Perlagon

{ 2012-04-3014:07:00 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Har bytt ut lite blommor här hemma, perlagoner för hela slanten! Lättskötta och superduperfina, tror kanske jag ska ha det på ballefjongen också. Vi får se, dem är ju i princip helt odödliga vilket passar mig perfekt! Måste verkligen ta tag i våra balkonger nu, kanske handla dynor idag man vet aldrig.





Valborg

{ 2012-04-3010:57:02 } Dagbok | 1 kommentarer


Valborg idag då och vi barnen börjar med att skrämma livet ur mig.
Jag stod och plockade in disk i diskmaskinen... Min lilla väska som jag hade med mig i lördags står fortfarande kvar i sovrummet {varför är det så svårt att plocka upp direkt?} och det är såklart superkul att riva i. Kläder är okej kan jag tycka men smink och sånt är AJAJ! Sånt är vår dotter mycket medveten om men för att vara på säkra sidan så la jag undan den neccesären på skrivbordet. Busungen klättrar upp på stolen och tar ner den i alla fall, gör allt som mamma säger att man INTE får dvs.


När jag efter 5 min kom in i sovrummet var både hon och Noah fint sminkade med mascara o allt. Dröjer inte länge innan jag märker att ett utav mina örhängen är borta, PANIK! Jag frågar Julia om hon sett det och hon svara Noah stoppat det i munnen. Upp med Noah i knät och jag fullkommligt stoppar in mitt huvud i hans mun och letar förtvivlat. Tror ni jag hittade det, icke, och paniken sprider sig ännu mer. Han andas som han ska, hostar inte eller kräks inte heller. Ringer direkt mina bästa vänner på Vårdguiden och frågar och dem säger att vi måste åka in till Astrid Lindgrens. När man hamnar i ett sånt läge handlar man per automatik och jag ringer Timothy som är hemma på två sekunder. Julia iväg till dagis och vi åker ruskigt snabbt till sjukan.
Där konsterar man att det inte är någon fara och örhänget kommer att komma ut den vanliga vägen. Skööönt, så extremt lättad blev jag. Självklart hinner man klandra sig själv, lite halvt dö inombords och anklaga sig själv för att vara den sämsta mamman på jorden och jag har kommit fram till att jag helst av allt vill bära på Noah konstant nu. Ha honom som i en skyddad plastbubbla och skydda honom från allt ont, och mycket mer, HELA tiden. Överbeskyddande mamma, när inte alls...


Men som sagt, Valborg idag och vi ska fira hemma hos Timothys pappa. Grilla och sen gå till den gamla vanliga brasan, den vi gick till båda två när vi var små. Fiska fiskedamm får man göra där och så sjungs det lite fint.
Innan Julia ska hämtas på dagis så ska jag ta fram dammsugaren och damma av lite här hemma. En promenad känner jag är ett måste också, kaffe på Söder?





Lilleman!

{ 2012-04-3008:30:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer







MammaLEDIG!

{ 2012-04-2920:35:18 } Dagbok | 0 kommentarer




Igårkväll var jag mammaLEDIG! Jag och Vivi tog en night off från mammayrket, gjorde oss fina och gjorde stans gator osäkra tillsammans med min älskade syster och vänninor!




Dag på stan

{ 2012-04-2719:37:22 } Bilder | 0 kommentarer


Har verkligen inte varit hemma någonting de senaste dagarna = inget bloggande. När jag väl har varit hemma har det varit massa att göra, är det inte laga mat så är det städa eller lägga barn känns det som.

Idag har det i alla fall varit fredag och vi har varit på stan i princip hela dagen. En tur till Kungsan där körsbärsträden blommade för fullt, spårvagn till Djurgården och där en spontantur in på Vasamuséet! Har inte varit där sen barnsben och Julia har aldrig varit där. Det var verkligen dags med andra ord.


Nu är det fredagskväll och jag ska ta mig lite, hör och häpna, lite jordgubbar till Let's Dance!







Vår Nois-Gois!

{ 2012-04-2415:30:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer


2012-04-24





Bättre sent än aldrig!

