Kom precis hem.

{ 2009-08-2818:52:08 } Dagbok | 0 kommentarer


Kom precis hem från en dag med Michis och Leon, helt onödig tripp in till stan och jobbig väg hem. Jag berättar sen, ska äta middag nu...




Hann med i princip allt.

{ 2009-08-2721:16:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat på riktigt bra, har hunnit med i princip allt jag skulle göra.
Michis var här och vi bakade, tackar gud för henne. Vi misslyckades dock lite med halloncupcakesen men dem ska göras om imorgon. Tror att det kommer bli hur bra som helst, gud som vi har planerat.
Imorgon ska i alla fall Julia vara hemma frång dagis, känns som om vi behöver ha lite mys med familjen så det ska vi nog satsa på imorgon. Lekland eller något kanske...
Nu är det i alla fall välstädat här hemma, har hållt på hela dagen. Den stor datorn är borta och det känns som ett helt nytt vardagsrum.
Trött som sjutton är jag i alla fall så det blir nog till att hoppa in i duschen en snabbis, har ju nya lakan då måste man duscha. Kanske kolla lite på TV med Timothy om inte han ska spela. Julia hade svårt att sova ikväll igen, hon somnade vid nio. Alldeles för sent med andra ord. Nu sover hon i vår säng och jag antar att det är där hon kommar sova hela natten. Gummsan vill vara med mamma och pappa hela tiden, därför hon inte vill somna, eller det är i alla fall min teori. Blir bra med heldag med mamma och pappa imorgon! Kom på att jag ska ringa dagis nu och tala in ett meddelande att hon är hemma imorgon, slipper jag tänka på det imorgon.




Julia är på dagis i alla fall.

{ 2009-08-2709:12:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Julia sov hur bra som helst inatt och vaknade inte en enda gång. Jag är så lycklig för lilla skruttan, hon vaknade på superhumör så känndes inte som om jag kunde hålla henne hemma.
Vad som står på schemat idag är följande:

- Baka muffins
- Städa (Timothy är färdig med den stationära datorn nu så idag får vi vardagsrummet tillbaka)
- Tvätta, jag ska tvätta kläder och klädslar till soffa och fåtölj
- Ska lagas middag, tror att det blir pasta med tomatsås och mozarella ikväll

Mycket att göra är det. Sitter här i soffan med ansiktsmask på, ska hoppa in i duschen snart. Jag är superförkyld, har varit uppe typ hundra gånger inatt och snytit mig. Jag hatar att vara förkyld men jag säger att jag hellre är förkyld än typ maginfluensa.
Casino Royale är på här hemma, har lite svårt att slita mig. Superbra och välgjord film! Är sugen på att gå på bio faktiskt, kanske kan försöka göra det imorgon när Julia är på dagis, jag och Timothy. Känns som om såfort vi är lediga tillsammans så har vi massa viktigt som måste göras. Måste ta hand om varandra också, sånt är viktigt när man har barn faktiskt!
Nej, nu väntar duschen och sen ska här göras fint! I helgen så ska vi ju bo hos Timothys pappa då några vänner till pappa ska bo i vår lägenhet. Dem ska springa tjejmilen och när Fanny skulle ha sin fest och fylla år så körde det ihop sig lite. Tur att man har bra relation till sina svärföräldrar!




Ny dator.

{ 2009-08-2620:09:19 } Dagbok | 0 kommentarer


Såhär på kvällskvisten så kommer ett litet inlägg från nya datorn. Helt konstigt att skriva på den för knapparna sitter på andra ställen än vad man är van vid. Eller inte andra ställen såklart men de är olika stora...
Idag var jag som sagt på bibblan med Fanny och Michis, vi lånade massa böcker och satt sen på Waynes i typ tre timmar. Vi läste, skrev och planerade. Längtar tills jag kan skriva om vad som händer och sker här på bloggen, ska bli så skönt att dela med sig.
Jag och Michis gick en snabbis på stan då Fanny hade arbetsintervju och jag handlade jeansleggins till mig själv och strumpor till Julia. Imorse när jag skulle sätta på henne strumpor så upptäckte jag att Julia i princip bara har rosa strumpor, mindre kul att sätta på de till hennes fina röda outfit för dagen. Hittade i alla fall ett gäng på Zara.

