Taking it easy...

{ 2010-11-2911:01:37 } Dagbok | 3 kommentarer


Idag är Julia ledig från dagis, hon och jag har lite kvalitetstid tillsammans. Känns som om det var hundra år sedan. Jag har städat här hemma och hon har hjälpt mig som värsta stora tjejen. Vi har klippt hennes lugg lite som verkligen började bli alldeles för lång. Nu sitter vi på hennes rum, hon sitter på golver och bygger med Duplo och jag ska snart ansluta mig. Vi ska gå ut och ta en promenad också tänkte jag, Julia får åka pulka och jag promenerar. Vad det blir till lunch idag vet jag verkligen inte heller, vi har ingeting hemma så det blir till att gå ut och äta. Skönt med sånna här dagar när man bara inte måste göra någonting.
Ikväll ska vi baka lussebullar här hemma också, titta på Ensam Hemma som är en riktig julfilm. För mig är det som julafton varje dag hela december!




Första advent och nu är jag ledig igen...

{ 2010-11-2820:54:25 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu är det slut på jobbhelg och jag är verkligen helt slut. Bebis har börjat trycka mot revbenen, inte något som gör speciellt ont men ganska jobbigt. Är som att ha håll hela tiden skulle man kunna säga.
Igårkväll var det middag hemma hos Tina och Eva, god Thanksgivingmiddag med allt det som gör därtill. Kalkon, stuffing, potatismos, tranbärssylt, brysselkål och sås.
Idag efterjobbet åkte jag, Timothy och Vivi till Farsta C för att köpa skor. Framförallt till min älskling som har trotsat kylan fram till nu och gått med sina tygskor. Nu har lilla gubben ett par riktigt skor. Jag fick mig också ett par och jag har en känsla av att jag kommer bo i dessa. Julia var hemma med farmor och Eva och bakade pepparkakor.
Till söndagsmiddag idag blev det pappas berömda risgrynsgröt. För dem som inte vet det så gör min pappa världens godaste risgrynsgröt. Vi fick lussebullar, pepparkakor och julmust i sann julanda och jag var nog den lyckligaste på denna jord tror jag. Nu ska jag mysa med min älskade Timothy som var supergullig och hämtade våra julkuddar till soffan från källaren idag så nu är det riktigt juligt här hemma.




Första ljuset är brinner



Underbara skor fick jag av min älskling idag






Adventsljusstake!

{ 2010-11-2607:57:36 } Hemma hos oss | 2 kommentarer


Såhär ser vår adventsljusstake ut i år, riktigt nöjd faktiskt. Provar också ett nytt ställe att ha den på, i vardagsrumsfönstret. Jag har alltid haft den i köket men har kommit på att vi faktiskt är mest i vardagsrummet så då är det klart att det är där den ska vara!








Fyllt på lagret!

{ 2010-11-2607:55:41 } Dagbok | 1 kommentarer


Igår blev jag hämtade efter jobbet och hela vår lilla familj åkte till IKEA och handlade ljus. Jag verkligen älskar att ha levande ljus på kvällen när man sitter och koller på tv och sånt så ni kan förstå att det är en sprudlande åtgång. Handlade också en grå fårskinsfäll som nu ligger på fotpallen i vardagsrummet och så hittade jag röda kouddfodral till prydnadskuddar som ska ligga i soffan över jul. Det börjar verkligen bli julfint här hemma!
Nu på morgonen så ska vi på utvecklingssamtal för Julia på dagis också. Det är första gången, förra året hade vi bara uppföljningssamtal och det är inte alls samma sak. Lite nervör är jag faktiskt!








Onsdag med drag.

