Jag börjar bli stor pojke nu!

{ 2011-11-3011:57:59 } Noah i ord | 2 kommentarer


Noah börjar verkligen bli stora killen nu. Han kryper med raketfart och vill ställa sig mor det mesta. Man måste verkligen ha ögonen på honom hela tiden! Första tanden har kommit också, trodde aldrig den skulle komma faktiskt. Efter många nätters gnällande, lite feber och konstig mage så kom den i alla fall och vi är så glada.


 Mammas kille börjar bli stor!






Julpynt

{ 2011-11-3011:33:51 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Här hemma har det fixats och donats må jag säga, har inte suttit vid datorn en minut vill jag lova. Det börjar likna jul här hemma nu i alla om det inte vore för golvet som kom hem hit imorse. Ja ni läser rätt, golvet.. VI ska lägga nytt golv här hemma, i hela lägenheten! Golvet kom som sagt med lastbil idag så nu ligger det 27 paket med "virke" här hemma. Min pappa ska hjälpa Timothy att lägga så vi hoppas det blir klart innan jul!



Sneek a peek på julpynt här hemma






DEN ÄR HÄR!

{ 2011-11-2416:43:43 } Dagbok | 2 kommentarer


Okej för er som inte visste det så är jag ett stort Harry Potter-fan. Nu har ÄNTLIGEN hela boxen kommit och vi var riktigt snabba på att beställa. Idag damp den ner i brevlådan och ikväll ska vi se sista filmen, har ännu inte sett den vilket är helt sjukt egentligen! När barnen har somnat så ska viha filmkväll här hemma, som jag har längtat!







Dagens lunch

{ 2011-11-2412:20:59 } Livets goda | 4 kommentarer


Allt fixande här hemma gjorde att jag helt glömt bort att laga lunch, åh vad synd då var jag ju tvungen att köpa sushi! MUUUUMMSS...







Syverkstad

{ 2011-11-2412:19:29 } Hemma hos oss | 0 kommentarer


Har haft lite utav en syverkstad här hemma nu på morgonen, detta resulterade i att jag nu sytt klart ALLA påsar till barnens julkalendrar. Ska stryka, klippa trådar och sätta i band i alla sen är det helt klart. Har en liten plan på hur jag ska hänga upp dem och en plan för hur jag verkligen skulle vilja att dem var upphängda. Vi får se lite vad som hinns med här hemma. Kom på att det är första advent på söndag och en hel del som ska fixas innan dess. Skulle t ex behöva komma till Sickla idag för att handla till ljusstaken jag hade tänkt ha i år. Spelade julmusik för första gången idag också. Har haft lite svårt att förstå att julen snart är här i år. I vanliga fall är jag typ färdigpyntad och helt galen i julen i mitten av november men av någon anledning har det inte blivit så i år. Nu har det i alla fall börjat landa hos mig att det faktiskt blir jul i år också och lusten att pynta börjar smyga sig på.



Gissa vilken som är vilkens? Haha






Det blev bra

{ 2011-11-2321:00:13 } Dagbok | 3 kommentarer


Som sagt så har jag klippt mig idag och jag blev jättenöjd. Det blev lite snelugg och uppklippt, precis som jag ville ha det och jag fegade inte ur!
Lunch åt vi tillsammans, jag Vivi och Lisa, på Vapiano. Alltid mätt och belåten när jag går därifrån, varför blir pastan aldrig så när jag gör det hemma?
Vi har varit och handlat nu på kvällen, tvättmaskinerna går på högvarv och nu börjar Grey´s. Jag sitter uppkrupen i soffan under täcket, tror ni jag kommer hålla mig vaken?





Klippning

{ 2011-11-2308:28:07 } Dagbok | 0 kommentarer


Det var ca 7 månader sedan sist och nu är det dags igen, jag ska till frisören och fixa till kaluffsen! Min moster är frisör och idag tar vi oss en tripp till henne... Har funderingar på att klippa lite snelugg, ja har ju världens rakaste hår i princip och tänkte det kunde vara kul att klippa lite frisyr så det inte bara hänger?! Det kräver ju dock att man underhåller den och går till frissan mer än vad jag brukar göra. Vi får se hur det känns när jag sitter i stolen, kommer säkert fega ur men hoppas på inte!






