Weekend off...

{ 2011-01-3115:57:50 } Dagbok | 0 kommentarer


I helgen har vi verkligen varit lediga. Älskade Timothy har varit iväg på konferens med jobbet, jag Vivi och Julia passade då på att åka iväg till min mamma i Örebro. Vi åkte lördag morgon och kom fram ganska lagom till lunch. Det kollades i massa inredningsbutiker och gjordes ett och annat fynd. Vi bjöds på god middag och massa nyttigt prat blev det också. Det var superväder hela helgen så på söndagen promenerade hela familjen in till stan och åt lunch. Vi stannade i parken och Julia fick gunga.. Väl hemma igen så drack vi gott kaffe innan vi satte oss i bilen och åkte hem till Stockholm igen. Det har verkligen varit en super helg som verkligen behövdes!
Idag har jag varit på stan med Michis, Jonas och lilla Charlie helda dagen. Handlat outfit till Julia som hon ska ha på Leons priatkalas! Nu blir det snart Sickla...




3-årspresent från Vivi och Johnny!

{ 2011-01-2819:05:29 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Idag fick Julia sitt riktiga paket från Vivi och Johnny. En jättegullig specialsbeställd pall med hennes namn på. Namnet fungerar även som pussel! Kommer vara jättegulligt på hennes rum...












Topsy Turtle

{ 2011-01-2819:02:09 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Julia fick i 3årspresent ett spel som heter Topsi Turtle. Spelet går ut på att man ska sätta färgade kossar under sköldpaddans ben när han lyfter dem. Man staplar tills dess att han ramlar... Super bra och pedagogiskt då barnet får hitta olika färger på klossarna! Julia är jätteduktig och tom jag tyckte det var lite roligt!




















Vill göra om här hemma...

{ 2011-01-2808:19:21 } Dagbok | 2 kommentarer


Nu när våren kommer så är jag verkligen inne i en "göra om" och städperiod. Lukten av rena golv gör mig helt galen av lycka! Har massa idéer på vad jag vill göra här hemma också men vet inte riktigt var jag ska få tag på alltsammans? Imorgon åker jag, Vivi och Julia på roadtrip till Örebro... Staden med de underbaraste inredningsbutikerna ever och man kan ju hoppas på att jag gör mig något fynd där. Känner att vår kräver lite nyheter!






Quamtum of Solace

{ 2011-01-2721:53:33 } Dagbok | 0 kommentarer


Sitter efter en hård dag med mycket nytta gjord och tittar på Bond 007 med älsklingen. Alltid lite dålig på att varva ner när jag jobbat till sju. Är liksom uppe i varva och framförallt när man har haft mycket att göra hela dagen. Kändes i alla fall bra när jag stängde butiken då den var precis så som jag skulle vilja få den när man öppnar på morgonen.
Timothy och Julia hade i alla fall en toppendag tillsammans. Mycket lek och stoj! Jag ringde någon gång vid två och det enda jag hörde var en superglad Julia som asgarvade. Värmde mitt mammahjärta samtidigt som jag längtade hem  något otroligt. Nu börjar snart filmen igen... God natt allesammans!




Jättegravid...

{ 2011-01-2709:46:22 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Idag känner jag mig verkligen jättegravid! Hela min kropp skriker nej när jag försöker göra något men går liksom per automatik känns det som. Det slår mig att det faktiskt inte är så långt kvar tills lillebror är här och jag kommer på mig själv att längta efter att ha honom här i verkligheten. Samtidigt så älskar jag att vara gravid och kommer sakna det jättemycket. Nu ska jag snart sätta på mitt superbälte som lyfter magen (har fått låna av gulliga Michis) och ta mig till jobbet. Först laga lite lunch här hemma till familjen, det är planeringsdag på dagis så Timothy är pappaledig!




Magen vecka 29+3, tiden bara rinner iväg!




Recept på tisdagsmiddag...

{ 2011-01-2606:54:53 } Livets goda | 1 kommentarer


Har fått fråga om recept på middagen jag gjorde igår... Såhär gör du:

Skär kycklingfilé och champinioner i lagom stora bitar och stek i smör tills, salta och peppra, de kycklingen får fin färg. Tillsätt ca 2 st vitlöksklyftor. Häll på matlagningsgrädde och creme fraiché  tills såsen får önskad konsistens. Igår avände jag mig utav 3 msk dijonsenap men det där gör man efter smak! På slutet tillsätt coctailtomater och låt de tillagas lite tillsammans med såsen.
Servera med god pasta och smulad fetaos. Smaklig måltid!






