Viktuppföljning fö Noah

{ 2011-05-3111:29:54 } Noah i ord | 0 kommentarer


Som ni alla vet så fick vi börja med ersättning till Noah. Jag var supernervis för hur det skulle gå men nu kan jag gatt säga att det går super. Jag ammar först och sen får han ersättning efter det. Han tar flaska, först bara NUK men nu även MAM som jag tycker är bättre, och tycker det är jättegott.
När vi var på BVC sist så hade han gått upp till 4280 gr, han ligger nu på sin viktkurva igen! Han har även blivit hela 55 cm lång!








Julia i Örebro

{ 2011-05-3111:26:29 } Julia i bilder | 1 kommentarer

















När vi var hos mamma i Örebro var vi på något som hette Stora Holmen... En ö i svartån som bara är för barn! Fanns djur, ett tåg, trampbilar och en karusell! Julia tyckte det var jättemysigt!






Välkommen tillbaka Emelie!

{ 2011-05-3111:11:29 } Dagbok | 1 kommentarer


Renovering av badrum har gjort mig helt galen och blogglusten har varit likamed noll! Nu börjar jag lite halvt se ljuset i tunneln och det verkar som om vi kommer kunna flytta hem i nästa vecka.
Under tiden jag har varit borta har vi varit hos min mamma, kommit hem till Plutten igen, varit i Knivsta och mer. Det har varit väldigt bra även om jag har varit depp under hela perioden typ. Jag kan bara säga att utan underbara vänner är man ingeting!
Just nu så hoppas jag på att vinden vänder och jag blir glad igen. Har bokat kyrka till Noahs dop som blir den 6 augusti. Bokade lokal till fikat så nu ska jag börja med inbjudningar och sånt! Något att fylla dagarna med...




Jullbull, morgonstund hos mormor!

{ 2011-05-2208:49:51 } Julia i bilder | 3 kommentarer







P R I N S E S S A N    J U L I A   ♥






Vaknat till sommar!

{ 2011-05-2208:42:37 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu har vi vaknat här hemma. Natten har varit jättebra, Julia sov hos oss (hittade ingen bra plats till hennes madrass i vårt rum, där lägger jag ribban för dagens porjekt!) och Noah sov i sin säng. Han vaknade en gång vid fyra och ville ha mat och när han var färdig somnade han om igen!
Nu sitter vi i mammas underbara kök och äter frukost, Sverker står vid kaffemaskinen och gör oss gottkaffe till oss. Känns lite halvt som om vi skulle vara i Italien! Suuuuperväder och gott kaffe... Det är verkligen helt blå himmel och jag räknar med att vi ska vara ute hela dagen. Kanske gå till Stadsparken så Julia får leka! Kanske montera upp studsmattan så Julia kan latja här hemma. Jag älskar att dagen inte är planerad, att affärer inte är öppna och att vi verkligen inte måste göra någonting ALLS! Det här är precis vad jag behöver!
Min lillebror Ludde är supergullig med Julia och det har blivit hennes idol tror jag. Igår när vi kom fram så spelades det fotboll och lektes kurragömma! Jag var som sagt på och tittade på min mamma när hon hade föreställning. Fröken Julie heter uppsättningen (av August Strindberg för er som inte vet det...) och den spelas UTOMHUS. Man hade byggt jätefin scenografi verkligen gick hand i hand med miljön. Mamma var såklart bäst men alla andra skådespelare gjorde också en dunderinsats. Efter gårdagen så har jag kommit på att jag faktiskt tycker om att gå på teater, känslan av att själv fantisera om hur karaktärerna har kommit till är riktigt underhållande. Jag var ju själv och tittade på pjäsen och i pausen tog jag mig en fika i Slottsfiket och bara njöt!
Vid tio kom vi hem till min underbara familj! Julia låg och sov och Noah var på gullehumör, min man var underbar och jag var lyckligast i hela världen just då!




Vi är i Örebro!

{ 2011-05-2122:30:40 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi är framme hos min mamm i Örebro. Vi kom fram vid tre, jag fixade till mig och sen åkte jag för att titta på mamma när hon spelade! Helt imponerad av Fröken Julie är jag... Måste mata Noah nu så det kommer mer update imorgon!




