Igår åt vi

{ 2012-07-2410:52:00 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Pasta med köttfärssås! Mumsfillibabba säger jag... Tror faktiskt att det är min egentligen enda favoriträtt, barnmat säger ni men jag säga yummi! Gör dock lite mer utav en vuxen variant här hemma med oliver och riven parmesan. Detta fyller även min matlåda idag och det gör det liiite lättare att gå till jobbet trots fint väder.





Like in the old days

{ 2012-07-2407:47:16 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Måste säga att jag nästan är lite nostalgisk här hemma, det har nämligen varit sleepover like in the old days här hemma. BFF med dotter + systeryster sov över här igår. En stooor godisskål, en riktig tjejrulle på TVn och det var som om vi reste tillbaka typ två år i tiden. Helt galet och jag tror det är första gången som det inte rör mig i ryggen det minsta att hemmet ser ut som ett bombnedslag!





Inför hösten

{ 2012-07-2317:13:02 } Inköp | 0 kommentarer


  
 
Håller på att rusta inför hösten här hemma. Var inne på Polarn & Pyret och tittade idag och hittade MASSOR som jag tyckte vad fint. Ska jag vara helt ärligt, vilket jag vill vara, så är det dock sååå mycket pengar och med en höst/vinter fylld av resor känner jag helt ärligt inte att jag har råd. Hemskt att säga men lika sant för det...
Jag har suttit och surfat runt lite nu här hemma och fyndat, ja jag tycker jag har fyndat, dessa skalkläder på REA till Jullbull. Marinblått är snyggt och jag gillar att det inte är hängslen på byxorna. Didriksson har vi haft på overaller nu två år i rad och tror vi kommer bli lika nöjda med dessa.
Mössa och vantar har vi kvar, kanske något extraregnställ till dagis och "galonisvanter"...
 
Dunerklumpen här hemma har ju en skaljacka som jag köpte i våras och den kan han ha även i år. Skalbyxor måste fixas och jag tror att det blir Polarn där. För visst är det snyggt om hela stället liksom matchar?!





Mera inredning

{ 2012-07-2009:10:14 } Hemma hos oss | 1 kommentarer


  
 
Kan väl börja med att säga att jag veeeet att den långa hallen kom med i vänstra hörnet. Jag är ingen proffsfotograf och antar att det är sånna saker som man lär sig med tiden, vilka vinklar som är bra osv.
 
Här är i alla fall våran nya fåtölj. Så exklusiv som IKEA och den passar superbra här hemma. Vi hade en större fåtölj förut, innan den gråa stora klumpsoffan, och den hade en tendens att ta upp hela rummet. Det gör inte den här! Skön och sitta i är den också, brukar sitta där med mitt morgonkaffe. Ska införskaffa en acapulco-stol också. Idé från Daniella... En till sittplats i vardagsrummet men ändå inte en stor tung möbel. Det ryktas även om att den är skön att sitta i, en fördel haha!





SommarNOAH

{ 2012-07-1910:06:00 } Noah i bilder | 1 kommentarer


  
 
  





Nu är dem här

{ 2012-07-1820:03:01 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Jag syftar förstås på Timothys moster och hennes familj. Dem landade på Arlanda klockan sex imorse från Boston och ska vara här i två veckor. Synd att jag jobbar nästan hela tiden, jag tänker stor fet lön stor fet lön...
Hela dagen har i alla fall tillbringast ute på landet i solsken, hör-o-häpna!

Roligast av allt är att vi har barn i nästan precis samma åldrar. Julia är några månder äldre än Luna och deras Fisher några månader äldre än Noah. Julia och Luna hade superkul och trots att dem inte pratar samma språk så förstod dem varandra. Jag hörde tom Julia prata på engelska några gånger och Luna på svenska också för den delen.
Önskar att mina barn blev tvåspråkiga, dem har ju en farmor som praktiskt taget är från USA (amerikansk medborgare är hon, Timothy och hans bror också för den delen..) och sen bor ju hela tjocka släkten på andra sidan Atlanten. Vi försökte verkligen ett tag med Julia men numera handlar det med om att hon tittar på filmer på engelska. Tänker att det vore en himla fördel sedan när dem börjar skolan. Nu känner jag mig aslat och faktiskt ganska dum men när det inte är ens förstaspråk så blir det helt plötsligt en annan grej. Hmm... Det jag egentligen ville säga var att jag var imponerad av båda barnen idag.
 
 
Nu är vi hemma och jag ska släng på mig mjukisarna och slänga mig på soffan! Snart börjar favoritprogrammet...