{ 2012-04-2412:27:20 } Allmänt | 0 kommentarer


Blev seeent första inlägg idag! Dammsugaren åkte fram INNAN lämning på dagis. Väl hemma igen så somnade Noah sött i sin säng och jag fortsatte med städande. Tvättstugan var bokad och det behövdes verkligen, man skulle kunna säga att vårat ena badrum började se ut som ett Gud totalt hade glömt och slutat bry sig om. Nu är i alla fall all tvätt ren och hänger på tork. Jag ska klä på lilleman och ta mig ut på en promenad. Känns ju lite typsikt att dagen jag planerat som städdag skulle bli den med de flesta soltimmar vi sett på länge. Jaja, det kommer fler dagar tänker jag.
Sluta tjata, ut och knata! Ciao...





Man pratar om terrible two...

{ 2012-04-2308:00:18 } Dagbok | 2 kommentarer


... men det är ingenting emot en trotsig fyraåring! Jag vill bara meddela att jag sliter mitt hår här hemma. Julia ska göra som hon vill i precis ALLTING! Någonstans känner jag dock att jag måste dra gränser, sätta ner foten. Jag tycker t ex att man äter upp sin macka rakt av (inte håller på att ta av pålägg osv), det är sängdags när mamma och pappa säger.. Ni vet sånt som är basic!
Idag går dock ingenting och jag känner mig som världens dummaste mamma. Jag tar ett djupt andetag och räknar tio, min farmor sa en gång att det hjälper att spola handlederna i kallt vatten. Jag tror att det får bli mitt nästa steg för att inte bli totalt och fullkomligt galen!





Rainy sunday

{ 2012-04-2219:25:47 } Dagbok | 1 kommentarer




Ovanligt grå dag idag, hmm eller inte!
Idag tog vi oss en familjepromenad in till Södermalm och köpte lite nya tulpaner (lycklig mamma!).
Bakat muffins har jag också gjort, med björnbär, hallon, svarta- och rödavinbär i! Det var meningen att det skulle fikas här hemma med barnens farmor, Nana, Eva och Fredrika men när dem hade med sig halva kondiset hem hit så hamnade mina muffins i frysen istället. TV-spel spelades det också och nu tror ni vi satt på rumpan och jäste precis som bullarna vi ätit men ICKE! Vi spelade Kinect, värsta träningspasset. Julia har inte riktigt uppskattat det förens nu och det var en slagen hjälte som efter säkert tre timmars spelande parkerade sig i soffan framför Dumbo. Vi är alla ganska utslagna hemma faktiskt, barnen sover redan! Mannen min ska få kolla klart på fotboll och sen ska vi sätta på en film, jag kommer garanterat  att somna framför den mina vänner!





Lovely shopping

{ 2012-04-2117:40:24 } Inköp | 2 kommentarer




Nämen hoppsan, jag kom visst hem med lite påsar!
Mina efterlängtade Hunterstövlar! Köpte dem som var lite "glansiga", tänkte att det liksom får bli glamouren mitt i allt mitt parkhäng!
Ett supergulligt armband som Vivi hittade på JC, halva reapriset var det också!


Vi har gått all in med lördagsmyset här hemma, till middag blev det tacos. Julia har fått en liten godispåse och vi ska snart parkera oss i soffan!





Nästan helg

{ 2012-04-2109:48:58 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Här hemma har vi nästan helg, Timothy jobbar idag också så vi sparkar inte riktigt igång helgen förens klockan 14 när han slutar!


För lillsstrumpan Julia har är dock the weekend i full gång och jag kommer på hur mysigt det faktiskt är att ha henne hemma! Egentligen skulle jag vilja ha henne hemma mer i veckorna också men hon är såååånt daigs barn! Hon längtar efter sina kompisar, dem är röjer på den fina gården och så jobbar dem i olika projektgrupper som hon tycker är jätteroligt! Men på helgen kan man faktiskt inte vara på dagis HAHA!
"Slowmo" har varit vårat tema denna morgon, tittat på barntv och druckit kaffe i soffan. Nu är vi påklädda och väntar på BFF V, vi ska ta oss en tripp till Nacka Forum! På med spenderarbrallorna så drar vi...










Fredagsmys i full gång

{ 2012-04-2018:32:21 } Dagbok | 0 kommentarer


Här hemma har vi satt igång med fredagsmys! En tripp till IKEA blev det som jag hade hoppats. Har ju ett litet problem här hemma, eller det är väl inte så litet kanske utan ganska stort, nämligen garderoben i vårat sovrum. Länge drömde jag om denna garderob, hur den liksom skulle hjälpa mig bli kvitt alla problem i världen.. När den väl var här blev det dock bara halvbra. Dörrarna som vi hade tänkt oss gjordes inte längre till den storlek på garderob så det fick bli ett par andra och dem trivs jag inte alls med. Just nu känns det bara som en enda stor grå kloss som står i vårt annars så trevliga sovrum. Jaja ska fatta mig kort, vi kom i alla fall fram till ett sätt som kanske skulle kunna lösa problemet utan att vi tar oss en tripp till tippen!