Julia ligger inne i sin säng och försöker sova, hon har lite svårt med det nu när hon går på dagis. Vet inte om det kanske är att hon har lite separationsångest, eller hom det är så att det är alldeles för mycket intryck på dagarna. Svårt att veta det där tyvär, man kan bara finnas där för den lilla prinsessan. Får se när hon somnar ikväll, beroende på det så får vi se om det blir dagis imorgon. Inte så kul att gå till dagis och vara helt trött liksom. När jag och Timothy ändå är hemma kan hon lika gärna vara här med oss liksom. Känns lite tråkigt att hon ska vara hemma när hon precis har börjat men manv ill ju inte att dagis ska förknippas med ett ställe där man är trött och inte alls vill vara på. Dagis ska vara ett ställe där man har roligt och vill vara hela dagarna.
Imorgon är också planen att vi, jag och Michis ska baka muffins till Fannys fest. Tror kanske att vi ska föra bottnar till tråtan tills på måndag också. Mycket kommer det vara att göra... Nu sover Julia så det kanske kan bli dagis imorgon i alla fall, vi får väl se om hon vaknar i natt.
Jag är ju som sagt också döförkyld. Näsan rinner, ont i huvudet! Ingen feber dock så tror inte att det är något allvarligt, typ svininfluensan. Timothy kommer alldeles strax hem med lite cocacola och choklad till mig, han tyckte jag skulle ha det när jag är dålig. Jag har världens bästa pojkvän, sambo och far till vårt barn!




Hon är så söt när hon sover





Lämnat Julia i ösregn.

{ 2009-08-2609:14:26 } Julia i ord | 3 kommentarer


Nu har jag precis lämnat Julia på dagis i ösregn. Tänk om man hade sån lyx att man fick sitta i vagn med regnskydd säger jag bara. Direkt när vi kom dit så sattes det på regnställe, dagis är ute i alla väder. Jag tycker det är hur bra som helst, minskar smittor och sånt plus att barn mår så mycket bättre av frisk luft.
Igår så hade dem ju lite brottningsmatch med Julia när hon skulle sova, Mariana höll ut och tillslut så somnade Julia. Hoppas att hon somnar bättre idag...
Ska snart åka iväg till bibblan med MF, tror att det kommer bli hur bra som helst. Känner mig taggad till tusen. Förkyld är jag också, låter inte alls som jag brukar.





Lilla polkagrisen innan dagis idag





Vill göra något.

{ 2009-08-2510:38:02 } Dagbok | 1 kommentarer


Börjar bli galen av att bara sitta hemma, känns helt meninslöst utan Julia.
Nu på morgonen så har jag suttit och skrivit rent lite anteckningar som jag, Fanny och Michis skrev i söndags. Har jag sagt att vi har en riktigt bra affärsidé. Den är så bra att den t om skulle kunna lyckas. Vill inte skriva allt för mycket här i bloggen nu, man vill ju inte jinxa det om man säger så. Imorgon så ska vi i alla fall ses på bibliotek och läsa på lite, planera hur vi ska gå till väga mm. Ska bli hur kul som helst, jag är så himla peppad!
Snart ska jag slänga i mig lite lunch, ja man äter lunch vid elva om man är uppe med tuppen, sen ska vi åka ochköpa dator. Resten av dagen antar jag att Timothy kommer tillbringa vid datorn för att fixa över allt det viktiga vi har på den gamla burken, kan tänka mig att det kommer ta MÅNGA timmar. Ikväll är det träning och innan dess så ska det göras mat också. Är sugen på att baka också men kanske ska spara på dem krafterna tills jag och Michis ska baka till Fannys fest, det kommer att bakas mycket då!

Märks att jag verkligen vill göra något produktivt med mitt liv eller...




Kollat dator.

{ 2009-08-2419:47:23 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag och Timothy varit i KUngen Kurva och kollat efter en laptop. Det är en riktig djungel, vi var verkligen i alla affärer och till sist kom vi fram till ungefär vilken vi vill ha. Det står mellan två stycken nu, fråga mig inte vad dem heter för jag kommer inte ihåg sånt. Timothy tycker i alla fall att den är bra.
Vi handlade mat för hela veckan också, en veckas mat för 350 kr. Inte dåligt jobbat tycker jag.. I och för sig så har vi lite i frysen, som kyckling t ex. Men i princip allt annat handlade vi.
Väl hemma så satte vi upp hyllor i Julias rum, blev jättefint. Hon har fått stereo i sitt rum också, så hon kan lyssna på Moraträsk och sånt, vi hade disko till Smurfhits på eftermiddagen när vi hämtat på dagis.
Till middag blev det pasta med lax, verkligen gott. Daniel kom hit och fick i sig lite han också. Till efterätt så åts det chokladkakan som jag bakade igår (det blev över från middagen), snälla som grabbarna var så sparade dem en bit till mig.
Har lite ont i halsen också, tror att det är resultatet av svalare väder och för lite kläder jag.. Vi sover ju med öppet fönster också, jag sover närmast och på nätterna så blir det ju faktiskt ganska kallt. Kanske dags att börja stänga om sig?
Ska gå ner och kolla om tvättstugan är ledig imorgon också.. Orkar jag tvätta?




Timothy har semester.