Stackars liten

{ 2012-07-1708:36:46 } Noah i ord | 1 kommentarer


  
 
Lilla Noah, dunderklumpen vår... Igår gjorde han en, vad som inte såg ut som en dunervurpa, en riktig dunervurpa. Han vaknade som en liten solstråle och var påväg ner från våran säng när storasyster gjorde VÄRSTA ASBALLA konsten på sidan och han totalt glömde att sätta ner fötterna eller nått, detta rusulterade i en total faceplant och lite näsblod. Det var det tänkte jag tills jag upptäckte att hela näsvingen på vänstra sidan var lös. In till SÖS där dem inte kunde sy sånt tydligen och sedan vidare till Karolinska där vi fick sitta och vänta både en och två gånger. Först var det snack om att bara limma, vilket jag tyckte verkade bra och minst smärtsamt för honom. Men när specialisten hade tittat så tyckte han att vi absolut skulle sy för bästa resultat.
Lillen fick läggas in, fastandes för att sedan åka upp till operation och sövas. BLÄÄÄ vad obehagligt det var, såg ut som om han dog och jag bröt totalt ihop såklart. Hur töntig får man känna va liksom tänker ni, jag är nog töntigast av alla. Han sov ett bra tag och jag satt brevid på uppvaket såklart.
 
Nu mår han i alla fall bra och kör på som vanligt. Det gjorde han redan igår, briljerade med sina dancemoves på kvällskvisten och det såg nästan ut som om det var jag som hade varit sövd.
Det kommer såklart bli ett litet ärr men det är i ett veck så tror inte att det gör så mycket... Gudfar Johnny säger också att tjejer diggar ärr så det kanske tom blir till hans fördel haha!





Morfars hoj

{ 2012-07-1510:14:52 } Noah i bilder | 0 kommentarer



     
 
Julia har alltid varit lite rädd för min pappas motorcyckel. Den låter mycket och morfar ser väl inte riktigt ut som morfar i skinställ och stor svart hjälm kan jag tänka. Det är först i sommar som hon har vågat närma sig den och under för bara någon helg sedan så premiärsatt hon den!
Noah å andra sidan verkar tycka att det är asballt. Han går fram och tittar på den och blir helt exalterad när morfar kommer brummandes. Igår fick han sitta på den för första gången och jag det var en upplevelse vill jag lova.





Badkusinerna

{ 2012-07-1414:36:00 } Noah i bilder | 1 kommentarer


 
Har ni sett nå sötare på länge?? Kolla in pinglan till vänster och dunderklumpen till höger liksom...
Kusinerna tog ett bad häromdagen och jag var inte sen att ta fram kameran. Det är sånna här moments som man ska föreviga och sen reta dem med när dem blir stora, moahaha! Nämen skämt o sido jag vill nypa dem båda två, så söta är dem!





Lunch

{ 2012-07-1412:41:36 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Okej det är pinsamt hur jag totalt hamnar ur banorna bara för att jag jobbar. Jag menar det är inte ens heltid och allting blir som upp och ner! Kan helt ärligt säga att jag inte kommer ihåg när jag stod vid spisen senast. Känns lite jobbigt eftersom att mitt hem typ är mitt "intresse" och jag saknar det.
 
Mumsig pasta med kycklingsås, toppat med fetaost och stoooora oliver blev det till lunch idag! Mums..





Kidsen

{ 2012-07-1009:35:00 } Vi syskon | 0 kommentarer


  
 
Kidsen idag dåra... Vi ska dra iväg till Sickla och Julia ska få röja på lekland, myspys i tråkigt väder! Julia står och stampar vid dörren så antar att det är dags att sätta fart på mina lurviga... Ikväll/natt ska vi hämta lillasyster min på flygplatsen, som vi har saknat henne!





Sämsta

{ 2012-07-0920:49:00 } Hemma hos oss | 1 kommentarer


Tid har helt enkelt inte funnits, jag har nämligen börjat jobba lite! Varannan helg har jag ju haft ett tag men nu under juli så jobbar jag "som vanligt" då de andra tar semester. Jag har varit helt slut när jag kommit hem efter långa dagar och ledig tid har gått åt till man och barn. Måste ju prioritera det för sjutton...
Med mannen hemma så har det gjorts om lite här hemma också. Den stora gråa klumpen som vi kallade soffa förut har vi blivit av med och nu har vi en lite mindre vid soffa + fåtölj. Helt plöstligt känns vardagsrummet MYCKET större och så mycket enklare att städa. Piffade enkelt till soffan med trasmattor, ja ni läste rätt TRASMATTOR! Asenkelt, och jag tycker, så himla coolt! Jag har mer idéer för vardagsrummet också, en till sittplats bla men jag har idéer för alla rum här hemma och försöker med jämna mellanrum påminna mig själv om att allting inte kan hända på en gång. Jag menar Rom byggde liksom inte på en dag...
 
 








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December