Julia idag.

{ 2010-01-2808:06:15 } Julia i bilder | 1 kommentarer


Idag ser Julia ut såhär... Var svårt att få henne på bild då hon var upptagen med att riva vardagsrummet men håll till godo!




Snygg i Polarn & Pyret








Som i en dimma.

{ 2010-01-2720:55:33 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår hände något förfärligt. Min barndomsvän Kalle gick bort i en skidolycka. Fick reda på det när jag var på jobbet, fick ta hand om Kalles mamma. Vet inte vad jag ska skriva, allting är upp och ner. Går inte en sekund utan att jag tänker på Kalles familj. Att någon så hastigt kan ta ifrån en är helt otroligt och någonting som man absolut inte vill ska hända. Något som skulle vara så roligt blev så otroligt tragiskt. Mina tankar går till hans familj!








Tuben och sen hård körning.

{ 2010-01-2519:36:42 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag öppnade Tuben igen efter jullov, ett jullov som vi nog alla tyckte var alldels för långt. Idag var Iida och lilla Fria med. Trevligt att ses igen då det var väldigt länge sedan, lilla familjen har varit i Finland över jul och nyår.
Vi var där vid ett i alla fall. Hade sångstund och satt och pratade ett bra tag, mycket att ta igen. Vi tog oss ner till Centrum och tittade runt lite där. I nya delen av centrum där har dem öppnat en affär som var hur bra som helst. Hade mycket fint, bla Hunky Dori som bara blir finare och finare i mina ögon. Vi sa farväl vid fyra, Iida och Fria åkte hem till sitt och jag och Julia hem till vårat.
Väl hemma så möttes vi av Timothy som hade handlat mat. Jag hade supersug efter att träna så jag åkte iväg till gymmet. Körde ganska hårt idag faktiskt! Sprang först i 15 minuter, jag var inte ens trött och tror jag har satt lite för låga mål faktiskt. Körde lite mage, beach 2010 liksom. Hade fortfarande energi kvar så gick ut och sprang 10 minuter till. Kände mig riktigt duktig när jag kom ner i omklädningsrummet igen. Bastade en sväng och duschade, så himla skönt. På vägen hem så inhandlades det Kellogs Special K som jag blev jättesugen på.
Nu sitter jag här i fåtöljen och kolla lite bloggar, ska nog ta mig en skål flingor snart tror jag. Kommer sova gott inatt!




Morgonstund har guld i mun.

{ 2010-01-2409:10:06 } Dagbok | 2 kommentarer


Timothy fick lite sovmorgon idag, jag och Julia gick upp och tittade på Tingeling (som vanligt!!!). Timothy kom upp vid halv nio och då stod jag vid spisen och gjorde American Pancakes. Vi mumsade pancakes med mapel syrup och färska hallon till frukost. Nu står Julia och Timothy i duschen, jag ska bädda sängar och sen sortera in den sista tvätten från igår. Idag kommer bli en bra dag...






Heldag.

{ 2010-01-2319:32:00 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Idag har varkligen varit en heldag. Jag och Julia var på Eriksdalsbadet klockan tio och badade till tolv. Julia tyckte att det var roligt ett tag men det var lite kallt i vattnet så inte lika skönt som det skulle kunna ha varit. Vi var därifrån vid kvart i tolv i alla fall, satte oss på McDonalds. Julia fick en Happy Meal, vi satt där riktigt länge och skojjade och åt. Efter det så somnade hon i vagnen, jag promenerade ner mod Sickla där vi skulle möte Timothy när han slutat jobbet. Han var där vid halv tre, vi gick upp till Wayne's och Andys. Julia fick leka med sin pappa medans jag satt och njöt av att titta på. Egentligen så vill man inte vara där på heleger för det är så SJUKT mycket barn men idag kunde liksom ingeting förstöra för oss. Vi fikade och sen handlade vi mat. Åkte hem och fixade här hemma, åt pasta carbonara till middag. Nu ligger Julia i sängen och håller på att somna.. Det här har verkligen varit en superdag. Imorgon planeras det heldag i stallet, prinsessan ska få rida på sin goppigopp!
Är det något bra på TV idag? Ingen aning, går fortfarande Robinsson eller?
Summan av kardemumman, idag har varit JULIAS dag!




Myshelg.