Tisdagsmiddag

{ 2011-01-2520:47:41 } Livets goda | 1 kommentarer



Pasta med kycklingsås toppat med fetaost






Jag har fyndat!

{ 2011-01-2520:46:04 } Inköp | 1 kommentarer


Idag innan jobbet var jag inne i stan och gjorde mig två riktiga fynd till Julia. Jag har varit på jakt efter ett par skor som man kan ha nu som inte är hennes vinterkängor. Vi hittade ett par igår men dem kostade 800 kr och det tyckte jag var lite mycket för ett par skor som man inte kommer använda SÅ ofta liksom. Därför tog jag mig in till stan för att titta på Åhléns innan jag började jobbet och vad hittade jag där om inte samma sko! Det som var så bra och gjorde mig så glad var att dem var på REA och dessutom 30% på rean, kunde det bli bättre. Jag fick idag ett par skor som skulle kostat 799 kr för 314 kr.
I början av vintern så köpte jag en jättefin jacka till Julia också som man kan ha när man inte vill ha overall... Den hann hon ha en gång innan Timothy hade bort den på lekland. Nu är jag trött på overall och det är inte heller så kallt att man behöver en! Jag inhandlade därför också en jacka idag.. Supercool svart jacka från Mini Rodini som var på 50% REA. Snacka fyndardag idag alltså!




Cool jacka från Mini Rodini




Fodrade- gortexgympaskor från Tretorn




Vecka 29+1

{ 2011-01-2508:09:49 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.








Kan det inte bara bli vår?

{ 2011-01-2508:05:28 } Dagbok | 0 kommentarer


Det SNÖAR ute... Kan det inte bara ta o bli vår nu? Jag är trött på att ta på mig massa lager kläder, jag är trött på att ta på Julia massa lager med kläder. Jag vill ha en tunn skinjacka och ett par converse. Jag vill att Julia ska kunna ha gympaskor och inte sina klumpiga kängor. Jag vet att det bara är januari och att man får räkna med sånt här väder till ungefär mars men det betyder inte att man måste tycka om det.
Det blev ingen uppdatering igår, jag var på språng hela dagen. Lämnade Julia på dagis och åkte till Globen och klippte mig. Senast jag klippte mig var i maj förra året tror jag så det var verkligen dags. Nu är håret ca 4 cm kortare och mycket frächare. Michis och lilla Charlie höll mig sälskap, vi åt lunch och åkte sen in till stan och handlade silikondroppar till håret. (Vivi har ett ställe där man måste handla, handlar man någon annanstans så är det nästan straffbart då det är såååå mycket dyrare!)
Idag är det jobb som gäller...




Åkte skridskor.

{ 2011-01-2319:12:59 } Dagbok | 2 kommentarer


Medans jag var på jobbet idag och gjorde massa nytta så var mina älskade på Kärrtorps IP och åkte skridskor. Julia, Timothy, Vivi och farmor. Det ryktas att tom Vivi stod på ett par grillor men jag har inte sett bildbevis hehe!
På kvällen åt vi middag hos min pappa som vanligt. Åkte hem i efter första halvlek på handbollen och nu sitter vi bänkade och kollar. Handboll är en rolig sport även om hockey är min favorit!




















Engerginivå = låg

{ 2011-01-2220:50:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Blä vad trött jag har varit idag... Velat göra massa saker men det har liksom inte orkats med, idag var bara en sån dag punkt slut! Har i alla fall hunnit med att klippa Julias hår, det behövdes verkligen.






Pannkakor

{ 2011-01-2220:47:03 } Livets goda | 0 kommentarer


Idag på jobbet blev jag supersugen på pannkakor så det blev till middag. Har kommit på att det är godast med bär och inte sylt! Köpte fryst hallon och jordgubbar på vägen hem som rördes samman med råsocket, MUMMA!








Lillebrors bilbarnstol

{ 2011-01-2110:27:26 } Bebis graviditeten | 2 kommentarer


Igår när Timothy kom hem från matchen så hade han med sig en liten present... Lillebrors bilbarnstol!
Vi har den här gången valt att köra på Maxi Cosi. Liten och smidig men samtidigt en utav de säkraste, adaptrar till barnvagnen sen så är den ju sjukt snygg också! (Julia har också en från Maxi Cosi) Snacka om att jag blev glad...








