Bloggar från annan ort.

{ 2008-12-3119:03:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu sitter jag hemma hos Timothys föräldrar och myser på. Vi har precis förberett tacos som det blir till middag, det är lite utav en tradition här hemma. Julia har hunnit med att klämma sina små fingrar (det gick bra som tur var) och ätit middag. Nu leker hon med sin pappa och jag bloggar lite.
Vi promenerade hem till Timothys föräldrar från oss, det tar ungefär 30 minuter men eftersom vi skulle handla lite på vägen så tog det lite längre tid.
När vi var ute och gick så kom jag att tänka på massa saker. Det gav mig, om man nu kan säga såhär, härlig panik. Det här året har gått så himla fort. För ett år sen precis så var jag hur tjock som helst och vi hade inte vår lilla Julia ännu. Nu är hon här och hon har varit här i nästan ett år. Det är som om jag har levt i någon sorts behglig dimma hela det här året. Jag har fått helt andra värdering, saker som var viktiga för mig förr har längre inte någon betydelse. Allting som betyder någonting är Julia och Timothy. Varje dag har varit som ett äventyr, ett äventyr som jag aldrig vill ska ta slut och ett öventyr som jag aldrig kommer att tröttna på. Visst är det så att man längtar tills Julia blir stor, börjar dagis, börjar prata, får massa kompisar mm. Men samtidigt så vill jag att den tid som är nu ska vara för alltid. Jag känner mig så himla kluven.. Kan inte tiden stanna fast ändå fortsätta gå? Det är den här tiden som jag verkligen har varit lyckligast och jag vill aldrig att det ska ta slut, även om jag vet att det kommer så mycket underbart framöver också. Någon mer som känner som jag? Det är som om jag har en härlig klump i magen, sen när har man härliga sånna liksom?!

Nu ska jag hjälpa till med maten uta i köket, hoppas ni alla har en fab nyårsafton!

XOXO




Nyårsafton

{ 2008-12-3113:36:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Sista dag på 2008 idag då. Vilket underbart år det har varit. Sista dagen på året då vår lilla prinsessa kom till världen. Jag tycker att det har gått alldeles för fort och idag känns det bara som om jag vill spola tillbaka tiden. Man skulle gott kunna säga att 2008 är det bästa året någonsin. Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig som jag har varit det här året. Jag tror nog att jag aldrig har tagit så bra tillvara på dagarna något annat år som jag har gjort det här året. Tänkte att jag skulle sammanfatta året som varit lite.

Januari:
Julia kom till världen, 080116! Den bästa dagen i hela mitt liv verkligen.
Sverker fyller 60 år också, vi är på restaurang och äter finmiddag med hela den sidan av släkten.


Julia 080116

Februari:
Jag fyllde 21 år.


Pappa och Julia på min födelsedag

Mars, April, Maj:
Julias första vår. Hände inte så mycket speciellt, vi njöt mest av att vara föräldrar. Vi åkte till Örebro och tittade på lillebrors vårkonsert, oj så duktig han var. Eagles kom 2:a på DM och vi var där och hejade. Julia hade en grymt fin body på sig som jag hade tryckt upp till henne.
Jag och Julia hängde ganska mycket på Xist (öppen förskola för unga föräldrar) som tyvär var tvugna att stänga.
Min lillasyster tar studenten.
Valborg firade vi i Örebro med finmiddag och tittade på bras.

     
Barnbarn hos mormor och farfar innan konsert, fin dukning på valborg, syster tar studenten

Juni:
Sommaren är här och vi njuter i fulla drag. Vi inhandlade vår Bugaboo Bee som vi fortfarande är supernöjda med.

Juli:
Vår första semester tillsammans, vi åker till mammas hus i Italien. Är där en vecka! Lillan hade det riktigt bra i värmen faktiskt. Var lite orolig i början men det gick hur bra som helst. Eftersom hon är blond och blåögd så blev italienarna som galna.
Vi började med lite smakportioner till Julia, det var verkligen en hit!

  
Julia i på semester i Italien


Augusti:
Timothys släktingar komm till Sverige från USA och träffar Julia för första gången. Nana och Big Jhon kom först och efter en vecka kom Tim med hela sin familj. Trevliga veckor blev det med planer för nästan varenda dag. Julia trivdes som fisken i vattnet med all uppmärksamhet.
Julia döptes också, vi hade stort dop för ungefär 70 pers. Hon döptes i Allhelgonakyrkan och sen hade vi buffé i Timothys föräldrars trädgård. Det blev väldigt lyckat! Trevligt sällskap och många fina presenter.
Julia får sin första tand och lär sig att krypa efter någon månads krälande på golvet.
Min lillasyster fyller 19 år!


Julia döps

September:
Hösten närmar sig med stormsteg. Nu börjar Julia att resa sig mot saker, hon är en riktigt vilde.

Oktober:
USA-resan! Vi åkte tre veckor till USA för att gå på Timothys mosters bröllop. Det var jättetrevligt och mysigt med semester åter igen. Min mamma fyllde år också, men tyvär så var vi i USA då så det blev inte så mycket firande.
Jag börjar blogga också!
Julia tar sina första steg!
Hugo fyller ett år!


MM och Justin gifter sig (på bild med dottern Luna)

November:
Ludvig fyller år och vi har storkalas hemma hos oss med alla syskon och föräldrar, respektive, barn och mormödrar. Det blev riktigt lyckat.
Det är första advent och vi har adventsfika här hemma. Vi baka lussebullar och första snön kommer. Julia hade sin första magsjuka också, uch!!
Min älskade farbror Dennis gick bort.

     
Julia och Hugo på språng på Luddes kalas, Ludde fick en elgitarr i födelsedagspresent


R.I.P Dennis Widman

December:
Julia börjar gå riktigt ordentligt, nu kan hon gå nästan överallt men väljer fortfarande att krypa om det ska gå riktigt fort.
Dennis begravs och det var en jättefin cermoni.
Vi firar Julias första jul. Det var helt underbart! Vi firade först jul hemma hos min mamma där tomten kom (Julia blev lite rädd för honom) och sen firade vi dagen därpå hos timothys föräldrar.
Timothy fyllde år och pappa också.

  
Julia på julafton, jul hos farmor och farfar 25/12 (american style)

Vad har jag för förväntningar på år 2009 då? Hmm.. Ja det tåls att tänka på!

Gott Nytt År allesammans!





Sushi till lunch och makaroner med köttfärssås till middag.

{ 2008-12-3019:20:59 } Dagbok | 2 kommentarer


Vi mötte Michis och Leon inne i stan klockan ett, underbara Timothys skjutsade in oss. Han är verkligen bäst. Vi tog oss till Karlavägen och skulle kolla på vagn till henne. Först var vi på Barnbutiken, där hade dem inte Bugaboo Bee så vi styrde vår kosa till Bonti där vi hittade vad vi sökte. Dem hade så himla mycket fina saker där, jag vill ha allting. Men jag har kommit fram till att jag ska köpa en ny suflett till vagnen och sen en ny skötväska. Min skötväska är hur bra som helst men den har gått sönder så man kan inte sätta på axelbandet längre, eller man kan men då kommer det gå av när som helst. Jag ska köpa en cerisesuflett så jag funderar på om jag ska köpa en rosa skötväska och matcha med.
Efter att Michis handlat det hon skulle så gick vi till PK-huset och åt sushi. Det var så himla gott. Åt en mellansushi och det var precis lagom. Sen gick vi till Hötorget och Michis handlade frukt till deras desert imorgon. Cassandra, Christoffer, Josefin, Michis och Leon ska fira tillsammans i Haninge. Vi ska fira hos Timothys föräldrar som vi brukar.
När vi kom hem så började jag med maten. Pappa kom förbi och åt makaroner med köttfärssås. Det blev riktigt gott, slank ner hos Julia också. Räckte till en matlåda till Julia och en till Thimothy också. Det är bra att göra storkok har jag kommit fram till, väldigt ekonomiskt så är det skönt att en dag när man inte orkar laga mat bara ta upp och slänga in i micron.
Jag är lite arg också, appropå ingeting. För någon vecka sedan så fick jag en lapp från posten att jag hade ett paket att hämta ut hos Godispärlan här i Hammarbyhöjden. Jag la ner den i skötväskan och utav någon dum anledning så har den försvunnit därifrån. Jag gick in på Godispärlan och frågade hur jag skulle gå till väga. Dem hänvisade till Posten och när jag pratade med Posten så sa dem att det bara är mitt ombud som kan hitta nummret som finns på mitt paket. Dem har pratar om varandra och jag blir bara mer och mer irriterad. Posten säger att man ska få en påminnelse om man inte hämtat ut paketet men det har vi inte fått heller. Undrar om jag någonsin kommer att få ut det där paketet, känns inte som det eftersom Godispärlan och Posten verkar följa olika regler. Är det verkligen så att vi har ett så dåligt system här i Sverige frågar jag mig.
Nu ska jag sätta mig och kolla på tv och äte lite godis som jag handlade när jag var så arg, kände att jag behövde det.
Michis berättade för mig idag också att Blondinbella ska vara med i Let's Dance. Hmm.. vad tycker vi om det?! Jag brukar tycka om Let's Dance men verkar som om dem har ganska dåliga kändisar med i år. Vem vill se Blondinbella dansa runt liksom?! Läste på hennes blogg också att hon är en av Sveriges mäktigaste personer. Jag brukar inte vara inne där och läsa faktiskt, var ju bara tvungen att kolla när Michis berättade om Let's Dance. Var är vårt land på väg när man anser att Blondinbella är en av våra mäktigaste?! Gode Gud säger jag bara.




Planer.

{ 2008-12-3011:42:59 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag så ska jag och Julia träffa Michis och Leon inne i stan, hon ska kolla vagn och vi följer gärna med. Ikväll så kommer pappa över och äter hemma hos oss för en gång skulle. Han bjuder alltid oss så tänkte att vi skulle bjuda igen lite.
Timothy och Julia ligger och sover lite middag och jag håller på att göra mig i ordning, känns som om det här kommer att bli en bra dag. Den har börjat bra i alla fall. Nu ska jag sätta på Vänner och njuta tills mina två älsklingar vaknar.

Have a nice day!





Playtime!

{ 2008-12-2916:21:19 } Bilder | 2 kommentarer




















Tråk.