{ 2010-01-2308:35:40 } Julia i bilder | 3 kommentarer


I helgen är jag ledig så nu ska vi mya järnet... Idag jobbar i och för sig Timothy men jag och Julia ska ha kul. Tänkte att vi skulle gå och bada på Eriksdalsbadet. Måste plocka undan lite här hemma också tror jag.
Igår hände inte så mycket, jobbade till sju och sen var det mys till Let's Dance. Peter åkte ur, vet inte riktigt vad jag tycker om det. Tycker mest han såg ut som en vandrande pinne igår men gångerna innan så har han för mig legat i toppen. Aja, spelets regler!
Nu ska jag börja packa väskan, pappa ska också komma förbi och hämta en sak innan vi kan åka!


Som ni alla vet så älskar Julia Tingelign! I förrgår så fick hon en tröja med Tingeling på, hennes nya favorit verkligen!


Making some moves




Pose for the camera...




Pose med sitt otroligt snygga smile som moster "Nanny" har lärt henne





Det blev god pasta!

{ 2010-01-2020:14:06 } Dagbok | 0 kommentarer


När jag kom hem så fanns det god pasta till middag. Det var i och för sig jag som ringde och ta till Timothy att det var det jag var sugen på och älskling som han är fixade han det. Sitter och njuter in this writing moment.
Dagen på jobbet gick bra, känndes som en lång dag och jag får så sjukt mycket respekt för dem som jobbar mellan 9-19. Hade en incident vid halv sex kanske hon var. En kund var inne i butiken, detta är en kund som jag känner till, i princip hela centrum vet om henne (och detta inte i god bemärkelse...). Jag höll i alla fall på med henne isäkert en timme, hon plockade med varor hit och dit och jag fick en konstig magkänsla. Jag ursäktade mig och gick ut på lagret och ringde väktarna. Dem kom och spanade men kunde inte avgöra om hon tog med sig något som ej var betalat för eller inte. Kännde mig i alla fall mycket tryggare när dem var utanför, tacka vet jag dem som tar på sig det ansvaret. Lagens väktare liksom...
Nu ska vi kolla på lite handboll här hemma, Julia sover och jag kommer i vanlig ordning att somna på soffan. Hoppas på att att Julia sover lika bra inatt, det hade i alla fall gått bra på dagis idag.
Imorgon ska jag lämna Julia vid nio, efter det blir det till gymmet. Hämtar Julia vid tolv på dagis, någon som vill hänga med oss då kanske? Kram på er alla!




Sova hela natten...

{ 2010-01-2007:37:54 } Dagbok | 3 kommentarer


Inatt sov Julia hela natten alldeles själv i sin nya säng. Jag var helt chokad när jag vaknade i min egen säng imorse. Jag har ju de senaste nätterna vid tre-fyra fått gå in och lägga mig med Jullis då hon vaknat. Jag sover sjukt bra i hennes säng så det gör ingenting och egentligen så vill jag sova med henne varje natt, ibland är det dock skönt att sova en hel natt alldeles själv.
Nu sitter vi i soffan och tittar på Tingeling i vanlig ordning. Tingeling är verkligen favoriten just nu, det är det första hon säger när hon vaknar... "Jejja titta Tininin!" (Betyder Julia vill titta på Tingeling). Skönt när man vaknar och morgonen bara flyter på. Vi har ätit frukost och jag är färdigpåklädd, bara Julia att klä på snart. Lillan ska idag gå på dagis och jag ska till jobbet. Idag jobbar jag till sju så det blir till att Timoty får laga mat, undrar vad det blir för kulinariskt då?!







Älskade Julia

{ 2010-01-1919:23:19 } Julia i bilder | 2 kommentarer


Idag är en sån där dag när jag älskar henne extra mycket, vill ha henne i min famn hela tiden. Nu måste jag lägga henne, en viss tjej fick ju som sagt växasäng i födelsedagspresent och tycker det är himla kul att springa upp och ner när man ska sova. MINDRE kul tycker mamma och pappa...
















Ledig måndag...

{ 2010-01-1809:00:57 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är jag ledig, vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Trodde att Tuben hade öpnnat men ack så fel jag hade... Mammaträff några?




JULIA 2 ÅR!

{ 2010-01-1716:13:42 } Julia i ord | 3 kommentarer


Igår var ingen vanlig dag för igår var det Julias födelsedag hurra hurra hurra...

