Det tar aldrig slut

{ 2012-09-3009:02:54 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Inviger söndagen med evighetsarbetet vika tvätt! Det tar verkligen aldrig slut...
Tycker dock att det är lite halvt värt att börja dagen såhär, igår åt vi nämligen först den godaste pizzan på länge med fam Norelius och sen hade jag och T en supermysig filmkväll.
 
Tänkte bespara Er massa babbel och istället komma tillbaka när jag har något vettigt att dela med mig av!





Rosor

{ 2012-09-2909:19:41 } Dagbok | 1 kommentarer


 
 
Nämen hoppsan, vad kom min man hem med igår då?? Ni vet när man verkligen vill ja lite tid för sig själv, 
tex laga fredagsmiddag UTAN en 1,5 åring som drar en i byxorna.. En 4 åring som antingen skriker för att det är fel film eller sååå himla gärna vill hjälpa till med disken (= stänka ner hela köksgolvet). Igår var en sån dag och jag verkligen tackade mannen för att han tog med BÅDA med sig och handlade fredagsmys. Att han sen även kom hem med en bukett rosor fick mig att känna sånna där fjärilar i magen ni vet. Älskar min Timothy!
 
Idag väntar jobb, hur kommer det sig att det typ alltid är fint väder när jag ska stå i butik hela dagen?





Funderingar

{ 2012-09-2809:44:14 } Hemma hos oss | 1 kommentarer


 
Höstrusk idag igen då och jag myser på som bara den med lilleman. Noah leker med tågbana på rummet for the moment och då täntke jag passa på att dela med mig av mina tankar och funderginar.
I nästa vecka så anländer våra nya köksluckor, vi hade egentligen räknat med att dem skulle kommit i sommras men semestrar osv (hmm.. mest min man som strulade till beställningen faktiskt men det är ingeting vi pratar högt om haha!) gjorde att allting blir apförsenat. Nu ska dem komma i alla fall, 3/10, och jag har inhandlat nya matstolar. Saknar bord och så ska jag gå igenom VARENDA j*vla skåp!
 
När köket har fallit på plats i huvudet på mig så börjar jag genast tänka på vardagsrummet. Kollar på matta och sen måste vi ha mer sittplatser. Vet att jag pratade om en acapulcostol förut men nu står jag och väljer mellan dessa istället. Hmm.. Fatboy, kanske blir för stort? Diamondstol kanske för "omysigt" men tänker att man kan slänga dit en fäll och snygg kudde. Känns som om möjligheterna är oändliga och jag bara måste bestämma mig.





Latdag

{ 2012-09-2713:57:45 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Gaahh... Okej vad som började som en lugn och mysig förmiddag här hemma avslutades med 1h brottningsmatch med lillkillen. En liten kille som vaknade efter endast 1h nap och fortfarande var supertrött, tror han drömde mardröm eller nått. Nu har jag äntligen fått honom att somna om lugnt och fint i vagnen och även kommit fram till att det är helt lönslöst att försöka få honom att sova nap i sin säng. Han har, sedan han varit jätteliten, alltid sovit i vagnen och där sover han jättebra. Egentligen förstår jag inte vad det är för skillnad på nap och sova för natten, för natten somnar han nämligen jättefint i sin säng. Hmm, ingen idé att fundera mer på det utan jag kör på ett vinnande koncept helt enkelt.
 
Under den korta tid han sov i sin säng han jag med att baka kardemummamuffins. Hade egentligen tänkt att jag skulle frysa in dem, till en "ätardag" ni vet, men efter att ha slitit mitt hår så undrar jag faktiskt om jag kanske inte är värd en muffin i alla fall?!