{ 2008-12-2912:57:12 } Dagbok | 1 kommentarer


Har så himla tråkigt. Timothy har precis åkt till landet för att hjälpa sin pappa bygga någonting, är inte riktigt säker på vad men jag tror att det var något till veden. Här hemma spelas Batman på TV, Timothy fick den i julklapp kan man säga. Julia klättrar på mina ben och det är snart dags att ge henne lite lurre. Sen ska jag hoppa in i duschen. Alllting går så himla långsamt idag, har ingen aning om vad jag ska göra. Finns säkert massa jag borde göra men har ingen lust med det. När Timothy kommer hem så måste vi åka och handla mat. Någon som har förslag på vad vi ska äta ikväll?? 



Bjuder på bild på Julia från USA i höstas






Mellandagarna.

{ 2008-12-2910:56:27 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu kommer det typ inte att hända någonting här hemma innan nyår tror jag. Vi kommer bara vara hemma och slappa, ta det lungt, chilla.. Kan vara ganska skönt ibland men jag är ju sån som blir så himla rastlös. Sånt är jobbigt, det bara kryper i benen på mig och jag känner att jag måste göra någonting. Oftast när jag känner så städar jag men när man bor i en två så kan man städa till en viss gräns. Idag kanske det blir dammsugning men jag har ingen lust med det. Man vill ju komma ut och göra någonting kul. Fasiken att det inte är snö så man kunde åka pulka eller nått. Känner hur jag är irriterad på det mesta  nu faktiskt. Ska nog gå och försöka lägga tösen lite, hon kan sova middag så att man kan duscha i lugn och ro. Men vi har inget shampo så jag undrar hur det här ska gå!!
Just det, Michis sålde sin vagn igår och ska nu köpa en likadan som vi har. Bugaboo Bee is the shit! Ska köpa nu sufllet tror jag till min också, rosa.
Nej nu ska lillan sova, vi höres senare! Peace out..






Som dem säger, ML och CCJ!

{ 2008-12-2820:56:56 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag gick vi upp tiiidigt! Vi skulle möta Michis, Leon, Cassandra, Christoffer och Josefin klockan elva vid Skärmarbrink. Jag går alltid upp mycket tidigare än vad jag behöver bara för jag tror att jag tar så lång tid på mig, men i verkligheten så gör jag inte det. När jag har Timothy hemma nu på dagarna så hjälper han ju mig med Julia också så då har jag ännu mindre att göra innan jag ska iväg.
Vi träffades i alla fall allesammans lite innan elva för dem kom dit tidigare! Vi åkte in till söder, men eftersom vi var så tidigt ute så var typ ingeting öppet ännu. Vi gick till Skrapan och där hade dem öppet, hittade värsta coola typ "ståndet" där eller vad man ska kalla det där dem hade jättesnygga barnkläder men det var inte öppet tråkigt nog. Vi gick vidare i kylan och kom så småningom till "Smallkids", men dem hade inte heller öppet, dem öppnade igen den andra januari! Då öppnar dem med rea, snacka om att vi kommer hänga på låset. Vi gick till Götgatsbacken där det införskaffades diverse jeans och jag handlade som mjukisar/thigts till Julia. Svarta från Cheap Monday, skitballa! Sen åkte vi T-bana hem till oss. På T-banan så kom det på tre pundare. Dem bara ramlade in på tåget vid Gullmarsplan och det kändes som om tåget aldrig skulle åka. Dem ramlade typ in i Josefins vagn och var allmänt störiga. En av dem var kvinna och hon ringde hem till sin dotter och sa att dem var på väg hem till dem. Jag tyckte så synd om hennes dotter! Det fick mig nästan att må illa faktiskt.
Vi mötte Timothy på Konsum i Hammarbyhöjden där vi handlade till lunch som vi skulle laga hemma hos oss. Vi gjorde en jättegod pastasallad med grillad kyckling och tzatsiki till. Det slank ner må jag säga! Efter maten så röjde barnen i vardagsrummet. Julia och Leon har himla kul ihop, det blev mycket kramar och så. Julia älskar lilla Josefin också. Josefin låg på fårskinnet som vi har här hemma och då la sig Julia över henne och kramde henne. Josefin hade ett leende på läpparna och Julia också. Är så glad att jag har träffat dessa människor! You make my day skulle man kunna säga! När det var färdiglekt så följde jag allesammans till Skärmarbrink där det parkrat sin bil på morgonen och sen så gick jag hem med en sovande Julia i vagnen. Hemma kollade vi på lite film medans Julia sov och sen åkte vi hem till min pappa och åt mat. Blev lite julgröt, prinskorv mm. Kollade på en dokumentär om ABBA, Björn och Benny och Mama Mia.. Nu är vi hemma igen och ska kolla på Mama Mia filmen, tycker den är jätterolig. Liksom ingeting man behöver analysera eller så, tänka speciellt djupt om nu förstår vad jag menar! Passar bra efter en dag fullspäckad som denna!

        

        

Dagens pics






Good morning.

{ 2008-12-2810:10:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Good morning everyone. Sitter här och kollar på Friends och slappar. Julia leker på golvet och Timothy fixar nutbread med philadelphia till mig. Vi fick med oss det hem från hans föräldrar igår. Det är ett julbröd som hans mamma bakar och det är hur gott som helst. Klockan elva ska vi möta Cassandra, Christoffer, lilla Josefin, Michis och lilla Leon. Vi ska ta en tur till söder tror jag det blir och sen hem till oss. Ikväll är det träning, känns ganska bra efter all julmat. Undrar vad man ska ta på sig idag också, det är MINUSGRADER ute (kors i taket). Önskar bara att det skulle kunna komma lite snö också, så Julia kan få åka lite pulka. Jag tror att hon skulle älska det.
Aja, nu vet ni ungefär mina plans!! XOXO




Uppdatering.

{ 2008-12-2723:03:19 } Dagbok | 0 kommentarer



Läste precis på Michis blogg att hon och Leon också hakar på imorgon, trevligt trevligt må jag säga!!







27 december.

{ 2008-12-2722:58:53 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag hade vi som sagt två födelsedagsbarn. Jag och Julia började med att sjunga för Timothy klockan halv tio. Kom in  med frukost på sängen och present samtidigt som vi sjöng. Det var ett litet projekt eftersom jag var tvungen att ha Julia på ena armen och frukostbrickan på den andra. Timothy fick en parfym av oss, 212 MEN heter den. Den luktar hur gott som helst, man bara ryser när han går förbi!!
Sen åkte vi till Farsta C för att möta min pappa och äta lite födelsedagslunch med honom. Innan dess så fixade vi lite små ärenden i centrum. Timothy bytte en film som han fick två av i julklapp, vi handlade en jättefin jacka till Julia, sen mötte vi pappa och helena för lunch. Jag åt foccacia med parmaskinka och mozarella, mums mums! Efter lunchen åkte vi hem till Timothys föräldrar. Det började med att Timothy fick en av sina presenter och Julia fick en förtidig present. Dem ville att dem skulle öppna tillsammans. Dem fick varsin pulka! En liten med ryggstöd som man kan dra Julia i och så fick Timothy en lite större så man kan sitta i den med henne när hon åker. Sen satt vi och tittade på Björn Gustavsson, "Ett livsverk" som Timothy fick i julklapp (det var den han fick två av). När det var dags för Julias nap så gick jag och Julia på en liten promenad tillsammans med farmor. Vi behövde inte gå långt innan Julia sov som en liten prinsessa i vagnen. När vi kom hem så var lasangen klar och vi åt en jättemumsig middag, tack så jättemycket!
Klockan sju så kom alla som skulle komma på fika. Det serverades brownis mm, riktigt gott det också. Känns verkligen som om man har gått upp nu under julhelgen, vill inte ställa mig på vågen så jag tänker nog strunta i det faktiskt.
Timothy fick fina presenter. Strumpor, en kontroll till Xboxet, presentkort mm. Klockan nio så var Julia hur trött som helst efter att ha showat en längre tid så det blev dags att dra sig hemåt. Vi tackade för oss och åkte hem. Julia somnade nästan direkt efter hon fått kvällsvälling. Lilla gummasan, det har verkligen blivit mycket "fester" de senaste dagarna med jul och allting men det känns som om hon trivs. Hon går runt och charmar alla. Hon går nästan överallt nu också, hon är riktigt snabbt.
Nu ska jag kolla lite på vänner som jag fick i julklapp och sen ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska vi träffa Cassandra, Christoffer och lilla Josefin klockan elva så det blir upp med tuppen. Hoppas ni haft en bra dag! Kramkram



  
Julia öppnar och provsitter sin nya pulka

  
Julia och Lisa och sen Julia på solobild






Grattis.

{ 2008-12-2709:57:10 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag hurrar vi för Timothy och min pappa Thomas som fyller år!

Ett fyrfaldigt leve, HURRA HURRA HURRA HURRA!






Mellandagsrea!

{ 2008-12-2622:15:42 } Inköp | 0 kommentarer


I morse var Timothy världens bästa pojkvän verkligen. Jag har ju haft ont i halsen ett par dagar nu och kände verkligen att jag behövde sova så klockan åtta så gick Timothy upp med Julia och jag fick sova ända tills klockan tio. Han är verkligen helt underbar min Timothy.
När jag vaknat och gjort mig och Julia i ordning så skjutsade Timothy in mig och Julia till stan. Imorgon fyller nämligen både Timothy och min pappa år så jag var tvungen att handla lite presenter. Först så hamnade jag på Zara! Där hittade jag massa fina saker till Julia. Man skulle kunna tycka att jag inte behöver handla mer till denna lilla tjej men det är så himla svårt att stå emot! Det inhandlades jeans, lite tröjor, tjocktröja och en klänning. Fynd skulle jag vilja kalla det! Tror att typ ett par jeans kommer att bli födelsedagspresent, Julias 1 års dag närmar sig ju med stormsteg. Sen handlade vi present till Timothy, kan inte skriva här vad det är eftersom en viss person kanske kollar här! Men jag tyckte det blev bra i alla fall, ska slå in det alldeles strax. Som jag har skrivit här tidigare så älskar jag ju märket Odd Molly men jag har länge varit alldeles för snål för att handla där då jag tycker att det är så dyrt. Idag gick jag emot det och handlade i alla fall, det var REA! Jag införskaffade en kofte, en jättefin långärmad tröja och en skojrta. Jag är mycket nöjd!
Till middag var vi bjudna hem till min pappa på middag. Vi åt julgröt och skinkmacka med julmust till. Jag älskar julmat, känns inte som om jag kan få för mycket av det. Inte för att det är så speciell mat, inte svårt att göra eller så, men man äter det bara en kort perod på året och jag tror att eftersom jag älskar just den här perioden så älskar jag också maten. Efter maten så följde jag med Fanny till stallet och Timothy åkte hem med Julia. Vi red ut en sväng och det var jättemysigt. Det var verkligen länge sedan jag red men idag så kom jag ihåg hur härligt det var. Att sitta på varma hästryggen och bara slappna av. Jag red Lady som är en jättefin häst. (Hoppas vi kan göra om det snart igen kära syster!)
Nu ska jag snart hoppa i säng och passa på att sova medans Julia gör det, hoppas på att min hals inte kliar lika mycket inatt som den gjort de senaste. Imorgon så ska vi upp och sjunga för Timothy, varm choklad på sängen med paket öppning. Jag älskar födelsedagar!