Det är så snat som det sagt, igår fyllde prinsessan två år och vi har hade kalas här hemma. Det började med att vi sjöng för Julia på morgonen. Hon sov inne i vårt rum så att vi kunde montera hennes säng. När hon vaknade så gick vi in på hennes rum och där stod sängen med alla paket på. Vi sjöng och grejade, öppnade paket och Julia fick varm choklad med vispgrädde.
Tråkigt nog så var jag ju tvungen att jobba så jag gjorde mig iordning och åkte till Tyresö. Jobbade till halv fyra då Timothy kom och hämtade mig. Vi hämtade tårta och handlade det sista till kalaset. Väl hemma var fixandet i full gång. Mamma, Vivi och Lisa höll på som sjutton. Jag bytte om och sen så kom folket. Jag blir nästan helt tårögd av att tänka på hur många som vill uppvakta vår prinsessa. Vi åt god mat, tråta och öppnade paket. Julia lekte med sin vänner som var här och somnade sen sött i sin säng.

Kan inte fatta att tiden har gått så fort. För två år sedan så låg vi på BB och var de lickligaste föräldrarna i världen, också de stoltaste. Hela tjocka släkten var uppe på BB och vi åt prinsesstårta, jag minns det som igår. Ibland önskar jag att tiden hade stått stilla just där just då! Julia gör mig och Timothy till två så otroligt lyckliga människor.




Julia öppnar paket på morgonen




Får Tingelingfilm som är favorit just nu





Prinsessan beundrar




Supergod mat...




... och supergod tårta!




Öppnar paket med morfar



Vill tacka alla som var här och grattulerade vår prinsessa på 2årsdagen, det blev så lyckat!










Dagen före Julias födelsedag.

{ 2010-01-1521:55:09 } Dagbok | 1 kommentarer


har varit på jobbet mellan tolv och sju idag, dagen gick fort trots att jag jobbade sent. Bäddade om sängen och städade lite. Pella gick hem en timme tidigare då hennes dotter var sjuk så jag var ensam i tre timmar. Mycket folk var det också. Kanske för att jag var själv?
Till middag blev det sushi och vi har monterat Julias nya säng som hon får av mormor och morfar i födelsedagspresent. Nu är sängen bäddad och alla paket ligger framme. Längtar tills prinsessan vaknar imorgon. Tänk att det verkligen var två år sedan jag och Timothy födde barn. Känns helt skumt... Imorgon kommer att bli en rolig dag!




Såhär ser Julias sänghörna i rummet ut just nu.







Fixat och donat.

{ 2010-01-1222:05:14 } Dagbok | 3 kommentarer


Idag var jag ledig från jobbet. Lämnade Julia på dagis och åkte direkt in till stan. Handlade lite mer födelsedagspresenter, åt lunch med Fanny och sen hem och baka. Det var meningen att Julia skulle ha kalas på dagis på fredag men då skulle det vara julgransplundring så förken frågade idag om vi inte kunde ha kalas imorgon. Julia måste ju få ha ett ordentligt kalas på dagis tycker jag så det var bara till att planera om.
Har idag bakat cupcakes till dagis, så ska vi bjuda på glass med chokladsås också. Hoppas på att det blir en hit, men hur kan det bli fel med glass och chokladsås liksom?
Vid fem så mötte jag Vivi vid Skanstull och så gick vi till gymmat. Vi följde träningschemat till punkt och pricka, jag är så stolt över oss.
Kom hem vid sju och då var Julia hemma med Fanny. Timothy hade också träning idag så Fanny hade henne i typ en halvtimmer eller nått. När jag kom hem så möttes jag av en superglad och gosig tjej. Ibland så kan det verkligen slå miig hur mycket jag älskar henne och jag frågar mig vad jag skulle göra utan henne.
Nu kom Timothy precis hem och jag ska gå och lägga mig. Imorgon ska jag upp till jobbet. Hur ska jag få med mig all fika till dagis imorgon. Hmm.. ett problem som måste lösas.




Rosa cupcakes med hjärtan till en prinsessa








Stressigt med kalas?

{ 2010-01-1121:24:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Eftersom det inte var någon som kunde byta pass med mig på lördag så är jag tvungen att jobba på älsklingens fördelsedag. Vi har därför bestämt att vi ska ha kalaset på kvällen, det börjar helt enkelt klockan 17.00. jag jobbar hela dagen innan som sagt och det kräver lite mer planering. Så att det i princip bara är för mig att komma hem och byta om efter jobbet. Allting måste vara klart så när som att lägga upp lite snyggt på fat och sånt. Lite tråkigt är det eftersom jag egentligen vill göra egen tårta och sånt, mysa med Julia hela dagen. Men as a working mama får man inte riktigt det.
Idag har jag handlat lite paket till Julan i alla fall. Tror att hon kommer bli riktigt nöjd. Jag ska ta bilder och lägga upp när allt är klart. Hittade jättesött pappar på bokaffären i Tyresö! Det kanske blir en ganska bra födelsedag i alla fall. Tråkigt att inte Michis och Leon kommer bara. Men vi får fira en annan dag...