Ändrade planer...

{ 2011-01-2015:38:08 } Dagbok | 1 kommentarer


Michis halkade igår och bröt båtbenet i handen. Efter att det konstaterats att det var av så fanns inte läkaren där som kunde gipsa så hon fick en provisorisk skena till idag och nu under dagen har de varit tillbaka på sjukan och gipsat om.
Jag och Julia tog det lugnt och åkte sen in till stan för att handla lite blommor hit hem, det är så mycket finare med levande blommor.
Michis med familj är i alla fall på väg hit nu! Vi ska fika, äta god middag och barnen ska få leka. Klockan är snart fyra men känns som om hon är minst sju. Timothy ska på hockey i Södertälje med en kollega så vi blir ensamma här hemma ikväll!




Mysdag med Jullis.

{ 2011-01-2008:39:50 } Dagbok | 1 kommentarer


Ledigt idag och då får också Julia vara hemma. Jag tar verkligen varje chans jag kan att få vara med henne just nu känner jag, när jag inte är med henne så saknar jag henne så att det nästan gör ont i hjärtat. Det är väl så det är att vara mamma?
Vi har ätit mysfrukost, nu är Tingeling på och jag sitter med min kopp kaffe. Ska bädda sängen och torka av lite sen bär det nog av hem till Michis, Leon och lilla Charlie på playdate. Idag SKA jag köpa ett par mammabyxor också, sluta vara snål och unna mig. Det är som in kära mor säger, man ska känna sig fin när man är gravid och just nu så gör jag verkligen inte det.




Typ nästan död..

{ 2011-01-1919:45:58 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag är verkligen precis just det, typ nästan helt död! Galet på jobbet med ny kampanj som börjar imorgon och sista dagen på den riktiga rean! Folk är som tokiga och vill handla massor (vilket är jätteroligt) och vi har en helbutik att bygga om. Känns inte som om det spelar någon roll hur bra man planerar för det blir aldrig så i alla fall. Ska försöka få i mig lite mat, inte riktigt hungrig faktiskt. Kanske ska man köra på melon istället och köra hårt på frukost imorgon? Torsdag = ledigt den här veckan så imorgon ska jag och Julia ta det lugnt på morgonen. Riktigt brakfrulle ska jag nog slå till på! Jag säger god natt från Hammarbyhöjden fast klockan inte ens är åtta haha!




Gott kaffe

{ 2011-01-1910:25:07 } Dagbok | 1 kommentarer


Min älskling har ju köpt en espressomaskin hit hem så mellan att lämna Julia på dagis och jobbet har jag nu lyxat till det med en god latte.
Idag fick jag lite smått panik när jag skulle klä på mig. Känns verkligen inte som om jag har några kläder alls. Jag går liksom runt på samma tunikor men så är det väl lite när magen växer som en ballong. Kommer inte ihåg att jag kände såhär med Julia och då har jag ändå inte gått upp alls lika mycket den här gången.
Idag blir det jobb till klockan sju och jag kommer vara helt död när jag kommer hem känner jag. Idag är en sån där dag när man är extra trött och jag egentligen bara vill ligga hemma och kolla på TV eller ha datorn i knät. Trött dag idag men jag tackar gud för gott kaffe!




Skulle på kurs

{ 2011-01-1809:40:49 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag skulle jag egentligen gå på kurs, en säljutbildning som fixats av centrum där jag jobbar. Nu blev kursledaren sjuk och det är då iställt... Duktig som jag är gör jag mig iordning och åker och jobbar i butiken istället!




Dagen middag

{ 2011-01-1719:28:12 } Livets goda | 1 kommentarer


Idag blev det pasta med baconsås (vet inte om man kan kalla det carbonara...) och färska tomater. Snabbt, gott och enkelt!








Julias födelsedag!

{ 2011-01-1719:26:09 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Igår var som sagt Julias födelsedag, det var mycket att göra därför blec det inget bloggande.
Dagen började i alla fall med att vi väckte prinsessan med frukost på sängen och paket. Vi öppnade paket i sängen och flyttade sedan ut i vardagsrummet och tittade på film. Vi åkte iväg för att handla det sista och sen var det till att dekorera.
Tema för kalaset var djungel... Vi hade gröna ballonger, Michell hade målat massa fina djungeldjur som prydde lägenheten. Vi hade glassbomb med massa strössel, choklad- och kolasås. Jag gjorde frukstsallad med melon och andra exotiska frukter (riktigt djungel...), hade bakat cupcakes och Vivi hade gjort suuuupergoda bullar.
Folk var kvar till halv nio, det ger väl ganska bra betyg?! Julia hade i alla fall en toppenfödelsedag, hon var helt sprallig där ett tag. Men vem var inte det när man var liten på sin födelsedag?! Idag har det varit kalas på dagis... Vårat älskade födelsedagsbarn!




