     
Julias saker

     
Mina saker



 






Julen!

{ 2008-12-2522:03:17 } Dagbok | 3 kommentarer


Först och främst vill jag börja med att önska er en god jul allesammans! VI har haft en underbar jul.
Den 23 dec åkte vi på kvällen till min mamma. Där väntade mamma och hennes familj samt min mormor. Vi kom dit och bjöds på lite smått och gått, julmust och lite småplock. Pappa och Fanny kom dit, min moster och hennes dotter också.
På självaste julafton så vaknade vi tidigt, runt halv åtta. När man tittade ut ur fönstret så såg man hur det låg helt nyfallen snö på marken, kunde det bli mer perfekt eller? Skulle inte tro det. Hos oss är det tradition att man inte får se julgranen förens på julaftonsmorgon så vi sprang ner för trappan för att titta på den. Den var hur fin som helst, mamma och dem hade gjort ett jättebra jobb verkligen. Under granen så låg det mer julklappar än jag någonsin har sett tidigare. Sen fick vi gå runt i huset för att titta om tomten hade varit där under natten med några paket som man fick öppna på morgonen. Det hade han minsan! Sen blev det frukost, choklad med vispgrädde! Mums mums! Vi gjorde oss lite i ordning och sen gick vi ut på promenad. Det var någon minusgrad så snön låg kvar hela dagen, vi bara gick och njöt. När vi kom in igen så serverades det julgröt och skink macka till lunch. Min pappa gör världens godaste julgröt, fast man kan inte äta för mycket för då är man mätt i flera dagar.
Efter lunchen så tog vi på oss finkläder. Jag hade en jättefin kjol från H&M, Timothy hade fin skjorta och Julia hade den mest bedårande klänningen! Alla var så fina så.
Klockan tre så kollade vi på Kalle Anka, vem gör inte det på julafton liksom?! Kanske fem minuter efter att Kalle var slut så knackade det på dörren och vem stod där ute i kylan om inte tometfar själv. Julia blev lite rädd för tomten när han kom för nära men på avstånd så gick det bra. När tomten hade lämnat över paket till barnen så delades de klappar som låg under granen ut, jag tror att det tog ungefär två timmar tills alla var utdelade och öppnade. Vi fick jättefina saker allihopa, jag ska lägga upp lite bilder på det sen.
Klockan sju tror jag ungefär att vi satte oss vid matbordet. Mamma och Sverker hade gjort ett jättebra jobb med julbordet. Där fanns verligen allt man kunde tänka sig. Sill, lax, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad you name it! Till desert så blev det fruktsallad med vispgrädde. Efter maten var jag helt jäst skulle man kunna kalla det. Ludde kopplade in sitt Nintendo Wii som han fick och vi spelade lite allesammans. Jag tror att jag och Timothy kom i säng runt elva. Det var en helt unerbar julafton.

Klockan halv elva idag så bar det av mot Stockholm igen. Vi skulle fira jul med Timothys föräldrar. Vi kom fram dit vid ett och då så fick vi kolla vad som kommit i våra julstrumpor. Vi fick massa godis och grejer, Julia hade också fått en helt egen strumpa som var fylld med tanborste, tandkräm, mandarin och lite roliga plåster och sånt. Sen så fick hon barnmatsburkar också, från 12 månader var dem! Vår tjej har blivit så himla stor!
Kändes som folket bara strömmade in! Jag tycker det är jättemysigt med massa folk på julen. Vi öppnade alla andra julklappar också, Plutten kunde inte riktigt hålla sig och när Julia råkade få tag i ett utavpaketen så fanns det liksom ingen återvändo. Mycket paket blev det även här och Julia var som helt speedad.
Vi åt jättegod jullunch också, jag tycker inte att man kan få för mycket av god julmat. När allting dukats undan så spelade vi spel, Alias. Det är ett himla roligt spel där man ska beskriva ord för varandra. Jag och Timothy var på lag och förlorade stort! Vi var på lag sist vi spelade också och det gick inte bättre då heller ska jag säga. Vi åkte från Timothys föräldrar runt halv nio för tänkte att Julia skulle få komma i säng någorlunda tidigt men det gick inte så bra. Timothy håller fortfarande på att lägga henne och jag hör hur hon ligger och pratar för sig själv.

Jag har haft ont i halsen sen i tisdags också så jag tänkte att jag skulle få i mig en kopp te nu faktiskt. Imorgon tror jag att vi ska in till stan och kolla mellandagsrean! Hoppas på att hitta några fynd faktiskt. Måste köpa födelsedagspresent till Timothy och pappa också, dem fyller år på lördag!

Hoppas ni alla har haft en superbra jul och att ni får en god fortsättning!


Julia i sin fina julklänning


 






Dålig uppdatering idag.

{ 2008-12-2315:17:00 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag har varit hur stressigt som helst. Varför blir det alltid så? Jag tycker alltid att jag är ute i god tid men så blir jag stressad som ett as i alla fall. Jag och Julia har varit inne i stan och handlat dem sista julklapparna och mer julklappspapper. Vi var på Åhléns City, det var rena mardrömmen. Jag fick nästan panik, det var så himla mycket folk. Det var bara att ta ett extra andetag och ta det cool. Julia sov som tur var så jag behövde inte oroa mig för henne. Timothy kom och hämtade oss vid T-banan, jag hade så mycket grejer att jag inte orkade gå hem!
Nu har jag slagit in dem sista julklapparna, dem blev riktigt fina i år tycker jag. Vi ska ta på Julia lite kläder nu och så ska vi gå och hämta lite julgransris som vi ska ha här hemma istället för gran. Vi bestämde oss för någon dag sedan att vi inte skulle ha gran för vi är nästan inte hemma någonting men så ändrade jag mig igår. Idag skulle jag ha köpt en ljussling till gran men dem var slut ÖVERALLT och jag tycker det är så fult med dem där fakeljusen. Då är jag heller utan. Vi ska som sagt klä ris här hemma istället, då tycker jag inte att man behöver någon ljusslinga.
Sen måste vi packa. Vet inte riktigt vad man ska ha på sig imorgon men det blir väl någon kjol av något slag skulle jag tro. Vi ska stanna i Globen Shopping innan vi åker också och se om man kan hitta en snygg skjorta till Timothy som han kan ha på sig imorgon. Julia ska ha värsta söta klänningen som hon kommer att få utav mamma på morgonen, så har jag köpt en jättefin vit body med liten krage, vita stumpbyxor och ett par jättesöta lackskor. Imorgon kommer hon verkligen att vara vår lilla prinsessa. Jag kan ju inte lägga upp bilder från vår kamera hemma hos mamma men jag tänkte jag skulle ta med mig sladden till mobilen och se om det fungerar.
Nej nu ska vi ut och fixa ris! Hoppas ni har en bra dag dan före dopparedan, inte allt för mycket stress. Kom ihåg att julen är en högtid där man också ska njuta av familj, vänner och god mat också. Inte bara JULKLAPPAR! (även om dem är ett roligt plus!)



Två IKEA-kassar fulla med julklappar blev det i år.


Ungefär såhär är våra klappar inslagna i år






Inslagning.

{ 2008-12-2223:25:51 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu har jag, Timothy och Daniel suttit på golvet i typ två och en halv timme och slagit in massa julklappar och vi är fortfarande inte klara. Pappret tog slut så jag måste handla nytt imorgon. Imorgon måste jag också handla dem sista julklapparna. Det är så himla stressigt nu så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Känner hur huvudvärken bara blir värre och värre. Jag måste gå och lägga mig nu, passa på medans Julia sover. Känns som om hon kommer vakna massa inatt eftersom hon är förkyld. Kommer raport imorgon om hur natten var! Sov så gott, det ska jag försöka göra!




Dan före dan före dopparedan!

{ 2008-12-2209:37:59 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag skulle vi ha träffat Cassandra och Jossefin. Såg fram emot det som sjutton men Julia har varit gnällig, hostig och snorig hela natten och man vill ju inte smitta ner lilltjejen såhär lagom till jul! Tråkigt att ha en sjukling till sin första jul liksom. Vi ska jobba järnet på att få Julia frisk.
Vi får helt enkelt hålla oss hemma idag. Jag kan ju passa på att slå in lite julklappar och så då. Varje år så har jag olika teman på min ajulklappar och i år så går det i guld. Jag har köpt olika julklappspappar och massa olika fina band. Imorgon åker vi till Örebro också så jag måste väl packa med. Även om man bara ska vara borta en natt så finns det massor att packa när man har en liten med sig. 
Ska göra lite frulle nu! Ha en bra dag allesammans så hörs vi senare!






Från igår.

{ 2008-12-2120:30:51 } Videos | 0 kommentarer





  

Mitt kära Eagles igår!





Fjärde advent.