{ 2010-11-2419:39:28 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag hängde jag och Julia med Michis och Leon. Tog oss till Farsta i snöstorm, vilket inte var lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Åt god lunch och sen var det lek och stojj för barnen på Tuben. Sprang runt som galningar och målade fina teckningar. Vi gick en snabbis i centrum då Michis VERKLIGEN behöver vinterskor nu. Hittade dock ingenting som riktigt passade så det blir till att fortsätta leta.
Jag och Julia svängde förbi hemma och hämtade pulka och sen promenerade till Gullmarsplan för att möta Timothy. Det var riktigt mysigt faktiskt och Julia tyckte det var jättekul att åka pulka. Bara man är rätt klädd säger jag, då finns det inga dåliga väder. Jag älskar att det är snö nu, haha om ni har missat det!
Nu håller älsklingen på att lägga den andra älsklingen och vi ska sen sätta på en film. Jag funderar på om jag kanske ska lägga mig i ett bad, min rygg skulle må bra av det. Vill planera mer julpynt och sånt också. Kom ju igår på att vi ska till Timothys mamma och fira Thanksgiving på lördag så blir nog svårt med bak då. Orkar man det på fredag när man kommer hem från jobbet, eller man kanske är piggare efter middagen på lördag? Ingen aning... Advent blir det i alla fall i helgen och jag ska handla adventsljusstake imorgon har jag tänkt!




Julia i bebisstol med kaka i munnen



Leon med rolig min hihi och kaka i munnen




Sötaste ungen som fick åka pulka





MVC vecka 20+2

{ 2010-11-2419:28:47 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Idag var jag som sagt på MVC och träffade VÅR barnmorska. Hon var jätte gullig, fick mig att känna mig trygg! Hon sa att allting såg bra ut, fick lyssna på pyrets hjärtaljud... 148 slag/minut. Precis som det ska vara alltså! Fick ny tid om fyra veckor och jag längtar redan!




MVC

{ 2010-11-2407:53:13 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Vaknade till ett vinterland imorse, så himla underbart! Jag älskar att det är kallt, att det är vitt på marken och att man får riktig julkänsla.
Nu ska jag snart åka iväg till MVC. Första gången jag träffar min barnmorska faktiskt. Jag har ju varit där två gånger men första var hon sjuk och jag fick ha någon annan och andra gången var ultraljud. Hoppas att allt ser bra ut idag i alla fall.
Efter MVC ska jag och Julia träffa Michis och Leon. Blir Tuben, öppen förskola för unga föräldrar, så barnen kan få leka och röja riktigt ordentligt.
Nej, dags att göra sig ordning för dagens bravader!




Vad har vi för oss.

{ 2010-11-2319:47:26 } Dagbok | 2 kommentarer


Vad har vi för oss här hemma, uppdateringen har varit urusel.
Söndagen bjöd på städning och sen kom mamma med familj förbi på fika. God tårta och, håll i er nu, min mamma fuskade med julmusten. Hon har alltid haft som regel att man INTE får dricka julmust före första advent men hon gjorde alltså ett undantag och ingen är mer glad än jag.
Måndag var jobb hela dagen, inte så mycket intressant att berätta där om jag ska vara ärlig. Jag känner verkligen att jag börjar bli trött i kroppen av att springa runt en hel dag. När jag kom hem väntade köttbullar och makaroner, mumsfillibabba! Kollade lite på tv och sen blev det sängen. Jag och Timothy har nästan bytt sida på sängen också. Det hände natten till söndag, jag hade legat på soffan eftersom jag inte kunde sova och när jag kom tillbaka in i vår säng låg älsklingen på min sida. Hade inte så mycket annat val än att byta sida och jag sov som en ängel. Vi har inte gjort det officielt än men än så länge sover jag bra på den sidan så varför byta tillbaka.
Idag har jag varit på kurs med jobbet. Sådär lagom kul, ville hellre vara hemma och julpynta lite, men väldigt givande faktiskt. Till middag idag blev det McDonalds. Jag hade lagt ut kycklingklubbor ur frysen och tänkte verkligen försöka äta det (att äta kött från ben är en utav mina största fobier). Men när jag var på väg hem, trött och kall så käde jag att jag verkligen INTE orkade laga mat så till middag blev det McDonalnds. Verkligen inte ofta vi äter sånt...
Hemma har vi nu satt upp julstjärna och tagit upp lite annat pynt från källaren. I veckan ska jag försöka ta mig till Hötorget och handla lite mer julblommor. Innan kursen idag hann jag kolla lite på adventsgrejer och jag har nu bestämt vad vi ska ha för adventsljusstake. Jag är taggad till tusen och på lördag efter jobbet tror jag faktiskt att det skulle kunna bli lussebullsbak. Lagom till första advent liksom! Måste till IKEA också och handla mer ljus, förådet har tagit slut här hemma!!