MVC vecka 29

{ 2011-01-1713:16:55 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Idag var jag hos MVC på koll. Mamma som sov över igår var med och skulle få lyssna på lillebrors hjärta. Vi mätte magen och har nu ett SF mått på 32. Hon tyckte det var stort, låg lite över kurvan så fick hon ville att jag skulle gå på ett extra ultraljud. Jag blev lite rädd faktiskt, tänk om något skulle vara fel! Tänkte att jag skulle få vänta i kanske två veckor på att få tid och då gå och vara orolig hela tiden men vi fick en tid direkt.
Det mättes massa saker på lillebror...

Skallbredd: 73 mm
Bukdiameter: 79 mm
Lårbenslängd: 52 mm

Vikten förväntades vara 1232 g och den beräknades till 1267 g.
Alltså 35 g mer än vad han borde men hon sa att det kan bero på att att han svalt fostervatten eller något.

När vi gick därifrån så var jag i alla fall lugn och allting var normalt! Han ligger precis på kurvan så det här ska nog gå bra! Nästa tid blir 14/2! Längtar tills han kommer och tycker det är helt sjukt, samtidigt kanske sunt, att man oroar sig så mycket!




Dop i Enskede Kyrka 15/1-2011!

{ 2011-01-1712:58:35 } Bilder | 0 kommentarer


I lördags var vi på Malcoms dop. Fin kyrka, finklädda människor och god mat efter, riktigt lyckat!








Gocart

{ 2011-01-1712:56:01 } Bilder | 0 kommentarer










Tog massa bilder när Timothy och pappa körde gocart men inga blev riktigt bra och eftersom jag inte är så bra på att redigera så blir det såhär. Kanske kan be T göra det sen eller nått... Dem hade i alla fall hur kul som helst och Timothy vann hela grejen. Det var pappa, Tiomthy och 7 andra som tävlade mot varandra. Timothy vann både kvalet OCH finalen! Pappa gjorde också riktigt bra ifrån sig som hade bästa varvatid i finalen! Lyckad present måste jag säga!




JULIA 3 ÅR!

{ 2011-01-1609:10:48 } Julia i bilder | 4 kommentarer


Idag är ingen vanlig dag för idag är Julias 3årsdag HURRA HURRA HURRA!!







Julia fyller år imorgon!

{ 2011-01-1522:26:08 } Dagbok | 0 kommentarer


Dagen har varit superbra, det var lite stressigt där ett tag när vi kom hem från gocarten. Det skulle ätas och göras iordning inför dopet. (Bilder från dagen kommer senare, jag orkar verkligen inte ikväll!)
När vi kom hem bakade jag muffins till imorgon, slog in paket och städade lite. Jag vill ha så mycket som möjligt gjort idag så att jag kan vara med Jullis heeeela långa dagen imorgon. Tänk att prinsessan fyller år imorgon... Det ska väckas på sängen med varmchoklad och MASSA paket! När jag var liten var fylla år det bästa jag visste, jag fick alltid superbra födelsedagar och jag vill att vår prinsessa ska få det precis lika bra!!!!




Jag älskar honom lika mycket fortfarande!

{ 2011-01-1508:28:28 } Dagbok | 0 kommentarer


Satt och kollade tillbaka lite i bloggen och det här skrev jag 2009-01-19... Det stämmar exakt lika mycket fortfarande!


