Mot Djurgården!

{ 2011-09-3012:12:44 } Bilder | 0 kommentarer


Jag och barnen är på språng. Idag står Junibacken på schemat.. Mannen jobbar och då är det kul att komma iväg på utflykt! Ikväll ska Julia försöka sig på en sleepover igen, denna gång hos morfar. Vi håller tummarna för att det går bättre den här gången! Vad jag, Timothy och Noah ska göra återstår att se..
Kram så länge och happy friday!




Idag är en sån där dag

{ 2011-09-2910:20:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Dagen började super, tror det är för att det är så välstädat här hemma. Jag mår alltid mycket bättre då!
Julia vaknade på superhumör och Noah också. Julia åt sin frukost som hon skulle (brukar vara si och så med det), jag fick ta en dusch och vi kom till dagis i lagom tid. Allt detta har gjort att det tom var roligt att betala räkningarna idag.
Idag är också en sån dag dock som jag inte ville lämna Julia på dagis. Allting blev så bra på morgonen och hon var så himla gullig, ville bara ha henne hemma och pussa på henne. Jag vet dock att hon har superkul på dagis och att jag bara skulle betala räkningar och sånt hemma i princip. Idag är jag lite extra medveten om hur mycket jag älskar mina barn och hur mycket dem betyder för mig!!



JULIA OCH NOAH






Barnen sover!

{ 2011-09-2820:22:58 } Dagbok | 1 kommentarer


Barnen somnade bra som aldrig förr.. Jag har varit ute ur sängkammaren sen tio över åtta, tror det är någon form utav nytt rekord. Har tagit fram min Marabou Premium 70% Coco Rasberry (min absoluta favvo!) och ska kolla på Idol. Har hört att det bara är superdåliga, tänkte se det själv också.
Idag har varit en bra dag och jag har hunnit med det mesta som stod på listan. Bra jobbat Emms!




Barnmat

{ 2011-09-2813:10:45 } Noah i ord | 1 kommentarer


Det var riktigt kul att göra barnmat.. Gjord poratis- och morotspuré, tänkte kanske köpa lite broccoli och palsternacka när vi åker och handlar senare. Hoppas lilleman tycker om det!



Mums!






Idag är det onsdag..

{ 2011-09-2809:37:05 } Dagbok | 0 kommentarer


... och idag ska jag bara vara hemma. Tänkte försöka hinna med att:

- Dammsuga
- Moppa golv
- Städa Julias och Noahs garderob
- Göra barnmat till Noah
- Planera vad vi ska äta de närmaste dagarna och hoppas på vi kan åka och handla när T har slutat jobbet!
- Lägga ut våra nuvarande vardagsrumsmöbler på Blocket så vi kan ta hem vårat fina TV-skåp

Har satt på en "Friends"-box nu, ska ta på mig mjukisar och så är det bara att sätta igång!




Till lekland!

{ 2011-09-2711:51:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi sitter på tunnelbanan på väg till Slussen! Noah sov hur bra som helst inatt och vaknade på superhumör utan feber och snor! Idag är sista dagen för Sean, Lisa pojkvän, i Sverige. Han åker imorgon hem till USA igen efter fem månader hos oss här i Sverige. Vi ska bara hänga och säga hej då ordentligt!




Blev ändrade planer..

{ 2011-09-2617:22:06 } Dagbok | 2 kommentarer


Min plan var att göra köttbullar med potatismos men potatisen var inge bra så nu blir det till att åka iväg och äta.. Vegabaren blir det, inte alls var jag var sugen men eftersom jag glömde handla det enda jag skulle handla under dagen så slår vi två flugor i en smäll och tar Babyland på samma gång.
Idag skulle jag handla små "boxar" eller vad man ska kalla det som jag kan ha Noahs mat i. Tänkte jag skulle försöka mig på att göra egen men då måste man ha något att förvara den i! Istället för att göra det så satt jag vi på SÖS, prinsen har fått öroninflammation! Bara på vänstra örat och den var lindrig så vi har haft tur i oturen kan man säga! Blir i alla fall pecelin i fem dagar, känns som om vår lilla prins råkar ut för allt!




Grattis Stockholm!

{ 2011-09-2509:20:23 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår tog Stockholm Baseball sitt tredje SM-guld! Grattis, grattis grabbar...
Vann tre raka av fem möjliga finalmatcher!















