Den goda halloweenmaten!

{ 2010-10-3109:44:29 } Livets goda | 0 kommentarer



Kalvstek med rotfrukter och rödvinssås




Äpplen i ugen med egengjord vaniljsås





Halloween!

{ 2010-10-3109:42:59 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår hade vi halloweenmiddag här hemma med MJL. Det gjorde pumpa men vi skippade bus eller godis då mat tog en bra tid och det inte var superväder att gå runt ute i.
Till middag blev det i alla fall kalvstek med rotfrukter i ugn och en egen variant av rödvinssås. Banen fick lite Shrekgodis medans vi stora åt äpplen fyllda med mandelmassa och rullade i kanel och socker, till dem såklart hemmagjord vaniljsås. Här kommer lite bilder från gårdagen...

























Det är natt ute.

{ 2010-10-3007:17:02 } Dagbok | 1 kommentarer


Det är verkligen natt ute och vi är uppe allesammans. Jag ska jobba, Timothy har inventering = Julia ska med Lisa ut till Ingarö. Har packat hennes väska med varm choklad, Tom&Jerry-kex och russin.
Ikväll så ska vi förmodligen äta middag med Michis, Leon och Jonas. Vi ska gå bus eller godis och göra pupmor i sann haloweenanda. Blir nog något gott till middag också, pratades om rotfukter i ugn med stek. Tänkte att jag skulle göra äpplen fyllda med mandelmassa och egengjord vanlijsås till desert kanske.

Igår när vi kom hem från fredagsmyset så överaskade min älskling mig med rosor och Julmust, hur gulligt som helst. Det gör verkligen mycket när han för det där lilla extra för att visa att han älskar mig, inte för att jag någonsin har tvivlat på det...




Underbara rosor från min underbara älskade!







Fredagsmys.

{ 2010-10-2919:29:06 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu sitter vi allesammans hemma hos Vivi och ska ha fredagsmys. Idag efter jobbet så åkte vi till Farsta C. Eftersom jag bara har ett par jeans som jag kan ha så var jag tvungen att köpa ett par till. Inhandlade ett par svarta leggins så nu har jag två att välja mellan och ingen annan är gladare än jag.
När vi var i centrum så hann Julia inte riktigt på toaletten så jag var tvungen att köpa ett par nya ("åh nej"). Handlade ett par jättefina på HM, en ny modell som heter boyfriendfit. Jag och Michis kollade på dem i veckan och dem sitter huuuur bra som helst på Jullan.
Nu ska vi snart sätta på Idol och äta fruktsallad, Timothy och Danne har varit så duktiga och gjorde! Fredagsmys med underbara...




Äntligen hemma.

{ 2010-10-2820:18:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu sitter jag äntligen hemma i soffan efter en hård dags arbete. Känns att min kropp är trött och kändes som om jag höll på att bryta ihop där ett tag idag.
Fick god thai-mat när jag kom hem och nu ska vi snart sätta på en rulle. Timothy ska jobba natt så jag hoppas på att Julia är lugn inatt och låter mig sova för jag behöver verkligen det.




God morgon.

{ 2010-10-2808:25:16 } Dagbok | 0 kommentarer


Den här dagen har börjat klart mycket bättre än gårdagen. Julia sov med sin pappa i sängen medans jag hann duscha. Nu har vi precis ätit frukost och ska snart börja dagen. Åka och lämna på dagis, byta däck på farmors bil och sen ska  jag till jobbet. Vet inte riktigt hur jag ska orka den här dagen faktiskt, har redan nu lite begynande huvudvärkt. Men vissa dagar är såhär bara, det är bara o suck it up och sen hoppas på att det blir bättre imorgon!






Tuben.

{ 2010-10-2720:14:30 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Idag som sagt så hade vi playdate med Michis och Leon. Vi möttes på tunnelbanan. Vi handlade god mat i centrum som vi tog med oss upp till öppna förskolan. Barnen var dock inte så intresserade av sin mat, man skulle kunna säga att dem var mest inställda på att leka så tillslut så gav vi upp. Dem sprang runt som om dem hade hur mycket energi och vi mammor satt mest och förundrade oss över hur mycket dem orkar, själv hade man ju varit helt död. Jag verkligen förundras över hur stora våra barn har blivit, kanske är det för att man har en till påväg som man ser med andra ögon. Dem verkligen leker med varandra och konverserar. Allt som allt har det varit en jättebra dag men nu är jag verkligen helt slut, ska sminka av mig och sen kanske kolla på en film med min älskade. Imorgon väntar jobb igen, känns helt konstigt efter att ha varit ledig såhär länge måste jag säga.













Leon-bus och Jull-bull, partners in crime!




Ganska dålig start.

{ 2010-10-2711:10:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Imorse vaknade Julia 05.30 på ett superdåligt humör. Försökte i en timme innan vi fick henne att somna om igen och då var det dags för Timothy att åka till jobbet.
Jag och Julia sov i alla fall till 08.40 sen och nu när frukost är äten och kläderna är på så känns det mycket. Vi ska precis ta på oss ytterkläderna och dra iväg till Tuben med Michis och Leon! Hoppas ni får en bra dag!