"Idag slog det mig helt plötsligt när Timothy frågade mig om jag ville ha hjälp med disken hur mycket jag älskar honom. Han är verkligen helt bäst. Han är en kille som verkligen gör allting för mig (för Julia också för den delen). Han är den enda jag någonsin har älskat och någonsin kommer att älskar. Jag bara känner att det kommer vara han och jag föralltid. Låter kanske som en klyscha men jag känner verkligen i hjärtat att det är så. Jag tror aldrig jag kommer tröttna på honom. Aldrig tröttna på sättet han tar mig i sin famn, hans skämt... Finns ingeting jag någonsin kommer att tröttna på  hos honom.
Timothy har vuxit så otroligt mycket i mina ögon också sedan vi fick Julia. Han gjorde det redan på förlossningen när han höll mig i handen och sa att allting skulle gå bra. Då kände jag VERKLIGEN att det är han och jag föralltid. Timothy tar alltid så bra hand om mig. Han vill mig alltid väl.
Timothy vill inte bara mig väl utan även sina vänner och mina vänner. Han ställer alltid upp utan att man ska behöva fråga två gånger. Vad mer kan jag säga än att Timothy är bäst i världen och jag önskar att alla någon gång i livet ska träffa någon som gör för dem vad Timothy gör för mig"





God morgon LEDIGHET!

{ 2011-01-1508:02:55 } Dagbok | 1 kommentarer


Det är helg och jag är ledig... Att schemat är fullt är en annan sak. Igår var jag helt inställd på att jobba idag också, känns som om jag har gått upp i ottan varje dag och sprungit iväg till bussen. Blev lika glad varje gång jag kom på att jag faktiskt är ledig OCH att min älskade Timothy också är ledig!!
Idag så är det först gocart som gäller. Min pappa och Timothy fick det i födelsedagspresent förra året och gör det inte förens nu haha! Det har varit datum bokade tidigare men det har alltid kommit saker ivägen men idag ska det verkligen bli av.
Efter det så är det dop i Enskede Kyrka för Malcom. Mysigt med dop!
Ikväll så ska jag försöka baka lite till kalaset också tror jag. Bästa moster Vivi har bakat bullar men jag tänkte att jag skulle göre några cupcakes också kanske?! Tänk att lillan fyller TRE ÅR imorgon...




Tar det lugnt på morgonen!

{ 2011-01-1309:34:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag börjar jag inte förens klockan tolv och då passar jag på att ta det lugnt på morgonen. Väckarklockan ringde klockan sju och då gick jag och Julia upp och åt frukost. Julia gjordes iordning och jag drog bara på mig ett par mjukisar så promenerade vi ner till dagis. Nu sitter jag och kollar på nyhetsmorgon med en latte som jag gjort i vår nya espressomaskin och bara tar det lugnt. Ibland behöver man verkligen mornar som den här...






Underställ från Didrikson!

{ 2011-01-1309:31:52 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Ett utav de bästa köpen förra året måste nog vara Julias underställ från Didrikson. Det kombinerat med ett bra fleeceställ och overall har verkligen räddat oss den här vintern!
















Läkarbesök.

{ 2011-01-1219:56:52 } Bebis graviditeten | 2 kommentarer


Idag var vi som sagt hos läkaren och kollade vad som är konstigt med kroppen. Doktorn sa att jag har bäckenbottenupplukring. Vet inte vad man jag ska säga om det riktigt faktiskt. Han ville sjukskriva mig men jag vill inte det faktiskt. Ser så "tråkigt" ut att var sjukskriven om man kan säga så. Jag var ju såklart mest orolig för lillebror men doktron sa att han inte lider av det här alls. Jag frågade även om risken att föda förtidigt och liknande men han sa att bäckenbottenupplukring inte har någonting att göra med förtidig förlossning. Eftersom jag gick över så pass mycket med Julia också så trodde han verkligen inte att jag skulle föda förtidigt. (Såklart det är inte är några garantier...) Jag känner mig i alla fall lite lugnare. Jag har ju inte mindre ont men jag är lugn i själen!






Mums!

{ 2011-01-1120:45:56 } Livets goda | 1 kommentarer



Mumisgt mys för mamma Emms! (Tack MJ som lämnade kvar i fredags...)






Girls night.

{ 2011-01-1120:09:27 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag när jag kom hem från jobbet var Julia hemma med morfar. Timothy blev bjuden på DIf-AIK derbyt på Hovet (hockey såklart...). Jag började direkt med mat, slängde ihop pasta med någon kycklingsås, det gick hem hos alla tror jag. Efter det fick Julia sig ett bad och vi kollade på lite barnprogram. Det lyxades till med TVÅ godnattsagor och nu sover hon som en prinsessa. Jag ska sminka av mig, ta på mig pyjamas och hälla upp ett glas LOKA. Kroppen känns väl sådär lagom kul efter en lång dag på jobbet men jag har fått läkartid på MVC imorgon kväll så får se vad som sägs då!