Min älskade mamma fuskar med julmust!






Sparkar.

{ 2010-11-2109:17:05 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Har verkligen börjat känna hur lillebror "finns" där inne om man kan säga så?! Nu på morgonen så kände jag tydliga sparkar, det är så häftigt. Igår var Julia supergullig när vi kom hem och pussade på magen bara sådär. Hon sa "mamma jag pussa lillebror", hon kommer bli den bästa storasystern.






Avslappnat.

{ 2010-11-2109:14:18 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var vi på stan med min lillebror som har fyllt år. Det blev fika på Espresso House och sen knallande i affärer. Han fick superfina tröjor och jag hoppas han hade en superbra dag, detta trots det otroligt tråkiga väder.
Vi drog hos hemmåt vid halv fyra och då kom min pappa som skulle sitta barnvakt till Julia då jag och Timothy skulle gå på bio. Vi såg den nya Harry Potter filmen, den var jättebra. Jag skrattade och grät och var hoppade till både en och två gånger. Min man lyckades för andra gången på två gånger att ha ha ut godiset mitt under filmen. (Han lyckades också spilla ut Loka över sig själv så nästan gång så blir det jag som håller i alla haha!)
Nu har vi preis ätit frukost och snart ska jag sätta igång med städning. Att det kan bli så stökigt i en lägenhet det är helt otroligt. Idag blir en hemmafixardag, det behövs. Ska nog sätta upp belysnigen på ballkongene, kanske kolla efter julkartongerna nere i källaren. Kan inte fatta att det är första advent nästa vecka och jag äntligen FÅR börja pynta... It´s the most wonderful time of the year!




NU ÄR DET HELG!

{ 2010-11-1919:12:48 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu är det verkligen helg och SOM jag har längtat!!!!! Vi har ätit god spagetti med köttfärssås och nu ska vi äta godsaker till film på TVn. Idag tror jag vi dissar Idol då jag inte tycker att dem håller så hög klass faktiskt. Orkar inte hålla mig vaken för att se vem som åker ut och sen är jag trött på reklam. Mycket skönare att se en film UTAN reklam. Hoppas alla får en trevlig fredagskväll...




Fredagsmorgon.

{ 2010-11-1906:55:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Såååå himla skönt att det är fredag har dock sovit dåligt inatt. Jag hatar det här med att sova bra varannan natt, idag kommer jag vara supertrött. Vill att den här dagen bara ska flyga iväg så man kan få gå hem och ha helg sen. Nu ska jag dricka lite päron MER innan det är dags att klä på Julia och börja ta sig till dagis.




Snart färdig...

{ 2010-11-1820:08:11 } Dagbok | 0 kommentarer


... med den här veckan. Har gått ganska snabbt ändå tycker jag. Imorgon är det fredag, jobbar 9-17 och sen har jag en ledig HELG!!
När jag kom hem från jobbet så stod det minsan en överasking i hallen och väntade på mig. Man skulle kunna tro att det var från Timothy men icke, det var från hans mamma Tina. Julias farmor och min svärmor. Hon läser min blogg, har den tom som startsida gulliga hon. Som ni säker vet är mitt craving pärondricka och när jag kom hem så stod det en hel kartong med päron MER, som om jag dog och komm till himlen nästan. TUSEN tack, jag lovar att inte dricka allt på en gång och spä ut den så jag inte blir en enda stor sockerbit.
Timothy ligger i sängen med Julia, tror han har somnat så ska gå in och väcka honom snart. På kanal 5 visar dem bakom kulisserna på nya Harry Potter-filmen som vi ska se på lördag. Jag längtar!




Tack snälla Tina!






Lilla pyret.

{ 2010-11-1720:07:22 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Kan fortfarande inte riktigt fatta att det är en pojke vi ska få.. Helt galet men otroligt roligt! Har börjat tänka lite på namn, supersvårt med killnamn tycker jag. Kanske är lite tidigt att tänka på det bara i vecka 20 men det är trots allt halva tiden. Jag tycker om Noah, det gör Timothy också. Julia och Noah låter jättebra tillsammans tycker jag.