{ 2009-08-2409:15:58 } Dagbok | 0 kommentarer


Den här veckan har Timothy semester igen. Älskar att ha honom hemma hos mig.. Tänkte att vi kanske kan passa på att rå om oss själva lite nu när Julia går på dagis. Vi kanske kan äta god lunch kanske gå på bio, ni vet lite sånt.
har i och för sig lite saker som måste göras här hemma, vi ska sätta upp hyllor i Julias rum. Vi ska städa riktigt ordentligt. Hur kommer det sig att man alltid hittar massa nytta man måste göra när man egentligen bara vill ta det lugnt.
Det gick i alla fall jättebra att lämna Julia idag, trodde kanske att det skulle bli lite jobbigt eftersom hon har varit hemma hela helgen, kanske svårt att komma tillbaka såhär i början. Vår lilla ängel sprang direkt iväg till sandlådan och började gräva. Jag älskar vårat dagis men saknar pluttisen här hemma.
Nu ska jag byta jeans, hatar att ha nytvättade jeans på mig, sen ska jag städa!




TÄVLING

{ 2009-08-2310:22:31 } Livets goda | 0 kommentarer



 


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos litenpålandet i Nikitas blogg.
Var med och tävla HÄR du med!


 






Tom Tit

{ 2009-08-2310:14:22 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Igår kom lillebror hit från Örebro, mycket trevligt!
Han kom vid elva, då hämtade Fanny och Daniel honom på T-Centralen och de åkte hit. Vi satte oss alla i Volvon och åkte till Södertälje för att gå på Tom Tit. Eftersom det var så dåligt väder så tyckte vi att det var en bra idé.
Vi kollad på alla roliga expriment, åt buffé och hade mysigt. Åkte hem vid fyra.
När vi kom hem så fick jag ett SMS där det stod att någon vid namn Danne hade hittat min plånbok vid badet Sydpoolen i Södertälje. Jag blev helt chockad, jag hade ju liksom inte ens varit där, bara åkt förbi med bil. Jag och Fanny satte oss i bilen igen för att åka tillbaka till S.tälje för att hämta den. När vi satt i bilen så kom jag på hur den hade hamnat där. Efter att ha betalat parkeringen så skulle jag sätta in Julia i hennes bilstol, jag la då min plånbok på biltaket, glömde den där och när vi var vid Sydpoolen så måste den ha ramlat av. Snacka om att jag är trött...
När vi kom hem igen så lagade jag mat, pasta med kycklingsås. Vi kollade på film och hade mys sen så somnade vi ganska tidigt.
Idag ska vi in till stan och kolla lite i butiker och sen äta Luddes favvo, kebab i Hötorgshallen!




































Fredag kväll.

{ 2009-08-2116:15:08 } Dagbok | 0 kommentarer


Maten står på spisen, eller potatisen i alla fall. Jag ska göra dillstuvad potatis så då måste man koka potatisen innan och det tar ju sin lilla tid.
Känns som om den här dagen har tagit evigheter. Fick lite saker från henne, massa kort och så, tänkte att jag skulle sätta in dem i ett fint fotoalbum sen, kanske i nästa vecka när Julia är på dagis. Jag orkar inte skriva så mycket om det här, det är meningen att vi ska åka till Örebro imorgon och vara där till söndag men jag vet verkligen inte om jag orkar. Jag bara känner mig så ledesen och vill vara hemma hos Timothy och Julia. Känner mig så kluven...

Julia var jätteduktig på dagis idag igen, dem ringde inte en enda gång. När jag och Fanny kom och hämtade henne så var hon på strålande humör. Min lilla solstråle, snacka om att hon gör min dag.
Nu är vi hemma och ska bara ta det lugnt. Har tänkt att jag ska lägga mig i badet med en anisktmask ikväll när Julia har somnat. Sen kolla på någon bra film och äta popcorn. Gå och lägga mig i tid och hoppas på att jag kan sova inatt.
Nu måste jag ta av potatisen från spisen, sätta på ugnen.












Dagisbarn med glass i håret från mellis








Mormor.