Så var det ju det här med middag, tiden flög iväg och det grå vädret gjorde inte att jag kände mig speciellt inspirerad att laga mat. Det blev McDonald's... Egentligen var jag sugen på pizza men när dottern totalvägrade kände jag inte att det strida för. Barnen är nu i duschen och sen är det väl dags att hälsa på John Blund för dem tror jag. Tänkte att jag ska ta mig en dusch jag också innan Let's Dance, mitt absoluta favoritfredagsnöje, börjar. En ren pyjamas på det, varm filt, en skål chips och ett glas CocaCola Zero på det och jag tror min fredagkväll kan inte sluta annat än super!


Trevlig helg på Er allesammans!











Jag och mitt Barbapappa-tåg

{ 2012-04-2015:00:00 } Noah i bilder | 1 kommentarer


Den absoluta favvoleksaken hos sonen just nu är Barbapappa-tåget som han fick i 1-årspresent! Det har träklossar i fina färger OCH det låter jätteroligt när man kastar klossarna i marken. Vad mer kan man begära som 1-åring liksom?!






Man tager vad man haver

{ 2012-04-2011:58:16 } Livets goda | 1 kommentarer


Okej, det börjar eka tomt i kylskåpet igen och lusten för att ta mig till affären är just för tillfället icke-existerande! Man tager helt enkelt vad man haver och idag blev det macka med avokado och stekt ägg kryddat med örtsalt. Örtsalt fungerar ibland som min räddande ängel i köket OCH it brings me back till när jag var liten!






J*vla väder

{ 2012-04-2009:45:03 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag har precis hängt upp min jacka i badrummet på tork, ja ni läste rätt, den hänger i badrummet för att det är det enda rummet det inte gör någonting om det blir DYNGSURT på golvet. Underkylt regn vem har kommit på det? På Julias dagis lämnar man alltid ute! Dem är alltid ute och leker i princip men idag fick jag lämna inne på avdelningen = då är det verkligen dåligt väder!
Står inte speciellt mycket på agendan idag, tror det kommer bli en riktigt "inte-göra-någonting-dag". Kollar om vi har någon kul film, sätta mig i soffan under filt med en kopp kaffe i handen, tända lite ljus för att mysa till det hela lite!
Mannen min jobbar 6-15 idag för ovanlighetens skulle och tänkt att, om han orkar, kanske vi kan åka till IKEA en sväng. Han var dock riktigt partyprins igår med jobbet. Först var det någon form av möte och sen middag på det, 00.30 kom han hem så kan tänka mig att han är ganska trött.


Keep my fingers crossed för äventyr till IKEA i eftermiddag!





"Kan själv"

{ 2012-04-1914:30:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer


Vid lunch fick lilleman prova äta själv och det var med skräckblandad förtjusning som jag såg hur duktig han faktiskt var. Min bebis växer alldeles för fort, jag säger som alla andra mammor, snart dröjer det inte länge förens han börjar skolan, åker moppe och kommer hem med tjejer! JAG BLIR GALEN...
Försöker intala mig själv att dem inte kan vara bebisar föralltid och att varje "fas" dem går igen om är en framgång och något att se fram emot *hmm*!


Tillbaka till äta själv... Han fick faktiskt upp mat på skeden och sa man "stoppa i Noahs mun" så förstod han helt perfekt! Totalt frispel fick han dock när jag försökte ta tillbaka skeden så att bli matad har jag en känsla av kommer totalvägras den närmaste tiden!






Afternoon fun for mama

{ 2012-04-1912:27:45 } Dagbok | 1 kommentarer


Trött jag blir på mig själv, har verkligen inte gjort någon nytta alls idag. Bara degat... Jag och Noah har precis avnjutit lunchlåda bestående av fiskpinnar och potatismos från igår och nu kryper den lilla mannen runt här hemma som en annan galen bebis. Jag ska städa badrummen, lusten är minimal men jag vet att det är skönt när det är gjort! När det är dags för Noahs andra nap så tänkte jag sätta mig med en kopp kaffe och bläddra lite i IKEA-katalogen. Känner att jag är i stort beroende av en tripp dit snart. Hjärnan går på högvarv och det smids planer för fulla muggar...