Nu drar vi iväg på playdate!








Tid för ultraljud.

{ 2010-10-2619:53:07 } Bebis graviditeten | 2 kommentarer


Idag ringde min barnmorska för att boka in tid för ultraljud. Den 9/11 kl 9.30 kommer vi att få se det lilla pyret, ska bli supermysigt!
Nu ska jag njuta av lite goda chokladpraliner, man skulle kunna tro jag lever ett liv i lyx!!








Fint väder.

{ 2010-10-2609:47:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag och Julia en "hemma-o-mysa-dag". Det är fint väder så man kanske ska klä på sig och gå ut. Vill fixa lite här hemma också, kanske sy något mer kuddfodral till soffan.
Det är så himla skönt med dagar som den här, dagar då man inte MÅSTE göra någonting. Det enda som skulle kunna gjort dagen bättre vore om Timothy också kunde vara hemma.
Nu på morgonen så har vi ätit god frukost och kollat på Bee Movie, ska snart klä på oss.
Det är ju Halloween nu i helgen men jag vet inte riktigt vad Julia ska vara för något. Dem brukar på dagis ha spökfest men eftersom man har så mycket vikarier nu så blir det ingenting. Desto viktigare att fira det här hemma tycker jag. Vi ska göra pumpa och göra fin lykta av den. Skulle vilja försöka mig på att göra pumpapaj tror jag, vet inte ens om man tycker om det men något som borde prövas liksom.





Måndagsmiddag.

{ 2010-10-2519:43:53 } Livets goda | 1 kommentarer





Idag blev det pasta med egengjord parmesanostsås och vitlöksfrästa pilgrimsmusslor med purjolök och riven parmesan!






Måndag.

{ 2010-10-2519:40:43 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var jag ledig, jag har verkligen långledigt nu. Känns som om jag behöver det också!
Har varit inne i stan hela långa dagen. Åkte in efter att ha lämnat Julia på dagis, satte mig och drack en päron MER innan affärerna öppnade och sen drog jag igång. Idag har jag handlat klart nästan hela Julias julkalender och det känns verkligen bra i år. Som om jag har hittat bra grejer och det är en bra blanding mellan saker som hon vill ha och som hon behöver.
Hämtade Jullan på dagis vid tre och då tog vi oss till Timothys jobb. Julia fick åka lite truck, något som hon tycker är superkul. Sen åkte vi iväg och handlade så nu känns det som om vi har lite i skafferiet.
Väl hemma så börjades det med middag, Timothy gick ner i tvättstugan och Julia lekte med vatten i diskhon. Hon är så gullig när hon står där och fixar, känner sig stor och tycker verkligen att hon hjälper till.
Min pappa kom hit på middag då han hade lite Julia-abstinens så vi bjöd på middag och nu ligger han och läser saga för henne.
Det har helt enkelt varit en dag full av skoj och massa nytta har jag gjort, mer sånna här dagar tack!




Julia superglad i trucken idag!




Weekend

{ 2010-10-2514:41:05 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi hade verkligen en superweekend och tid att sitta framför datorn fanns verkligen inte!
På lördagen så tog vi en lugn morgon för att sedan promenera in till stan, äta god lunch där och titta i affärer. Fanny och Andrian kom någon gång på eftermiddagen och vi åt sen jättegod kälknöl med potatisgratäng till middag. Till desert blev det hemmagjord glass, en hallon och en blåbärsglass. Vi spelade Rita och Gissa och jag och Timothy blev, för vad jag tror är första gången, besegrade.
På söndagen var vi på Gustavsviks äventyrsbad. Jag som inte får åka något sådant, i mitt välsignade tillstånd som Sverker så fint sa, hängde med Julia i barnvattenlandet medans dem andra sprang runt som små barn och åkte absolut ALLT.
När vi kom hem så bjöds det på god paj med sallad och prinsessbakelse till desert. Vid klockan fyra började vi röra oss mot huvudstaden. Blev ett snabbt stop i Västerås för att titta på Anna-Karins och Mattias lägenhet och lite kaffe. Var hemma vid halv nio och så somnade vi nästan alla på stört. Det var verkligen en superhelg och jag längtar tills det kan göras om!




Hemma hos mamma.

{ 2010-10-2220:02:48 } Dagbok | 1 kommentarer


Vill börja med att säga att jag bara ÄLSKADE snöstormen som vi hade idag. Detta trotts att jag blir helt knäpp i huvudet och vill ha jul med en gång.
Idag har vi åkt till mamma med familj i Örebro, inte alls lika mycket snö här dock (fortfarande tur att vi satt på vinterdäck). Vi kom fram vid halv sex, det öppnades födelsedagspresenter och sen bjöds det på färsk pasta med köttfärssås. Vi har bäddat och fixat och ska nu sätta oss och titta på Idol. Julia var lite småtrött och gnällig när vi kom hit. Det har det blivit ändring på och flickan som tidigare har gått under namnet duracellkanin kallas nu även för studsbollen. Helt galet hur en sån liten människa kan få plats med så mycket energi. Hoppas på att hon lugnar ner sig när vi sätter oss framför tvn!