Tack alla som kommenterar om namnen också, verkligen super kul med lite kommentarer här på bloggen!




Full rulle!

{ 2011-01-1107:40:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Här hemma är det full rulle och vi har varit uppe sedan sex ungefär. Jag lite tidigare då jag vaknade när Timothy gick upp och kände då att det inte var någon idé att somna om.
Idag hade jag planerat att gå upp lite tidigare. Försöka göra mig själv så mycket iordning som möjligt innan Julia vaknade. Allting går liksom mycket mer långsamt för mig nu och då tänkte jag att det var bra att vara ute i god tid så man inte blir stressad sen.
Vi har ätit goda Kellogs Special K till frukost och nu kollas på det DisneyChanel. Vi är helt färdigpåklädda, så när klockan slår kvart över åtta så är det bara att ta på overallen. Julia kan ju klä på sig själv, det tar lite längre tid men jag vill verkligen att hon ska få träna. Ännu en bra anledning till att gå upp i tid på morgonen!
Hoppas i alla fall på en lugn dag på jobbet...




Jullis

{ 2011-01-1020:03:43 } Julia i bilder | 2 kommentarer




Jullia har verkligen börjat leka med sin spis nu, laga mat precis som mamma!

UPDATE!! Kom ju på att jag skulle skriva hur det gick för Julia utan napp på dagis.. Det gick SUPER! När alla andra barn fick sina nappar så var dotter såhär till fröken, "Nej tack, jag har slutat". Hon är ju bara för underbar!






Middag.

{ 2011-01-1019:56:13 } Livets goda | 0 kommentarer


Idag orkade jag verkligen inte laga mat så det blev superenkelt... Pastapesto med körsbärstomater och räkor! Gick ner hos alla i alla fall!








Vecka 28, namnförslag?

{ 2011-01-1013:54:14 } Bebis graviditeten | 4 kommentarer


Tänk att det är så lite tid kvar, det är helt galet.... Har idag pratat med Vivi lite om namn. Vi tycker ju om Noah är hemma och det lutar verkligen åt det men känner samtidigt att man måste ha lite olika förslag. Tänk om han inte ser ut som en Noah när han kommer ut, jag menar det kan ju hända!
Namn som jag gillar är:

Noah -  stora favoriten, ingen nyhet
Milo -  inte så vanligt och något jag har börjar gilla mer och mer men typ ingen annan som gör
Theo - gulligt namn, T har iof en gammal klasskamrat som heter så (tråkigt?), men det klingar bra med Julia

Vad tycker ni, kom gärna med förslag!


Såhär ser magen och jag ut idag, börjar kännas lite så, magen och jag liksom haha!





Nu ska jag gå ner till dagis snart och hämta prinsessan, jag har saknat henne JÄTTEMYCKET idag!




Lämnat Julia på dagis.

{ 2011-01-1009:45:03 } Julia i ord | 0 kommentarer


Idag är första dagen tillbaka på dagis för Julia efter julledigheten. Var med blandade känslor som vi sa hejdå till varandra! Hon tyckte det var jättekul att se alla sina vänner igen men innan jag gick så sa hon "mamma jag vill leka hemma med dig..." Högg till lite i hjärtat när jag vinkade hejdå och stängde grinden. Jag vet ju att såfort jag inte syns längre så springer hon iväg och leker men ändå! Undra lite hur det kommer gå på vilan också nu utan napp. Hemma har det ju gått superbra och vi har inte haft några "återfall" om man kan säga så haha, men dagis är ju en helt annan grej. Kommer med lite update när hon är hemma igen!
Bäckenet känns samma som igår så idag blir det till att ligga och ta det så lugnt som möjligt. Varför blir det alltid så att när jag verkligen borde ligga still och ta det lugnt så hittar jag miljoner saker som ska göras. Ska försöka att låta bli idag!




Ont i bäckenet.

{ 2011-01-0920:26:38 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Igår tog jag ut mig alldeles för mycket och det fick jag sota för idag skulle man kunna tsäga. Ont i bäckenet så jag ser helt konstig ut när jag går. Ringde till SÖS och kollade med dem och dem sa att det förmodligen är början på foglossning och ingeting vi behöver vara oroliga för. Fick även svar på min odling och det var INTE urinvägsinfektion. Blod i urinen är tydligen vanligt när man är gravid... Så nu slutar jag med antibiotikan! Som tur är så är jag ledig imorgon och Julia ska till dagis. Blir nog en dag på soffan med LOKA-drickande tror jag, har en ny favorit på den fronten och det är jordgubb/guava!