{ 2009-08-2109:24:14 } Dagbok | 0 kommentarer


Har precis lämnat Julia på dagis, sitter ensam här hemma... Sorgen smyger sig på. Igår 01.25 gick min älskade mormor bort. Igår klockan 09.15 pratade jag med henne i telefon och allting var som vanligt. Klockan 17.45 ringde min mamma och sa att mormor åkte med ambulans in till SÖS medvetslös. Personalen på hennes hem hade hittat henne på golvet i sitt rum.
När mamma hade kommit till Sotckholm och varit hos mormor så kom jag och Fanny dit. Satt vid mormors sida till lite över tio. Allting känns så overkligt, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kanske ska jag inte skriva alls?!
Mormor fick en jättestor hjärnblödning. Jag ber till Gud att hon inte hade ont... När man kom in i rummet så gav hon ljud ifrån sig, jag vet att hon visste att vi var där. 
Jag älskar verklige min mormor, jag säger älskar för hon är frotfarande hos mig. Igår när jag gick och la mig så tänkte jag på alla minnen jag har tillsammans med henne. Hennes lägenhet på Ystadsvägen, alla gånger hon satt barnvakt, alla gånger vi var på Skansen. Frukost i hennes kök, hon gjorde dem godaste ostmackorna jag någonsin ätit. Jag kommer ihåg när vi satte strumpbyxor på huvudet och lekte att vi var kaniner. Minnena är så många och alla härliga. Jag vill att min mormor ska vara här hos mig, jag trode aldrig att jag hon skulle försvinna. Det är ett hål i mitt hjärta och jag vet inte vad jag ska göra med mig själv.
Fanny kommer snart hit och då ska vi åka till mormors hem där hon bodde, prata med personalen och gå igenom hennes rum. Jag vill bara rymma från verkligeheten.








Julia klarade sig galant.

{ 2009-08-2019:31:28 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag var verkligen orolig hela dagen att dem skulle ringa och säga att Julia var jätteledsen, eller i alla fall fram tills att hon skulle sova. När klockan hade blivit halv ett och dem fortfarande inte hade ringt så började jag lugna ner mig lite.
Michis kom hit och vi gick i Globen och tittade lite, inhandlade ett linne till mig själv faktiskt. Efter det så gick vi mot Julias dagis. När vi kom dit vid halv tre så möttes vi utav en superglad tjej. Dem var ute på gården och lekte och när hon såg oss komma så sprang hon mot mig och slängde sig famnen på mig. Jag älskar verkligen vår dotter.
Vi gick hem och Michis åkte även hon hem för att hämta Leon. Helt sjukt att det här verkligen var första gången som vi verkligen sågs helt utan barn.
Vi var hemma en stund och när Timothy kom hem så åkte vi och handlade. Kom hem igen vid fem och satte igång med maten, idag blev det makaronilåda typ. Har verkligen inte ätit det sedan jag typ gick på lågstadiet men blev jättesugen på det idag när jag satt och tänkte på vad som skulle lagas till mat.
Jag har också fått typ någon nerv i kläm i svanken så kan inte riktigt gå ordentligt, jättejobbigt men jag ska be Timothy massera mig lite.
Mamma ringde nu på kvällen också, min mormor är jättedålig och har åkt ambulans till till SÖS. Hon hittades medvetslös på sitt rum på hemmet. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, är helt i chock. Jag älskar min mormor och vill inte hon ska dö...







L.O.V.E

{ 2009-08-2010:04:03 } Julia i bilder | 1 kommentarer










Första dagen själv.

{ 2009-08-2009:30:34 } Julia i ord | 0 kommentarer


Idag klockan nio lämnade jag Julia på dagis helt själv för första gången. När vi kom dit så möttes vi av gulliga Nadine (en av de större tjejerna på Julias avdelning!). Det första hon sa var att hon ville leka med Julia och så fort jag satt ner henne på marken så tog Nadine henne i handen och dem sprang iväg tillsammans. Så himla söta, det nästan kom en tår ska jag säga er.
Satt en stund på gården för att se att hon lekte vidare och inte var ledsen. Efter ungefär fem minuter så kom fröken Sussane fram och sa att det verkade gå så bra för Julia att jag kunde säga hej då och gå hem. Då slog det mig att jag verkligen för första gången skulle lämna min lilla bebis helt själv. Klart jag har lämnat henne förut men det har ju varit med barnvakter som morfar, farmor eller Fanny t ex, inte alls samma sak.
När jag skulle säga hej då så satte jag mig på marken framför  henne, sa att mamma skulle gå hem en stund men att hon fick vara kvar och leka. Julia nickade och jag frågade om jag kunde få en hejdåpuss, det fick jag och sen så sprang hon iväg med Nadine igen. Hur gulligt som helst..
När jag gick hem så kändes det helt konstigt, vad ska jag göra idag liksom. Tror att det blir till att tvätta lakan och städa. Kanske dra iväg till Globen och handla lite saker, vad annars finns det att göra liksom. Vänner här på här hemma också, kollar för typ miljonte gången, jag tröttnar aldrig!




Har världens duktigast dotter.