Dåligt humör.

{ 2010-11-1720:05:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag verligen varit på jättedåligt humör. Fråga mig inte varför, jag har fått sova hela natten superbra och vaknade faktiskt ganska utvilad. Nu är jag dock hemma hos mina älskade och mår mycket bättre.
Jobbet idag var helt okej, ont i kroppen hade jag och kände mig tung. Kan det bero på att jag har klättrat på en stege typ hela dagen, I think so... Börjar verkligen känna mig gravid på riktigt nu, om man kan säga så?! Det börjar synas också och folk tror inte längre att jag bara är småfet som man lätt kunnat tro innan.
Nu ska vi kolla på fotboll här hemma, Sverige-Tyskland. Jag tror jag ska pyssla lite mer med Julias kalenderlappar, eller så ligger jag bara på soffan och känner lillebror röra sig där inne. Jag har sagt det förut men säger det igen, det finns ingen bättre känsla.




Älska.

{ 2010-11-1621:05:27 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag slog det mig hur mycket jag älskar min familj och att jag faktiskt ALDRIG skulle klara mig utan dem. Nästan så att jag började gråta på jobbet, jag har kommit på mig själv att ha blivit mycket känsligare men det blir man tydligen när man är gravid. (Var aldrig så med Julia...) Tack för att ni gör mig så lycklig!

(Har nu även börjat med nr till Julias kalender. Orkade inte mer än klippa ut alla ida, varit en lång dag på jobbet. Men ska göra lite varje dag och hoppas på o bli klar i tid då!)




Vecka 19+1.

{ 2010-11-1621:02:44 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer





Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.






Robin Hood

{ 2010-11-1513:02:15 } Emelie tipsar | 2 kommentarer


Igår när lillan hade somnat så såg jag och Timothy på Robin Hood. Började ganska dåligt men började gilla den mer och mer ju längre det gick. Jag har kommit på att jag gillar sånna filmer...








Måndag.

{ 2010-11-1512:59:33 } Dagbok | 1 kommentarer


Eftersom jag jobbat i helgen så är jag ledig idag och det passar ganska bra för lilla fisan som får vara hemma och vila en dag till. Tanken var att vi skulle ta en promenad men den tanken försvann ganska snabbt när jag tittade ut och såg vilket väder det är idag. Kan det inte bara börja snöa???
Vi har kollat på Alvin & Gänget 2, ätit pasta med köttfärssås till lunch och Anna-Karin och Mattias har varit här på en kopp kaffe. En helt soft dag med andra ord. Kanske ska sätta mig och pyssla lite med Julias kalender. Jag ska ju göra små lappar med nr på och det vore skönt att bli klar med dem ganska snart.
Vi ska åka till Timothys jobba till klockan tre och sen ska vi allesammans åka och handla för veckan. Om man ändå ska ut så kanske man kan ta sig till Hötorget och handla lite blommor. Slopa alla andra planer, we´re going to Hötorget. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!!




Var på SÖS.

{ 2010-11-1410:07:05 } Dagbok | 1 kommentarer


Igårkväll åkte vi in till SÖS med Jullis. Hon hade jätteont i halsen och ville varken äta eller dricka. Vi var klara vid halv tio och fick diagnosen höstblåsor. Hon hade blåsor i bäde hals och gom. Idag har dock febern gått ner lite, än så länge i alla fall, och hon ska vara hemma med pappa medans jag jobbar.
Idag är jag helt slut. Tre nätter med dålig sömn sätter sina spår, jag har växtvärk i magen och känner mig bara allmänt fet och ful. Idag blir det mjukisar på jobbet, jag orkar faktiskt inte bry mig. Ska köpa ett par till mammabyxor också för jag är såååå trött på mina jeans. Plus att man inte kan ha samma varje dag. Legginsen som jag köpte har blivit helt konstiga också, resåren har snurrat sig hundra varv så dem är otroligt obehagliga nu. Känner dett mjukisar is the way to go i alla fall...




Update.