Cirkus Maximum

{ 2011-05-2109:13:30 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Jag tyckte att det var lite dyrt med en cirkusbiljett för 370 kr. Jag tänkte på den cirkus som vi var förra gången och den hade inte varit värd 370 kr, cirkus Maximum däremot var det definivt! Ett enormt tält, jättebra cirkusartiser och goda popcorn. Jag tror vi köpte en av varje godissort dem hade.
Cirkusen öppnade med clown som fick Julia att i princip svimma av skratt. Julias absoluta favorit var hästarna. Vita, bruna och svarta hästar som gjorde massa olika konster, tänk att man blir lika imponerad varje gång en häst går på bakbenen. Min favorit var nog luftakrobaterna tror jag. Personligen så skulle jag aldrig våga slänga mig ut på dem höjderna! Det var syskon som utgjorde gruppen med luftakrobater, tänk att vara deras föräldrar säger jag bara! Vet inte riktigt vad Vivis favorit var, kanske kamelen med sne puckel, tror vi skratta så vi nästan gjorde i byxorna han var så cool! Kanske de små hundarna som red på ponnyn eller männen som kastade varandra superhögt, gjorde olika volter och landade som om ingenting hade hänt.
För mig har cirkus alltid haft exotiska djur, har tom för mig att det fanns elefanter på min tid?! Den här cirkusen hade zebror, kameler, lamor och några jättecoola kossor. Julia var helt tagen av allting som hände samtidigt i manegen!
Någonting som var helt nytt på cirkusen var motorcrosscyklar som åkte i som en hamsterbur eller vad man ska säga. Det började med en som åkte runt i hela "bollen", det blev två cyklar, två cyklar + en tjej och tillslut var det tre cyklar i buren som åkte runt samtidigt. Svårt att beskriva men det var verkligen jättehäftigt! Cirkusen var en hit, kommer bli en årlig grej vi gör har jag bestämt!
Noah var med pappa på födelsedagskalas och det hade gått jättebra! Matade precis innan och så hade dem ersättning där! Det var verkligen jättebra för mig och Julia att göra något bara vi utan pappa och lillebror. Hon var sådär överlycklig som jag älskar att se henne...








































Galen tant

{ 2011-05-2017:01:35 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och barnen åkte till Farsta C för att lägga undan en sak... Åt lunch och strosade runt ett tag! Julia fick shorts och en klänning, jag hittade en shortsdress till mig själv och även en tröja. När vi hade ätit glass på torget kom Timothy och hämtade oss. När vi stod och satte in barnen i bilen kom det fram en tant till mig. Hon såg inte helt galen ut, förutom i och för sig att hon hade vinterjacka och skor på sig. Hon frågade mig om jag ville köpa Situation Stockholm (vilket jag brukar göra ibland) men jag avböjde då jag inte riktigt hade tid och inte heller några kontanter. Jag svarade trevligt till henne "inte idag tyvär..." Hon svarar argt tillbaka "tror du jag står här varje dag heller?!" med en blick som kunde döda. Jag blev helt ställd och hon var väldigt snabb därifrån. Jag kollar efter henne och ser hur hon går fram till en annan man och frågar honom också. När hon var klar där gick han över till mig och frågade vad hon hade frågat mig och vad jag hade sagt. Jag sa som det var och hon hade gått på honom på samma sätt. Han hade dock givit henne en avhyvling tillbaka, som jag önskar jag hade gjort också.
Att det finns sånna människor alltså... Tror hon att jag någon annan gång kommer vilja köpa tidningen av HENNE? Det tror jag verkligen inte!






Solsken

{ 2011-05-2010:27:52 } Noah i bilder | 2 kommentarer




Idag skiner solen ute och jag har en riktig solstråle till son här hemma!
Julia är hemma från dagis och vi ska snart ta oss ut. Ikväll väntar tjejkväll med cirkus och killarna ska på födelsedagskalas!