{ 2009-08-1915:29:29 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Idag gick det verkligen hur bra som helst på dagis. Redan efter en halvtimme så sa personalen åt mig att jag kunde gå in och sätta mig på deras kontor, Julia skulle vara ute helt själv med alla barn och fröknar. Klockan tickade iväg, tur att jag hade bok med mig, och helt plötsligt var det dags för lunch. Ingen kom och hämtade mig, däremot den andra mamman som jag satt med. Fröken sa att det gick jättebra för Julia och att jag inte behövde komma. Vid klockan tolv så hörde jag dock en ledsen Julia, som jag hade förutspått så ville hon inte sova. Dem försökte ett tag och gjorde verkligen ett jättebra jobb. Efter ett tag så kom dem i alla fall in med henne till mig, hon blev jätteglad att se mig och jag behövde inte mer än lägga ner henne i vagnen så sov hon. Hon sov en timme och jag pratade lite med fröknarna om hur dem skulle göra med henne imorgon när hon ska vara där helt själv. Vi kom fram till att om hon inte somnade i rummet med alla andra så skulle dem lägga henne i vagnen. Tror verkligen inte att det kommer vara några problem alls. Helt sjukt, imorgon så ska min lilla bebis vara själv på dagis, hon är nu officiellt dagisbarn.
Efter vilan så gick dem ut igen, Julia sprang ut och lekte med alla andra och jag fick åter igen gå tillbaka till kontoret. Vid tre så hade hon ätit mellis och det var dags att gå hem, känndes som om den här dagen bara flög förbi.
Nu sitter vi hemma och tar det lite lugnt, tror att Julia är lite trött efter dagens strapattser. När Timothy kommer hem från jobbet så ska vi åka ut till Dyvik och äta middag, imorgon åker hans släktningar hem och vi måste säga hej då!







Sista dagen på inskolningen.

{ 2009-08-1908:35:14 } Julia i bilder | 3 kommentarer


Idag är Julias sista dag på inskolningen, dem här tre dagarna har gått så fort. Känns inte riktigt som om jag har hunnit med...



















Vad jag kom hem med.

{ 2009-08-1815:17:43 } Inköp | 0 kommentarer









Det här kom jag hem med till Julia idag. Nu står kladdkakan i ugnen, ska ut snart. Har en tvätt i maskinen och ska snart ner och lägga i en till. Har dammsugit och fixat här hemma (bakar mest för att det ska lukta gott här hemma...), torkat av ordentligt. Är supertrött så ska nog vila ett slag också!




Hemma själv.

{ 2009-08-1810:16:13 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är det Timothys tur att vara med Julia på dagis, jag är helt ensam hemma. Ganska skönt då jag hade tänkt att jag skulle hinna med att fixa lite här hemma. Om jag ska vara ärlig så hade jag verkligen lust till det när jag vaknade men nu så har det dämpat sig lite, är så himla trött på den stor klumpiga datorn som står här hemma. Den tar typ ALL plats i vardagsrummet, det blir så jobbigt att städa när man måste flytta på alla sladdar och så. Kaske ska iväg och handla lite basict-shirts till Julia också. Måste verkligen rensa hennes t-shirts, kanske även långärmade. Känns lite konstigt att vara helt själv, måste vänja mig. Grejen är nu är att jag har så mycket tid så jag drar ut på allting och till slut så kommer det bli stressigt som sjutton. Nej, jag hoppar in i duschen.




Gravid.

{ 2009-08-1714:31:59 } Dagbok | 1 kommentarer


Har suttit och kollat på massa mammbloggar nu, guuud vad jag saknar att vara gravid...





Hemma igen.

{ 2009-08-1713:36:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Förmiddagen på dagis var jättekul, Julia lekte som sjutton och bekantade sig med alla andra barn. Till lunch blev det lasange, det var jättegott, dem har ju egen kokerska där som gör all mat. När det var dags att sova så tog dem fram madrasser till allesammans, Julia skulle få sova i "dockvrån" som dem kallar det (ett litet rum där dem har dockor, spisar...) Julia däremot var inte alls så pigg på att sova så efter en halvtimmes vridande, lite gnällande och pratande så gav jag upp. När barnen inte kan sova där under inskolningen så får man åka hem, vet inte om det fungerar så på andra dagis?! Vi fick i alla fall åka hem och nu sover hon sött i sin säng. Tror att hon har lite feber faktiskt, hon fick en alvedon innan hon somnade. När hon vaknar så ska vi gå till apoteket och fixa en ny temp, vår är helt konstig.




Mitt lilla dagisbarn.

{ 2009-08-1708:14:24 } Julia i bilder | 3 kommentarer







We're of to dagis...








Sista dagen som bebis.