{ 2008-12-2120:27:07 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag var det fjärde advent. Känns som om hela december bara har flugit förbi, var har all tid tagit vägen?
Idag har vi fixat här hemma, gjort en behövlig städning, julpyntat och målat klart. Nu är det äntligen färdigmålat i vardagsrummet. Jag gick ut en sväng med Julia i vagnen när hon skulle sova. Hon sover så bra i vagnen och sen så kände jag verkligen att jag behövde lite luft. Jag klarar inte av att vara inne en hel dag.
Runt halv fyra så ringde Linda. Vi gick över dit och belv bjudna på glögg, pepparkakor, lussebullar, ischoklad och knäck. Riktigt juligt var det! Timothys boro Jhonny, Lisa och hennes lillasyster Kristin var där också. Julia stod som vanligt i centrum och njöt av varenda sekund. Jhonny, Lisa och Kristin var och tittade på juluppsningen igår och Kristin är sugen på att börja. Vi körde massa cheerleading i Linda lägenhet, jag tror Linda trode att vi skulle riva stället ett tag där.
När vi kom hem därifrån så var det dags för Julias middag och vi städade klart. Klockan sju så kom en kille hit som skulle kolla på vår lägenhet, vi har eventuellt ett byta på g. Hans lägenhet är dock inte lika fin som vår så jag tror inte att det blir av. Nu när vi håller på att göra om här hemma så känner jag verkligen inte att jag vill flytta härifrån. Man kan komma på bra lösningar här hemma och då behöver man inte alls flytta.
Julia somnade klockan åtta idag eftersom hon bara sovit en gång idag, hoppas hon sover hela natten! Elle kanskebara vaknar en, två gånger eller något.
Nu ska vi kolla på någon film och mysa på jag och Timothy! Snart är Timothy ledig från jobbet också, han är ledig i hela två veckor och det ska bli så mysigt att få vara med honom.
Bjuder på lite pics på vår prinsessa från idag innan jag stänger av. Kram på er!



     
Vår prinsessa






God morgon Söndag!

{ 2008-12-2111:09:16 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag ska vi bara vara hemma och fixa. Städa måste göras och sen så ska jag julpynta lite till. När snön försvan gjorde även min julkänsla det så jag ligger efter som bara den. På onsdag är det julafton och jag har nästan inget julpynt alls här hemma, det är jätte konstigt. Timothy ska måla här hemma också, vi har fortfarande inte gjort klart i vardagsrummet! Men idag har vi sagt att allting ska bli färdigt! Nu badar Timothy Julia, hade tänkt att hon skulle få bada ikväll men sen så fick hon gröt i hela håret när hon åt frukost och så kan man ju inte se ut.
Tror att vi ska hem till kompisen Linda idag på lite fika också, hon bor kanske tre minuter härifrån! Kan bli ett skönt avbrott i städning och sånt. Måste slå in lite julklappar idag också, shit vad mycket det blev att göra!! Måste sätta igång nu!

Mysig 4:de advent önskar vi er här hemmifrån!





We were good!

{ 2008-12-2020:57:51 } Dagbok | 1 kommentarer


Det gick så himla bra idag. Jag var lite nervis faktiskt, det var ju trots allt min come back som jag har sagt SÅ många gånger idag känns det som. Jag älskar min förening verkligen. Jag ska lägga upp film här sen men det har inte kommit upp på Youtube än och jag filmade inte själv. Vill tacka alla som var där och suportade mig också (och hela mitt underbara lag också!)
Efter uppvisningen så åkte vi hem, trode Julia skulle somna i bilen så vi körde en liten extra sväng men icke. Vi åkte till Willys i Sickla och handlade lite köttbullar, våtservetter och gröt till Julia (det blev en Nobless också, den chokladen är så himla god). När vi var på väg hem så kom vi på att vi inte alls var sugna på makaroner och köttbullar som vi hade tänkte utan vi ville ha mer utav den underbara julskinkan som vi fick hos Timothys föräldrar igår. Vi åkte hem, jag fick duscha av mig och sen så åkte vi hem till dem. Där serverades det praktiskt taget ett helt julbord. Vi åt prinskorvar och köttbullar, potatis, julskinka och rödbetssallad. Nu har vi kommit hem för kanske en timme sen. Julia sover och jag och Timothy ska kolla klart på Harry Potter, himla välgjorda filmer det där. Nu är jag så trött så trött! Ska lägga mig på soffan och mysa med ett glas julmust nu tror jag och sen blir det sängen. Love you all!


Bjuder på bild från SM'06, came in first!






Julavslutning.

{ 2008-12-2011:12:07 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag smäller det, JULAVSLUTNING! Snart kommer Daniel hit och hämtar mig och Julia. Han är så himla gullig, skjutsar både mig och min syster både hit och dit. Vi ska handla ett linne i Haninge C för det måste jag ha till uppvisningen och så ska vi äta lite lurre också. Måste passa på och mata Julia då också. Kvart i ett ska vi vara i Svartbäcken och skjutsa mattor och hålla på. När vi kommer till Torvalla så ska jag lämna Julia i ishallen till farmor som är där och kollar på hockey och sen så kommer dem och kollar klockan tre. Shit det här blev bara massa rabbel känner jag, men det är så dagen ser ut. Allting rullar som på ett schema och känns som om det fuckar sig någonstans så kommer allting att fucka sig, håll tummarna! Aja.. Kom gärna och kolla i eftermiddag! The other temas preform a routine, we put och a show!






God natt!

{ 2008-12-1923:28:33 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu har vi precis kommit hem från Timothys föräldrar där det har varit stort kalas för Julias farfar. Det var trevligt som bara den, Julia charmade alla! Hon har blivit en riktigt fena på att gå nu också, hon knallar både hit och dit. 
Vill tacka Cassandra, Christopher, Jossefin, Michis och Leon för underbar dag idag också. Fick mycket uträttat i underbart sällskap. Måste göras om snart känner jag!
Nu ska jag gå och lägga mig faktiskt, jag är helt slut efter denna dag. Känns som om vi har varit på språng hela dagen! 

Vill upplysa alla där ute om att Haninge Power Cheer and Dance har juluppvisning imorgon också. Klockan 1500 i Torvalla Sporthall är det. Kostar endast 20 kr och man bjuds på en hejdundrande show. Ta med er alla nära och kärra, kom och titta och njut!

Sweet dreams!

 




Grattis farfar!

{ 2008-12-1909:52:16 } Dagbok | 2 kommentarer


Hipp hipp hurra för Julias farfar idag! 
Inatt har Timothy jobbat så jag har inte sovit så värst bra, jag sover aldrig bra utan honom. Snacka om ment to be together! Nu ger vi oss av ut på dagens äventyr.

   
Såhär gulligt satt Julia och läste bok i morse






Thursday.

{ 2008-12-1816:58:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Julia åkte inte hem till hon i BVC-mammagruppen. Kom på i morse att det är på torsdagar som mammorna i "ungamammor"-gruppen ses och går promenad och det kändes som om vi mycket hellre gjorde det. Jag kom dock på det lite sent så som tur var så kunde Timothy skjutsa oss till Brandbergen där vi möts. Det var jättetrevligt idag. Vi gick allesammans till gamla Babyland i Haninge där dem har värsta outleten. Det var hur mykcket folk som helst och man kom nästan inte fram med vagnen. Efter det så gick vi till det nya Babyland som dem har byggt. Det var verkligen jättefint tycker jag och dem hade bra utbud också. Julia provade sin Urban Jungel-vagn som jag ska köpa så tittade jag lite på fårskin som jag också ska inhandla. Dem hade fina där för 299 (ord 499) men det var inte riktigt den färg jag ville ha så jag ska fortsätta titta runt lite. Dem är ju ganska dyra så om jag inte hittar något billigt någon annanstans så blir det det där. Funderar på om man kanske kan köpa en Ludde från IKEA och använda, tror dem kostar ungefär 349 eller något sådant.
Efter vi varit på Babyland så gick vi till Haninge C, där mötte vi upp Cassandra och lilla Jossefin igen. Dem hade varit och hämtat sin nya vagn. Den var hur fin som helst, en Emmaljunga i vitt skin. Jag blir så avis, jag vill också ha en ny vagn. Vi ska ha kvar vår Bugaboo för jag älskar den också, den är hur bra som helst att ha om man ska in till stan och så. Men om man ska ut och gå i naturen och sånt så är det lite små hjul.
Snart så ska vi till Hovet och kollar på hockey. Djurgårdens J20 möter Dartmouth från New Hampshire. Dartmuth är ett collage i USA som ligger där nästan hela Timothys släkt bor. Vi ska gå tillsammans med Timothys mamma och pappa, dem kommer hit snart med mat. Tror att det blir thai (håller mina tummar). Hoppas ni haft en bra dag allesammans!


Jossefin provar barnstol


Lilla Jullan


Janet och Alex-Amadeus


Maria, lilla Edda och Cassandra


Marie, lilla Hugo och Jennie






God morgon.

{ 2008-12-1810:03:07 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är vi vakna här hemma. Sitter och tittar på Top Model och har matat Julia, det bjöds på turkisk yougurt med färska hallon och blåbär. Skulle ätit det jag också om det inte var så att det var 12% fett i yougurten. Julia tyckte det var mumisgt.
Idag ska vi hem till en i mammagruppen från BVC. Ska bli trevligt. Vi möts allesammans i Sandsborg tio i ett för en promenad hem till henne och hennes dotter som bor i Tallkrogen. (Bjuder nog på lite pics sen tror jag)

Önskar alla en fab thursday!




Inhandlat.

{ 2008-12-1716:58:35 } Inköp | 0 kommentarer


Vi tog oss in till stan trots det enormt tråkiga vädret. Fy sjutton. Julia somnade i vagnen när vi kom ut och sov i två och en halv timme. Skönt att kunna gå runt och handla utan att oroa sig för att hon ska vakan och vara på dåligt humör. Julia är inget big fan av att gå i affärer, men inte som om man har något val såhär i juletider.
Hittade julklappen från min käre mor och så gick vi in en sväng på Polarn & Pyret, fick hemskickat en värdescheck på 60 kr så jag kunde verkligen shoppa loss haha.. Handlade i alla fell en mössa till lilla pyret.
Ny leker Julia med Timothy på golvet och jag ska göra mig redo för träning, ska möta Marielle vid Gullmarsplan tjugo i sex!

     
Julia i sin nya fina mössa






Tävling.

{ 2008-12-1716:49:58 } Allmänt | 0 kommentarer



Jag är med och tävlar hos barnshoppingbloggen





Tråkväder!

{ 2008-12-1711:06:26 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Julia gick inte upp förens typ tjugo i tio idag. Först vakande vi vid åtta men när man tittade ut genom fönstret så tappade man lusten för allting. La oss i sängen igen och somnade faktiskt om. Tror att Julia också tycker att det är tråkigt med sånt här väder.  Man tappar liksom lusten att göra någonting alls. Måste nog ta oss in till stan idag i alla fall, ska handla en julklapp åt min mamma. Alltså inte till henne, jag ska köpa en åt henne. Som ni alla vet så bor hon inte i Stockholm men hon såg en sak som skulle passa perfekt till en viss person här i stan och då hjälper man ju till.
Julia har börjat bitas också, någonting som måste bort direkt. Hennes små tänder är verkligen sylvassa och det lär ju inte bli poppis på dagis sen när hon börjar där. Komma dit och bita alla barnen..
Nu ska jag kolla klart på Oprah och sen duscha och bada lilla gosemosan!