Vecka 16+0.

{ 2010-10-2207:32:35 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.









Trött i kroppen.

{ 2010-10-2121:26:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag verkligen varit helt slut i kroppen. Det har hela veckan varit mycket att göra på jobbet och känns som om jag bara sprungit fram och tillbaka även utanför jobbet. Imorgon ska vi åka till mamma och fira hennes födelsedag och hade tänkt att jag skulle packa idag men det kommer inte att hända. Vad jag behöver just nu är att bara lägga mig på soffan och titta på TV. Inte göra något alls är PRECIS vad jag behöver. Jag ska ligga på soffan, kanske dricka en kopp te och känna hur den lille rör sig i magen. Det är den bästa känslan i hela världen!





En sak som stör mig...

{ 2010-10-2019:03:00 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag har jag bara varit på jobbet och det har liksom inte hänt något speciellt. Tänkte därför att jag skulle skriva om en sak som jag irriterar mig på. Jag irriterar mig på föräldrar som inte kan klä på sina barn ordentligt. Idag när jag och Julia gick till dagis så mötte vi en mamma med två barn, en var stor och gick själv medans den andra satt i vagnen. Barnet som satt i vagnen hade på sig endast två tjocktröjor och det REGNADE när vi gick till dagis. Okej om alla regnkläder är på dagis men då sätter man väl på vangen ett regnskydd eller ger barnet ett paraply. Har jag helt fel?
En annan gång då detta hände var när vi var i Örebro och var i parken och lekte. Det var två barn varav den ena kröp. Det var mulet och småduggade och den lilla kröp runt i mokasiner, mjukisar och tjocktröja i sandlådan (vi snacka några få plusgrader i luften). Det är klart att alla ska få göra som man tycker med sina barn men är det så kallt som det har varit vid dessa två tillfällen så tycker jag man tar på sina barn kläder. Dem kan inte säga till liksom utan det är upp till en som förälder att se till att barnen har rätt kläder på sig. Jag säger absolut inte att man måste köpa de dyraste och finaste kläderna, dock så tycker jag att kläderna ska fungera med vädret. Det är i alla fall min åsikt...

Nu ska jag nog ställa mig och baka scones tror jag. Anna-Karin ska sova över här, hon har ju numera sin bostad i Västerås och lite jobbigt att pendla när man ska jobba i Stockholm imorgon. Det blir alltså lite sleepover här hemma och jag tänkte bjuda på te och scones när hon kommer vid 22. Stackarn slutar inte förens 21.30!







Dagens middag.

{ 2010-10-2018:52:35 } Livets goda | 1 kommentarer


Idag gjorde jag riktig höstsoppa till middag, svamp och potatissoppa. Det var jättegott och superenkelt, perfekt en höstkväll som den här.







Du behöver:

- 500 g potatis
- 1 gul lök
- 200 g blandsvamp (finns att köpa på burk om man inte har hemma!)
- matolja att steka i
- 12 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- salt
- peppar
- 2 dl créme fraiche
- 200 g champinjoner


Gör såhär:

Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka gul lök. Fräs potatis, lök och balndsvamp i olja. Svamp och poatatis ska bara bli glansigt och inte ta färg. Häll på vatten och grönsaksbuljongarna, låt koka ca 7-10 min.

Mixa soppan till en slät puré med mixerstav. Smaka av med créme fraiche, salt och peppar.
Skiva champinioner och bryn lätt, jag hade på lite vitlökspeppar också men det är ju en smaksak. Servera champinjonerna till soppan tillsammans med en skiva grovt bröd. Som sagt, mumisgt såhär en höstkväll!






God morgon.

{ 2010-10-2008:01:03 } Dagbok | 1 kommentarer


Här hemma är det lugnt som bara den. Julia har sovit HELA natten i sin egen säng... Hon brukar komma över någon gång vid tre och somna om mellan oss men inte inatt. Jag älskar att ha henne brevid mig verkligen men OJ så skönt det var att kunna ligga hur man vill med hela täcket för sig själv.
Hoppas ni får en bra dag i det här höstrugget!




Middag.

{ 2010-10-1920:02:31 } Livets goda | 2 kommentarer


Idag hade jag ingen fantasi så de blev pasta carbonara. Vi åt det hos MLJ i fredags och tyckte verkligen det var supergott så gjorde ett försök själv idag, vet dock inte om det blev lika bra...








MVC.

{ 2010-10-1919:57:24 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer


Idag hade jag första tiden på MVC, har den här gången valt en annan MVC än den jag hade med Julia. Detta av olika anledningar.
Var i alla fall där klockan elva. Väl där så visade det sig att den barnmorskan som vi ska ha var sjuk så det var en vikarie. Hon var hur gullig som helst, tog alla prover. Endel fick jag svar på direkt, som järnvärde (som var lite lågt), blodtryck (var helt perfekt) och socker (också helt perfekt). Vi gick igenom lite alkoholvanor och om man äter några medeciner vilket jag inte gör osv. Jag är frisk som en nötkärna helt enkelt! Fick ställa lite frågor... Ultraljud ska göras i vecka 18 och det är också nästa gång som vi ska dit. Beräknad födsel blev 8 april, får se om det kanske ändras vid ultraljudet sen!
Allt som allt fick jag i alla fall ett jättebra första intryck, känner mig lite mer lugn och trygg. Längtar tills vi ska dit nästa gång!
Direkt efter det iväg till jobbet och jobba till 17. Blev hämtad av familjen som hade bytt till vinterdäck på bilen. Har ni hört att det ska snöa inatt och sen upptäckte jag till min förtjusning att det har kommit julmust till ICA. Jag tänke dock inte börja dricka det förens i november, jag och Vivi ska ha premiär 1/11!




