Så var vi på väg!

{ 2012-03-3013:58:34 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi är på väg, sitter i bilen på väg till flygplatsen och jag kan inte riktigt förstå att det här händer! Tror vi har fått med oss allt och nu väntar fyra dagar med avkoppling i värmen!  

Familjen är på väg och kan väl säga att alla minst sagt är exited..




Lite resfeber tror jag...

{ 2012-03-2921:02:15 } Dagbok | 0 kommentarer


Tror jag drabbats lite av resfeber här hemma. Har hela tiden tänkt "vi ska bara vara borta i fyra dagar, hur mycket kan man behöva liksom" och nu när jag tänker efter så är det en hel del. Tror dock att det mesta är framtaget och ska imorgon bara ner i väskan. Kanske åker iväg och köper två små rullväskor?

Annars idag har jag varit på ansiktsbehandling!! Fick det i julklapp av min kära fästman. Jag har aldrig varit på något sådant tidigare och nu skulle man väl kunna säga att jag är totalt fast. Jag vill gå imorgon också liksom! Ha den där lilla stunden bara för sig själv, man fick inte ens ha på mobilen där inne och hur underbart var inte det då!


Nej nu måste jag återgå till packande så att jag inte ligger och tänker på vad jag har glömt hela natten...





Vi har blivit med kamera

{ 2012-03-2911:00:00 } Inköp | 1 kommentarer


Nu tror ni att vi har gått och vunnit på Lotto men det har vi verkligen inte!!
Vi har länge pratat om att vi vill ha en systemkamera här hemma men liksom inte slagit till. Nu har vi dock fått tillökning i familjen av denna skönhet, en Canon EOS 40D! När familjen Bergh/Norelius inföskaffade en ny fick vi köpa den här för ett väldigt generöst pris! Nu ska det fotas här hemma...





Noah 1 år

{ 2012-03-2908:30:00 } Noah i bilder | 1 kommentarer




Älskade underbara prins 1 år 2012-03-24!





Long time no see

{ 2012-03-2820:54:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej man kan ju tro att jag har dött här hemma eller något, totalt tappat lusten eller nått! Så är INTE fallet! Jag har bara prioriterat och då har tyvär bloggen halkat på efterkälken!

Här hemma har vi firat Noah som fyllt hela 1 år! Vi hade ett hej dundrande kalas på självaste födelsedagen! Riktigt lyckat kändes det som det var även om jag hade klump i magen i princip hela dagen. Kan inte fatta att det gått ett helt år sen han tittade ut. *Önskar just nu att man på något vis kunde resa tillbaka i tiden!*


Har tagit lite hand om min lillasyster också som har varit tvungen att skicka sin häst till himlen. Tyckte det var mycket jobbigare än vad jag kanske trodde det skulle vara. Bäddat på soffan har jag gjort, tittat på kort på Misse och bakat hennes favoritkaka. Jag älskar min syster och kommer alltid att finnas där...


Imorgon ska vi tillbaka till öron-näsa-halsdoktorn med Noah. Får se vad dommen blir, vi hoppas på bra då planet till Italien lyfter på FREDAG!! Ska bli riktigt skönt att åka till varmare bräddgrader nu när det pratas om snö i Svea Rike till helgen. Vi har köpt en kick-ass extravagn och jag längtar galet mycket! Imorgon står ansiktsbehandling på schemat (hos Helheten i Hammarby Sjöstad) följt av lite shopping, städande och packande. Allt detta helst innan Julia ska hämtas på dagis och mannen kommer hem från jobbet, wish me luck!





Onsdag

{ 2012-03-2119:48:12 } Vi syskon | 1 kommentarer


Helt underbart har vi haft det idag, VÅÅÅR!
Presenter till lilleman har inhandlats, vi åt god lunch och avslutade med parkhäng på Söder!



Önskar varje dag var som idag...











Vi släpps ut

{ 2012-03-2108:17:18 } Dagbok | 0 kommentarer


Känns nästan så faktiskt... Vi har varit sjuka + att det har varit dåligt väder har gjort att vi BARA har suttit inne i princip. Idag mår vi alla bra och det är superväder så vi ska ta oss ut. In till stadens sus och dus för att inhandla presenter till lilleman och äta god lunch. Kanske stanna i en park och bara njuta! Idag har jag lust till det mesta faktiskt!




Sådär lagom tills 1-årsdagen..

{ 2012-03-2019:45:49 } Noah i ord | 0 kommentarer


Lagom till 1-årsdagen nu på lördag så lär sig lilleman att stå helt själv. Bara sådär hände det och jag blev helt chockad. Jag vet att det är ganska sent(Julia gick när hon var 10 månader) men jag har fått höra att pojkar är det? Gått runt saker har han gjort ett bra tag men liksom inte vågat släppa taget.. Nu när han väl är över det lilla hindret så har jag en känsla av att det kommer gå som en dans "lära-gåendet"!