Sm-final!

{ 2011-09-2408:24:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag spelar Stockholm Baseball SM-final på Skarpnäcksfältet klockan 12.00! Vi kommer såklart vara där och heja fram grabbarna (mest på Johnny såklart...) till SM-guld!







6 månader av lycka!

{ 2011-09-2408:16:06 } Noah i bilder | 2 kommentarer




Idag blir Noah 6 månader och jag undrar var tiden har tagit vägen. Han är inte längre bebis tycker jag utan en liten människa med väldigt stor personlighet! Han är bästa Noah i hela världen!






Snart helg

{ 2011-09-2308:31:53 } Dagbok | 1 kommentarer


Snart är det helg, fredag med fint väder idag! Timothy jobbar och ska så även göra imorgon... Saknar honom så galet mycket här hemma. Det är en som fått diskbrock på hans jobb så extratimmar bara haglar in, klart det är skönt med lite extra klirr i kassan men jag vill ha honom hemma också. Timothy min älskling!
 Ingen riktig aning om vad vi ska göra här hemma idag, har tvätt som ska vikas in men förhoppningsvis tar inte det hela dagen! Hade tänkt att ta mig till gymet men känner mig inte riktigt frisk faktiskt. Snorig och lite kli i halsen. Har varken tid eller ork att bli sjuk så jag tar det lugnt med träningen idag. Ta mig en promenad i solen kanske?!




Seeeeg!!

{ 2011-09-2216:45:05 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag var vi på öppna förskolan på Södermalm igen, idag var det flera stycken där som jag kände sen innan och det var roligt! Det var mycket barn, många stora barn också. Eller det kanske det inte var nu när jag tänker efter utan mer att dem tog mycket plats.
Nu är vi hemma igen och jag ska snart dra igång med tvättstuga, matlagning och städning här hemma. Var ska jag få energi ifrån blev helt galet seg nu när jag satte mig på soffan. Man ska aldrig säta sig på soffan när man kommer, i alla fall inte om man har saker att göra.



Småseg prinsessa har vi här hemma!






Höst!

{ 2011-09-2208:36:27 } Dagbok | 2 kommentarer


Jag älskar hösten.. Det har regnat i två dagar och jag tycker det är mysigt även om jag igår var ganska sur då jag hade fel kläder på mig, det regnade inte när jag gick hemifrån!
Idag är Julia hemma från dagis, Julia abstinens här hemma på högsta nivå! Vi ska iväg till öppen förskola på Söder, vårat nya häng kan man säga. Vi har festat till det med tända ljus och frukost framför Toy Story här hemma den här gråa torsdagen, MYS!







Träningsvärken är den bästa värken!

{ 2011-09-2109:59:42 } Dagbok | 0 kommentarer


Som rubriken lyder, träningsvärk är den bästa värken! Den har infunnit sig hos mig, jag tar en vilodag och går på igen imorgon.
Idag ska jag till banken och fixa, lägga paket på posten, till öppna förskolan en sväng och sen fortsätta med projekt tvskåp som jag håller på med! Hoppas det blir en bra dag idag, har varit lite si och så med det på sista tiden, kanske därför det blivit dåligt med bloggande. Ska försöka bättra mig..




Update om sleepover

{ 2011-09-1809:28:00 } Dagbok | 1 kommentarer


Okej det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss. Julia hade jättemysigt med Fanny, dem var i parken, ute och åt, kollade på film och åt godis. När det var dags att sova var det dock inte lika roligt och Timothy fick åka och hämta henne (skönt att det bara var i Gullmarsplan!). Hon hade inte varit jätteledsen och jag tror att Fanny hade kunnat övertala henne om att sova där men hon ville inte pressa henne första gången och det är jag glad för. Vi fick alltså ha vår prinsessa sovandes här hemma inatt i alla fall!
Jag har fått vila nu på morgonen och vi har titta på "Draktränaren". Ska sortera lite tvätt nu, åka och handla färg till vårt TV-skåp som vi håller på att göra iordning (kommer bilder sen), jag ska till gymmet och sen vid fyra så är det slowpitch nere på baseballplanen. Tråkigt väder bara men man kan inte få allt här i världen!