Idag är ingen vanlig dag...

{ 2010-10-1919:48:43 } Dagbok | 1 kommentarer


Nej, idag är verkligen ingen vanlig dag för idag är det min mammas födelsedag...
HURRA HURRA HURRA!!





GRATTIS MAMMA






Middag.

{ 2010-10-1818:40:51 } Livets goda | 3 kommentarer


Idag gjorde jag egna köttbullar med potatismos, lingonsylt, egen brunsås, sallad och inlagd gurka. Tänk att något så enkelt kan vara så gott, alltid godare om det är hemmagjort också!








Min och Julias hemmadag.

{ 2010-10-1813:18:48 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi har verkligen bara tagit det lugnt här hemma. Kollat på film, jag har sorterat tvätt och dammsugit. Vi har ätit lunch och gjort oss iordning. Nu ska vi snart ta på oss ytterkläderna och åka iväg till älsklingens jobb, Julia vill åka lite truck och det passar ganska bra då vi måste handla lite.
Jag har lagt in lite ättiksgurka också! Jag ska göra köttbullar med potatismos och lingon idag och när jag var lite så hade mamma alltid ättiksgurka till det, jag blev helt enkelt apsugen skulle man kunna säga.




Julia och Palle (Julias gosekanin) kollar på film




Magen idag, dålig kamera på bilden tyvär!








Jag längtar till julen.

{ 2010-10-1809:24:54 } Dagbok | 2 kommentarer


Okej det är väl ingen hemlighet att jag ÄLSKAR julen. Det är verkligen min älsklingstid på året, mycket tack vare att min mamma gjorde så otroligt fint och alltid gav oss den jul alla barn vill ha!
Just nu sitter jag och Julia och tittar på Polarexpressen, en riktigt mysig julfilm, vilket får mig att längta ännu mer.
Den här julen kommer bli lite annorlunda eftersom jag ska jobba på julafton, bara mellan 9-14 så jag hinner hem till Kalle. För mig är inte att julen bara på julafton utan håller på verkligen hela december! Jag ska göra fin adventsljusstake, baka lussebullar, pepparkakor och göra pepparkakshus till lilla prinsessan. Jag och Michis gjorde ju ett superfint förra året och jag ska göra efter i år igen men jag har lite andra planer. Ska verkligen ta mig tid att fixa allt till perfektion! Vi ska gå på julmarknad, dricka glögg och lyssna på julmusik. "It's the most wonderful time of the year" skulle jag vilja säga...









Mysiga bilder från julmarknad förra året, erkänn att ni längtar nu!






Söndag.

{ 2010-10-1717:07:03 } Bilder | 2 kommentarer


Idag har jag verkligen bara stått och längtat ut i solen. Svenska hösten har verkligen visat sig från sin bästa sida och var va jag? Jo inne på jobbet. Nästa helg är jag dock ledig och vi ska då åka till min kära mor som fyller år på tisdag. Hoppas på superbra väder då också!
Såhär fint var det i alla fall ute på Dyvik idag, titta och njut!




















Bilder tagna av Lisa Carlsson








Fint höstväder.

{ 2010-10-1709:21:46 } Dagbok | 0 kommentarer


Det är superfint höstväder, Julia och Timothy ska ut till Dyvik och jag vill bara följa med. Jag älskar lugna dagar tillsammans med min underbara familj. Vi har börjat dagen med pancakes och rester från fruksalladen sen igår, nu kollas det på Bumbibjörnarna och tas fram kläder. Det börjar verkligen bli kallt nu och vi har faktiskt tagit fram Julias vintergarderob. Lite nya saker som måste handlas är underställ, en bra mössa och vinterkängor.

Idag är en sån där dag när jag inte vill göra något och bara ta det lugnt. Men istället för det tar jag på mig arbetsuniform, ett leende på läpparna och tänker sälja som sjutton.




Middag.

{ 2010-10-1618:33:25 } Livets goda | 0 kommentarer



Till middag idag blev det min korvstroganof som jag skulle gjort för någon dag sedan med lyxpasta (så himla mycket godare än vanlig pasta)!








Lördag.

{ 2010-10-1618:31:32 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag har typ växtvärk i magen eller vad man ska kalla det. Inte ont eller så konstig känsla liksom. Känns som om jag har gjort jättemånga situps och typ är trött i musklerna. Hade precis samma sak med Julia det tar bara ett tag att vänja sig. Igår när jag låg på soffan så kunde jag verkligen känna bebisen röra sig, det är verkligen den häftigaste känslan i hela världen och jag bara älskar att jag får uppleva det igen.
Nu sitter vi här hemma, ska mysa. Jag har gjort fruksallad med frukt som Vivi hade med sig. Fruktsallad igår var så himla gott så bara tvungen att göra det igen + att det är nyttigt godis. Vad ska man se för film ikväll då?