Sorting things

{ 2012-03-1915:52:45 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Länge, länge, länge har jag irriterat mig på hur det ser ut i våra garderober här hemma. Har skjutit upp det och sagt att "nästa vecka tar jag tag i det här..." Fått rumpan ur vagnen har jag dock inte fått men nu j*vlar! Igår gjorde vi iornding i hallen och nu är det barnens garderober som får sig en makeover.
Dem har delat fram tills idag men alla kläder har hamnat i oreda. Trådkorgarna är överfulla med kläder som är alldeles för små vilket i sin tur bara ledde till att jag tryckte ner det ännu mer. Det var verkligen på tiden att bryta den onda cirkeln och organisera ordentligt. So I did... Vill väl lite halvt säga att jag snart är klar men känns som om jag hela tiden hittar mer saker som måste läggas på rätt plata eller helt enkelt försvinna om nu förstår vad jag menar.



Nu har jag suttit ner alldeles för länge, sätter Noah i bärselen och börjar bära ner saker i källaren!





Jobbar på här hemma

{ 2012-03-1819:55:06 } Julia i ord | 1 kommentarer


Vi jobbar på här hemma med våra vattkoppor. Julia är väl lite halvt på bättringsvägen även om nätterna är ganska jobbiga. Hon kliar liksom i sömnen så hon sover i våran säng och jag håller henne i händerna. Kanske låter lite överdrivet men jag har läst att dem infekterade utslagen blir superduperjobbiga. Idag har vi varit i hos Michis med familj i Knivsta en sväng och försökt och smitta av oss lite. Låter helt konstigt när man säger det så men vattkoppor är ju någonting som man vill "bli av med" och nu känns som en ganska bra årstid att ha det på. Inte för varmt och inte för kallt liksom..

Innan vi drog iväg fixade vi med garderober här hemma. Har gjort klart dem i hallen så nu blir veckans projekt att gå igenom barnens och fixa varsin till dem. Kommer ta sin lilla tid men ack så bra det kommer bli när det ä färdigt!



Sötnosar som sover middag





Välkommen vattkoppor!

{ 2012-03-1712:35:13 } Julia i ord | 1 kommentarer


JULIA HAR FÅTT VATTKOPPOR! Dem kom i torsdags... Det har ju gått på dagis sedan i februari, och jag har tyckt det varit ganska otroligt att hon klarat sig så länge, men nu har hon alltså fått det.
Ingen feber men prickar som KLIAR. Hon är otroligt duktig att inte klia dock, försöker hålla henne upptagen hela tiden så att hon inte riktigt tänker på det. Har inte räknat hur många dem är, sitter lite var stans gör dem i alla fall! Där av lite dålig update här inne...


Nu är det väl bara en tidfråga innan Noah får det, jag antar att han kommer pricka in PRECIS när vi ska åka till Italien!







Sunny days

{ 2012-03-1216:50:59 } Noah i bilder | 1 kommentarer



/
Noah har fått leka i parken idag! Eftersom vädret är helt underbart, och jag får lite "dåligt samvete" om jag sitter inne när vädret visar sig från sin bästa sida, så gick vi till parken! Noah fick testa på gungorna och jag överdriver inte om jag säger att han slrattade i princip hela tiden. Det brukar Julia också göra så jag antar att båda mina barn är riktiga gungbarn! I och med detta välkomnar jag biceps och triceps som glatt kommer få arbeta x antal timmar i parken i framtiden.


Nu röjs det för fulla muggar inne hos barnen och jag ska sätta igång med maten. Tror det blir pasta med någon form av kycklingsås!





2012-03-12

{ 2012-03-1212:26:49 } Dagbok | 0 kommentarer


Har varit iväg och fixat Noahs pass inför kommande Italienresa. Lilleman var jätteduktig, satt helt stilla och log till och med. Han är ju extrem lintott så bilden fick tas om flera gånger, såg ut som om han bara hade ett halvt huvud typ i ljuset dem hade för fotograferingen.
Väl hemma igen har vi ätit lunch och jag har sopat lite på balkongerna. Snart börjar "sitta-ute-period" och då vill jag vara redo. Funderar på att ha lite roliga färger på sittdynor osv. Innan har jag haft marint men är liksom trött på det och som man brukar säga så förnöjer ju ombyte.


Måste börja planera lite vad vi ska ge Noah i födelsedagspresent också, kan inte förstå att det har gått ett helt år sedan han kom till världen. Igår när jag gick och la mig hade jag lite ångest för det, frågade mig själv vad jag har gjort det här året för det känns som om tiden bara har sprungit förbi. När jag tittar tillbaka så känns det som om jag har varit mest depp och irriterad hela tiden. Först blev ju Noah sjuk, sen gjorde dem om badrummen som aldrig blev klara (och fortfarande inte är bra!). Känns som om tråkiga saker har avlöst varandra i princip! Positivt är ju att jag känner att under hela det här året har min familj varit ljuspunkten...