Tillbaka på BVC

{ 2011-05-1913:33:03 } Noah i ord | 2 kommentarer


Idag var vi tillbaka på BVC för att väga igen. Vägde innan han åt och sen efter igen, han hade fått i sig 60 ml vilket hon tyckte var för lite. Vi ska börja med ersättning nu! Jag ska amma först och sen ge honom 50 ml ersättning... Jag är absolut inte emot ersättning utan det kan vara jättebra men måste ju erkänna att jag på något vis känner mig lite misslyckad. (Ska försöka att inte göra det dock!) Det här kommer bli bra tillslut...
Efter BVC åkte vi hem igen och myser nu på soffan, Noah är mycket vaken nu och vi har små konversationer med varandra. Han tycker jättemycket om Imsevimsespindel, jag tror det har med handrörelserna. Ska sätta mig och kolla på lite olika babygym också. Vi hade aldrig något sånt till Julia men tänkte att vi skulle ha ett sånt till Noah. Kan vara kul att ligga och titta på tänker jag.




Noah på BVC

{ 2011-05-1821:00:26 } Noah i ord | 0 kommentarer


Idag träffade vi läkaren på BVC. Det mesta var bra, förutom vikten! Han har inte gått upp sen vi var där sist, panik spred sig i min kropp verkligen! Vi pratade om hur ofta jag ammade, hur mycket att han fick upp efter varje måltid osv. Jag fick gå iväg till ett annat rum med bvc-tanten, vägde honom innan jag matade honom och efter för att se hur mycket han fick i sig. Pratade om hela situationen hemma, eller att vi inte kan vara hemma rättare sagt, och att det stressar mig. Hon sa att det förmodligen har med det att göra! Ska tillbaka dit imorgon igen och väga, får se lite vad vi kommer fram till då. Kan bli så att jag får börja ge honom ersättning efter att jag har ammat men det vet vi ju inte än. Mitt mål är att amma lika länge som jag gjorde, tills han är 1 år alltså. En orolig mamma här hemma just nu!




Noah sover

{ 2011-05-1712:36:57 } Noah i ord | 1 kommentarer


Noah sover och jag passar på att sitta framför datorn. Vädret är helt okej och jag har varit ute på promenad, det är den  nya grejen, så nu är det skönt att sätta sig på soffan. Köpte med en film med hem till Julia och tidning till mig, vi har inga filmer här och barntv som finns är Cartonetwork och det är inte vår favorit. Det är mycket reklam och det som visas tilltalar inte riktigt Julia så ikväll ska vi kolla på Madagaskar 2!
Surfar runt och kollar lite olika städbolag också, lutar åt Hemfrid men om det är någon som har förslag på något riktigt bra så skriv gärna. Måste göra allt hemma, skåp måste torkas ut, väggar måste tvättas och leksaker måste rengöras.
Har på senaste kännt mig deppig och väldigt lättirriterad, funderat på varför.. Jag menar det är klart att situationen vi är i nu är jobbig men känns som om det är mer bakom. Känner lite att det har med Noahs början på livet, RS och sjukhusvistelse. Försökte under hela den tiden vara stark och göra vad som behövdes och det kanske är så att det börjar komma ikapp mig nu?! De första veckorna som vi skulle mysa hemma bara försvann och att komma in i rutiner gick inte alls. Det är tid som aldrig kommer tillbaka.. Vet inte riktigt varför jag tar upp det här. Jag vill nog lägga det bakom mig, sluta grubbla och istället njuta av det som är nu! Noah är verkligen en helt underbar liten pojke. Från början var han väldigt tyst, tycker fortfarande att han är väldigt lätt att ha o göra med men han börjar allt mer visa lite temprament. Han är en liten kille som vill ha mycket närhet och ligger helst i famnen och myser.




H a n   ä r   v å r   p r i n s   s o m   v i   s å   ä l s k a r   o t r o l i g t   m y c k e t !






Upp och ner!

