Julen!

{ 2008-12-2522:03:17 } Dagbok | 3 kommentarer


Först och främst vill jag börja med att önska er en god jul allesammans! VI har haft en underbar jul.
Den 23 dec åkte vi på kvällen till min mamma. Där väntade mamma och hennes familj samt min mormor. Vi kom dit och bjöds på lite smått och gått, julmust och lite småplock. Pappa och Fanny kom dit, min moster och hennes dotter också.
På självaste julafton så vaknade vi tidigt, runt halv åtta. När man tittade ut ur fönstret så såg man hur det låg helt nyfallen snö på marken, kunde det bli mer perfekt eller? Skulle inte tro det. Hos oss är det tradition att man inte får se julgranen förens på julaftonsmorgon så vi sprang ner för trappan för att titta på den. Den var hur fin som helst, mamma och dem hade gjort ett jättebra jobb verkligen. Under granen så låg det mer julklappar än jag någonsin har sett tidigare. Sen fick vi gå runt i huset för att titta om tomten hade varit där under natten med några paket som man fick öppna på morgonen. Det hade han minsan! Sen blev det frukost, choklad med vispgrädde! Mums mums! Vi gjorde oss lite i ordning och sen gick vi ut på promenad. Det var någon minusgrad så snön låg kvar hela dagen, vi bara gick och njöt. När vi kom in igen så serverades det julgröt och skink macka till lunch. Min pappa gör världens godaste julgröt, fast man kan inte äta för mycket för då är man mätt i flera dagar.
Efter lunchen så tog vi på oss finkläder. Jag hade en jättefin kjol från H&M, Timothy hade fin skjorta och Julia hade den mest bedårande klänningen! Alla var så fina så.
Klockan tre så kollade vi på Kalle Anka, vem gör inte det på julafton liksom?! Kanske fem minuter efter att Kalle var slut så knackade det på dörren och vem stod där ute i kylan om inte tometfar själv. Julia blev lite rädd för tomten när han kom för nära men på avstånd så gick det bra. När tomten hade lämnat över paket till barnen så delades de klappar som låg under granen ut, jag tror att det tog ungefär två timmar tills alla var utdelade och öppnade. Vi fick jättefina saker allihopa, jag ska lägga upp lite bilder på det sen.
Klockan sju tror jag ungefär att vi satte oss vid matbordet. Mamma och Sverker hade gjort ett jättebra jobb med julbordet. Där fanns verligen allt man kunde tänka sig. Sill, lax, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad you name it! Till desert så blev det fruktsallad med vispgrädde. Efter maten var jag helt jäst skulle man kunna kalla det. Ludde kopplade in sitt Nintendo Wii som han fick och vi spelade lite allesammans. Jag tror att jag och Timothy kom i säng runt elva. Det var en helt unerbar julafton.

Klockan halv elva idag så bar det av mot Stockholm igen. Vi skulle fira jul med Timothys föräldrar. Vi kom fram dit vid ett och då så fick vi kolla vad som kommit i våra julstrumpor. Vi fick massa godis och grejer, Julia hade också fått en helt egen strumpa som var fylld med tanborste, tandkräm, mandarin och lite roliga plåster och sånt. Sen så fick hon barnmatsburkar också, från 12 månader var dem! Vår tjej har blivit så himla stor!
Kändes som folket bara strömmade in! Jag tycker det är jättemysigt med massa folk på julen. Vi öppnade alla andra julklappar också, Plutten kunde inte riktigt hålla sig och när Julia råkade få tag i ett utavpaketen så fanns det liksom ingen återvändo. Mycket paket blev det även här och Julia var som helt speedad.
Vi åt jättegod jullunch också, jag tycker inte att man kan få för mycket av god julmat. När allting dukats undan så spelade vi spel, Alias. Det är ett himla roligt spel där man ska beskriva ord för varandra. Jag och Timothy var på lag och förlorade stort! Vi var på lag sist vi spelade också och det gick inte bättre då heller ska jag säga. Vi åkte från Timothys föräldrar runt halv nio för tänkte att Julia skulle få komma i säng någorlunda tidigt men det gick inte så bra. Timothy håller fortfarande på att lägga henne och jag hör hur hon ligger och pratar för sig själv.

Jag har haft ont i halsen sen i tisdags också så jag tänkte att jag skulle få i mig en kopp te nu faktiskt. Imorgon tror jag att vi ska in till stan och kolla mellandagsrean! Hoppas på att hitta några fynd faktiskt. Måste köpa födelsedagspresent till Timothy och pappa också, dem fyller år på lördag!

Hoppas ni alla har haft en superbra jul och att ni får en god fortsättning!


Julia i sin fina julklänning


 





Kommentarer
Postat av: Cassandra

Gud så söt hon var :D finaste klänningen :D

2008-12-25 @ 23:55:33
URL: http://weareyoungparents.blogg.se/
Postat av: monica

sötnos =)

2008-12-26 @ 20:53:23
URL: http://moncans.blogg.se/
Postat av: Jamila

vad söt hon är!!!

2008-12-28 @ 09:21:41
URL: http://mommyj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December