Afternoon fun for mama!





Ombyte förnöjer

{ 2012-04-1908:17:13 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Okej det verkar ju liksom inte komma någon vår ute så jag försöker med det här hemma. Igår bytte jag överkast på vår säng. Från det vita till ett underbart blåblommigt! Det inhandlades för några år sedan på Indiska och då det inte fanns något till dubbelsäng köptes det två till enkelsäng som syddes ihop till ett enda stort!

Nu dags att klä på barn och sen börja gå mot dagis!









Man blir sådär lagom glad...

{ 2012-04-1819:50:13 } Dagbok | 0 kommentarer


... när man sätter sig i TV-soffan lycklig för att ens favvoprogram precis ska börja för att snabbt inse att det inte sänds idag!
Jag älskar serien Sjukhuset, jag kollar verkligen varje dag och har sett alla avsnitt på Play. Jag vill ju bli sjuksköterska och det känns som om jag får en inblick i vad som komma skall liksom! Då tänker ni såhär "har hon inte bättre koll än så.." och svaret blir kort och gott NEJ! Skyller på att jag är förvirrad småbarnsmamma som inte sover hela nätter, undar hur länge man kan skylla på det?! Idag hade jag t om köpt min favvochoklad, Marabou Premium 70% med hallon, jag var mer taggad än vanligt. Det får helt enkelt bli lite surfande tills Grey´s börjar och då ska det mumsas choklad så det heter duga!





Mr & Mrs Rabbit

{ 2012-04-1813:06:57 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


När Julia fyllde 4 år så fick hon ju ett hemmasnickrat docksåp till sina söta små Mailegkaniner! Det har jag ju totalt glömt bort att visa er. Men som man brukar säga, bättre sent än aldrig!
Mr & Mrs Rabbit bor numera tillsammans med sin lilla bebis i 2 rum och kök + stort vindsförråd. Jag tror dem stormtrivs!






Så var det onsdag

{ 2012-04-1808:07:10 } Noah i bilder | 1 kommentarer


Onsdag idag då, står inget speciellt på schemat och ska jag vara ärlig så är jag trött. Dammsuga måste jag i alla fall göra, det är helt otroligt hur fort det blir dammig här hemma. Och då pratar vi inte lite dammigt utan jag kan hitta stora dammråttor under skåp osv, ÄCKLIGT!
Funderar på om man ska ta sig en promenad efter dagis lämning, frisk luft brukar ju alltid pigga upp.


Spegelapa 2012-04-18





Noah älskar bilar

{ 2012-04-1720:00:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer


När vi var i Italien fick lilleman prova att sitta i en sån där stor bil, ni vet sen sån man stoppar pengar i och så kör den. Jag kan helt ärligt säga att hans lycka var total. Han stod säkert i den i 10 minuter med ett stort leende. Pratade och skrekt av förtjusning och samtidigt rattande som bara den! Älskade Noah jag älskar att se dig så glad!






Nytt & fräscht

{ 2012-04-1718:12:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Trevlig dag på stan blev det! Som jag trodde lite gluttande i affärer och sen smarrig lunch på Vapiano.
När jag hämtade Julia på dagis så kännde jag en början till huvudvärk och det ogillades ju skarpt.
Hem och ta det lugnt tänkte jag men så låg ju dem där två IKEA-kassarna med tvätt på sängen som jag totalt hade glömt bort (hmm eller kanske helt medvetet förträngt). Bara till att börja sortera och vips var klockan halv fem och dags att laga middag. Nu är mannen hemma och jag dumpade barnen hos honom framför TVn, tror dem skulle kolla lite på film en stund och när klockan är lagom för sängdags för barnen så börjar hockey på TV. Passa på att vila lite nu innan nattningen drar igång känns nödvändigt!





Nya fräscha tulpaner inhandlades på Hötorget, lycklig mamma här hemma!





Träffa vänner

{ 2012-04-1709:57:49 } Dagbok | 0 kommentarer


Sittet med en kopp kaffe och ska snart möta upp Michis med barn för en dag på stan.
Lite gluttande i affärer blir det nog och sen god lunch! Skönt med sånna här dagar och vi har inte setts på länge, kan inte bli annat än bra!