{ 2011-05-1617:38:11 } Dagbok | 1 kommentarer


Vädret är precis som mitt humör, ena sekunden soligt och vackert för att sen bli grått och tråkigt. Allting var bra under dagen men när jag hämtat Julia gick vi förbi hemma och vips var jag på dåligt humör. Det är verkligen hur äckligt som helt där och våra grejer är i princip förstörda. Kom på i bilen påväg till affären att det är ingen idé att sura utan jag ska försöka vända det till nytta istället. Jag ringde fastighetsskötare, hyresvärd och försäkringsbolag... Känns att det mitt i allt mörker finns lite ljust, ska sätta mig och leta på nätet efter en bra städfirma.
Annars har det inte gjorts mycket här hemma, jag och Noah har myst på soffan i princip hela dagen. Ska börja med utfodring av familj snart. Hoppas på att det blir bättre väder imorgon, solbrännan börjar försvinna!




Åker till Farsta C

{ 2011-05-1409:52:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Timothy jobbar idag, jag Vivi och mina barn åker iväg till Farsta C en sväng och tittar lite. Är extremtrött idag... Började natten i superhård bäddsoffa och fick mitt i natten flytta över till skinsoffan, Julia vaknade och var ledsen! Dålig sömn sliter verkligen på mig, känns som om jag är en zombie eller nått!




Kvällspromenad

{ 2011-05-1320:58:41 } Träningsdagbok | 1 kommentarer


Mission gå ner i vikt fortsätter! Nu på kvällen har jag, Vivi och Noah varit ute och gått en timme! Har inte varit inne på viktklubb ännu men jag tror inte att jag har haft för stort kalorintag idag. Är supersugen på ett glas CocaCola men tänker inte ta det förens jag vet vad jag ligger på för siffra idag. Ska imorgon försöka att ställa mig på en våg imorgon eller något för att se om jag har gått ner något! Borde ha gått ner 1 kg...
Vill visa er också vilka underbara gummistövlar jag fick av min BFF i onsdags! Dem är från Tom Joule and they are to die for, titta bara... Hans butik ligger på Biblioteksgatan och han gör stövlar i både höga och låga modeller! Jag fick ett par låga, ovanligt och roligt!









Vagnen är sommarpimpad!

{ 2011-05-1315:38:49 } Noah i ord | 2 kommentarer


När det var som varmast i tisdags så stoppade jag ner huvudet i Noah vagn och hettan bara slog emot mig. När vi hämtat Julia på dagis åkte vi in till söder och handlade sommarsuflett till honom. Supersnygg sandfärgad så Noahs ride är nu sommarpimpad vill jag påstå!








Parklek

{ 2011-05-1315:32:11 } Julia i bilder | 1 kommentarer




















Vi har varit ute i parken och lekt. Kommer på mig själv med att ha sämsta fantasin ever, jag tyckte jag var jättebra på att leka när jag var liten men nu är det svår att leva sig in på något vis. Vi får jobba på det här hemma! Julia älskar att plocka blommor nu också... När vi kom hem så satte vi oss och gjorde maskrosoppa för det kommer jag minsann ihåg receptet på! ;)






Morgonstund

{ 2011-05-1307:14:10 } Noah i bilder | 4 kommentarer



God morgon säger vi här hemma!






11-05-12

{ 2011-05-1218:39:11 } Dagbok | 1 kommentarer


Torsdag idag, fortfarande superväder. Dem sa ju att det skulle regna idag men det har jag inte sett röken av och det tackar vi för! Lämnade Julia på dagis och åkte in till Söder för att möta upp Michis, Leon och Charlie. Vi åt lunch på Ciao Ciao och drömde att vi var på en uteservering i Italien. Efter det åkte vi till dagis där det var innefixar dag, Timothy jag och min pappa var där och borrade upp hyllor. Jag borrade inte så mycket i och för sig, satt mest med Noah i famnen och hejjade på men det behövs ju också.
Till middag har vi grillat, satt ute och åt gjord vi också. Nu väntar vi på glassbilen, Julia väntar med spänning!

Lite update om våra badrum då... Dem har rivit båda två och INTE plastat in någonting! Timothy har pratat med fatishetskötaren och dem kommer stå för städning av hela lägenheten. Det är damm verkligen överallt. Jag kommer behöva tvätta alla sängkläder, alla gardiner och sen har dem ställt ut våra kläder i Julias rum och INTE plastat över så jag kommer få tvätta ALLT det också. Ni kan ju tänka er hur glad jag är just nu! Ska stå med ett hököga och titta när dem städar, det ska vara spotless!