{ 2009-08-1620:00:58 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har varit Julias sista dag som bebis, eller i alla fall lite för mig. Imorgon så börjar hon dagis som ni säkert alla vet. Då kommer hon gå under benämningen "dagisbarn". Hennes väska är packad med extrakläder, regnkläder, stövlar, papper som ska vara med och kort att sätta upp på hennes hylla. (Alla kläder är även märkta, sånt är viktigt har jag förstått!)
Det är helt sjukt, igår när jag var på väg hem så satt jag och undrade var ett och ett halvt år har tagit vägen. Jag har älskat tiden som hemmamamma, har njutit i fulla drag. Bu snart så går jag ju tillbaka till verkligeheten som arbetare på Hemtex. Tror det har varit bra för mig att jobba lite helger, så man kommer igång lite långsamt, inte köra igång på max direkt.
Gud, jag kan inte fatta att hon är så stor att hon börjar dagis nu. Har kommit på att jag är nervös också, känns lite som om man kommer att vara under lupp de kommande veckorna. Innan dem känner en först och främst, men också för att man är ung förälder. Kände ju det direkt när vi kom in på mötet i tisdags, alla andra var minst tio år äldre än både mig och Timothy. Kände riktigt hur dem granskade oss. På något sätt så är jag inte orolig i alla fall, vet att Julia är en utav de finaste barnen som går på denna jord. Tror att vi kommer att klara det här galant vi tre.
Var ju på jobbet idag också, har helt glömt bort det. Var inte alls mycket att göra idag, så lite att jag t om hann med att städa i vårat personalrum på slutet. Har också kommit fram till att jag tycker det är ganska skönt att jobba, känns som om jag drar mitt står till stacken här hemma skulle man kunna säga. Nu ska jag kolla på lite film, Timothy skjutsar Fanny till Thorildsplan och handlar lite godis på vägen. Love my man!




Superlång dag.

{ 2009-08-1522:49:23 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag gick jag upp klockan sex, fyr sjutton vad min kropp inte alls är van vid det. Antar att det kommer bli så nu när lillan börjar dagis.
Åkte i alla fall till jobbet, när jag kom dit så var kassan reda gjord dagen innan så lite surt att man gick upp och kom dit så tidigt för typ nada liksom. Hade lagom mycket kunder, Daniel var där och köpte en kudde.
Jobbade till fyra, mötte sen Fanny i Gullmarsplan för att sedan gå hem till oss. Timothy och Julia var på Dyvik. Vi duschade och åkte sedan till stallet för att Fanny skulle hålla lektion för sin medryttare. (Nu tänker ni vad onödigt att duscha innan stallet, men jag var faktsikt aldrig inne i stallet, satt bara ute och kollade på.. haha!)
Efter det så åkte vi hem till Fridas lägenhet på Thorildsplan, sminkade oss och så kom Petra dit. Om ni inte har förstått det än så hade jag en "grils night out". När vi var klara så rörde vi oss i alla fall in till stan, tanken var att vi skulle åka till Kungsan och kolla på The Voice tillsammans med ungefär miljoner fjortisar. Jag upphör aldrig att förvånas över detta, det som jag nästan ser som ett helt fenomen, fjortis-fenomenet. Alla ser likadana ut... Blonderade bimbos med supersmå BH:ar med axelband åtdragna till max för att få största möjliga "klyfta". Kan dock inte se tillbaka på mitt liv och se att jag själv varit sån. Aja, alla är vi olika...
Vi åkte i alla fall hem tidigt, det började regna. Så det blev inte så lång utekväll för mig, på ett sätt ganska skönt eftersom jag gick upp så tidigt + ska jobba imorgon också. Nu väntar sängen...




BVC, 18månaderskontroll.

{ 2009-08-1419:39:38 } Julia i ord | 2 kommentarer


Har ju helt glömt bort att skriva att Julia var på BVC igår, det var 18månaderskontroll (Julia är ju 19 månader nu men eftersom det har varit lite semester och så har hon inte fått tid fören nu). Vi vägde och mätte, sen så fick hon spruta också. Hon var så duktig så, grät inte alls när hon fick sprutan. Vi har världens bästa BVC-"tant", hon är så otroligt pedagogisk och gullig med barn.
Lite Julia update då... Julia är nu 79 cm lång och väger 9,76 kg. Hon ligger precis på sin kurva och allt är som det ska med andra ord.




Jag och Julia på BB, Julia 3 dagar gammal




Julia 19 månader







Mammaträff.

{ 2009-08-1419:20:14 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag så bar det av tidigt hemifrån. Vi skulle hem till Michis och Leon för att hjälpa till inför mammaträff som vi skulle ha idag.
Det blev god pastasallad med olika tilltugg, lite ost och sen urgoda kakor som Michis hade bakat. Dem flesta åkte vid halv tre tror jag att klockan var. Maria och Edda, jag och Julia hängde kvar ett tag till. Vi var ute i trädgården och barnen fick leka riktigt mycket. Edda den lilla sötnosen säger jag bara, känns som igår Julia var så liten men det var det ju verkligen inte alls.
Väl hemma så hade Timothy handlat mat och det sattes igång driekt. Min pappa kom förbi och hann också med lite tacos.
Nu är Daniel här och vi ska kolla på film när Julia har gått och lagt sig, skönt med en riktigt hemmakväll!