Lyxa till vardagen

{ 2012-04-1617:50:43 } Livets goda | 0 kommentarer




Pasta med tomatsås och stekt kassler. Ett enkelt sätt att lyxa till tomatsåsen är att ha i en skvätt vitt vin och HELA coctailtomater. Helt plöstligt känns en så enkel rätt mycket finare! Glöm inte riven parmesan till också...





Tulpaner

{ 2012-04-1610:21:00 } Hemma hos oss | 0 kommentarer



Jag älskar att ha levande växter här hemma och när tulpanerna kommer varje år så vill jag ha det hemma HELA tiden. Tycker dem sprider glädje och en form av rent i lägenheten. Känns som om allting helt plöstligt blir mycket ljusare.. Haha, kan det kanske vara för att tulpaner kommer på våren och det ÄR mycket ljusare ute?! Jag älskar det i alla fall och dem här sjunger på sista versen så snart måste det inhandlas nya, JIPPI!






From America with love

{ 2012-04-1520:01:03 } Dagbok | 1 kommentarer



Med Nana kom också barnens Converse för året, nu kan det blir vår på riktigt!





Noras dag

{ 2012-04-1513:02:12 } Bilder | 1 kommentarer


Allting gick verkligen som en dans igår! Nora var som en liten solstråle hela cemonin och smörgåstårta och fika var jättegott efteråt! Två familjer som möttes för första gången och för att inte glömma MASSA presenter. Känns som om det gick precis som vi hade tänkt oss och både Vivi, Johnny och Nora verkade jättenöjda.
Försökte knäppa lite bilder och fick väl en hel del med mig från fikat, dock typ nada från kyrkan. Jag menar både jag och mannen var ju liksom en del utav själva grejen..







Stora dagen är här

{ 2012-04-1407:36:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var den stora dagen här, Noras dop dag, och vad möts man av när man drar ifrån gardinerna? SNÖSTORM.. Vädergudarna måste spela oss ett spratt och jag hoppas innerligt att det ger sig fram mot eftermiddagen. Som tur är så har det hyrts lokal och den har dekorerats så fint som det bara går. (Hoppas på att få lite bilder därifrån...)
Igår sprang vi fram och tillbaka mest hela dagen så mycket bloggande blev det ju inte. Nana kom hit från varma Florida (hon måste ju hamna i total chock när hon tittar ut idag), Timothy klippte sig, vi hämtade present och hade utvecklingssamtal för Julia på dagis. Det var fullspäckat skulle man kunna säga.


Nu ska jag alldeles strax ta mig ner till lokalen och fixa med blommor på alla bord, tar med fina ljusstakar också så vi kan höja mysfaktorn! Men jag säger såhär, det är ingen idé att vara arg, inte ledsen... Väder kan man inte styra över så vi får jobba med vad vi har. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!





To say night night

{ 2012-04-1220:18:24 } Dagbok | 2 kommentarer


Att vara ledig leder till "rubbningar i schemat" vad det gäller läggningar. I Italien sov Noah i samma säng som mig och Timothy och ute på landet så nattades båda med antingen Timothy eller mig brevid tills dess att John Blund kom. Nu när vi är hemma igen och tillbaka till det gamla vanliga så känner jag inte riktigt att det fungerar dock. Hur mycket man än älskar att vara förälder så är vuxentid superviktigt för att man ska fungera, tror jag i alla fall!

Vi har därför börjat jobba på ordentliga nattningsrutiner här hemma och Han där uppe ska veta hur jobbigt det är.
Vi äter middag vid halv sex och efter middag städas alla leksaker undan... Vi byter om till pyjamas och antingen så tittar vi lite på film eller så läser vi bok.
Vid sju så säger vi god natt och sen är det tänkt att dem ska somna alldeles själva i sina egna sängar. Julia har väl accepterat det men det kan jag väl inte direkt säga om Noah. Så fort man går ut från rummet så är det som om hela hans värld rasar samman. Det gör riktigt ont i mamma hjärtat men jag vill på något vis inbilla mig att vi gör det här för hans skull också. Idag tog det i alla fall en kvart mindre än i tisdags och onsdags så jag tror vi är på rätt väg! Klockan 20 sov båda barnen!


Nu sitter jag här i min lilla "kontorshörna" med levande ljus och njuter av tystnaden. Ska snart springa iväg till lokalen som dopfesten ska hållas i på lördag och ställa iordning bord, planering är A och O!