Julia ♥ Noah

{ 2011-05-1218:25:16 } Bilder | 1 kommentarer



Julia ♥ Noah






Coolaste tjejen

{ 2011-05-1218:22:44 } Dagbok | 0 kommentarer







Bakom mina solglasögon...






Flyttat hem till svärfar!

{ 2011-05-1012:13:20 } Dagbok | 1 kommentarer


Igår började dem ju renovera vårat ena badrum, vi hoppades på att vi skulle kunna bo hemma under tiden men det går inte! Byggdamm och gubbar som springer ut och in är inte det ultimata för Noah, inte för Julia heller för den delen som har hela våra garderober i sitt rum då det var tvugna att riva ut dem för att komma åt ledningar. När Timothy slutat jobbet igår och Julia var hämtad på dagis så packade vi det nödvändigaste och flyttade hem till Timothys pappa. Vet inte hur länge vi kommer att bo här, Timothy pratade med byggarna idag och sa att vi hade flyttat ut under tiden de byggde och att dem då ska passa på att göra det andra också. Det är som sagt inte tidsbestämt hur länge vi kommer att bo här men någon vecka blir det nog i alla fall.
Det blir lite knepigare att ta sig till dagis... Anitngen får vi åka buss och sen gå en bra bit eller så går vi hela vägen (Julia på ståbrädan då såklart, superbra träningn för mig!) Tog ca 30 min att gå hem från dagis, den promenaden i mina superskor kan ju inte bli annat än succé!
Possitivt med att bo här, förutom trevligt sällskap av Plutten, är att det finns en trädgård. Jag har idag tvättat här hemma och sen hängt ut på tork i trädgården, apmysigt!!! Ikväll väntas grillning till middag för att sen ta oss ner till baseballplanen och titta på Johnny som har match. Är lite som semester det här faktiskt... När dem är klara där hemma sen så ska vi hyra in en städfrima som får städa riktigt ordentligt, byggdamm är inte att leka med liksom och tar sig in överallt!
Nu ska jag ut och hänga sista tvätten och sen sätta mig med en god bok... Älskar vädret!




Börjar komma igång

{ 2011-05-0912:21:49 } Träningsdagbok | 0 kommentarer


Jag har ju sagt att jag ska komma igång lite mer med motionen! Har inte riktigt vetat vad jag ska göra egentligen, har varit ute och sprungit lite, promenerat... Igår inföskaffade jag mig ett par sånna där träningsskor, Reebok Reetone. Har idag varit ute och gått hela förmiddagen, lämnade Julia klockan nio och kom hem för 30 min sedan! Dem tränar vader, baksida lår och rumpan när man går. Jag har varit lite skeptisk till sånna skor men pratade med han i affären igår och han gav dem jättebra betyg (han hade själv sånna). Man känner verkligen att musklerna arbetar på ett helt annat sätt än i andra skor, I love it!
Skriver även på viktklubb.se vad jag har ätit och än så länge har jag inte gått över mina 1300 kcal/dag. Har kanske inte ätit det bästa men det har ju varit mycket i helgen (Charlies dop som var suuuupergfint). Nu är det ny vecka och struktur på måltider ska införas!




Jag, Noah och mina nya skor ute på promenad idag!






Viktklubb.se

{ 2011-05-0608:26:23 } Träningsdagbok | 0 kommentarer


Sitter och spanar runt lite på viktklubb.se! Känns som om jag verkligen är ett steg på vägen måste jag säga. Det finns massor av bra recept, tips på motion och så kan man följa sina egna kurvor för att se viktnedgång. Sitter och funderar lite på hur jag ska komma igång med matlagningen... Det blir väl att alla här hemma får äta maten, det är ju verkligen nyttiga recept! Jag brukar göra veckomatsedel här hemma och då letar jag roliga recept på nätet, tänker att det kanske kommer bli lättare nu för här får man redan färdiga veckomatsedlar. Man kan välja hur många potioner som ska lagas och sen anpassas receptet efter det. Kruxet blir ju lite halvt lunchlådan! Jag brukar laga extra middag så man får matlåda dagen därpå men det fungerar ju inte riktigt nu. Kanske kan göra så till Timothy men att jag får laga lunch hemma till mig själv på dagarna?! Eller så gör man så att man tar en dag i veckan när man bara lagar lunchlådor som man lägger i frysen och tinar när det är dags att äta. Det är väl i och för sig kanske bara under en period som man måste följa recepten. Allting går ut på att man räknar kallorier och efter ett tag så vet man ju hur mycket kallorier olika saker innehåller och då kan man ju komponera sina egna måltider.