Nattinatt

{ 2012-09-2618:36:00 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Verkligen regn hela dagen men det har inte gjort mig det minsta. Har kommit på att hösten nog hör till min favoritårstid. Tjocka tröjor (haha lätt att dölja det man inte vill visa!), halsdukar, levande ljus och chai på kvällen! Idag hade vi i alla fall mysdag i Sickla med lekland och inhandlande av nya höstjacka till mamman. Ska försöka få den på bild men hängandes på galgen så var det svårt att fånga hur himla "kick-ass-snygg" den verkligen är, ingen proffsfotograf jag inte. Kanske blir så att man tvingas manekänga i alla fall, om ni verkligen vill se den asså...
 
Nu sitter barnen och myser i soffan framför AristoCats och jag ska snart joina. Fästmannen ska iväg på fotboll med sin mamma, AIK-Elfsborg... Ha så mysigt ute i regnet säger jag, själv ska jag göra mig en chai och kolla på någon romantisk komedi i alla ensamhet!





God morgon

{ 2012-09-2608:35:45 } Bilder | 0 kommentarer


 
Murrigt och mysigt på morgonkvisten idag! Här har vi börjat dagen med levande ljust...
Nu, på med ytterkläder på barnen och sen iväg till dagis. Småstressad är jag faktiskt!





Vildingar i parken

{ 2012-09-2513:08:02 } Vi syskon | 1 kommentarer


 
 
 
 
 
Parken gjordes osäker igår vill jag lova, tre små vildingar som släpptes lös. Har kommit på att det här med parklek är ganska skönt efter dagis, även om det kanske inte är superväder. Barnen får leka av sig och dem tycker liksom att det är okej att mysa ihop sig i soffan framför en film när man kommer hem.
 
Jag och Noah är hemma efter möte på morgonen, borde egentligen ta tag i att skrubba toaletterna + dammsugaren men jag orkar inte. Varför skjuter jag alltid upp det tills kvällskvisten när jag är ännu tröttare?





Jag och min CHAI.

{ 2012-09-2408:01:00 } Livets goda | 1 kommentarer


 
För Er som inte har provat Espresso House Chailatte så MÅSTE ni göra det. Jag tror att jag helt ärligt utvecklat någon form av beroende här hemma. Sån otrolig myssmak och jag längtar till julen.
Ja, jag har redan börjat tänka på julklappar, pepparkakor, julmust, glögg, lussebullar, julgran You name it!
 

Nu ska jag surpla i mig den här, dra på mig några gamla trasor och dra iväg på dagens... Dagis för Julia och Öppna Förskolan för mig och Noah!





Underbara söndag

{ 2012-09-2315:19:41 } Julia i bilder | 0 kommentarer


 
 
 
 
Underbara söndag... Ja jag tjatar men jag verkligen älskar sånna här helger! Helger när man får vara tillsammans, ta dagen lite som den kommer och bara njuta. 
Promenerat, njutit av fint väder (som jag imorse verkligen inte trodde vi skulle få!) har vi gjort. Barnen satt i dubbelvagnen, Noah sov och Julia fick lite "mamma-pappa-tid" bara hon. Välbehövligt...
Jag och mannen var sådär äckligt lyckliga, gick och höll varandra i handen. Den ni.. Jag älskar sånna här söndagara!
 
 





Dags för lördagsmys

{ 2012-09-2218:32:09 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Här hemma har vi dragit igång lördagsmyset! Maxade godisskålar och "De 101 dalmatinerna" i DVDn... Jag älskar verkligen sånna här tillfällen, haha när jag känner att lägenheten är någorlunda städad och jag kan sitta ner med mina underbara helt avslappnat...
 
Nej, vad sitter jag här för? Mysig lördagskväll på Er!





Back in biz, eller?

{ 2012-09-2209:10:25 } Dagbok | 3 kommentarer


Okej, sjukdom har bytts ut mot annan sjukdom här hemma. Jag har varit superduperduperföryld och Noah har haft krupp. Galet och jag har varit helt slur, t om sovit middag på dagarna. Någonting som jag aldrig har gjort, inte ens när barnen var nykläckta.
Min älskade mamma har varit här också, vi har smitt planer... Jag tänker inte vara sådär hemlighetsfull som alla andra och hålla er på halster utan jag tänker prata klarspråk. Jag och Timothy ska gifta oss!
Efter snart 8 år tillsammans och 2 barn tycker vi båda att det är dags! Vi satte datum för många månader sedan men har liksom inte börjat planer förens nu. Någonting som jag lite halvt ångrar, mycket mer att tänka på än vad man tror. Tur att jag har mamma, BFF och syster! Det kommer verkligen bli en dag vi aldrig kommer att glömma!
 