Julia 2012-03-11

{ 2012-03-1115:42:34 } Julia i bilder | 1 kommentarer






Underbara söndag.. Vädret har visat sig från sin bästa sida hela dagen och vi har njutit av varenda sekund. Promenerade ner till Hammarby Sjöstad! Tillsammans med far min åt vi brunch på Jimmys Marina och det var riktigt lyckat. Längtar tills det blir lita varmar ute så man kan sitta på uteserveringen och äta.
Vi fortsatte promenaden och hamnade i en parklek. Noah sov men jag och Julia lekte sjörövare och gömde guld i ett gammal träd.
Nu är vi hemma, alla är sådär lagom sega... Underbara söndag!







Vi hade Mello-mys!

{ 2012-03-1110:59:28 } Dagbok | 0 kommentarer


Här hemma körde vi på högsta växeln igår, MEGA-MELLO-MYS! Vi åta tacos, godis, chips och min pappa var här. Julia fick somna på soffan (jag tror min man gjorde det också faktiskt!), sånt tyckte jag var så otroligt mysigt när jag var liten! Vann rätt låt? Hmm, jag tycker inte det faktiskt. Alla visste väl egentligen vem som skulle kamma hem det men jag hejade på Danny! Ett mycket roligare preformance som jag tror slår bättre ute i Europa...

Idag är det söndag och fint väder. Familjepromenad till Hammarby Sjöstad står på schemat! Min tripp till Örebro gjorde mig, som jag trodde, till en helt ny människa. Jag är liksom på bättre humör i själen och jag har kommit dram till att det är bra att känna saknad till sin älskade familj ibland också!
Älskar att man inte behöver ha vinterjackan på sig idag också. På med vårkappan, converse och solbrillor istället! JAG ÄLSKAR DET! Man kanske tom ska dra en plattång genom håret för att känna sig lite extrafin?


MEGA-MELLO-MYS!!





Så var det weekend

{ 2012-03-1010:04:10 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi är ledig allesammans. Lugn morgon, frukost framför film på TV och nu ska vi snart iväg till Haninge. Julia ska på cheerleading... Blir väl lite häng i Haninge för vår del, kanske en sväng förbi babyproffsen och kolla mindre barnvagn att ha med sig till Italien kanske.

Det kliar i mina fingrar också, måste göra om måste göra om måste göra om... Blir lite smått galen på mig själv och jag tror att min man blir det också. Men vad ska man göra när man går hemma liksom. Måste dra igång något projekt som jag kan "göra själv". Jag har ju det här med lampskärmarna men börjar tänka om lite och vet inte om det var en så briljant idé som jag först trodde. Måste slipa på den lite!
Egen konst vore ju inte så dumt kanske. Jag vet precis var jag vill sätta upp tavlor här hemma och har en tanke om vad jag vill ha för typ av konst. Vet dock inte några bra gallerier OCH har ingen lust att lägga ut flera tusenlappar så varför inte göra det själv? Panduro här kommer jag...





{ 2012-03-0920:14:25 } Vi syskon | 0 kommentarer







Friday

{ 2012-03-0920:13:21 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag fick Julia vara ledig från dagis. Hade BVC med Noah 10.00 men annars ingenting planerat = mysdag med mina underbara barn.
BVC bjöd på lek med Vivi och Johnny för Julias del och spruta för Noah. Eftersom vi ska åka utomlands så vill dem man ska vaccinera mot mässling och påssjuka tror jag att det var. Ett stick som gick fort och utan någon större dramatik.
Lunch åt vi på Jensens med Fanny och kollegor till henne. Inte nog med att dem har världens godaste sås så upptäckte jag och Julia även att dem har en rolig meny för barn också. Man får välja "varmrätt", tillbehör till den och sen två olika såser. Fredagen till ära så fick hon även glass till desert!
Vi gick en sväng på stan och hittade väl både det ena och det andra, varför är jag inte milionär för? Våroutfits till barnen måste definitivt inhandlas då Noah växer så det knakar och Julia också för den delen.
Timothy mötte vi upp på hans jobb och åkte sen till IKEA. Det görs om hela tiden här hemma och nu är jag inne på vardagsrummet. Nytt soffbord har beställts och jag har en superidé till TV-möbel. Ska bara hitta det också!
Dinner åts det på Pizza Hut, riktigt familjemys med middag på restaurang och grejer. Vi kom hem för inte allt för länge sedan och nu ska jag slänga mig i soffan för film-mys. Riktig fredag idag...