Love you all!






Bakat.

{ 2009-08-1313:41:43 } Livets goda | 2 kommentarer


Nu står i vår kyl ca 40 cupcakes som jag ska ta med mig till Tinas kalas ikväll, hoppas de är goda!








Mumma... (haha dem gula ser jätteläskiga ut, undrar om man vågar smaka?!)







Grattis Tina!

{ 2009-08-1309:17:41 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag fyller Julias farmor Tina 48 år! Vi säger tusen grattis på födelsedagen, hoppas du får en riktigt bra födelsedag!








Svarar.

{ 2009-08-1221:13:15 } Emelie tipsar | 0 kommentarer


Kära Sophie, sänghimmeln som Julia har är köpt på IKEA för typ 99 kr. Kransen med blommor som sitter i överkanten har jag gjort själv, plastblommorna även dem inköpta på IKEA!




Shoppa.

{ 2009-08-1221:11:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har vi varit inne i stan med Michis, Leon och Fanny. Har köpt stövlar och en ryggsäck till Julia som hon ska ha på dagis. Tror det kommer bli hur bra som helst, kan inte fatta att hon verkligen börjar på måndag.
Vi var på möte på Dagis igår, träffade alla fröknar och fick titta på hennes avdelning. Hon har redan fått en egen hylla, krok, madrass och filt. Ska nu i veckan börjar packa ner vadhon ska ha för extrakläder och sånt där. Regnställ och sånt ska också med. Tror verkligen att Julia kommer trivas som fisken i vattnet på dagis.
Nu på kvällen så har jag varit och tränat, tog det lite lugnt eftersom jag fortfarande känner mig tung i huvudet och så. Känns som om det kommer bli ett riktigt bra Eagles i år.
Nu ska här kollas på TV, fotboll (Svergie-Finland) varvat med The Bachelorette.




Lever igen.

{ 2009-08-1010:54:10 } Dagbok | 6 kommentarer


Igår var nog en utav de värre dagarna i hela mitt liv tror jag.
Vaknade klockan halv åtta utav att jag hade ont i mitt vänstra öga, försökte att inte tänka på det och gick ut och la mig på soffan då Julia typ låg över HEAL sängen. Försökte somna om med det gick inge vidare. Klockan hoppade jag in i duschen, skulle ju iväg till jobbet. Värken i ögat blev värre och det började sprida sig bakåt i huvudet. Fick stickningar i händet och fötter, usch vad läskigt det var. Ringde till Vårdguiden, alla föräldrars bästa vän, den här gången för att fråga om mig själv.
Dem tyckte att jag skulle åka in till sjukhuset eftersom det stack i händer och fötter. Blev riktigt rädd då, jag blev sämre mycket snabbt och till slut så kunde jag inte öppna mitt öga. Fanny kom hit och tog hand om Julia och Timothy skjutsade mig till SÖS. Föll ihop på parkeringen och "mådde dåligt" i en påse om ni förstår vad jag menar. Timothy fick bära in mig till Akuten i princip för jag kunde inte gå. Där inne så la dem mig på en bår, Timothy betalade och sen så kommer jag inte ihåg så mycket mer. Pratade med doktorn, fick något piller som skulle upp där back, usch och fy. Den hjälpte inte så snabbt så jag fick en spruta så att jag skulle få slippa värken. Dem rönktade huvudet för att utesluta saker som hjärblödning mm. Som tur var va det ingeting sådant, jag fick lite panik utav tanken på att det skulle kunna vara något sådant. Blä... 
Vi kom i alla fall iväg från sjukan vid fyra tror jag, Fanny kom hem med Julia och gud så jag hade saknat Julia. Bara att få ha henne i min famn. Väl hemma så fixade Timothy mat och stoppade om mig, tog hand om Julia. Timothy är den bästa mannen i hela världen.
Idag mår jag i alla fall mycket bättre, lite slö i kroppen bara men beror nog på att jag inte ätit ordentligt. Idag blir det till att fylla på skafferiet. Ska klä på Julia nu och sen får vi se vad som händer. Timothy är hemma och hjälper mig idag så att jag inte behöver anstränga mig, he is the best!




I LOVE YOU!







Kortis.

{ 2009-08-0821:47:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag jobbat, det var jättevarmt och i princip inga kunder alls. Jag sorterade gardinvisningarna så nu hänger dem fint i färgordning.
Efter jobbet så åkte vi ut till Dyvik och var med hela tjocka släkten + Malin, Linda och Lisa. Var riktigt trevligt med massa god mat, grillande av ENORMA marsmellows och glass. Nu är vi hemma efter att ha skjutsat Malin hem till Sätra. Måste gå och lägga mig om jag ska orka jobba imorgon i värmen igen.