Igår åt vi

{ 2011-11-2308:24:46 } Livets goda | 0 kommentarer


Igår åt vi spagetti med köttfärssås. Gjorde liten tvist med oliver i och det var supergott, ett enkelt sätt att ge den gamla "vanliga" såsen en liten kick!







Long time no see

{ 2011-11-2216:22:08 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej det var hela fyra dagar sedan jag bloggade. Vet inte vad jag har för "försvar" till att inte ha varit inne här, kan man skylla på helg? Vill lite halvt också skylla på att jag mest surfar via mobilen nu och det är inge kul att blogga från den. Jag har ju INTE iPhone som alla andra och till oss andra har det minsan inte kommit någon app än.
Känns som om vi har gjort allt och ingenting under den här tiden, har inte gjort något speciellt men ändå varit i farten hela tiden. I lördags var vi på Thankgivingmiddag hemma hos Timpas mamma och Eva, men det är väl typ det.
Igår var jag och barnen hemma hos Michis och barnen i Knivsta, åt lunch där och hängde hemma hos dem. Har fortfarande inte riktigt fattat att dem har ett helt eget radhus.
Har jobbat lite med kalendern också, har bara 18 av 42 påsar kvar nu. Har lite svårt att hitta tiden till att sätta mig vid symaskinen och när jag väl gjorde det i söndags så tog sytråden slut. Nu är den påfylld (tack Michis!) och idag var jag igång igen, sydde hela 18 st!!
Nu kom mannen precis innanför dörren och jag ska snart sätta igång med maten, vad blir det för mat idag då?





Inte så intressant

{ 2011-11-1721:20:41 } Dagbok | 0 kommentarer


Känns som om det som händer här hemma just nu inte är så intressant. Idag har jag och Noah bara varit hemma, började lite med påsarna till kalendrarna idag. Nu är 6 stycken klara, bara 42 stycken kvar haha! Nej skämt och sido, det gick fort att sy som om jag bara sätter mig ner vid symaskinen så kommer det vara klart på ett kick.
Gjorde pannkakor till middag, det är ju torsdag trots allt. Timothy är borta med jobbet så jag är ensam här hemma med båda barnen. Det har flutit på bra och båda sov vid kvart i åtta. Det är undanplockat och jag har tänt ljus. Känns dock som om jag egentligen borde gå och lägga mig. Imorgon väntar en tripp in till stan med BFF, kanske kan få med mig fler kalenderklappar hem då?




Blev en fixardag

{ 2011-11-1621:00:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Har varit hemma hela dagen och fixat. Tvättat, vikt lite tvätt (inte klar på ett tag dock), dammsugit, moppat, dammat av och sen lagat mat. Helt slut är jag, vill egentligen skriva värsta inlägget med bilder och massa sånt men nu börjar Greys och det måste jag kolla på! Imorgon börjar jag med påsarna till barnens kalendrar.




Wook

{ 2011-11-1620:58:33 } Livets goda | 0 kommentarer




Wook på annorlunda vis med bacon och sweet chili-sås, gott var det!






Städonsdag!

{ 2011-11-1609:27:10 } Dagbok | 0 kommentarer


Har varit och lämnat Julia på dagis och ska nu sätta igång med städningen. Är trött på att hemmet ser ut som hej kom och hjälp mig...




Hemma

{ 2011-11-1418:59:14 } Hemma hos oss | 2 kommentarer


Vi håller ju konstant på att fixa här hemma och igår kom spegel upp i vardagsrummet. Innan stod den på byrån i vårat sovrum men nu när det är en stooor garderob där satte vi upp den i vardagsrummet istället. Får verkligen rummet att kännas större tycker jag!







På äventyr till Farsta!

{ 2011-11-1409:49:25 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag blir det äventyr till Farsta och öppna förskolan! Ha en bra måndag allesammans..




Gos!

{ 2011-11-1311:00:00 } Noah i bilder | 2 kommentarer



Gos på Fars Dag!






Men okej overall...