Sleepover

{ 2011-09-1718:46:51 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är Julia på sin första sleepover någonsin! Hon sover hos moster Fanny. Det slår mig hur otroligt mycket jag älskar henne, känns som en del utav mitt hjärta är borta. Jag vet att hon har hur roligt som helst och det absolut är jobbigast för mig. Det här något som jag måste övervinna och kommer att klara av. Jag har helt ny respekt för dem som bara har sina barn varannan vecka, jag tror aldrig jag skulle klara det! Det slår mig hur lugnt det var att bara ha ett barn, påminns om hur det var när Julia var liten och kan inte låta bli att längta tillbaka lite. Jag älskar nu och skulle inte byta det för allt i världen men Julias bebistid var helt underbart och jag kommer alltid att längta tillbaka! Är det pinsamt att jag och Timothy kollar på Bolt på kanal fem nu fast prinsessan är borta?




Träning

{ 2011-09-1709:09:21 } Träningsdagbok | 2 kommentarer


I veckan så träffade jag en personlig tränare på SATS och fick lite vägledning och hjälp med att lägga upp ett träningsprogram. Detta för att få ut så mycket som möjligt av min träning och verkligen se resultat.
Planen ser ut såhär:

- börjar med att springa mellan 30-40 minuter på löpbandet

Sen blir det till att gymma, lyfta skrot liksom. Jag kör 6 olika övningar varav tre st är med "maskin".

3 övningar jag kör med "maskin" är:
- axlar
- bröst
- ben
(kör 3 set där varje set består av 12 rep)

Kör en övning med hantlar och sen två st på en stor boll. Ska jag vara helt ärlig så är bollen absolut jobbigast.
Det här här upplägget kommer jag att köra på i två månader och sen är det dags för att träffa PTn igen, köra lite tester och sen lägga upp ett nytt schema.

Mitt mål är att vara gymmet minst 4 gånger i veckan, det tyckte PTn också var ett bra mål. Jag tycker mål ska vara något man KAN uppnå men samtidigt får jobba för, 4 gånger i veckan är precis vad det är för mig!

Mitt träningsprogram ska jag göra två gånger i veckan och sen varvar jag det med pass och kanske endast löpning någon gång i veckan. Imorgon t ex ska jag gå på SATS Core och innan dess springa 40 minuter hade jag tänkte mig.
PTn pratade också om att det var viktigt att ta till vara på vardagsmotionen. Jag har ju nästan alltid vagn med mig när jag är ute och rör på mig så att ta trapporna istället för hiss och rulltrappor kan bli lite svårt men jag har ju mina Reebok Easytone-skor som jag knatar runt i och vagnen är perfekt motstånd i uppförsbackar.

Vad är målet med min träning då?
Jag vill väl som alla andra tjejer gå ner i vikt, just nu väger jag 73 kg och vill komma ner under 70 till att börja med. Det handlar inte riktigt om att jag tycker jag är tjock, jag har fött två barn och accepterat att min kropp aldrig kommer blir som den var innan men jag vill i alla fall trivas. Jag vill bli lite fastare (kan man säga så?) och inte känna mig obekväm. Jag vill orka springa efter mina barn i lekparken haha...




Jag pree Julia och Noah!!






"Friluftsdag"

{ 2011-09-1708:48:43 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer










Alby friluftsgård

{ 2011-09-1708:47:13 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Igår tog vi oss ut till Alby friluftsgård. Vi grillade korv (vilket var svårare än jag trott), tittade på djur och promenerade. Största delen av tiden gick till att få igång elden. Let's face it, jag är inte riktigt någon vildmarkstjej och jag tror aldrig att någon egentligen har visat mig hur man gör upp eld. Ved och allt sånt fanns, den hade legat ute i en "tunna" vilket jag inte riktigt tror hjälpte för den var helt fuktig. Det tog i alla fall hundra år att få igång den och sen tog det hundra år till innan det var bra glöd så man kunde grilla. Gott blev det i alla fall och vi kände oss stolta som bara den.
Det fanns kossor, får och hästar där. Julia var i himlen där för en stund! Efter några timmar åkte Julia iväg med Fanny till stallet och fick ta hand om hästar. Det var verkligen en heldag för lilletjejen!  








Underbara höst!