Nyss hemkomna.

{ 2010-10-1521:49:13 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu är vi nyss hemkomna från MLJ. Fick god middag, fruktsallad och annat mys. Vi har kollat på Idol och som jag trodde så blev det röj, barnen blev helt galna där ett tag. Julia hade lite svårt att varva ner sen men somnade på stört när vi satte oss i bilen. Tack för en superbra kväll friends!!! Nu ska här sminkas av, kollas klart på Idol och sen blir det sängen, imorgon = jobb.





Bild på sötnosar som äter Pigelin!







Julia har klippt sig.

{ 2010-10-1515:11:34 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Jag och Julia lämnade boet klockan tio och tog oss till Tyresö Centrum. Jag hade bokat tid klockan elva till prinsessan som tyckte det var jätte spännande att sitta i coola bilen och klippa sig. Frisören tog inte så mycket, mest bara toppade och klippte till luggen. Känns lite som om jag kunde ha gjort det själv men sist jag klippte hennes lugg så blev den ALLDELS för kort och det vill jag inte igen.
Efter klippning åkte vi tillbaka till "stan", åt lunch och sen åkte vi till Farsta C och mötte upp morfar som var ledig idag. Allt verkligen för att hålla sig borta hemifrån och låta älsklingen vila riktigt ordentligt. Vi gick och kollade i olika affärer och sen slöt Timothy ihop med oss, morfar åkte hem. Vi var inne på BR ett bra tag och tittade, hittade massa saker som jag vi ska ge i julklapp. Vi hittade värsta kapet där inne, en Hello Kitty-glassbil för 50 kr, det var ju bara ett måste. Passar perfekt till Hello Kitty-huset som hon fick av Michis och Leon i julklapp förra året. Kul att ha hela serien liksom, det finns ju hur mycket som helst!
Nu ska vi snart klä på oss och åka iväg till Michis, Jonas och Leon på fredagsmiddag. Julia har pratat om Leon hela dagen så jag kan nästan lova att det kommer bli extremröj ikväll!




Julia i coola bilen hos frissan




Med supergod klubba som man fick för att man satt så fint och stilla!




Change of plans!

{ 2010-10-1419:37:30 } Dagbok | 1 kommentarer


Naglarna blev superfina. Sån liten grej kan verkligen göra att man känner sig hur fin som helst! Julia och Timothy var hemma hos Daniel medans jag var på salongen. När vi skulle åka så ville Julia vara kvar och leka med sin älskade Daniel, kanske dags för honom att vara barnvakt någon gång nu. Tror Julia skulle tycka det var jättekul i alla fall! Vi åkte till Coop och handlade massa mat. Planen var ju att jag skulle göra korvstoganof och ris men det tog så lång tid att handla mat så klockan blev alldeles för mycket, vi stannade på VegaBaren och åt. En barnkebab med ris och fetaost åt jag och Julia likaså. Var inte alls hungrig men de andra i min familj var så. Jag fick i alla fall päron MER! Idag när jag slutat jobbet så gick jag in hos frissan i centrum och bokade tid till Julia. Imorgon klockan elva ska Julia för första gången klippa sig hos en frisör. Jag har ju klippt henne själv här hemma men det blir liksom aldrig riktigt jämt och sen har hon svårt att sitta still. Tänkte att om hon får sitta i en cool bil med klubba i munnen kanske man kan få henne att sitta lite halvt stilla i alla fall. Håller tummarna. Har även nu på kvällen pratat med Michis om middag imorgon, tror det kommer bli great!!! Snart sover Julia och Timothy kommer ut till soffan. Han ska jobba natt inatt också! Uch blä och fy, hoppas jag sover mindre oroligt inatt, jag behöver det!




Hemma tidigt.

{ 2010-10-1414:14:05 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag jobbade jag bara mellan nio och tolv. Det blev en tidig morgon men det kan det vara värt när man får gå hem tidigare. Jag önksar ju kunde få börja tidigar på jobbet oftare... Nu sitter jag här hemma och tar det lugnt, Timothy ligger och sover efter en natt på jobbet. Snart är det dock dags att vakna och vi ska ta oss ner till dagis och hämta prinsessan. Tror sen att det bär av till Haninge för att fixa mina naglar och så måste vi handla mat också. Vivi gjorde korvstoganof igår och då blev jag supersugen på det så tror det är vad som står på menyn idag.




Middag!

{ 2010-10-1319:25:27 } Livets goda | 1 kommentarer



Dagens middag, MUMS!




Dagen flög iväg!