Hemligheten är att inte stoppa i sig mer än vad man gör av med och enligt mina uppgifet så ska jag äta 1300 kcal per det!





Vakna tidigt

{ 2011-05-0607:28:43 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Vi säger god morgon här från Hammarbyhöjden! Julia halv sju imorse och ville absolut inte somna om, "men mamma titta det är dag ute nu.." säger hon och pekar ut genom fönstret. Jag älskar att det är vår och ljust men skulle faktiskt vilja sova till kanske halv åtta. Jag är ju uppe två gånger och matar Noah på nätterna och har ofta svårt att somna om så att få sova till halv åtta skulle verkligen vara helt underbart.
Noah sover fortfarande, jag och Julia sitter och äter frukost framför barntv. Blir en långsam start på dagen idag...




G o d   m o r g o n !






Busy woman!

{ 2011-05-0520:21:42 } Dagbok | 0 kommentarer


Den här veckan har verkligen varit helt galen, har haft saker att göra varje dag! Det har varit BVC, klippning, cheer-träning, möte med präst inför dop på lördag och idag presentshopping till Charlie. Helt galet har det varit i alla fall och än är det inte slut.
Efter att igår har varit och hälsat på underbara Örnarna på träning så har jag kommit fram till ett viktigt beslut, jag MÅSTE gå ner i vikt. Inte för att jag är tjock eller så, klart jag är lite mullig men jag födde barn för mindre än två månader sedan, utan för att jag inte trivs i min kropp som den är nu. Fick tips om Viktklubb.se där jag ska gå med imorgon, måste ha en våg för att skriva in min startvikt men det har vi inte hemma. Imorgon åker jag till Vivi och lånar deras sen är det bara tuta och köra. Good bye old me and hello new!





Middag igår

{ 2011-05-0320:10:24 } Livets goda | 2 kommentarer



Riggationi med Karl-Johansvampsås, riven parmesan och en skvätt vit tryffelolja






Dagens

{ 2011-05-0320:08:39 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag efter att ha lämnat Julia på dagis så mötte vi Petra och Malcom. Åkte till Hanige för att klippa mig och luncha med Vivi. På vägen hem gick luften totalt ur mig och det blev Timothy som fick hämta Julia på dagis. Har lagat middag och plockat här hemma. Nästa vecka ska dem börja göra iordning våra badrum här hemma, dem börjar med våran "tvättstuga", Plutten var här med en pirra så vi fick iväg tvättmaskinen. Känns som om vi kommer bo i ett renoveringsobjekt här hemma nu ett tag. Jag försöker förebreda mig mentalt, jag verkligen hatar när det är oreda! Komme dock bli jättefrächt med nya badrum så vinner ju på det i längden.
Hur blev jag i håret då undrar ni säkert?! Det blev jättebra verkligen! I vanliga fall så klipper jag mig på Maria Nila men om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är ganska dyrt. Skulle jag klippa en riktig frilla så skulle jag nog gå dit men eftersom jag är bland det fegaste som finns vad det gäller mitt hår så blir det aldrig att jag klipper mer än topparna. En klippning på 210 kr som tar 20 minuter är då helt perfekt.





Noah på BVC

{ 2011-05-0214:09:46 } Noah i ord | 1 kommentarer


Idag har vi varit på BVC jag och Noah... Lillkillen väger nu 3730 gr och 52 cm lång. Jag har varit lite orolig för hans viktuppgång då jag tycker att han kräks mycket men eftersom han ligger på sin kurva så säger hon att det bara är överskott som kommer upp! Nu är jag alltså en lugn och väldigt stolt mamma... GulleNoah!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December