Prinsessan.

{ 2008-12-1620:35:29 } Videos | 0 kommentarer





Vår prinsessa in action!






Julia 11 månader.

{ 2008-12-1620:03:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag fyller Julia 11 månader. Så stor hon har blivit, det har gått så himla fort som jag har skrivit ungefär hundra gånger tidigare.
Vi har varit hela dagen med Vivi. Så himla kul att träffas igen det var verkligen jättelänge sedan. Timothy har målat bakom TV:n också så snart är det klart här hemma faktiskt, eller målandet i vardagsrummet i alla fall. Farmor kom hit och hjälpte till lite också, lyfte ner TV:n och matade Julia. Det här med att laga egen mat har väl gått sådär. Idag så skulle jag göra panerad torskfile var det tänkt. Filéerna bara smulade sönder så tillslut så hackade jag sönder alla och blandade med ris, coctailtomater och brocoli. Det blev nån röra av allt sammans som var ganska god med det var ju inte vad jag hade planerat.
Så mycket mer har väl inte hänt idag tror jag. Jag och Vivi handlade en ny vattenflaska till Julia för hennes gamla var äcklig. Den nya vet jag inte riktigt hur den fungerar men den verkar bra.
Jag har nog kommit på vad jag vill bli också. Jag tror att jag ska försöka plugga till sjuksköterska. Jag har ju varit i valet och kvalet om vad jag ska plugga till. Har funderat lite på lärare men då vet jag inte riktigt i vilket ämne jag ska undervisa. Jag har också funderat lite på sjuksköterska faktiskt och det börjar kännas mer och mer rätt. Imorgon ska jag ringa till arbetsförmedlingen och be om studierådgivning, eller boka tid för det i alla fall. Sen så måste man ju se när man ska börja plugga också. Känns som om jag ska fortsätta jobba i alla fall det första halvåret som Julia går på dagis, dem blir ju sjuka så mycket då och då missar man mycket i skolan. Sen så är det ju bra att vara på ett ställe där dem vet vem man är när man är borta också, så dem inte tror att man gör sig till eller något sådant. Det är mycket man ska ha koll på och ibland så känns det som om man tar sig vatten över huvudet.
Nu ska vi fortsätta mysa med vår stora tjej här hemma, kan inte fatta att hon är 11 månader!



Vår lilla skrutt, två dagar gammal






God natt-

{ 2008-12-1522:22:32 } Dagbok | 0 kommentarer


Har varit en mysig kväll. Vi gosade på soffan alla tre och sen ringde en gammal väldigt god vän. Pratade väl i någon timme, det är bara med henne jag kan göra det, annars är jag inte en "telefonpratare". Har saknat henne så himla mycket och vi bestämde att vi ska ses imorgon! KUL KUL!

        
Mysbilder från ikväll.






15/12-09

{ 2008-12-1520:15:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var det mammaträff i Haninge. Det var trevligt, pratade med en ny tjej som jag aldrig träffat där förut, hennes son är nästan precis en månad yngre än Julia, lilla Leon. Hon är kompis med Cassandra som har Josefin som också verkar supergullig. På mammaträffen så pratade vi om mat, vad barnen ska äta och hur ofta i princip. Hon som var där och pratade med oss tyckte nog att jag var lite dum som bara ger Julia burkmat. Jag tycker att det har fungerat smidigt och det har fått plats i ekonomin. Men fick som dåligt samvete att jag inte lagar mat till mitt barn så när vi efter träffen åkte till Willys för att handla så handlade vi mat så att jag kan laga till henne också. Idag serverades det makaroner med köttfärssås. Vet inte om det blev en hit, lite gick ner. Jag tror hon tyckte det var lite stora bitar så körde lite med stavmixern så jag hoppas att det går ner i fortsättningen, gjorde nämligen extra mycket för att det ska räcka ett tag framöver (la in massa i frysen). Nu badar lillan med sin pappa, hon badade ju i morse också men när man äter själv så är det ett måste. Det var makaroner och köttfärssås lite överallt kan jag säga. När dem är klara på badrummet så ska Timothy måla ett sista lager i vardagrummet så får vi se hur det ser ut sen. Jag tycker kanska att det ser lite tomt ut men man är ju van vid tapeten som var innan. Jag tror att när jag har fått dit alla saker som ska vara där så kommer det bli mycket bättre än innan.
Jag har kommit på en sak till som ska läggas till önskelistan. Jag önskar mig en Urban Jungel vagen, Michis som hade Leon idag hade en sån. Tycker verkligen att den verkar jätte bra. Jag ska ju ha kvar min Bugaboo Bee också, som jag älskar, men jag vill ha en med större hjul också. Kan vara bra att ha när det blir snö! Min fungerar som jag har nu också men jag tror att det skulle vara smidigare med den andra.
Nu ska jag mysa med familjen och plocka undan lite från lek och sånt som har pågått här hemma!
Hoppas ni alla har haft en fab monday!




Lugn morron.

{ 2008-12-1512:46:47 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi har bara tagit det lugnt hela morgonen! Vi har ätit, kollat på TV och duschat/badat. Det har varit riktigt skönt. Timothy kom hem med lunch till mig eftersom vi inte har någon mat hemma just nu, har inte orkat handlat faktiskt men idag är det dags. Jag och Julia ska gå till BVC och hämta nya AD-droppar för våra håller på att ta slut sen så är det mammaträff i Haninge. Timothy kommer och hämtar oss klockan fem, jag tycker alltid att det är mycket jobbigare att åka buss hem än dit. Vet inte varför, tror att det är för att jag ofta är så himla trött och sen så ska man hem när alla andra ska det också. Det är jättejobbigt att åka buss med barnvagn när det är mycket folk. Det blir varmt och äckligt sen så känns det som om man är i vägen hela tiden.
Nu ska jag ta på Julia overallen och så ska vi bege oss! Höres ikväll, ha en riktigt bra dag för det ska vi ha!



Kollade igenom lite bilder på datorn och hittade den här fina från Julias dop!






Tredje advent.

{ 2008-12-1421:04:48 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har vi målat här hemma. vi har målat Julias säng och så har vi målat väggen i vardagsrummet. Jag trode verkligen aldrig att vi skulle bli klara med det men nu är vi i full gång. Julias säng är klar och vi behöver bara måla en sista gång på väggen i vardagsrummet tror jag, sen är det klart och jag kan sätta igång att ingförskaffa nya möbler. Jag måste köpa som en TV-bänk typ där vi ska ha DVDn på. Så vill jag ha en ny soffa också, en som är större än den vi har, en som man verkligen kan mysa i, krypa upp i under en filt och dricka en kopp te. När jag kommer och tänka på det så är vi ju verkligen inte klara. Måste handla tapet till Julias lilla hörna också. Nu kom jag på hur mycket det är kvar på listan. Aja, vi får ta det i långsam takt. Jag ville ju egentligen att det skulle vara klart innan jul men jag tror inte att det kommer att hända. Vi har satt upp Julias mobil, som det heter, över skötbordet också. Den har hängt över vår säng och inte gjort någon större nytta. Men nu hänger den där den ska.
När vi målade här hemma så var farmor barnvakt till Julias, dem var ute och gick och Julia sov i vagnen. Tänkte att det luktade illa med alla förg och så men det var inte alls farligt, vi hade ett fönster lite öppet hela tiden.
Nu på kvällen har det varit träning, höll på med julprogramet. Det blir grymt som vanligt. Åt middag med pappa också. Känns bra att träffa honom ganska ofta nu. Han säger hela tiden att hela hans liv har förändrats nu när Dennis är borta och jag kan verkligen förstå honom. Tänkt om Fanny skulle tas ifrån mig, jag vet inte vad jag skulle ta mig till. Danne var med och åt middag också, det är en riktigt go grabb!
Nu när jag gjorde i ordning Julia för natten så slog det mig hur stor hon har blivit. Snart fyller hon ett år och har verkligen blivit en riktig tjej. Känns som om det var igår hon kom till oss. Jämt när hon är borta så känner man sig helt tom också, kan inte föreställa mig ett liv utan henne nu. Tänk att hon har varit så liten, en liten plutt på 3700 gr och 50 cm. Det kan man verkligen inte tro idag. Vår lilla tjej är verkligen en STOR tjej nu. Saknar lite den tiden när hon var så liten men samtidigt så älskar jag att ha henne som hon är nu också. Hon är alltid på språng och det händer saker hela tiden. Skulle inte vilja ändra någonting.

Nu ska jag lägga Julia, kolla lite TV och sen krypa ner i sängen jag också!
Happy Sunday!


  
Före och efter


Sötnosen






Lucia.

{ 2008-12-1316:37:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag mötte jag och Julia pappa i Farsta C klockan halv tolv för att hjälpa honom med lite julklappar. Det gick bra faktiskt trots den otroliga hysterin. Jag kan nästan få panik när det är så där mycket folk och tillslut så slutar det med att jag inte får någonting gjort alls. Men idag som sagt gick det bra, vi hittade det pappa skulle ha och när han gick så kom Timothy och vi gick tillsammans och hittade både det ena och det andra. Nu är vi här hemma och Timothy sitter och ger Julia lite mellis. Vi ska plocka undan här hemma och sen så tänkte jag försöka måla väggen som jag fortfarande inte har gjort. Jag måste verkligen lägga på ett kol med allting här hemma om jag ska hinna klart innan jul. Sen är det dags att laga mat också, idag blir det en pastarätt. Hade ingen fantasi i affären efter allt julklappshoppande så det fick bli någonting jag kan svänga ihop snabbt.


Idag fyller Marielle år också, vill passa på att skriva grattis till min underbara vän också.
Hoppas du har haft en jättebra dag!!


Önskar alla en trevlig Lucia !
(Här är lillbror i lussetåget i torsdags)








Hemma igen.