{ 2010-10-1319:23:57 } Dagbok | 1 kommentarer


Den här dagen har varkligen flugit iväg. Var på jobbet där det var massa att göra. Älsklingarna hämtade mig efter jobbet, vi handlade en snabbis och sen hem och laga mat. Idag blev det pasta med egengjord creme fraich-citron-dillsås, stekt laxfilé och sallad. Gott och nyttigt skulle jag vilja säga. Ska dock förstöra detta med äppelpaj och vaniljsås till Sherlock Holmes snart. Tror dem har bakat det i cafét i centrum idag så det har luktat gott hela dagen, kan man annat än bli sugen då? Timothy ska jobba natt inatt så jag ska sova själv i vår stora säng. Jag hatar att inte ha honom där. För det första så får han mig att känna mig trygg och för det andra så blir det så kallt under täcket. Vad skulle jag göra utan min älskade prins?? Han är verkligen min riddare i skinande rustning.




Julia idag!

{ 2010-10-1309:41:33 } Julia i bilder | 0 kommentarer






Såhär söt är Julia idag, mjukisdress från Gegamojja!




Lååång dag.

{ 2010-10-1221:05:15 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi var igång 20 över 6 då älsklingen glömde sin mobil hemma och larmet gick. Inte så mycket att göra åt, det var minsan bara att gå upp. Kolla lite på Disney Chanel och mysa, äta frukost i lugn och ro för att sedan komma iväg i skaplig tid till dagis. Lyckades somna på bussen på väg ut till Tyresö, väktes av biljettkontroll.n Det här är andra gången på kanske en månad som dem har det på bussen ut till Tyresö och jag frågar mig själv hur man plankar på en buss. Började jobbet klockan tolv. Leverans idag så det blev till att packa upp. Inte så mycket varor idag och jag tar lite åt gången so no need to worry. Jobbade till sju och fann mig själv att ha saker att göra hela tiden, annars blir det ofta att sista timmen är ganska död men jag höll minsan på till 18.57. Slängde mig på bussen hem för att ta emot Julia som var hos farmor. Timothy hade möte på jobbet så farmor fick hämta på dagis. Dem hade ätit god pasta till middag och kollat på Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter. Det var en glad, trött och gosig tjej som kom hem till mig. Efter välling och Kalle Anka bok så sover hon nu sött och jag ska kolla på fotboll. Funderar på om jag klockan nio ska sappa över till DH på femman. Känns som om det här har varit en av de längsta dagarna på länge.




Ny vecka.

{ 2010-10-1119:28:45 } Allmänt | 2 kommentarer


Den nya veckan började jag med att gå till gymmet. Var 30 minuter på löpbandet och sen körde jag lite lättare övningar. Vill inte ta ut mig allt för mycket, tänkte jag skulle prata barnmorskan om det sen.
Hämtade Julia vid tolv och då åkte vi till Andys Lekland i Sickla. Julia tyckte det var jättekul, hon sprang runt både med och utan mig. Först var hon lite fegpropp och vågade inte åka rutchkanan själv men det släppte till slut. Fick åka med henne några gånger och hålla henne i handen, åka brevid henne utan att hålla handen och tillslut vågade hon åka all by her self.
Tog det lugnt på vägen hem, mötte Timothy utanför porten och vi gick och plockade fina höstlöv som vi lagt upp fint här hemma.
Till middag gjordes det lasange, köpta lasangeplattor med allt annat från skratch.
Julia sover redan, det var en lång dag med mycket kul att göra och intryck så hon somnade för kanske 10 minuter sedan.
Funderar på om vi nu ska sätta på Prince of Persia. Har velat se den ett bra tag och jag är så sjukt trött på att titta på TV med massa reklam.




Dyvik.

{ 2010-10-1020:09:32 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har vi varit på Dyvik hela dagen. Timothy hjälpte sin pappa med jobb och jag och Julia bara nöjt av den underbara naturen. Vi grillade korv och gick på promenad. Vivi och Johnny kom också ut. Vi fikade goda kakor och jag drack päronsaft. Det har varit en heldag... När vi kom hem var jag helt kall i kroppen, tyckte verkligen jag hade bra med kläder på mig men icke. Jag har duschat varmt och legat under filt men är fortfarande kall.
Pappa kom hit med god thaimat och Fanny och Adrian hade med sig grejer till marängswisch.
Har också kollat på första avsnittet av nya säsongen av Gossip Girl. Man sitter och drömmer sig bort men jag vill inte för allt iv ärlden byta bort det jag har här. Julia och Timothy är mitt allt, pyret i magen också såklart!!



Julia kollar när pappa och farfar jobbar



Jag och Julia stod för korvgrillningen



Closeup på min underbara





God morgon söndag.

{ 2010-10-1008:25:59 } Dagbok | 0 kommentarer


Sitter med en kopp te, Julia sitter och tittar på barntv och Timothy dricker choklad. Kan det bli mer avslappnat? Söndag idag som sagt och vi ska åka ut till Dyvik för att hjälpa farfar att gräva ner någon slang till vattnet och sen också fylla igen. Jag ska nog inte gräva så mycket tror jag, dem har en grävmasikn där, jag ska mest mysa med Julia. Kanske gå på en promenad om Julia nu vill lämna grävmasiken det vet man aldrig.
Jag älskar sånna här dagar, när man har lite saker planerade men verkligen inte måste stressa.
Idag gäller dock att ta på sig ordentligt, det är alltid mycket svalare ute på Dyvik. Ligger ju PRECIS vid havet och det brukar blåsa som bara den. Jullis har ju superutekläder, mycket tack vara sin farmor som verkligen är bäst på sånt. Jag däremot har mindre bra grejer. Tror det blir till att köra lager på lager för mig samt ta med lite extra. Så man liksom kan skala av eller klä på.... Tror i alla fall att det kommer bli en toppen dag, kanske ska man grilla korv?