{ 2011-09-1609:19:38 } Dagbok | 2 kommentarer


Underbar höstdag idag! Planen var först lekland men det blev ändrat och nu tar vi oss till Alby Friluftsgård i Tyresö för att grilla korv. Vill passa på att njuta när det är fint väder, det växlar så fort och vem vet det kanske regnar i två veckor sen liksom haha! Timothy jobbar till tre, då tar han barnen och jag ska till gymmet. Känns som om jag är inne i en bra sväng just nu och verkligen kommer igång med träningen, längtar gymmet faktiskt.
Nej, nu är det dags att klä på sig och ta sig ut... Ska göra en termos med kaffe och en med varm choklad tänkte jag!






Huvudvärk

{ 2011-09-1517:47:12 } Dagbok | 0 kommentarer


När vi gick hem från dagis fick jag akut ont i huvudet, får det ibland och har ingen förklaring till varför. Det börjar flimmra framför ena ögat och det känns som om huvudet ska explodera. Var inne förra sommaren för migrän och det misstänktes hjärnblödning hit och dit, det var min första migrän. Som tur är har jag nu lärt mig att känna igen smärtan och läsa signaler som kroppen ger och kan ta tabletter i tid. Migrän är verkligen helt vidrigt.
Orkade inte laga mat idag med huvudvärk så det blir thai framför Kung Fu Panda, skulle ljuga om jag säger att jag inte njuter lite av den plötsliga helgkänslan!




Mamma-, bebisgrupp

{ 2011-09-1512:09:30 } Noah i ord | 0 kommentarer


Torsdag idag, jag och Noah ska iväg på mammagrupp för andra gången. Ska bli kul att träffa lite folk. Måste verkligen börja ta mig ut och träffa andra mammor känner jag. Kul för Noah också att träffa andra bebisar! Kollar runt lite var det finns öppna förskolor i närheten som vi kan ta oss till.
Idag ska vi prata om våra förlossningar på gruppen. Ska bli kul att höra alla andras men känner att jag måste läsa på lite om min egen haha! Frächa upp minnet lite liksom, det var ju trots allt fem månader sedan snart sex för sjutton. Har det verkligen gått så snabbt! Ska börjar röra mig nu i alla fall, få min en promenad innan kanske. Noah sover i vagnen och det vore ju super om han vaknade när vi kom dit och var på sånt där bra humör som bara han kan vara!




(Har gjort en egen liten "vagnmobil" eller vad man kallar det men kaniner från PoP, fint va?!)






Dagens

{ 2011-09-1409:59:52 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag ska jag till Polarn o Pyret och fixa med skötväska, köra hårt på gymmet, kolla på golv till lägenheten, handla(?) och göra köttbullar med potatismos till middag. Klockan tre ska Julia hämtas.. Man skulle kunna säga att det här är en fullbokad dag!




Söndag!

{ 2011-09-1108:14:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi sitter framför barntv och äter frukost.. Natten har varit ganska bra, är det så att jag kanske börjar bli van vid att sova nästan ingenting? När frukosten är uppäten tar jag mig till gymmet! Om vädret håller i sig blir det nog baseballplanen också för att hejja på farbror Johnny! Söndag med massor att göra med andra ord.




Flytta

{ 2011-09-0915:45:06 } Dagbok | 1 kommentarer


Här hemma har vi pratat om att flytta. Vi trivs otroligt bra men skulle vara kul med lite uteplats som man kan släppa ut på barnen. Vi har kollat runt och hittat massa fint men har ändå bestämt oss för inte köpa nu. Vi får absolut plats här hemma, dagis är underbart och vi bor mitt i vårat kontaktnät. Jag vill så småningom börja plugga och det känns det också dumt att låna till hus, bättre att göra det när man har en utbildning och ett jobb som man VET att man kommer att vara inom ett bra tag. Husköp är ingeting man bara kastar sig in i det här känns absolut som det bästa alternativet för oss just nu. Vi bor i hyresrätt just nu och även om det har varit strul med badrum och så fungerar det bra. Vill absolut inte säga för mycket här men en liten fågel har pratat om bostadsrätter och det skulle vara helt underbart för oss! Nu koncentrerar vi oss på att bo här, göra fint och njuta av livet!

Hammarbyhöjden, det är där det händer!






Tar tag i saken!

{ 2011-09-0609:47:47 } Dagbok | 2 kommentarer


Vi har lämnat Julia på dagis och nu sitter jag och Noah på tåget mot Farsta C. Idag är dagen då jag får rumpan ur vagnen och fixar mitt gymkort! Har som sagt tänkt mig SATS, mest för barnpassningen men också för att jag trivdes så himla bra sist! Nu är det alltså hejdå lata dagar och hej gymmet!