Det töar verkligen!

{ 2011-01-0909:09:40 } Dagbok | 0 kommentarer


Det töar ute idag... Jag kan se bar mark på trottoaren utanför och idag ska jag ha mina coola gummistövlar på mig bara för att jag kan!






Tillbaka till verkligeheten.

{ 2011-01-0820:48:12 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var det premiär för Let's Dance, mitt ABSOLUTA favoritprogram. Michis, Jonas, Leon och Charlie var här... Vi åt god mat och god fruktsallad. Riktigt njöt utav att vara ledig med min älskade familj och goda vänner. Idag var jag tillbaka på jobbet... Har varit ledig över nyår då dagis inte har varit som det brukar, annan personal och andra barn. Men som sagt idag var det tillbaka till verkligheten och jobbet. Börjar tycka det är fysiskt jobbigt att jobba. Böja mig ner, klätta på stegen, bära tunga bäddset mm. Jag försöker att ta det lugnt men det går till en viss gräns skulle jag vilja säga.
Julia har idag varit på husdjursmässa med sin farmor, Eva och Evas dotter Fredrika. Det var tydligen en hit, nästa år kanske man ska gå själv?
Timothy hämtade mig efter jobbet och vi åkte till Nacka Forum för att handla lite paket till prinsessan som fyller hela 3 ÅR om en vecka. Frågar mig återigen var tiden tar vägen!?! Vi strosade runt ett tag i alla fall, så himla skönt att inte ha någon stress och bar njuta av varandra. Vi gick in på ICA Maxi och strosade runt lite där, så himla kul att gå i riktigt bra matbutiker tycker jag. Inspirerad är vad man blir.
Vi åt tacos hemma hos Eva och nu håller älsklingen på att lägga Jullis. Jag ska duscha av mig och sen lägga mig och somna på soffan hade jag tänkt haha! Jag sov helt uruselt inatt och hoppas på en natt med bättre sömn nu, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till imorgon.




Urinvägsinfektion.

{ 2011-01-0610:34:01 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Jag har i två dagar haft som molande mensvärk och igår ringde jag för att titta vad dem trodde det kunde vara. Vi fick komma in till SÖS förlossning som har det absolut gulligaste barnmorskorna i världen! Vi fick göra ett CTG som var jättefint, jag undersöktes och fick lämna ett urinprov. Det visade sig att det var blod i urinen och jag sattes på antibiotika då hon efter undersökning konstaterade att blodet inte kom från livmodertappen. Skönt att veta men samtidigt bli man lite orolig. Jag är nu tillsagd att ta det lugnt i minst två dagar och sen höra av mig hur jag mår för att kanske komma in och kolla igen. Jag är ju sån som liksom inte känner smärta (om man nu kan säga så?!)... Som jag sa till Vivi igår, jag litar inte på min egen smärttröskel för lillebrors skull, skulle vilja säga att det blir en tripp till dit när de här fem dagarna är över och medicinkuren är slut! Idag mår jag i alla fall bättre...






Tråkigt väder.

{ 2011-01-0610:29:02 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag frågar mig själv HUR TRÅKIGT VÄDER KAN DET BLI??? VI fick idag sova till 9.40 men när jag vaknade trodde jag klockan var sju för det var så mörkt ute. Vi ska snart klä på oss och åka ut till Haninge och Geri med familj. Timothy ska hjälpa till och skotta av hennes verandatak vilket jag verkligen kan tänka mig behövs nu när snön smälter lite och blir väldigt tung.
Jag själv tänker sitta inne och fixa med Julias inbjudningar som måste skickas iväg helst typ imorgon! Kan bli en skön "ta-det-lugnt" dag.






Grattis till lilla bebisen!

{ 2011-01-0610:25:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Inatt klockan 00.11 fick Jesper, Josefin och lilla Hugo en pojke. Han vägde 3650 gr och var 53 cm lång... Vi säger alla grattis här hemma!!


 






Mindre än 100 dagar kvar!

{ 2011-01-0509:33:36 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


God Gud... Jag tittade precis i spalten där man kan läsa om Julia och Lillebror och såg att det är MINDRE ÄN 100 DAGAR kvar tills han är beräknad. Asså var tar all tid vägen frågar jag mig...




God morgon!