{ 2010-11-1213:49:23 } Julia i ord | 2 kommentarer


Vi har varit på vårdcentralen, dem på Björkhagens Vårdcentral är verkligen hur gulliga som helst. Doktorn sa att hon var röd i halsen och att det kan vara halsfluss på g. Vi måste hålla koll på febern, har man hög feber i mer än 5 dagar så ska man börja bli orolig. Hon är uppe i 39 grader nu igen så vi kör på alvedon och MASSA vätska! Handlade glass också på vägen hem så det har lillan njutit av, när man är sjuk får man äta många glassar!












Bättre idag?

{ 2010-11-1208:33:04 } Julia i ord | 1 kommentarer


Natten var väl helt okej. Julia sov relativt bra, vaknade en gång men var då ganska glad och fick lite att dricka. Vi somnade om och vaknade klockan åtta. När vi vaknade nu så låg tempen på 37,9, alltså bättre än igår men det är med alvedon i kroppen så jag funderar på att ta oss till vårdcentralen i alla fall. Det har gått så mycket på dagis, halsfluss, streptockoker... Så känner att man lika bra kan kolla.
Dagen kommer i alla fall bli lugn, vi ska gå och köpa glass på pinne har jag lovar Jullis och sen kollar vi nog på film nerbäddade på soffan. Gullungen ville ha täcke hela natten men när man har så hög feber så ska man hålla dem kalla så det blev till att sova med bara en liten filt. Jag har legat och klappat på henne typ hela natten...




Tråkigt slut.

{ 2010-11-1120:00:19 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag och Julia har haft en superdag. Jag älskar sånna här dagar med vår dotter. Jag bokade biobiljetter och vi åkte in till stan för att hämta dem vid halv elva. När biljetterna var hämtade åt vi lunch, det blev Happy Meal till lilla damen, tycker det är jätteroligt att man får böcker där. (Vi har läst den vi fick idag tre gånger!)
Vi kollade i leksaksaffären och Julia fick en ny "mobil". Hon har velat ha den jättelänge och jag var in a giving mood idag så vi slog till. Vi köpte popcorn och MER och sen börjad filmen.
Filmen var jätterolig, vi skrattade båda två en hel del. Efter bion handlade vi lite till middagen och satte oss på tåget hem. Hatar att åka tunnelbana vid rusning men Julia var superduktig. Vi tog inte med oss vagnen idag så hon har gått själv hela dagen, mamma är stolt!
Väl hemma så satt vi och ritade ett tag och sen började jag med maten. Idag blev dt kokt fisk och potatis med ägg och persiljesås. Det var helt okej men Julia hade ingen matlust. Efter maten badade lillan och jag tog hand om köket. Vi tvättade hår och borstade tänder sen var det dags att sova. Strax innan vi skulle sova började hon skaka och säga att hon frös. Jag kännde på henne och hon praktiskt taget kokade, lillan har 39 graders feber. Timothy kom hem från jobbet och nu ska vi försöka få i den sovande prinsessan alvedon. Jag hatar när hon är sjuk, jag känner mig så hjälplös. Vill bara ha henne i famnen, stryka henne över håret och säga att allt kommer att bli bra!




Julia idag.

{ 2010-11-1109:53:58 } Julia i bilder | 2 kommentarer







Vi går på bio...

{ 2010-11-1109:48:18 } Dagbok | 1 kommentarer


Sammys Äventyr gick inte på bio idag, eller den i 3D gick men jag tror inte det är något för Julia faktiskt. Istället blir det Dumma Mej. Vi kommer ha en underbar dag men god lunch ute, bio och popcorn... Mamma älskar Julia!








Morning.

{ 2010-11-1108:14:13 } Dagbok | 2 kommentarer


"Hallå hallå det är torsdag idag, torsdag idag..." som Julia brukar sjunga.
Här hemma är det lungt, vi har precis ätit lite frukost och ska snart klä på oss. Julia är ledig från dagis idag så tänkte att vi skulle hitta på något. Bio var väl lite halvt planerat, se den nya filman Sammys Äventyr, men  vi får se hur det blir.
Inatt har vi alla sovit jättegott så jag kände mig till och med utvilad när jag vaknade. Kommer väl med lite mer update senare... Ha en bra dag!






Onsdag kväll.