{ 2008-12-1221:20:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är jag och Julia hemma igen. Jag orkar inte skriva så mycket faktiskt, känns som om jag är helt tom just nu. Begravningen var jättefin men jag tror aldrig jag har gråtit så mycket. Det har liksom inte gått in i mitt huvud fören nu att Dennis verkligen är borta. Han har alltid varit som en klippa som funnits där, han har alltid kommit på alla tillställningar och verkligen varit en klippa för oss alla. Nu finns han inte mer och han verkligen lämnat ett tomrum efter sig. Är orolig för pappa också, vad ska han göra nu? Det var hans bror och bästa vän. Känns som om jag vill vara med pappa hela tiden för att verkligen se till att han har det bra. Han stannade här hemma en liten stund när vi hade kommit hem och kollade på Idol, jag ville verkligen inte han skulle åka hem. Min lilla pappa, han var så himla ledsen och att se någon som man älskar så mycket så förtvivlad som han var idag gör att det verkligen hugger till i hjärtat. Nu känner jag att jag måste samla tankarna lite, ta det lugnt med Timothy och bara mysa på. Ladda batterierna så kan jag skriva mer imorgon om den mysiga vistelsen hemma hos mamma och lägga upp bilderna jag tagit. Hoppas ni har haft en roligare fredag än vad jag har haft.




Hemms hos mamma.

{ 2008-12-1121:06:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi anlände till Örebro runt klocka tre idag och här är det jättemycket snö. Jag blir helt avis, alting ser ut som ett julkort. Dumt var dock att jag inte tog vinterjackan på mig, det är verkligen kallt här. Tågresan gick bra, Julia sov nästan hela vägen och när hon inte sov så var hon på bra humör. När vi kom fram så gick vi en snabbis på stan, jag handlade vita strumpbyxor till Julia som hon ska ha på sig imorgon på begravningen. Vi fick middag och så här hemma och sen gick vi till kyrkan där Ludde gick luciatåg. Det var hur fint som hest, man blir helt rörd när dem sjunger så fint. Vi gick hem också men då var inte Julia på topp, ville inte sitta vagnen så jag fick bära henne nästan hela vägen hem. Nu håller mamma på och tar på henne pyjamas och jag ska snart lägga både henne och mig själv.
Jag har värst ångesten inför imorgon också. Jag tror att det här kommer att bli en utav de jobbigare begravningarna jag varit på. Pappa kommer vara så himla ledsen så jag inte riktigt vet vad jag ska göra åt det. Antar att man bara kan vara där och hålla om honom, låta honom gråta. Stackars pappsen!

Nu säger vi tack för idag från vår sida så hörs vi imorgon.
(Har tagit massa finakort också men som sagt förut så kan jag inte få över dem till deras dator här hemma så dem kommer upp imorgon när jag kommer hem imorgon)




Mot Örebro.

{ 2008-12-1110:47:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu åker vi till Örebro med mor min. Önskar alla en happy Thursday!


  
Dagens badbilder






Onsdagen som den varit.

{ 2008-12-1021:54:20 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi träffade mamma inne i stan klockan kvart i elva. Vi gick direkt och åt lunch eftersom Julia var hungrig som en varg. Vi gick till Hurry Curry som ligger vid Hötorget, det är indisk restaurang. Dem hade massa olika dagen och om det var så att man hade svårt att välja så fanns det en dagens man kunde välja med lite av alla dem andra, hur smart är inte det på en skala då?! När vi ätit så somnade Julia i vagnen som en liten prinsessa. Vi gick och kollade lite i skyltfönster och bara mös på. Vi gick in i lite inredningsaffärer, jag har fått en ny favorit. Den heter Kofert och ligger typ på sidan av Sturegallerian skulle man kunna säga. Dem har lite allt möjligt, väldigt fint julpynt så har dem himla fina saker till barnrum också. Jag tror inte man ska släppa lös mig i den butiken för då kommer jag göra av med alla besparingar haha! Vi gick och hälade på min moster också som jobbar på Biblioteksgatan, hon är friösr. Det påminner mig om att jag verkligen skulle behöva klippa mig, har inte gjort det sedan inna Julias dop i början av augusti. Vi gick runt lite mer i butiker, suktade lite efter Odd Molly på Mathilde (GUUUD vilka fina kläder dem har!) Jag har kommit på att det är mycket bättre att spara sina pengar och sen köpa saker som man verkligen vill ha, typ kläder från Odd Molly för jag tror att ma tjänar på det i längden. Basplagg och sånt är ju jättebra att handla på H&M eller något liknande men finare toppar kan man kosta på sig lite finare tycker jag. Eller varför inte någon av deras superfina koftor?! Mamma och jag kan inte gå på stan utan att gå in på Indiska, det är lite utav en favoritaffär. Jag fick en jättefin topp/tunika av mamma som jag ska ha på mig på begravningen på fredag.
Timothy hämtade oss inne i stan så åkte vi med bilen och kollade på ett hus som min storebror har kollat och lagt bud på. Den var jättefin och vi håller verkligen tummarna för att dem ska få den. Vi åkte och handlade till middagen och sedan fick jag skjuts till träningen. När man kommer hem från träningen så möts man av jättegod matdoft i hallen. Mamma lagade szhnitsel med klyftpotatis och citron till det. MUMMA! Det räckte till Timothys matlåda imorgon också lyckosten. Nu har Julia precis somnat och jag ska hoppa in i duschen sen ner i sängen. Måste skriva en lista på vad jag ska ha med mig till Örebro imorgon också.

        

Sov gott och sweet dreams!





And we're on the way.

{ 2008-12-1010:13:47 } Dagbok | 1 kommentarer


Den här morgonen har varit helt perfekt. Både Julia och jag vaknade med ett leende på läpparna när klockan ringde. Vi gick upp och åt frukost och sen badade Julia medans jag duschade. Jag brukar fylla Julias badbalja så ställer jag den i duschen medans jag duschar. Hon tycker det är jätte kul och så sparar vi tid också. Nu ska vi snart åka in till stan och träffa min underbara moder. Vi ska ha en dag på stan och sen så ska hon sova hos oss, jag har träning ikväll men jag tror vi hinner mysa på lite innan och efter. Hoppas på att mamma kan laga någon god mat idag, Timothy hoppas det jätte mycket. Han älskar när min mamma lagar mat.
Just det, jag lovade ju lite uppdatering på hur natten var. Den var typ som det brukar, ingen större skillnad. Hon vaknade till några gånger och fick välling klockan 0300. Skillnaden mot när hon sover två gånger om dagen var att hon var gnälligare på eftermiddagen så jag tror att vi kommer fortsätta köra på två naps om dagen. För er som är intresserade. Nej nu ska jag klä på mig och röra mig in mot stadens sus och dus! Have a lovely day!


Sötnosen idag





Shopping.

{ 2008-12-0921:02:52 } Inköp | 0 kommentarer



Vad som inhandlades idag.





NK

{ 2008-12-0920:57:47 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Julia tog oss in till stan idag. Åkte buss in för jag är för snål för att åkta T-bana när man åker gratis på bussen. Dessutom så tar det ungefär lika lång tid faktiskt. Jag var ju på jakt efter jacka till Julia, eller jag var egentligen på jakt efter julklappar men jag ska träffa mamma inne i stan imorgon så får hon hjälpa mig. Gick i alla fall in på Zara för jag tycker dem har så fina barnkläder och mycket riktigt så hittade jag en jacka där. Hur fin som helst, brun var den med avtagbar luva på. Sen hittade jag såklart lite annat också, det blev en mössa med tillhörande halsduk och vantar och sen ett part strumpbyxor. Jag är verkligen hur nöjd som helst. Vi kollade in den lilla julmarknaden som var i Kungsträdgården, det var mysigt med lite eldar och julmusik. Sen gick vi upp mot T-Cantralen och kollade på NKs julskyltning. Det kommer jag ihåg att vi alltid gjorde med mamma när vi var små och det var hur mysigt som helst. Det var fint även i år och Julia blev helt till sig av alla färger och saker som rörde på sig, min lilla snuttis. Har en känsla av att vi kommer få gå förbi när imorgon igen, jag älskar att se henne sådär till sig.
Sen tog vi faktiskt T-banan hem, tro det eller ej, det blev helt plötsligt lite stressigt hem eftersom jag hade träning klockan 1700. Som tur var så skjutsade Timothy mig dit och sen hängde han och Julia hemma hos Daniel och hämtade mig efter tränignen. Nu sitter jag här och har ingeting annat för mig. Imorgon ska vi träffa mamma inne i stan klockan elva så det blir till att gå upp tidigt. Julia har inte badat på två dagar ungefär så det känns som om det är dags för det men det blev alldeles för sent för det idag faktiskt. 
Jag provade ju det där med att Julia bara skulle sova en nap idag också, hon sov i kanske två timmar på dagen när jag var ute och gick så vi får se hur natten blir, jag får rapportera imorgon.
Nu ska jag mysa lite med Timothy innan jag går och lägger mig. Bjuder på lite pics från dagen också. God natt på er alla!

        

           








Grått.

{ 2008-12-0912:02:17 } Dagbok | 1 kommentarer


Man blir helt deppig av det här vädret. Var tog vintern vägen liksom? Jag saknar snö, jag saknar den där bitande kylan. Jag saknar ljuset som kommer med snön. Allting blir mycket enklare när det är fint ute, man vaknar med humöret på topp. Nu är det bara grått ute, några fjuttiga plusgrader och blött på marken. Idag känner jag bara blä faktiskt, ska man orka ta sig ut överhuvudtaget?! Känns som om jag skulle behöva bocka av lite på julklappslistan så man kanske ska ta sig in till stan i alla fall? Går man i affärer så spelare det ju liksom ingen roll vad det är för väder. Julia är lite snorig idag men min hals känns bättre. Ska dammsuga här hemma också tror jag. Dammsuga är också en sån där sak som skulle vara mycket lättare in det var vitt ute på marken. Bajs för sånt här tråkigt typiskr Sverige-väder.
Har funderat på om jag ska börja försöka få Julia att bara sova en gång om dagen också. Dem gör ju det på dagis sen. Tror också att hon skulle sova bättre på natten. Hon sover ju ganska bra nu men hon skulle kunna sova bättre. Är idag dagen man ska prova kanske? För nu är klockan tolv och hon verkar inte speciellt trött faktiskt. Ska man försöka servera lunch, sen leka lite och sen sova? Vilka problem man har. Dags för duschen, see you later!


Julia says good morning





Night night.