{ 2011-11-1309:57:44 } Inköp | 1 kommentarer


Ny har jag i alla fall klickat hem overall till Julia. Hade tänkt att jag skulle gå runt och klämma och känna på alla möjliga olika men stressnivån här hemma är inte nådig så det blev till att klicka hem. Valde därför en Didriksson, samma märke som hon hadde förra året men en annan modell. Hade väl helst velat ha en svart kanske men nu blev det inte så och hon fick en i sin favoritfärg LILA!








Fars Dag!

{ 2011-11-1309:53:46 } Dagbok | 0 kommentarer


Grattis på Fars Dag underbaraste Timothy. Finns ingen som skulle kunna vara bättre pappa till mina barn...



Bästa pappan för läääänge sen!






Utan barn på tunnelbanan!

{ 2011-11-1215:12:34 } Dagbok | 4 kommentarer


Sitter på tunnelbanan på väg in till stan för att spela bowling med lillebror som fyllt år och alla andra syskon. Man och barn fick dock stanna hemma då jag inte tror det är en hit för mina små och bowling skulle det inte bli för varken min eller Timothy del! Jag har sedan imorse fixat med vår nya garderob, sorterat kläder till förbannelse och jag är ändå inte klar. Hoppas på att mannen min får bort lite när jag är borta men man vet aldrig. Ska försöka slappna av lite nu men känns som om jag går på högvarv!




Spökfest

{ 2011-11-1109:49:31 } Julia i bilder | 12 kommentarer


Igår var vi på spökfest på dagis. Festen pågick hela dagen för barnen och avslutades med att vi föräldrar kom på fika klockan två. Barnen fick vara utklädda till vad man ville, det behövde inte vara "läskigt", och Julia ville vara ballerina. Det är någon period hon har kommit in i nu tror jag.
Vi hade i alla fall supertrevligt, det bjöds på nybakat bröd och kaffe, vi ritade teckningar och spelade memory!




Prima ballerina






Overallpanik!

{ 2011-11-0910:10:03 } Dagbok | 2 kommentarer


Okej.. Det är kallt idag och jag tänkte ta på barnen overallerna. Noah har fått en superfin från Polarna o Pyret av sin farmor och eftersom han är så känslig i hyn (fick utslag sist jag inte tvättade innan jag satte på honom ett nytt plagg) så tvättade jag den först. När jag idag skulle ta på honom den var det ett hål, nu ska den bytas! Julia har utedag på dagis varje onsdag och jag tänkte vara duktig och ta på henne overallen idag bara därför. Förra året var den superstor så jag var helt övertygad om att den skulle funka i år också, men icke sa nicke. Måste nu alltså köpa ny och jag fullkomligt hatar overalldjungeln! Därför tar jag nu ett djupt andetag och går in på Polarna o Pyret i Globen!




Mysprinsessan

{ 2011-11-0821:12:20 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Julia var ju som sagt "sjuk" idag, vilket hon verkligen inte var. Kanske var det så att hon ville vara hemma med mamma en dag? Hmm, jag tror så i alla fall! Vi har haft en underbar dag, det har varit en sån där dag när jag älskar henne lite extra!


Prinsessan vår ♥






Kalendern

{ 2011-11-0821:06:17 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var vi i Sickla och jag handlade tyger till barnens kalendrar. Nu ska jag bara sy dem också.. Tänkte att imorgon får bli dagen då jag dammar av symaskinen och kör järnet!
Såhär ser tygerna ut som vi kom hem med i alla fall. Tanken är att Julias ska ha rosa inslag och Noahs blå, så det verkligen blir varsin liksom!



Julkalender in the making!






No words

{ 2011-11-0807:57:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Okej det har ju varit extrem torka här ser jag. Vet inte riktigt vad jag har gjort istället faktiskt, kanske inte så intressant då?
Nu är det i alla fall ny vecka och vi kan ju försöka med bättre bloggande då! Idag är Julia hemma från dagis, hon sa att hon hade ont i halsen men ingen feber. Direkt efter att jag pratat med fröken säger hon att hon inte alls har ont i halsen och inte alls är förkyld och nu har hon sura minen på för att hon abbbbsooolluuutt inte vill vara hemma från dagis. Lite trött mamma har vi här hemma just nu kan jag säga.
Tänkte att jag skulle handla tyg till barnens kalendrar idag, Julia får helt enkelt följa med. Punkt slut.