{ 2011-01-0509:27:32 } Dagbok | 1 kommentarer


God morgon säger vi till denna onsdag. Håller på att försöka vända lite på dygnet här hemma, vi får inte längre sova till nio. Idag vaknade vi vid åtta och vi strävar mot klockan sju! Allt för att det inte ska bli så jobbigt när vardagen börjar igen på måndag och jag och Julia ska iväg på jobb respektive dagis.
Idag blir vi nog hemma hela dagen tror jag, ska tvätta lite lakan och handdukar om jag orkar.












Julia med sin Palle imorse!




Drar till Farsta C

{ 2011-01-0412:30:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Julia drar iväg till Farsta C för att inhandla lite saker till hennes inbjudningskort. Snart fyller ju prinsessan år och då ska det bli kalas... I'm thinking djungeltema!




Vecka 26+1

{ 2011-01-0410:01:26 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer





Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.






Städar.

{ 2011-01-0314:54:52 } Dagbok | 1 kommentarer


Hade tänkt att jag och Julia skulle ta oss ut idag men när jag vaknade och såg hur det verkligen såg ut här hemma så blev det ändrade planer. VI STÄDAR ISTÄLLET! Jag och Julia städar verkligen hela lägenheten och Julia är superduktig och hjälper mamma.
Snart slutar Timothy på jobbet och då drar vi oss iväg och handlar + lämnar saker till far- och morföräldrar. I lördags så gjorde jag och Timothy iordning våra garderober så nu finns en påse med saker som ska skänkas bort, en med saker som ska säljas, Fanny har varit här och hämtat sin och vi ska läman en hos farmor Tina. Så skönt, ut med det gamla och in med det nya.
Idag har vi även tagit ner massa tomtar här hemma. Jag älskar julen och tycker det är jättetråkig att det är slut men samtidigt så längtar jag till våren. Jag vill ha converse på mig och inte ägna 30 minuter till att få på Julia alla kläder varje morgon... Är det någon mer än jag som längtar???




Lillebror

{ 2011-01-0220:35:23 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Jag har verkligen kommit på mig själv att längta tills dess att lillebror kommer. Jag längtar tills vi får hålla honom i våra armar, tills Julia får pussa på sin lillebror.
Han är en riktig vilding i magen, känner ofta hur han rör på sig. Vänder på sig och sparkar, det är helt otroligt. Ibland kan jag bli lite nervös inför att föda barn men försöker samtidigt att påminna mig själv om att jag gjort det förut och att jag faktiskt är ganska bra på det.
Undrar hur lillebror kommer se ut. Rent automatiskt så tänker man ju att han kommer se ut som Julia ungefär fast kille. Sen kommer jag på att det faktiskt är en helt annan person som ligger där inne och gror och att han kan se ut hur som helst. Det är häftigt...
Vi förbereder här hemma, som jag har skrivit tidigare så vill jag vara ute i god tid. Jag pratade med Michis om det när jag var på BB och hälsade på och hon sa att dem också skulle ha gjort så. Jag menar den kan ju komma tidigt! Vi älskar och längtar i alla fall tills dess att han kommer i vår!




Jullbull på äventyr i pulkabacken!

{ 2011-01-0210:53:03 } Julia i bilder | 0 kommentarer



Fantomenbacken 2010-12-31






Julia slutar med napp.

{ 2011-01-0210:47:33 } Julia i ord | 1 kommentarer


Den 31/12-2010 var sista dagen då Julia hade napp. Hon har absolut inte varit något nappbarn, har bara haft den när hon ska somna men sen när hon sover så har hon spottat ut den. Har varit som en mysgrej... Nu när hon börjar bli så stor, lillebror snart kommer och det är nytt år så kände vi att det var dags att sluta med nappen. Hon var stolt hela dage och berättade tom för folk i kön på 7eleven att hon slutat med napp. När det var dags att sova var det dock inte lika roligt. Jag brottades med henne i en timme innan hon till slut somnade UTAN napp. Hon var så ledsen men till slut accepterade hon det och la sig och mös med mig. Hon har sovit hela natten utan napp  och utan att säga ett knyst, jag och Timothy är idag väldigt stolta föräldrar till en napplös dotter!






2011-01-02

{ 2011-01-0210:41:22 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Lisas födelsedag HURRA HURRA HURRA!









Nyår i bilder

{ 2011-01-0118:04:04 } Bilder | 0 kommentarer




























Gott nytt år allesammans!









Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December