{ 2010-11-1019:29:03 } Dagbok | 1 kommentarer


Vivi är hemma hos oss, kom med goda havrebollar som vi åt upp ganska direkt. Vi har lyssnat på julmusik och snackat massa skit.
Som ni säkert vet så är mitt "craving" eller vad man ska kalla det pärondricka. Idag kom min älskade hem med hela 4 st päron MER till mig. Jag har redan drukit en och ska jag vara helt ärlig så tror jag att jag kan få i mig minst två till innan jag går och lägger mig. Kanske inte borde dock eftersom jag kommer få springa på toa hela natten men det kan det vara värt.
Gjorde pasta med tomatsås till middag. Dagens grönsak fick bli broccoli som jag tinade i micron och sedan rev parmesan övet (MUMS). Eftersom jag har lite dåliga järnvärden så försöker jag få i mig så mycket som möjligt. Spenat igår och broccoli idag, duktig Emelie!
Nu ska vi kolla på TV, jag ska dricka mer päron MER och ta fram minchokladen som jag har i godisskåpet. Kanske lite glass också?!




PÄRON MER FRÅN MIN ÄLSKADE (haha jag kom på att jag skulle ta bild efter att jag öppnat en..)




Dagens middag






Trött idag.

{ 2010-11-1013:19:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är en riktig seeeg dag. Har lämnat mamma vid tåget och nu ska jag dricka lute julmust och kollar Harry Potter. Måste plocka ur diskmaskinen och plocka undan lite annat men just nu orkar jag inte. Vill bara ligga på soffan en stund och ta det lugnt. Natten var ganska jobbig då det var någon som skrek i vår trapp. Ingen aning om vem det var men vi tror att det var någons barn och barnbarn. Jag vaknade av det och efter så var det fullkomligt omöjligt att somna om. Julia kom in till vår säng och låg och sparkade mig i ryggen så tillslut så gick jag in till hennes rum och la mig då min mamma sov på soffan.
Min rygg mår verkligen inte bra, jag har fått muskelknutar i ländryggen av att ha jobbat för hårt. Ibland glömmer jag liksom bort att min kropp inte orkar lika mycket som den brukar. Jag måste verkligen tänka på det från och med nu känner jag. Vilket klagande det blev, bäst jag slutar...




Vi klarade oss hem.

{ 2010-11-0920:36:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi klarade oss hem i snöstormen jag och Julia. Julia fick sitta i vagn för första gången på länge, inte till hennes förtjusning!
När vi kom hem så städade vi på hennes rum. Rensade bland hennes leksaker och slängde saker som gamla McDonalnds leksaker som bara ligger längst ner i leklådan.
Min mamma ska sova här idag så idag gjordes det god mat till middag. Kycklingrulader fyllda med fetaost och oliver. Till det spenat hastigt vänt i stekpannan tillsammans med smör och citron, tzatsiki och baguette. Det blev riktigt gott faktiskt. Mamma tyckte det var jättegott, faktiskt första gången hon verkligen provar min mat! Fanny och Adrian åt också här så det var riktigt håll igång.
Nu håller Julia på att försöka somna, det blev ju lite knas med rutinerna idag eftersom alla var här men så får det bli ibland!




Dagens middag




Ut i snöstormen.

{ 2010-11-0914:22:08 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag klär på mig för att gå ut i snöstormen för att hämta lillan nu, kanske också hämta min vinterjacka. Jag verkligen behöver den nu....




Syns kanske inte så mycket på bilden men det snöar JÄTTEMYCKET utanför mitt fönster!




Ultraljud.

{ 2010-11-0911:17:44 } Bebis graviditeten | 5 kommentarer


Nu har vi varit på ultraljud och allting var suuuuperbra. Allting såg helt normalt ut, barnmorskan blev helt paff för att hon fick så bra bilder på något som man inte brukar se annars (jag kommer inte ihåg vad det hette men var något i hjärtat). Beräknad förlossning blev framflyttad till den 11 april.
Nu undrar ni säkert vad det är för en liten krabat som som ligger och gottar sig där inne och tro det eller ej så är det en POJKE. Både jag och Timothy blev helt chockade när hon sa att det var en pojke då vi båda var inställda på att det var en tjej. Vi ska få en son och vi är huuuuur glada som helst. Tänkt att vi får en av varje sort liksom!