Lovely in stripes

{ 2011-11-0408:34:05 } Noah i bilder | 2 kommentarer











 






Film på morgonen

{ 2011-11-0408:28:49 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Julia är ledig från dagis på fredagar och då brukar vi ta det extra lugnt på morgonen. Nu ligger vi på soffan och tittar på "Trassel". Vi har ätit god frukost och snart ska vi börja göra oss iordning. Jag och Julia ska hoppa in i en dusch när Noah har somnat igen, sen ska vi faktiskt på begravning idag. En farbror till Sverker som har gått bort så det blir begravning i Stora Sköndals kyrka för vår del.


Mys-Julia tittar på film såhär på morgonkvisten






Morgonstund

{ 2011-11-0309:55:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Trött dag idag, Noah var inte på bra humör inatt och det känndes ett tag som om tiden stod stilla. Har väl inga direkta planer för dagen.. Timothy ska till Gävle över dagen, kolla på en kunds fabrik och sen blir han ju såklart bjuden på trerätters middag och hockey. Hur kommer det sig att frugan aldrig får följa men frågar jag mig återigen. Julbordet ska jag med i alla fall..
Jag är alltså ensam ikväll så tänkte vara lite "före" och förbereda maten nu så det bara är att värma på sen. Har ingen som helst lust att stressa med någonting idag, är som en vandrande zombie!




Min färgklick

{ 2011-11-0212:00:00 } Noah i bilder | 2 kommentarer




Men sötaste bullen, är du verkligen våran??






Vintermånad

{ 2011-11-0209:56:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Som alla andra verkar ha kommit på så har det även slagit mig att det nu är vintermånad. Känns inte som det dock tycker jag, det är ju fortfarande ganske varmt ute.
Julen ska i alla fall börja planeras. Paket till kalendrarna har börjat inhandlas och i nästa vecka ska jag åka och handla tyger så jag kan sy påsar till dem. Måste gå igenom lite vad vi har för julpynt och sånt också, vet att vi handlade lite förra året men tror vi måste kompletera i alla fall. Vad ska man göra för kul med adventsljusstaken i år tro? Hmm.. kanske ska sätta mig och titta runt lite på olika sidor idag för att finns inspiration eller så går jag ner till Konsum sen och handlar Lantliv, dem brukar ha riktigt fina idéer!
Börjar också spåna lite på vad man kan köpa i julklapp till allesammans, vill att det ska bli något riktigt bra som personen har nytta av, det vill man väl i och för sig varje år men sen brukar det sluta med att jag får smått panik i alla fall och köper nått som jag kanske inte alls har tänkt mig. Vad ska man köra för inlagningstema i år tycker ni? Nu blev det mycket att tänka på och jag blev helt trött i huvudet.. Måste också planera in när vi ska baka och så. Eftersom vi har gasspis här hemma som jag aldrig riktigt lär mig hur man baka bullar och så i tänkte jag försöka baka allt hos mamma eller så. Vi skulle planera in en bakhelg! Ska kolla vad jag ska göra för pepparkakshus också. Gör nog inte varsitt till barnen i år, känns inte riktigt som om Noah uppskattar det är faktiskt så jag gör nog ett som hela familjen kan njuta av istället. Tomtens verkstad kanske?




Going on the swing

{ 2011-11-0209:45:59 } Noah i ord | 0 kommentarer


Igår hade Noah premiär i gungan.. Det var en riktig hit! Kul att han också kan ha lite roligt i parken nu och inte bara sitta i vagnen och titta när storasyster roar sig! Julia var en helt underbar storasyster och gjorde fart..


   


   






L O V E

{ 2011-11-0110:47:33 } Noah i bilder | 0 kommentarer







En sån där dag

{ 2011-11-0110:02:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är en sån där grå dag.. Känner mig lite halvdepp för vad vet jag inte. Hade tänkt att jag skulle kanske putsa fönster här hemma men jag orkar inte! Noah sover och jag ligger och kollar på TV, tråååk! Tar mig en kopp kaffe och hoppas att humöret kommer tillbaka, är sugen på chailatte som jag drack igår. Snacka hög mysfaktor på den!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December