{ 2008-12-0821:43:33 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu har Julia precis somnat och jag tänkte faktiskt också gå och lägga mig. Pappa har varit här och kollat på TV med mig och Julia, mysigt att få vara lite med pappa. Jag har saknat honom, tror mest att det är för att han är så ledsen. Man ser verkligen på honom hur ledsen och trött han är efter allt som har hänt. Jag har ont i halsen också, hoppas att jag kan sova inatt ändå för jag är så sjukt trött. Timothy kom precis hem från träningen också, han håller på att rota i skåp och lådor efter någonting att äta. Måste gå och kolla vad han hittar! Bjuder på lite pics på Julia från kvällens mys.

  
Glad prinsessa





Köttbullsmacka.

{ 2008-12-0818:27:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är vi hemma efter dagens äventyr. Jag gick till Ringen idag och åt lunch när Julia låg och sov i vagnen. Kollade även runt lite i butiker och jag tror att jag har hittat vad vår lilla prinsessa ska ha på sig på julafton, en jättesöt tröja/klänning från Polarn och Pyret. Nu leker Timothy och Julia på golvet och jag ska göra klart middag, idag blir det köttbullersmörgås faktiskt. Var egentligen sugen på pastasallad med grillad kyckling men jag är så himla trött idag så jag orkar inte göra det. Timothy ska iväg på träning snart så kommer Julias morfar förbi en sväng också, tror han behöver lite Julialove såhär i svåra tider.
Nä fy sjutton vad jag är trött, ska sätta på mig mjukisar och sminka av mig och grejer så jag bara kan mysa på med levande ljus sen!




Så var det måndag igen.

{ 2008-12-0810:27:05 } Dagbok | 0 kommentarer


Så började veckan om igen, vet inte om jag tycker att det är speciellt kul faktiskt.
Julia vaknade runt åtta tror jag det var, hon har faktiskt sovit ganska bra inatt vill jag säga. Hon sov i sing säng till 0200 ungefär tror jag sen fick hon komma över till oss. Hennes hosta är nästan borta nu också, hon hostade bara kanske fem gånger på hela natten. Nu på morgonen så har vi ätit lite frukost, Julia har badat och jag har plockat undan lite här hemma. Ska hoppa in i duschen snart också för jag känner mig som ett riktigt äckel, tänkte kolla klart på Top Model först bara.
Idag så ska vi på mammagrupp i Haninge igen, det blir väl ungefär dagens projekt tror jag. Kanske tar mig in till stan och kollar efter lite julklappar också det vet man aldrig. Timothy får värsta bonusen på jobbet den här månaden också så helt plöstligt har en sten lyfts från bröstet på oss. Vi har alltid lite ångest när vi ska köpa julklappar faktiskt. Inte för att vi är snåla eller så men man vill ju ge så bra saker till alla sina kära och när en av oss är lediga så kan man väl säga att vi inte har den ekonomi som vi brukar ha. Men vi ska verkligen inte klaga.

Jag har kommit på att jag längtar sjukt mycket tills tävlingarna drar igång också. Att gå ut på mattan med EAGLES är bland det bästa jag vet!


SM 2007, 1:a plats





Sent bloggande.

{ 2008-12-0722:17:00 } Dagbok | 0 kommentarer


Shit, idag har verkligen varit fullspäckat. Känns som om det blir det varje helg nu i princip.
Igår var vi ju på julbord med Timothys jobb. Tyckte det var trevligt, vi satt med Peter och hans flickvän Matilda. Hade bara trevliga personer vid bordet och jag tyckte faktiskt att det var skönt att komma ut lite. Prata om något annat än bara bebis hela tiden, fast sist dem flesta där såg mig så var jag ju högravid så lite bebisprat blev det i alla fall. Vi åt massa och sen så kom Timothys pappa och hämtade oss klockan tolv ungefär. Det var ganska lagom för jag är inte van att vara uppe så sent, jag går upp tidigt med Julia och då är man slut på kvällen så man längtar bara i säng. Julia hade haft det jätttemysigt med farmor och farfar här hemma, dem kollade på TV och mös på bara. Hade nog varit lite svårt att få henne att somna men det är det ju nästan alltid. Är man dessutom hostig så blir det inte lättare.
Imorse så gick jag upp vid åtta, skulle möta Marielle i Gullmarsplan klockan halv tio för vi skulle ut till Tyresta By och jobba på en julmarknad med laget. Det var mysigt faktiskt, hade fiskedamm och sålda hembakat börd. Små barn som fiskar fiskedamm är ju bara för söta. Vi sålde så bra så vi kom iväg en timme innan vi egentligen skulle, fanns liksom ingeting att göra där eftersom vi sålt allt. Jag frös om fötterna också så det var skönt att komma iväg. Hämtade av Timothu och Julia i Haninge C, där åt vi lite och jag handlade "klänning" och kofta som jag hade på mig på begravningen.
Klockan fem började Kenneths begravning i Immanuelkyrkan på Norrmalm. Det var en jättefin kyrka, stor och rymlig. Jag tror att det var ungefär 100 pers på begravningen om inte mer faktiskt. Eftersom Keneths fru Geri är från USA och kyrkan var interbnationel så var allting på engelska. Det var jättefina psalmer, jag tycker nästan alltid att sånger blir bättre på engelska faktiskt. Efter begravningen så bjöds det på fika och det hölls lite tal. Julia skötte sig hela tiden, hon var på jättebra humör. Det var ganska stor efterfrågan på Julialove faktiskt.
Nu är jag verkligen helt slut efter en hel dags flängande. Jag har börjat få ont i halsen också, inte bra! Jag ska ta två alvedon nu innan jag går och lägger mig sen så får vi hoppas att Julia sover bra inatt så att man kan få vila upp sig lite. Hoppas alla har haft en superhelg!

God natt!




IKEA med Danne och familj.

{ 2008-12-0616:52:09 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu har vi kommit hem från IKEA, vi tog en tripp med Julias gudfar Daniel dit. Vi kom dit för att leta julklappar och hittade faktiskt tre, men vi ska köpa minst till sju personer så vi är ju långt ifrån färdiga.
Vi började med att äta på Heron City, jag åt god kycklingwok med ris.
Måste sätta igång att sortera tvätten som är kvar sedan igår också, shit vad mycket måsten det är hela tiden. Ibland kan jag bli lite trött på det. Har inte kommit på vad jag ska ha på mig ikväll heller, shit pommes att det ska vara så svårt. Jag har kommit på att det här är första gången som jag går "ut" sedan vi fick Julia, Julia är nu snart 11 månader. Inte för att jag var ute så mycket innan men någon gång blev det i alla fall. Livet har verkligen förändrats och jag känner verkligen att det här med att skaffa barn var helt rätt för mig. Tror att det var helt rätt för Timothy också, eller jag kanske inte ska prata för honom men som jag har förstått det så trivs han också med att ha det som vi har det. Julia är verkligen bäst!
Vår lilla prinsessa har ju som jag skrivit tidigare hosta och hon vaknar typ varje gång hon hostar, stackars liten. Imorgon så ska jag ringa till Vårdguiden tror jag och se vad dem säger, kanske hänvisar till någon jourmottagning eller nått så man kanske kan få lite hostmedecin att ge innan hon går och lägger sig.
Pappa åkte tillbaka till mina kusiner i Nora idag också, dem ville ha honom där som stöd. Min pappa är så gullig mot alla men jag är lite orolig att han inte är lika gullig mot sig själv. Tycker han är dålig på att lyssna på sina egna känslor, ibland kan jag tom tycka att andra untnyjtar att han är så snäll hela tiden och sånt gör mig arg. Självklart så ska man finnas till för alla men jag tycker att man ska kunna kräva det samma tillbaka i så fall. Just nu finns det speciellt en människa i min pappas liv som jag tror inte är så himla gullig mot honom, en väldigt krävande människa. Han propsar på att den här personen har ändrat sig, men så har han gjort så många gånger och nu har jag välidigt svårt att tro honom (fast jag väldigt gärna vill det). Jag hoppas att att pappa har rätt den här gången.
Nu måste jag ta tag i saker här hemma! XOXO




Morning Lördag.

{ 2008-12-0610:08:31 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var det helg. Skönt tycket jag för i helgen ska inte Timothy jobba. Här hemma har det vaknats, lekts lite, ätit frukost och klätts på bebis. Timothy sitter framför TV:n och jag skriver en snabbis här.
Idag skulle jag och Julia träffat Isabelle och henne lilla Zara men eftersom Julia har varit lite hostig och snorig, det är även Zara, så tänkte vi att det är bäst att ses någon annan gång. Hoppas att vi kan komma igång med julklappshandlandet idag istället, vore skönt att kunna pricka av lite på den listan faktiskt. Tror vi ska åka till IKEA med Daniel, han var tvungen att titta på lite grejer där och ville ha sällskap och vem säger nej till att följa med dit liksom?!
Ikväll ska Julias farmor och farfar sitta barnvakt för jag och Timothy ska på julbord med hans jobb. Ska bli ganska skönt tycker jag men det börjar sent, middagen börjar inte fören åtta. Hur ska jag orka detta? Det blir till att ta en nap med Julia idag så att man är fit for fight. Undrar vad man ska ha på sig också? Jag har alltid det problemet. Så hjälper jag alla andra först också, i det här fallet Timothy, så har jag hur lite tid som helst över till att tänka på mig själv. Lika bra att jag lägger fram nu tror jag, tvättade ju igår så allting är rent också, skönt att man kan välja utan att sedan behöva hitta det i tvätten när man ska plocka fram.
Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och Timothy vill kolla 007. Hörs senare allesammans.


Julia säger god morgon






Natta Julia.

{ 2008-12-0521:33:27 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu är vi hemma, har ätit och duschat och nu är det dags att lägga Julia. Tror jag ska hoppa i sängen också faktiskt, känner mig ganska trött efter träningen idag. Eftersom vi blev sjuka så har jag ju inte tränat på nästan en vecka och man känner verkligen det i kroppen. Det är ett TV-team som följer en tjej i laget också, en serie som ska sändas på kanal 1 i mars tror jag att det var. Dem var i alla fall på träningen och filmade idag. Eftersom det är en dokumentär så ska man vara naturlig men jag tycker att det är ganska svårt faktiskt även om dem är näst intill osynliga. Tycker i alla fall att vi gjorde himla bra ifrån oss idag, dem kanske ska vara där varje träning eller vad säger ni tjej?!
Nu är Julia jättetrött och jag ska mysa ner mig på soffan med henne och ge välling. Hon har varit hostig och snorig dem senaste nätterna, hoppas det blir bättre inatt. Sov så gott alla söta!




Städning.

