninskläderna ur garderoben! Började lite lugnt med en timmes lite raskare promenad, inget lunkande här inte. När Julia börjar dagis och Timothy jobba igen så ska här skaffas SATS-kort!




Träninskläder på






Flowers

{ 2011-08-0914:00:00 } Hemma hos oss | 1 kommentarer


I år har jag verkligen lagt ner tid på våra balkonger. Planterat fina blommor, fixat sittdynor, filtar och ljuslyktor! Tycker om att sitta där och dricka mitt morgon, blir som min lilla oas skulle man kunna säga. Balkongen blir som ett uterum och förlängning av både vårat vardagsrum och sovrum! Ska till hösten försöka sätta nya blommor som passar till årstiden och sen kanske enar eller något till vintern med fina små ljusslingor i!



Rosa och lila blommor nu till sommaren!






Tisdagslista

{ 2011-08-0911:30:00 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är det tisdag och jag är glad för att...


- jag efter ganska jobbig natt fick sova lite extra på morgonkvisten
- att jag drack mitt morgonkaffe i tid och slapp huvudvärk
- min älskling fortfarande har semester ♥
- Julia och Noah finns i våra liv






Projekt klart!

{ 2011-08-0909:24:17 } Bilder | 3 kommentarer


Okej det gick mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. har gjort ett lapptäcke till Noah! Stoppningen blev dock ganska tjock så tänkte att jag ska göra ett till med lite tunnare stoppning också. Det blev i alla fall bra och det var inte alls så svårt som jag trodde att det skulle vara. Jag är nöjd och vill sy mer nu, kanske ska göra lite vimplar att hänga över hans säng också.







Sol = vi drar till landet!

{ 2011-08-0809:42:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Fint väder idag till skillnad från igår då himlen öppnade sig några gånger kändes det som. Vi har packat bilen med badkläder och drar ut till landet. Solar, badar och umgås med Ts släkt från Staterna.. Kram på er!




Projekt här hemma...

{ 2011-08-0723:00:00 } Bilder | 1 kommentarer




Hmm, undrar vad det här ska bli tro... Har lite projekt här hemma!






Träffade lite vänner!

{ 2011-08-0721:57:32 } Julia i bilder | 1 kommentarer




Idag när jag och Julia var på bio träffade vi inga mindre än Nalle Puh, Nasse och Ior!!






Vi är på bio!

{ 2011-08-0712:17:02 } Julia i ord | 0 kommentarer


Jag och Julia är på bio, lite mamma dotter tid kan man säga!! Efter allt fokus på Noah kan jag tänka hon tycker det är ganska skönt!




Världens finaste Noah!

{ 2011-08-0621:32:12 } Noah i bilder | 3 kommentarer




2011-08-06
Världens finaste Noah med fin dopkrans idag! Supernöjd i mormors knä...






Dop avklarat!

{ 2011-08-0617:56:08 } Noah i ord | 0 kommentarer


Dopet är nu avklarat! Det blev jättefint och vi är supernöjda med allt förutom prästen. Håller nu på att plocka undan hemma hos plutten som så snällt lånade ut sin trädgård. Känns som om jag går på reserverna nu, har verkligen fixat och donat som jag tror jag aldrig gjort förut. Det är stökigt hemma men tror inte jag orkar städa när vi kommer hem. Det blir ett glas med riktigt kallt vatten framför en dålig film som man inte alls behöver koncentrera sig för att förstå.
Mer uppdatering med bilder och så kommer senare... Jag tror i alla fall att Noah är nöjd haha!




Fredag (dagen innan dop) to do:

{ 2011-08-0510:00:00 } Dagbok | 1 kommentarer


- Åka och handla det sista till mat och tårta
- Sätta upp partytält
- Baka cheesecake
- Dekorera tårta
- Ställa ut bord och stolar
- Packa allt vi behöver till imorgon

Tror att det här ska vara allt, tycker jag har varit planerad och bra så har fixat det mesta. Har trots det drömt mardrömmar om att allt blir fel (nervös kanske?!)






Long time no see!

{ 2011-08-0508:32:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Har fullt upp med att ha semester känner jag! Vi har varit på landet, vi har varit med Michis och familj på deras land. Passade då på att göra Furuvik osäkert när vi var där. Vi var på Gröna Lund med Vivi och Johnny i stekhetta och jag åkte Fritt Fall med Tilt... Ja man skulle kunna säga att vi har haft fullt upp! Nu ska jag dock försöka lite mer med bloggen, ny design = blogglust! Tack så mycket Michaela!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December