Nyårslöfte? Nej, måbralöfte!

{ 2010-01-1019:53:11 } Träningsdagbok | 3 kommentarer


Jag och Vivi har skaffat gymkort på Eriksdalsbadet. Känns så himla lyckat! Vi var där i lördags och tränade, kollade lite hur det såg ut och fungerade och så. Vi har gjort upp plan för hur mycket vi ska träna osv. När vi var i kassan och hämtade pappar och penna så frågade killen som satt där om vi hade nytt nyårslöfte. Jag var snabb i käften och svarade att nej minsan det är ett måbralöfte.

Såhär ser i alla fall vår plan ut...

Hur mycket vill vi träna i veckan? Mellan 3-4 h/v vill vi träna.

Kortiktiga mål: Jag vill gå ner minst 5kg och minska mina "lovehandels" med 3 cm innan den 1/7-10. Jag vill få bättre hållning och kondis. Jag vill kunna springa 30 minuter på löpbandet.

Långsiktiga mål: Jag vill vara snygg för Timothy men främst för mig själv. Jag vill känna mig bekväm med min kropp och ha kontroll på vad jag stoppar i mig.

Ett träningspass kommer att se ut ungefär såhär...

Uppvärmning: Gå på crosswalker (RGS som jag och Vivi kallar det, "Roliga Gå Saken" i tio minuter. Vi ska varje månad att försöka att lägga på fem minuter. Stretching.

I gymmet: Gå igenom hela kroppen. Armar, rygg, mage och ben. Kommer nog att se lite olika ut från gång till gång.
Spring på löpband eller gå på RGS, börja med 15 minuter och öka här också.

1ggr i veckan så ska vi simma en timme.







Vänder på dygnet.

{ 2010-01-0708:17:00 } Dagbok | 1 kommentarer


När man är ledig så brukar man ha en benägenhet att vända på dygnet. Julia har gjort precis just det... Håller nu därför på att vända tillbaka det och det är lättare sagt än gjort. Timothy har gjort ett superjobb med att försöka vända tillbaka när jag varit på jobbet och nu är det jag som får ta över.
Dagen bjuder nog bara på slappande. Hemma i alla fall på förmiddagen, hoppas att kunna få på lite Vänner. Ska nu göra frukost till Julan. Sen ska vi träffa Vivi tror jag, bara för att göra ingenting, så himla skönt! Kanske ska bjuda på lite bilder idag? Måste be Michis ta bort tomtebilderna i designen, den tiden är ju liksom förbi. Buhu..!






Onsdag

{ 2010-01-0611:30:52 } Allmänt | 2 kommentarer


Jag åker iväg till jobbet nu! Timothy och Julia skjutsar mig så kanske hon somnar i bilen. Idag tror jag även att Julias första födelsedagspresent kommer att inhandlas. Kan ni tänka er att för två år sen så var jag stor som en ko, som en bubbla som höll på att sprängas. Gud vad jag saknar det!




Lång dag.

{ 2010-01-0519:06:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag var en lång dag, var på jobbet klockan nio och gick därifrån vid sex, både öppna och stänga. Var sådär lagom mycket att göra idag, mycket med REAn som pågår. Imorgon ska jag dit igen, känns som om jag mer eller mindre bor där nu. Inte för att jag jobbar så mycket utan mer för att jag var sjukskriven så pass länge att jag glömt hur det är att jobba.
När jag kom hem så hade i alla fall Timothy gjort mat, korvstoganof med skruvmakaroner. Var verkligen sugen på det idag! Nu är Timothy och Julia i badet och jag tror att jag försöker att varva ner lite. Vill inte göra det för mycket bara för då somnar jag.
Imorgon är sista dagen innan fyra dagars ledig, något som suger är att Timothy börjar jobba på torsdag. Aja, man kan inte få allt här i världen.




Saker att göra hela tiden.

{ 2010-01-0420:17:13 } Dagbok | 1 kommentarer


Önskar ibland att jag inte hade något att göra alls, så att jag skulle ha tid över att göra allting som jag vill göra egentligen. Vara mer med min underbara dotter (jag längtar tillbaka till mammaledigheten), jag vill vara med mina underbara vänner, jag vill vara med Timothy. Jag vill laga god mat och baka, jag vill inreda mer här hemma, jag vill plugga! Känns som om det är så mycket jag vill göra, vet dock inte hur jag ska hinna med allt. Är det bara att ta sig tiden kanske, kan det vara så enkelt. Ibland önskar jag att jag kunder prioritera annorlunda men har kommit på att det finns saker man måste göra. Saker som är helt självklara och det går på som rutin när man gör dem men ibland så känner jag bara usch! Kanske är det dags att jag omprioriterar?