Vuxentid i mysiga kontorshörnan





Utflykt

{ 2012-04-1208:16:40 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Morning allesammans... Här hemma är vi i full gång! Julia ska iväg till dagis och jag + son ska in till stadens sus och dus för att hitta outfit till dop på lördag. Jag och Timothy ska bli gudföräldrar till lilla Nora, känner oss väldigt hedrade!

Julia har jobbat på sin macka i ca 40 minuter, detta eviga tjatande om att äta upp mackan vid frukostbordet gör mig galen. Nu är hon i alla fall klar och vi ska snart klä på oss och bege oss ut på dagens äventyr! Have a good one!





Så envis men ändå så himla söt!





Fortsätter med fisk

{ 2012-04-1119:20:49 } Livets goda | 0 kommentarer


Det blev fisk idag också... Jag aspeppad efter igår så idag blev det pasta med tonfisksås! Annorlunda och mumsigt, Julia åt TVÅ stora portioner!



1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
½ hösbuljongtärning
2 dl vatten
en burk tonfisk i olja
2 msk små kappris i spad



Finhacka gul lök och vitlök, stek tillsammans med olivolja utan att det tar färg.
Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka i fem minuter.
Efter fem minuter, ha i halva burken tonfisk och kapris. Mixa med stavmixer...
Smaka av med salt, peppar och kaprisspad.


Koka pastan enligt förpackning och när den är klar blandar du ihop den med såsen. Blanda i det sista av tonfisken och tillsätt eventuellt lite mer kapris!





Vårat vardagsrum

{ 2012-04-1112:52:15 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Vårat vardagsrum, rummet där vi tillbringar absolut mest tid i hela lägenheten.
I sommras så gjorde jag iordning ett TV-skåp som jag trodde skulle vara med oss för alltid, jag har dock tröttnat på det nu.. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör det heller, otroligt irriterande. Är det sladdarna som bara ligger och skräpar bakom tvn, är det saker som alltid lyckas samlas på hyllorna hur mycket man än plockar där?
Nu har jag i alla fall bestämt mig för att fixa nytt. Det lutar åt ett lite högre, nästan som avlastningsbord, med dörrar där man kan stänga in boxer, dvd, tv-spel mm. Skönt när man har en liten marodör här hemma som mer än gärna trycker på alla knappar som finns och aggerar DJ på samma gång =dra upp ljudet på högsta så fort man tittar bort. Ska det gå att byta kanal osv med dörrar så måste det dock vara glas och hur kul är det med små kladdiga händer överallt. Känns inte som som det går ihop riktigt med min städmani...


Ska man köpa ett helt vanligt högblankt kanske? Tänker så det knakar...









Onsdag mitt i veckan

{ 2012-04-1108:33:35 } Noah i bilder | 0 kommentarer


Här hemma flyter det på som vanligt har dock en ovanligt rotsig 4-åring! Jag har dragit på mig mjukisar och det kommer jag glida runt i hela dagen faktiskt...






Fiskgratäng

{ 2012-04-1018:21:53 } Livets goda | 1 kommentarer




Jag hade rätt, Julia var helst slut när jag kom till dagis så att ståbrädan var med var riktigt tur.
Med äppelbitar och film satt hon lugnt och tittade på film, Noah kröp runt och jag gjorde middag. Supermumig fiskgratäng och jag säger som alla andra, fisk borde man verkligen äta oftare!


Nu är barnen i badet och jag får ungefär två minuter för mig själv innan det ska torkas, smörjas in, sättas på blöja och pyjamas, borstas tänder!





Borta bra men hemma bäst!

{ 2012-04-1014:18:24 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej det var heeelt underbart att vara borta den här långhelgen och jag tror inte jag behöver säga att Italien var desamma... Men hemma är ändå bäst! Jag tycker om att komma tillbaka i rutiner, att fixa och dona här hemma.
Vivi har varit här nu på förmiddagen, lunch har vi ätit och Noah har fått leka med sina leksaker på rummet. Jag sorterar tvätt och tittar på TV samtidigt, känner att saker och ting blir gjorda.


Noah sover sött i sin säng och jag satte mig en snabbis vid datorn. Håller på att lägga in ren tvätt och passar samtidigt på att rensa lite i vår garderob. Så skönt när saker man tänkt på länge blir gjorda.
Snart ska Julia hämtas på dagis, som hon har längtat dit! Tror hon kommer vara helt slut när hon kommer hem, blir nog till att ta med ståbrädan till hämtningen för att sedan parkera henne direkt i soffan när vi kommit innanför dörren!