{ 2008-12-0513:59:48 } Dagbok | 0 kommentarer


Det går så himla långsamt för mig. Den braiga tvättstugan var upptagen så nu får jag tvätta i den dåliga där det bara finns en tvättmaskin och en torktummlare. Tur att man har Julia som hjälper till!

  
Julia hjälper mamma med tvätten






Fredag.

{ 2008-12-0511:19:12 } Dagbok | 1 kommentarer


Julia har hostat inatt och nu vaknade hon upp lite snorig, skönt att vi bara ska vara hemma idag. Jag har kommit på att jag inte kan ha tv:n eller datorn på när jag ska städa eller så, jag fastnar alltid framför någon av dem. Får se hur det går med städandet i dag i alla fall för Julia är gnällig och vill bara vara i famnen hela tiden. Det är inte lätt när man är liten kanske man kan säga. Timothy kommer hem sent idag också, dagarna känns så himla långa när han slutar sent. Imorgon är det julbord med hans jobb också, Julia ska vara med farmor och farfar. Dem har ju suttit barnvakt förut i någon timme och jag är inte orolig för det men jag är verkligen sämst på att lämna bort Julia. Känns som om jag överger henne liksom, lite töntigt men det är så det känns.
Nu ska jag komma på ett sätt att sysselsätta min lilla prinsessa medans jag sätter igång med städningen. Hörs senare alla vänner. XOXO


Julia borstar tänderna efter badet igår morse

.





"Promenad" med mammorna

{ 2008-12-0419:57:40 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag började skönt men väldigt konstigt. Julia sov till klockan nio så då passade jag också på att göra det, hade egentligen tänkt att gå upp åtta för att inte behöva stressa till mammaträffen klockan tolv (den är i haninge så det tar att tag att ta sig dit). Men Julia fortsatte att sova fast klockan ringde och då tyckte jag det var lika bra att jag sov jag också, kunde inte sova så bra inatt av någon märklig anledning.
Vi åkte bussen från Gullmarsplan klockan halv tolv så mötte jag Jennie med lilla Hugo och Maria med lilla Edda klockan tolv i Brandbergen. Vi brukar säga att vi ska ut och gå men det blir inte så långa promenader faktiskt. Idag gick vi bara runt centrumet typ och sen gick vi hem till Maria och drack julmust och åt lussebullar. Hugo och Edda är så himla söta, tänk att Julia har varit så liten! Julia röjde mest runt hela tiden, sprang runt soffbordet som en annan galning och jag fick sitta och flytta grejer hela tiden så att hon inte skulle riva alltihopa. Vi tog oss en sväng till Haninge C också, Jennie skulle kolla skor och inföskaffade även ett par. Jättesnygga stövlar från Scorett, dem hade REA och jag kan säga att jag också blev himla sugen på att köpa men känns som om jag verkligen måste handla julklappar. Åkte från Haninge runt fyra tror jag så mötte jag Timothy i Gullmarsplan och fick skjuts hem. Hade bjudit över pappa på middag klockan sex och så helt plötsligt så var hon nästan det. Bjöd på spagettia carbonara och sen en god tomatsallad med fetaost. Känns bra att ha pappa här nu när det är som det är, vill verkligen kunna vara där för honom till 100%.
Nu har vi tänt ljus här hemma och ska mysa på alla tre, pappa hade med sig chips till oss. Imorgon ska jag städa och tvätta. Det är verkligen helt sjukt att det kan bli så stökigt här hemma fast man liksom inte gör något. Det ligger lite kläder här, lite lekisar där.. Lite saker på fel ställe överallt liksom. Måste bli bättre på att plocka undan efter mig hela tiden så att det inte blir såhär. Måste måla klart här i vardagsrummet också så att det liksom inte stannar på halvgjort. Sen måste vi hitta tapet till Julia lilla hörna också. So much to do här hemma alltså, dags att lägga på ett kol känner jag.

        
Söta bebisar






Hemma igen.

{ 2008-12-0316:23:17 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var man hemma igen. Jag och Julia åkte ju till Farsta för att lämna in min mobil som totalt fuckade upp sig igår. När vi kommer till Telia så vill dem inte ta in den på lagning eftersom allting som försvann igår var tillbaka idag. Jag blir så himla arg, kändes som om dem bara dumförklarade mig liksom. Som om jag inte visste ett skit om teknik. Han frågade om det inte var så att jag hade lagt över allting jag hade på telefonen på nått annat minne i mobilen men så var det verkligen inte. Jag hade inte rört en enda knapp!! Sånt där tycker jag verkligen inte om, att bli som hånad när man kommer till en butik för att få hjälp. I butiken säger dem att det är jag som får betala för serviceavgiften om det är så att dem inte hittar något fel på mobilen, okej att dem kanske vill att jag inte ska skicka in den i onödan man jag var faktiskt där för ungerfär tre veckor sedan också. Kommer man in med den för andra gången så tycker jag faktiskt att dem ska ta en på allvar. Blä för Telia i Farsta C säger jag bara.
Idag är det min och Timothys aneversery också, idag har vi varit tillsammans i fyra år. Det var han som kom ihåg det och inte jag, lite pinit faktiskt. Det brukar ju vara så att tjejen kommer ihåg sånt men icke. Vi kommer inte fira på något speciellt sätt heller, vi är båda alldeles för trötta sedan magsjukan. Timothys bror fyller år idag också, 25 år blir han. Vi måste åka förbi där med present också. Shit den här dagen har verkligen tagit på krafterna, det blir väl så när man har varit magsjuk och inte kunnat äta ordentligt antar jag. Småsaker blir hur jobbiga som helst.
Idag har jag ringt min pappa ungefär 100 gånger också tror jag, är så himla orolig för honom. Han skulle i alla fall köra hem från Nora idag. Datum är bestämt för begravning också, nästa fredag blir det. Uch jag hatar begravningar! Nu ska jag försöka äta en banan eller något, känner att jag är lite hungrig faktiskt!

Önskar er alla en happy wendsday!




Ny dag.

{ 2008-12-0310:11:10 } Dagbok | 0 kommentarer


Så har man vaknat upp till en ny dag. Känndes helt konstigt att sova utan Timothy, alldeles tomt. Julia började natten i sin säng men sen när hon vaknade första gången så tog jag över henne. Hon var jättegosig hela natten!
Idag så känner jag att vi måste komma utanför dörrarna, har liksom inte varit det på två dagar. Tänkte lämna in mobilen, det är väl ungeför det jag orkar idag. Tror tyvär inte att det blir någon träning idag, känns inte som om jag skulle orka det eftersom jag inte ätit en riktig måltid sen i söndags. Nu ska jag in i duschen och fräscha till mig lite, om det nu går! Hörs senare mina vänner!


Julia har vaknat på lite fel sida idag.






Trasig mobil.

{ 2008-12-0218:19:51 } Dagbok | 0 kommentarer


Min mobil har pajjat helt. Alla mina nummer, bilder, meddelanden, all min musik.. Allting är borta och jag känner hur en viss panik sprider sig.






Hemma hela dagen.

{ 2008-12-0214:57:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Julia har verkligen suttit inne hela dagen. Det är så pissigt väder så man har inte direkt lust att gå ut heller. Vi har kollar på Kung Fu Panda och nu har jag satt på Vänner. Känns inte bra att vara inne en hel dag, det blir dålig luft och man blir bara tröttare och segare i kroppen. Jag har öppnat fönster och sådär men tycker inte riktigt att det är samma sak, får nog försöka ta mig ner till Konsum och handla lite. Vi behöver tandkräm, toapapper och sen så tänkte jag köpa lite fiskbullar för det sägs att det är bra för magen. Det är ju någonting Julia kan äta också. Jag tycker att hon äter lite dåligt och hönsmamma som jag är så blir jag orolig. Idag har hon bara ätit gröt till frukost och sen en halv burk till lunch. Det räcker inte om ni frågar mig. Ska försöka få i henne lite turkiskyougurt men fruktpuré till mellis, det brukar gå ner. Hon kryper ju runt och så som vanligt men ändå.
Det känns tomt utan Timothy här hemma också, hoppas han har det kul där borta men att han saknar oss lika mycket som vi saknar honom. Jag har jättesvårt att sova själv i vår säng också så jag tror nog att Julia kommer få sova hos mig hela natten.
Jag kan inte sluta tänka på Dennis heller. Det känns helt konstigt att livet bara kan ta slut sådär. Visst man visste att han var sjuk men jag trode inte att det skulle gå så fort. Jag tycker det är konstigt att man inte kommer på någon medecin mot den här hemska sjukdomen som tar så många liv. När jag pratade med pappa sist så var han i bilen på väg till sjukhuset i Örebro där han låg. Han skulle titta på honom, säga farväl. Jag vet inte om jag skulle klara av det, kanske skönt att säga hej då men jag skulle vilja komma ihåg honom som den glada farbror han alltid var. Tycker så otroligt synd om hans barn också. Jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas att förlora min pappa. Känns som om jag bara babblar nu men det är såhär mina tankar far runt i huvudet just nu.




Magsjuk.

{ 2008-12-0210:54:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår blev både jag och Timothy magsjuka, gissar att det var vår lilla sötnos som smittade oss. Att vara magsjuk är bland det värsta jag vet, jag föder heller barn än är magsjuk, fy fan säger jag bara. Idag mår jag lite bättre, inte helt pigg i kroppen dock. Timothy åkte iväg tidigt imorse, han skulle iväg med jobbet till Nora med någon leverantör så jag är ensam hemma med Julia inatt, jag tycker inte om att vara själv.
Igår gick min pappas storebror också, cancer. Vi hade bara vetat om det i drygt en månad, det gick verkligen jättefort. Jag tänker på alla anhöriga idag. Min pappa skjutsade hans brors dotter hem idag, jag tycker så synd om dem. Hoppas pappa kommer hit ikväll när han kommer hem så att jag kan få krama lite på honom. Känns inte som om jag har kunnat ta in det hela, det var verkligen inte alls länge sedan jag fick veta att han var sjuk ocj jag har ju inte hunnit träffa honom heller. Det är alltid hemskt när någon går bort, ännu värre om det är någon i familjen. Det känns helt overkliget att jag aldrig kommer att se honom igen. Måste verkligen ta hand om min pappa nu känner jag, vill inte att han ska vara ensam. Kanske ska åka dit och sova inatt??
Nu ska jag bada min lilla gris som börjar bli gnällig och sen ska vi försöka titta på Kung Fu Panda tror jag. Hörs senare! XOXO









Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December