Nu ska vi bege oss mot Julias cheerleadingträning...
 
 





Ihopsläng

{ 2012-09-0819:41:39 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Okej, glömde helt bort tiden här hemma så vad som skulle varit en mysig lördagmiddag med desert fick bli ihopsläng i kamp mot klockan. Annan variant av tacos (haha favorit i repris eller) med kyckling, vitlöksfrästa grönsaker och annat smått och gott. Min "äta-dag" (dagen då jag får äta hur mycket jag vill av vad jag vill) var igår vilket innebär att jag inte fick äta brödet. Men vet ni, det var asgott ändå och jag känner mig som en boll som rullar fram här hemma.
Nu sover barnen och jag ska sätta mig framför TVn, vila mina lurviga liksom. Handlade lördagsgodis tidigare idag som jag ska hälla upp i skål och LUKTA på. Tänkt att mannen får stå för ätandet, vi får se hur det går!





Vinterjacka NOAH

{ 2012-09-0816:49:00 } Inköp | 0 kommentarer


  


 
Huuur cool kommer inte lillgrabben va i den här i vinter då?! Köpte den för någon vecka sedan och har ju totalt och fullkomligt glömt att visa er... Funderar på en likadan fast i annan färg till Jullan, hmm vad tycker ni??
En jacka som liksom fungerar såväl på dagis som när man hänger med mammsen, pappsen o lillebrorsan.





Dags för fredagsmys

{ 2012-09-0720:36:00 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Här hemma kör vi hårt på fredagsmys (tacos för hela slanten), detta trots att jag är förkyld. Asynklig med ont i halsen och småfebrig ligger jag på soffan och gnyr. Haha, nej nu skojade jag.. Det har man ju absolut inte tid med när man har två barn hemma. Först nu, när barnen sover, ska jag lägga mig på soffan och tycka synd om mig själv! Hoppas jag mår bättre imorgon då jag och  BFF smitt lite planer! 





Vardag

{ 2012-09-0610:26:23 } Dagbok | 0 kommentarer


 
En dag med sånt där härligt kli i halsen är det idag. Salivproduktion går på högvarv känns det som om viljan att kräkas efter varje gång jag svalt är extrem. Mysigt eller hur...
Julia på förskolan (såg att jag skrev sååå fel igår, man säger ju förskola now days!), jag och Noah har hängt i parken tills nu och snart serveras pannkakor för lilleman. Vad får jag njuta av då, en Nutrilett Smotie, den ni...





Stimulans

{ 2012-09-0518:14:00 } Noah i bilder | 1 kommentarer


 
Om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig lite orättvis mot Noah för att han inte får börja dagis nu till hösten. Anledningen till att det blivit såhär är dels för att vi ska åka till USA men främst för att jag vill börja plugga. Göra någonting annat än bara vara mamma, även om jag helst skulle syssla med det på heltid.
För att på något vis stimulera honom, mer än att leka med sin gamla morsa, så har jag bestämt att vi minst 2 ggr i veckan ska ta oss till Öppna Förskolan (så kallad ÖF). Vi har varit två gånger den här veckan och Noah har varit lika upp över öronen nöjd båda gångerna. Vi gillart....





Det viktigaste

{ 2012-09-0321:05:56 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Hmm.. Ja, viktigast att rapportera från denna totalt omotiverade bloggtorka är väl att min lillasyster har fyllt hela 23 år! Helgen har gått ut på att fira henne (+jobb för min del!) och nu är jag totalt och fullkomligt död. Det försöker jag dock att förtränga och fortsätter med vardagen!








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December