Mässa idag.

{ 2010-10-0920:22:27 } Inköp | 0 kommentarer


Idag har vi som sagt varit på UnderbaraBarn mässan i Älvsjö. Vi mötte upp Michis, Leon och Jonas halv tio och var där när kalaset började. Killarna sprang efter barn och jag och Michis gick och fyndade på ställen som Nova Star och Geggamojja.
Jag tyckte mässan var helt okej faktiskt, det jag ville titta på fanns och i början så var det inte så farligt med människor. Vi åt okej lunch, jag valde mat dock och den var lite sådär fisljumen. Timothys pommes och beasås var å andra sidan supergoda och Jullis slukade sina pannkakor. Tror kanske att MrLeon hade lite med det att göra, dem trissade liksom varandra och tror inte att dem tänkte på hur mycket dem åt.
Vi gick en sväng på Hem och Villa mässan också men där var det så mycket folk så orkade i typ tre minuter. Vi fikade och sen bar det av till Willys för att handla mat.
Satt och snackade massa strunt här hemma och sen gjordes det kycklingfiléer med pommes, cafe de paris-sås -och sallad. Min kära pappa tittade också förbi och fick i sig lite mat han också.
Julia stupade i säng efter en hel dag med röj och jag har precis tagit ett bad. Nu ska vi snart kolla NHL-hockey och äta lite godis. Kort sagt kan man säga att det har varit en bra dag!!!
















NU ÄR DET HELG!

{ 2010-10-0908:25:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är det helg och OJ så jag har längtat. Inte för att det blev sovmorgon direkt, upp vid halv sju och göra american panncakes till mina underbara. Hade syrup och björnbär till, riktigt bra start på dagen.
Nu är vi alla påklädda och ska snart bege oss till Älvsjömässan för att möta Michis, Leon och Jonas och gå på UnderbaraBarn mässa. Hoppas på att hitta massa fint till Jullis. Har jag sagt att jag har börjat med hennes julkalender. Förra året så gick jag verkligen den sista november och handlade absolut ALLT och det tänker jag inte göra igen. Jag vill bli klar i tid och inte känna stress.
Tror det blir middag hemma hos MLJ efter mässan också, får se vilken form man är i. Kan ju vara så att man är helt slut efter en dag bland tusen barn, galna mammor och trötta/irriterade pappor. Jag ska i alla fall ha kul, ett som är säkert!




Goda pancakes och levande ljus, kan man få bättre start på dagen?








Fredagsmys.

{ 2010-10-0908:20:12 } Livets goda | 0 kommentarer


Igår var det fredagsmys och jag gjorde jättegod mat. Lyxpasta med kycklingsås och parmesan. Synd att man blir så mätt när man lagar mat (eller jag blir det i alla fall), tur att det blev rester så jag kan njuta idag!





Såsen är superenkel...

Du behöver:

- Kycklingfilé
- Champinjoner
- Paprika
- Gul lök
- Vitlök
- Smör
- Knorrs kycklingkrydda
- Salt och peppar
- Matlagningsgrädde
- Creme fariche

Hacka grönsaker och fräs tillsammans med smör och vitlök. Salta och peppra efter smak.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tills gyllenbruna, krydda med Knorrs kycklingkrydda.
Blanda alltsammas i gryta och tillsätt matlagningsgrädde och creme fraiche. Låt koka upp och sen stå och sjuda.
Kan serveras med både ris och pasta...









V 13+3 tror jag att det blir...

{ 2010-10-0719:33:15 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag har alltid varit sämst på att räkna veckor vad det gäller graviditet men jag tror v 13+3 stämmer faktiskt... Såhär ser det i alla fall ut idag... (Har lite ångest för att jag inte har så många magbilder från när Julia huserade där inne, man jag hade ju inte bloggen då heller...)


 


Annars har dagen varit ganska seg, jobbade så få timmar och då är det liksom svårt att börja med något projekt. Man vill ju helst bli klar också.
Blev hämtad av min underbara familj och sen åkte vi hem till Plutten och åt hans superpannkakor, det är alltid lika gott och det blev över till matlåda imorgon också.
Nu sitter jag och tittar på Halv åtta hos mig, lite roligt ibland. Om inte annat så kan kan man ha det som inspirationskälla.




Idag har jag...

{ 2010-10-0620:50:23 } Dagbok | 3 kommentarer


- Strukit bäddset och löpare på jobbet
- Fyllt på bäddväggen
- Gjort om bord i butiken inför kampanj som börjar imorgon
- Ätit god falukorv med supergott potatismos som älsklingen gjorde igår
- Pratat med bästa Anna-Karin, skrattat en hel del också!!!
- Åkt buss 872 hem som jag verkligen hatar, jag mår ALLTID illa.
- Drukit 1 L pärondricka
- Varit trött i kroppen men faktiskt inte riktigt låtsats om det


Nu ska jag sminka av mig, ta på mig pyjamas, mysa med Timothy och dricka mer pärondricka. Kan man bli ett päron haha?!
Jag vill tacka alla mina underbara vänner för alla gratulationer som jag fått idag. Jag känner att en underbar tid börjar nu...