Lite nervös.

{ 2010-11-0820:37:45 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Kan inte fatta att det verkligen är imorgon vi ska på ultraljud och få se vår lilla bebis. Hoppas hon säger allt är bra, det är verkligen det enda som jag bryr mig om. Undrar om det är en kille eller tjej... Vi tror att det är en tjej men man vet ju aldrigl. Klockan 9.30 ska vi i alla fall vara där... Vad tror ni att det blir, killer eller tjej??






Grattis Ludde!!

{ 2010-11-0808:08:50 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är igen vanlig dag för idag är Luddes födelsedag hurra hurra hurra...
Idag fyller min älskade lillebror 13 år, tusen grattis och hoppas du får en underbar dag!









Verkligen vinter.

{ 2010-11-0720:31:58 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag har det verkligen varit vinter ute och jag tycker det är supermysigt.
Var ganska lite att göra på jobbet så det blev mest till att städa. När jag slutet åkte vi till Farsta Centrum och handlade vinterskor till lillan. Blev ett par lila från Viking. Nu ska vi bara hitta en bra mössa också. Känns som om jag är ute i sista sekunden men det har liksom inte varit så kallt ännu och ska jag vara ärlig så har jag faktiskt glömt hur kallt det blir här i Svea Rike. Man kanske ska kolla runt lite på nätet... Har idag klickat hem min vinterjacka i alla fall och det känns skönt. Blev inte den jag tänkte mig från början men jag känner att jag kommer bli mer än nöjd med den jag nu valt. Kul att den inte är som alla andras också tycker jag. Rådfrågade min BFF Vivsan om inköpet, hon är lite utav min klädguru, och hon gav sitt godkännande.
Nu flöt jag iväg med massa annat... Men men! När vi handlat klart så åkte vi hem och tog på lillan overall, nya skor, mössa och vantar och tog oss till Skogskyrkogården och tände ljus för mormor. Det var jättefint med alla ljus och jag skulle kunna gått där hur länge som helst ska jag säga. Hade varit perfekt och åkt hem och drukit varm choklad sen men vi åkte hem till pappa och åt god middag istället. Kollad även Gossip Girl där... Nu är vi hemma och lillan håller på att somna, lite senare än vanligt men så blir det ibland.












Söndag.

{ 2010-11-0707:46:10 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag ska jag jobba igen. Hoppar in för en annan tjej som skulle bort med skolan och för mig är det = mer pengar i julklappskassan.
Igår satt vi och gick igenom lite vad vi ska köpa till alla och det känns som om vi har koll faktiskt. Annars brukar det bli så attvi går runt och köper det första bästa, inte riktigt men lite så. Det är ofta ett stressmoment men det vägrar jag låta det vara i år.
Igår var vi på kalas hos Iida Tomi och lilla Fria som fyllde 1 år. Dem bjöd på god pastasallad med kyckling och sen tårta, kakor och bullar. Vi kom hem vid halv sju och då blev det nästan bums i säng för lillan och vi kollade lite på TV. Skönt med en kväll då man bara kunde ta det lugnt.
Nu kollas på det Polarexpressen, Julias nya favorit. Man skulle kunna tro att det är jag som väljer den för att den handlar om julen men så är det faktiskt inte... Direkt när vi vaknade imorse sa hon "mamma jag se filmen med tåget". Vad gör man liksom, she makes mama so proud!




Tillbaka och weekend.

{ 2010-11-0608:44:45 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag har haft lite paus skulle man kunna säga. Jag var verkligen helt slut efter veckans jobb... Igår var vi med Michis och Leon hela dagen. Kollade först på Bromma Blocks, nytt shoppingkvarter. Vad jättefint, modernt och trevligt. Efter det gick vi på lekland med barnen och dem lekte som sjutton. Först var dem lite försiktiga men lagom till Timothy kom hade dem släppt loss helt. Vågade åka den stora rutschkanan utan vuxen.
Åkte hem och gjorde middag och sen blev det Idol. Jag klarade av att hålla mig vaken för att se alla sjunga men sen var det kört och jag somnade som en stock. Geir åkte ut, var väl ganska väntat men jag tyckte han var jätteduktig igår. Däremot tyckte jag att Elin var dålig och att hon kunde ha fått åka hem.
Idag står det kalas på schemat. Vi ska hem till Fria som fyller ett år och innan dess så ska vi till Nacka Forum och handla paket. Känns som om det var hundra år sedan Julia fyllde ett och jag försöker nu tänka  mig tillbaka för att komma på vad vi ska köpa...
Har också kommit på att jag nog ska köpa tidningen Lantlic Julspecial som lördagsgodis!