Har de senaste dagarna i alla fall varit upptagen på jobbet. Vi firade som sagt nyår och sen har både Lisa och Sverker hunnit fylla år. Jag har myst med Vivi, lagat mat och kollat på film. Men främst så har jag jobbat, känns bra att göra nytta.
Imorgon blir det jobbet igen, lång dag dock, nio till sex. Kommer vara helt död när jag kommer hem tror jag. Är det så att jag kanske håller på att bli lite förkyld också. Har ont i halsen och känner hur det liksom värker i kroppen. Alvedon innan jag går och lägger mig, gurgla lite med saltvatten också tror jag (det sa alltid mormor till mig att göra... bästa knepet!)
Nu ska jag gå in och krama på Julia som vi försöker få tillbaka i vanliga rutiner igen innan det är dags att börja på dagis igen. Timothy börjar jobba på torsdag och Julia börjar dagis på måndag. Back do everyday skulle man kunna säga!




Min 2009-lista!

{ 2010-01-0110:58:10 } Dagbok | 2 kommentarer


2009 känns så himla last year men bjuder i alla fall på en sån här lista!



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Prinsessan fyllde 1 år och vi hade kalas.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej inte direkt...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Iida och Tomi, Vivi i sina drömmar...

4. Dog någon som stod dig nära?
Min mormor, älskar henne för alltid och saknar varje dag, Big John, Timothys morfar.

5. Vilka länder besökte du?
Inga alls, bara underbara Svea Rike!

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Nja, en ring på fingret kanske... PIK PIK TIMOTHY!!!!!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
16 januari, Julias födelsedag.

8. Vad var din största framgång 2009?
Hmm... Typ nada, men vaddå jag har fått mer läsare på bloggen.

9. Största misstaget? 
Att inte ha gjort mig av med saker som jag borde för att jag ska må bättre...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit sjukskriven typ hela december men vet inte om det räknas som sjuk direkt, kan man vara sjuk i hjärtat?

11. Bästa köpet?
Mina Odd Molly kläder och min nya fina alldeles underbara väska från DKNY!
Sen massa fina saker till Julia men där kan jag inte säga något spec för allt är så himla gulligt!
Bästa presenten är nog Julias postlåda som vi by the way måste sätta upp nu.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Julia och nya lägenheten.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familj och vänner.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Barapapapap! Haha.. TIK TOK!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare = att vissa personer är så OTROLIGT omogna och inte kan ta sitt ansvar. Att vissa verkar leva i en fantasivärld när man verkligen behövs i verkligheten.
Det bästa = att jag och Vivi leker igen (fastän våra gloridays är är passé har vi fortfarande kul ihop!), att jag och Michis har skapat så många underbara minnen tillsammans. Att Julia har blivit en stor tjej, eller jag vill ju hon ska vara liten men i alla fall.. Att Julia mår bra, att Timothy är världens bästa pojkvän. Att vi inte har fått svininfluensan!!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Åkt utomlands, säkert nått mer men mest det...

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Fyllt in blanketter till Försäkrinskassan, lagt mindre pengar på busskort.

18. Hur tillbringar du julen?
Med bästa familjen och vännerna.

19. Blev du kär i år?
Jag blir kär i Timothy varje dag!

20. Favoritprogram på TV?
Kommer föralltid och för evigt att vara Vänner och Let's Dance.

21. Bästa boken du läste i år?
Men Gud, jag har inte tid med sånt...

22. Största musikaliska upptäckten?
"THE PARTY DON'T START TIL' I WALK IN..." (Johnny, apostroferna sitter på rätt plats!!!)


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Finaste halsbandet av Michis!

25. Något du önskade dig men inte fick?
Palla vara negativ...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Timothy var i fjällen med jobbet så jag och Julia bodde hemma hos pappa och Fanny. Jag och Daniel (Julias gudfar som by the way fyller år på samma dag...) hade lite kalas hemma för våra familjer.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att Vivi hade varit med lite mer!!!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Fierce baby! (och lite Odd Molly också, can you tell I love it?!)

29. Vad fick dig att må bra?
Familjen för alltid!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Timothy är mitt hockeyproffs... Västerhaninge IF 4ever!

31. Vem saknade du?
Mormor sen hon gick bort!

32. De bästa nya människorna du träffade?
Minne, the muslim, på Increasell AB. Coolast i världen...








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December