Tillskott i familjen!

{ 2010-10-0610:15:56 } Dagbok | 4 kommentarer


Vi ska bli fyra här hemma... Känner att jag inte kan hålla det hemligt längre! I April väntas den lilla komma och vi är helt överlyckliga här hemma! Så nu vet ni, it's offcial! Jag mår toppen, lite trött men inte värre än så. Sugen på riktigt stark mat och pärondricka (jag drack 1,5 liter igår för sjutton!!!) Går som på rosa moln... Den 19 oktober går jag på första koll på MVC, väntar med spänning! 




Julia i parken!

{ 2010-10-0419:59:10 } Julia i bilder | 0 kommentarer























Kanelbullens dag.

{ 2010-10-0419:56:32 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är det kanelbullens dag och JA vi har ätit det här hemma. Dock inte hemmagjorda då de som ligger i frysen är vanilj och chokladbullar.
Jag var som sagt på gymmet, cycklade i en timme och sen var det stretch. Känndes bra att röra på mig. Hämtade Julia klockan tolv och då åkte vi direkt till Blecktornsparken på Söder. Det är en helt underbar park där det finns de flesta leksaker och även grisar och kaniner. Vi var där och lekte i två timmar, verkligen kvalitetstid.
På vägen hem handlade vi satsumas som jag just nu är sugen på som bara den, kanelbullar och päron MER. Timothy kom hem och vi fikade tillsammans alla tre. Vi satte oss och vilade lite framför TVn, satte på Prinsessan och Groden som är en favorit just nu.
Till middag idag blev det inget speciellt, slängde ihop någon form av korvgryta med saker som vi hade hemma och till det ris. Helt okej gott blev det i alla fall.
Vivi kom förbi till maten med hennes morbrors bok, Torpeden, som precis har givits ut. Jag har redan läst manuset och det var jättebra men nu har jag fått en inbunden bok som han ska signera också. Verkligen en bok som är värd att läsas. Boken kan köpas i en bokhandel när dig, typ Akademibokhandeln go get it! 
Nu sover prinsessan, jag ska sminka av mig och sen kommer jag somna på soffan... Jag törs faktiskt lova det! 



 
Våra god kanelbullar!




Ny vecka.

{ 2010-10-0407:51:14 } Dagbok | 1 kommentarer


Måndag och ny vecka. Min vecka börjar med ledighet... Jag och Julia sitter i soffan, äter vaniljyoughurt med supergod müsli och tittar på Djungel Hjul. Halv nio ska det lämnas på dagis och jag ska dra iväg till gymmet en stund. Tolv hämtar jag igen på dagis, får se om vi då åkte till Tuben och leker kanske eller om vi bara går till parken. En sak är säker, jag vill passa på o mysa med Jullis när jag är ledig.

Igår var det jobb igen, var ganska mycket folk i rörelse så det var helt okej. Pappsen kom förbi en sväng och hälsade på också. Efter jobb åkte vi till Haninge, handlade och lämnade dräkt och mer till Eagles som jag hade kvar sen EM. Gud vad jag saknar cheerleading, jag tror det är kärlek som aldrig kommer att rosta.
Middag hos min pappa blev det också, Fannt och Adrian var också där. Vi äter ju middag hos pappa varje söndag, en grej för att hålla samman liksom och ha koll på vad som händer i allas liv.
Jag somnade på soffen lite över nio, tänkte jag skulle försöka se På Smällen på trean men börjar jag blunda, som jag gjorde i reklampausen, så är det liksom kört!


This is where you'll find me!





Har handlat Julias overall!

{ 2010-10-0319:46:33 } Inköp | 1 kommentarer


Igår på lunch inhandlades Julias vinteroverall för 2010. Blev en lila från Didrikson med svarta vantar till. Tror den kommer sitta super i vinter, med nytt underställ och nya vinterkängor så är hon rustad så det heter duga.
Funderade först på att köpa Polarn & Pyret men  efter att ha läst lite om båda beslutade jag mig för Didrikson.








Weekend

{ 2010-10-0309:16:02 } Dagbok | 0 kommentarer


Helgen börjar med fredag tycker jag... I fredags kväll var jag och Timothy på date. Han hämtade mig efter jobbet och sen åkte vi iväg till Heron City för middag och sen bio. VI åt gott på PizzaHut och sen såg vi The Other Guys. Vivi och Johnny var barnvakt, vi verkligen tacka och bockar, vi behövde verkligen komma iväg bara han och jag.
Igår var det jobb hela dagen och sen tvättstuga. Jag gjorde god makaronilåda (kul lördagsmiddag tänker ni), perfekt när man har annat att göra. Gjorde grönskasstavar med dipp sen tittade vi på Sahara när Julia hade somnat. Det här en bra helg fast jag jobbar.







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December