God morgon.

{ 2010-11-0407:12:44 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har vaknat till liv här hemma. Alla har sovit som stockar inatt och hur skönt var inte fet på en skala då. Just nu är Musses Clubhus på och det är flingor till frukost. Snart ska vi klä på oss och sen väntar en dag med massa att göra IGEN. Idag är dock sista dagen innan helg för mig, en välbehövlig helg. Känner att jag kanske har tagit i lite väl mycket de senaste dagarna. Inte för att jag inte vill, jag tycker om när det är mycket att göra men på senaste har det varit lite tugnt.
Nej, dags att göra sig iordning... Hoppas ni får en superdag allesammans!




Onsdag.

{ 2010-11-0307:44:50 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag står det jobb på schemat och Julia ska som sagt iväg med farmor Eva och Fredrika till TomTits. Har packat hennes väska med extrakläder, ytterkläder, russin, Tom och Jerry-kex och päronsaft. Ska man kanske lägga ner en mandarin också, tror det.
Inatt kunder jag inte somna. Eller jag somnade på soffan och sov så gott där så när Julia vaknade till på kvällen och då också jag så var det helt omöjligt att somna om. Jag har liksom inte riktigt tid att vara trött idag, SÅ HIMLA MYCKET att göra i butiken idag!




Jul i sinnet.

{ 2010-11-0219:53:38 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag byggt jul hela dagen och vad jag älskar det. Fylls liksom av en varm känsla i hela kroppen och jag längtar tills jag får börja pynta här hemma. Dagens arbete var dock hårt och nu är jag trött både i kroppen och huvudet, gissar på att jag kommer somna på soffan ganska snart faktiskt.
Julia har under kvällen sagt att hon har ont i halsen vilket inte vore så konstigt med tanke på hur mycket det är som går på dagis just nu. Hon är hur pigg och på bra humör som helst så jag tror inte det är något farligt men man får hålla ögonen öppna. Imorgon har famor frågat om hon fick låna den lilla prinsessan så det blir en dag ledigt från dagis, kanske det kan få stop på infektion man vet aldrig.





Ny vecka.

{ 2010-11-0119:54:31 } Dagbok | 1 kommentarer


Så börjar man en ny vecka igen och jag börjar den med ledighet. Har ju jobbat hela helgen så var skönt att ha en dag ledigt.
Jag lämnade Julia på dagis, normalt så brukar jag ha henne hemma när jag är ledig... Idag blev det dock dagis och jag åkte iväg till Haninge och fixade naglarna. Skönt att bara sitta ner en stund och bli ompysslad måste jag medge. Hade julmust och lussepremiär med Vivsan och det var efterlängtat vill jag love. När den var klar så åkte jag hem igen. Jag sov dåligt inatt, somnade inte förens inpå småtimmarna och när jag väl somnade så var det på soffan. Jag vill inte ligga och vrida och vända på mig och störa andra som sover... Jag satte på en film och somnade till den. Klockan ringde klockan 15 och strax efter det så ringde älsklingen och vi åkte tillsammans och hämtade Julia på dagis. Väl hemma så var jag fortfarande supertrött så min underbara man lät mig ligga på soffan och titta på GossipGirl medans han lekte med busungen.
Idag hade jag verkligen ingen fantasi vad det gällde maten så det blev spagetti med köttfärssås. Ibland har man sånna dagar då man bara inte orkar och idag var en sån för mig.
Nu ska jag sminka av mig, kanske ta en lussebulle och sätta på en film. Har en känsla av att jag kommer somna tidigt ikväll, känner mig sådär lagom rolig faktiskt!











Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December