Det här med separationsångest

{ 2012-03-0811:42:06 } Noah i bilder | 0 kommentarer


Lilleman har fått lunch och är nu på bushumör... Superbra tänkte jag, då kan han leka på rummet så kan jag fixa med hallen. Tyvär blir det ju inte alltid som man tänkt sig och Noah har fått för sig att så fort jag lämnar rummet så rasar hela hans värld samman! Det är väl supergulligt och jag älskar att vara behövd men IBLAND vore det sköt om man kunde göra lite nytta fast barnen är vakna. Inte lägga in högsta växeln när dem somnat för natten utan då istället slänga sig på soffan!


"Mamma för sjutton, lämna mig inte ensam i hemska barnkammaren!"





Riktig "ta-det-lugnt-vecka"!

{ 2012-03-0809:37:29 } Dagbok | 0 kommentarer


Älskar när man känner sig sådär avslappnad. Som om man inte har massa måsten utan liksom väljer vad man vill fylla dagen med. Känns som om den här veckan är full av sånna dagar...

Idag är vi bara hemma, jag och Noah! Kanske går igenom garderoben i hallen, tar ner skidkläder och sånt som inte kommer användas mer i år och hänger in allt som nu hänger framme i hallen. Min tanke är att alla jackor ska hänga i garderoben och att vi skippar krokarna i hallen. Dem har en tendens att alltid bli överfulla och få hallen att kännas ännu mindre än vad den redan är. Eller så lägger jag mig med en god bok nu när Noah sover...


Internationella kvinnodagen idag också, kanske man ska fira eller?





Ut och resa!!!

{ 2012-03-0719:48:11 } Dagbok | 0 kommentarer


VI SKA UT OCH RESA! Vi ska åka tillsammans med min mamma och hennes grabbar till Italien, till deras hus! Lyckan är fullkomligt total här hemma, inte bara hos mig som redan kan känna solen värma och doften av medelhav utan även hos Julia som ska få åka flygplan tillsammans med mormor!

Den 30 mars åker vi och är där i fyra dagar, så himla skönt!








Barnanpassat

{ 2012-03-0714:30:01 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Igår gick jag igenom barnens rum här hemma. Har verkligen skjutit på det länge nu, har inte riktigt vetat hur jag vill ha det. Kom fram till att prova mig fram är bästa tekniken för att få det jag vill ha.

Barnen delar ju rum och måste därför vara anpassat för både stor flicka och liten pojke. Innan var leksaker mest undanstoppade hur som helst men nu har jag delat upp det.
Noah leksaker på hans nivå och Julias på hennes. Underbart med detta är att man kan släppa lös lilleman på rummet utan att vara orolig för att olämpliga saker ligger framme!









SPRING!

{ 2012-03-0612:02:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej jag verkligen BARA njuter av att det är så fint väder.
Helgen hos mamma var jätteskön och välbehövlig.. Nu är jag påväg tillbaka här hemma!





Spaweekend

{ 2012-03-0209:45:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Det är ungefär vad jag ska på i helgen, jag ska hem till MAMMA! Här hemma har det minst sagt varit hektiskt den senaste månaden och det märks verkligen på mig.
Jag vill inte vara den som klagar och jag VET att barn blir sjuka. Senaste månaden har jag dock bara sovit mellan 3-5 timmar/natt, varit sjuk själv och tagit hand om alla sjuka här hemma, jag kallas numera inte Emelie utan Zombie. Min mor kom med förslaget att jag ska komma hem till henne och bara få vara för mig själv en stund. Måste erkänna att jag har lite ångest, kommer säkert gråta på tåget men jag vet också att när jag kommer hem på söndag kommer jag vara som en annan människa. En gladare och piggare sådan!


Idag bjuds det på sol här i Stockholm och jag ska ut och njuta...Promenera, promenera, promenera! Kanske en och annan shopping också man vet aldrig!


Happy friday!





Morgonstund

{ 2012-03-0108:10:31 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är en tröttdag. Vaknade på helt fel sida ch humöret är inte i närheten av vad det var igår. Har fått i mig min kopp kaffe men det har liksom inte hjälpt. Sitter här i nya jeans som får mig att känna mig som en enrom fet korv och jag känner hur dagens "måsten" bara hopar sig över mig. Snurrar som ett orosmoln över huvudet på mig, det här orosmolnet har jag total lust att ignorera och stänga in i garderoben. Där får det iof inte plats för att allt vårat SKIT är intryckt där (tack Timothy!). Jag vill shop til I drop men så kommer det inte bli idag! Noah har tid hos öron-, näsa-, halsdoktorn kvart över tolv. Ska jag hinna med några vardagssysslor idag får det bli när jag kommer hem efter dagislämning och Julia sover.

Hoppas humöret bättrar på sig!








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December