Middag

{ 2011-09-0518:40:58 } Livets goda | 0 kommentarer


 




Dagens middag:

Lövbiffrullader fyllda med fetaost och finhackad gul lök.
Till det ungsbakad potatis med franska örter och en tomat-basilikasallad. Mumma!






Idag är en sån där dag...

{ 2011-09-0514:15:24 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är en sån där dag när vi inte har gjort någonting alls här hemma. Lämnade Julia hemma klockan nio och sen och bara ta det lugnt. Har tvättat en tvätt, plockat lite och tittat på TV. Sett tillbaka lite på helgen, vad gjorde vi egentligen? I fredags var jag, Timothy och Julia och såg den nya Bilar-filmen. Den var inte alls som vi hade förväntat oss, vi var alla tre besvikna faktiskt. Vi handlade cheerskor till tösen och gjorde tacos till middag. Lördag stavades cheerleading, god kycklingryta till middag och sen mys framför tvn. Söndag var riktig slappardag som jag och Noah avslutade tillsammans med Marielle och Eagles i Svartbäcken, Haninge. Vi har gjort ganska mycket faktiskt!
Snart är klockan halv tre och vi ska börja röra oss till dagis för att hämta storasyster. Tar oss nog till parken för att gunga lite!




Cheerleading

{ 2011-09-0409:48:22 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Om ni har missat det så gick jag på cheerleading innan jag fick barn, tränade med Powe Cheer and Dance Eagles. Jag höll även på under min föräldraledighet med Julia och åkte också med dem till EM i Finland förra året. Cheerleading var och kommer alltid vara en enormt stor del utav mig. Eagles är som mitt hem och jag känner mig alltid välkommen när jag kommer och hälsar på!
Igår börjar Julia i alla fall på cheerleading. Hon kommer att gå en gång i veckan, på lördagar. Det var superlyckat! Trodde hon skulle vara blyg och inte våga vara med alls, att hon skulle sitta med mig mestadels och bara titta på men hon var en i gänget direkt känndes det som. Vågade säga sitt namn vid samlingen, gjorde kullerbyttor, stod på händer, fick vara topp när bem byggde osv. Lite trött mot slutet av träningen men jag tror att det är en vanesak! Det pratades i alla fall om nästa lördag redan när vi gick ut genom dörren från träningshallen!








Gravad lax

{ 2011-09-0115:30:00 } Livets goda | 2 kommentarer


Har försökt mig på att grava lax här hemma, gjorde den i söndags och den har legat och vilat tills idag! TYckte kanske den blev lite salt men hoppas det blir bra till kanske någon god pastasås ikväll eller något!








Robotbaby!

{ 2011-09-0113:19:14 } Noah i bilder | 1 kommentarer



Body
Mini Rodini






Vi har sovit!

{ 2011-09-0113:16:56 } Noah i ord | 0 kommentarer


Jag och Noah har sovit båda två idag, hur skönt var inte det då? Kan inte fatta att jag inte gjort det innan, jag behöver det verkligen. Noah är ju inne i någon form av växafas just nu och sover inte som han brukar på nätterna vilket gör att jag absolut inte sover jag brukar på nätterna. Tog idag tillfället att sova brevid honom på sängen! Vi sov i två timmar och är båda nu utvilade och glada. Noah ligger i babygymmet och leker medans jag slänger ihop ett inlägg och tittar på Oprah. Det är en lugn dag, precis en sån där som man behöver ibland! Noah tycker det är hur skönt som helst i alla fall. En utvilad och ickestressad bebis är nog det bästa man kan ha faktiskt!!







Lugnt på morgonen

{ 2011-09-0108:25:03 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har verkligen fått in bra rutiner på morgonen här hemma. Innan sommarlover så var morgonen ett stressmoment för mig men nu har jag verkligen lagt ner tid på att fundera ut hur jag vill ha det och det fungerar! Så himla skönt att inte behöva springa till dagis och att kunna sitta i relativ lung och ro och dricka kaffe. Allt blir så mycket skönare och jag blir som en helt annan människa, inte ett morgonmonster!! Nu ska vi snart klä på oss och gå till dagis!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December