Back!

{ 2012-04-0920:57:15 } Bilder | 0 kommentarer


Ville väl mest säga att vi är hemma igen och som vanligt när man kommer hem får man massa att göra! Packa upp, handla mat, tvätta... Alla dem där vardagsbestyren som man gladeligen estern!

Vi har i alla fall haft det underbart, sådär lagom bitter över att mannen börjar jobba imorgon igen! Både jag och barnen älskar att ha honom hemma!




Mys

{ 2012-04-0809:16:25 } Dagbok | 0 kommentarer


Vädret vände, helt och totalt överlycklig är jag!

Igår var det påskäggsjakt, Julia fick leta till alla barn och hittade hela 8 ägg! Vi åt trerätters och spelade spel (Alias).. Hamnde ganska oväntat på lag med min svåger och ingen hade väl direkt prickat oss som favoriter. När vi tog 9 poäng i första ronden kunde ingenting stoppa oss och vi, som Johnny sa, "pulveriserade allt motstånd!"

Kalasfrukost har vi ätit nu på morgonen och det är klarblå himmel utanför... Ut och njut!


n   





Noah och pappa!

{ 2012-04-0613:00:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer


Pappas pojke!





EASTER

{ 2012-04-0610:40:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Glad Påsk på er allesammans!


Natten här hemma har varit extremjobbig. Noah skrek konstant från klockan 19 till typ 01. Ringde mina kompisar på Vårdguiden och jourdoktor skrev ut medicin som mannen mitt i natten åkte för att hämta ut. Efter det fick vi väl oss ett par timmar sömn men vandrar fortfarande runt som zombies här hemma. Detta trotts två koppar kaffe...

Påsken då, den firar vi ute på landet. Vi trotsar vädergudarna och bunkrar upp med spel istället, rolig film! Laga lite god mat, baka... Gör bara sånt som är roligt och har hög mysfaktor!
Nej dags att ta sig ur pyjamasen och hoppa in i en dusch, packa och sen bär det av!





Monstermamma

{ 2012-04-0520:31:31 } Dagbok | 0 kommentarer


Dagen som började så bra... Noah har i och för sig vattkoppor, hur många som helst, men han är en riktig kämpe och klagar inte alls speciellt mycket. Bortsett från kvällar och nätter såklart! Varför blir man alltid sämre på kvällar och nätter? Trött är bara förnamnet på vad jag är idag men trots detta var jag pepp på morgonen.

Barnen och jag tog en sväng in till stan för att handla inför påsken. Eftersom vi varit borta har jag inte alls hunnit med och jag skulle ljuga om äggen i år inte är inhandlade under stress med en klump av panik i magen. Aja, nu har jag dem i alla fall! Äggen fylles med lite småpresenter och gottis till Julia faktiskt!

Jag strosade runt ett bra tag utan att riktigt hitta vad jag ville ha med stressen som ett svart moln över mitt huvud. Noah sov så sött i vagnen men Julia bestämde sig för att göra tvärt emot vad jag sa. Jag kör ju med ståbräda till henne, mest när vi är inne i stan, för att hon inte ska komma bort (skönt att veta var man har henne). Idag var den dock ingen hit, det var tydligen mycket roligare att hoppa upp och ner, springa bort bland hyllor mm. När vi kom ut från NK så fick jag ett bryt. Jag förvandlades till monstermamma! Jag skrek inte rakt ut eller så men jag kan lova att tårarna inte var långt borta. Ni vet den där känslan av total hopplöshet och man inte vet var man ska ta vägen?! Lusten att handla påskägg var som bortblåst, att åka hem och dra täcket över huvudet var mer än lockande. Känslan av att alla tittade på mig som om jag var världens monster med ett barn som var totalt ouppfostrad är nog bland det mest obehagliga jag varit med om.


Egentligen finns det nog ingenting speciellt jag vill säga med det här utan jag är nog mer paff över hur jag reagerade i situationen!





Italien

{ 2012-04-0509:16:29 } Bilder | 0 kommentarer


Vi har haft det underbart, tror egentligen inte att jag behöver säga det! Här kommer en liten bråkdel av alla bilder som vi tagit. Funderar på om det här är tillfället då jag ska lära mig photoshop, redigera och göra fina kollage?
Dagarna har dominerats av sol och värme, god mat, utflykter till otroliga platser och underbat sällskap!








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December