Sötnosar!

{ 2009-08-0721:24:28 } Julia i bilder | 2 kommentarer















Älskade barn!





Eriksdalsbadet.

{ 2009-08-0721:20:59 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag kom Fanny hit vid lite över nio, vi skulle till Eriksdalsbadet med henne och Michis och Leon.
Vi mötte upp Michis och Leon vid Ringen klockan tio. Gick in och handlade lite lunch, det blev pastasallad till barnen och sen baguette med philadelphia, tomat och mortadella. Riktigt mumsigt var det. Julia och Leon tyckte det var jätteskönt att bada och springa runt i gräset i princip nakna. Vi åt glass och hade det riktigt mysigt.
Vi halv fyra så började vi röra oss hemåt, när vi kom hem så var älskade Timothy redan hemma. Han har nu, by the way, köpt trall till våra ballkonger så snart kommer dem vara hur fina som helst att gå på. Just nu ser dem inte så fina ut.
Det börjades med mat, pasta med köttfärssås. Det var en riktigt hit och vi satt uta och åt. Precis, vi kan sitta ute fast vi bor i lägenhet. Utanför oss så finns det som utebord där man kan sitta och äta.
Barnen såg ut som hej kom och hjälp mig när vi kom in så det blev till att låta dem bada. Det behövdes i och för sig i alla fall eftersom dem badat i klor och det är ju inte så bra att ha på kroppen.
Vid åtta så skjutsade Fanny hem Michis och Leon och då gick Julia och la sig. Nu sitter jag här med ett glas cocacola och ska kolla på någon film tror jag. Är helt slut efter en dag på beachen bara och imorgon så är det jobb så jag tror inte det blir allt för sent!




Varmt, varmt och åter varmt!

{ 2009-08-0621:33:25 } Dagbok | 0 kommentarer


Älskar sommar verkligen, idag var det så att man trodde att man skulle få värmeslag ju.
Fortsatte med tvätten idag igen, nu är jag äntligen klar! Klockan halv ett så kom Iida hit, Julia var klar för sin nap så vi promenerade in till söder medans Julia sov i vagnen. Åt sushi medans Julia sov sen så vandrade vi vidare och tog fika på ett ställer på Götgatan. Trevligt att "catcha up" lite liksom. Tänk att det bara är lite mer än två månader tills hennes lilla tjej kommer. Ska bli så kul!! Vi kollade lite i Barnbutiken, såklart så hittade vi båda lite grejer. Vandrade vidare upp mot Götgatsbacken och kollade den lilla gallerian där. Addidas Classics var det som gällde och Iida hittade faktiskt en hel del som hon ska beställa därifrån. Addidas är nämligen en utav Tomis sponsorer så dem får lite grejer där ifrån, lite nice faktsikt.
Klockan halv fem drygt så var vi hemma igen. Korten hade kommit som Michis så snällt skickade in till oss. Satte in dem i ramarna över sängen och oj så fint det blev.
När Timothy kom hem så hoppade jag in i duschen, behövdes VERKLIGEN efter en dag på stan i detta väder. Svidade om lite och sen så åkte vi till Gamla Stan där det skulle ätas middag med Timothys släkt. Det var nämligen Tim och Sallys bröloppsdag idag.. Congratulations guys! Det blev god glass på Västerlånggatan till desert och sen så bar det av hemmåt igen.
Nu är vi hemma, har lagt Julia och det känns som om vi också ska gå och lägga oss snart. Timothy har stukat foten idag på jobbet också så det blir till att fixa högläge på den inatt!




Julias rum.

{ 2009-08-0510:34:55 } Julia i bilder | 6 kommentarer













Ville ladda upp lite bilder på Julias rum. Det här är dock bara halva för den "andra sidan" av rummet är inte riktigt klart än men det kommer senare!






Tvättar.

{ 2009-08-0510:30:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Är fortfarande hemma, hade tänkt att ge mig av tidigt till någon beach men nu blev det så att jag var tvungen att tvätta lite. Timothy började igår men vi kan ju säga såhär, tvätt är inte Timothys starka sida så det slutar oftast med att jag måste göra om det eller att han får gå ner flera gånger. Nu ligger i alla fall sista tvätten som jag ska göra nu i torken sen så ska vi ut, eller ska man kanske vänta tills Julia ätir lunch?! Hmm...
Aja, sen ska vi till beachen. Funderar på om vi kanske ska ta den i Farsta som vi brukar åka till. Dem har bra sand som Julia kan leka i och sen så hade jag tänkt att jag kanske skulle hinna med lite ärenden. Ska t ex säga upp mitt gymkort på SATS. Sen när Timothy slutar så hade jag tänkt att vi kanske ska till Plantagen och handle lite blommor hit hem. Har sagt det så många dagar nu men nu måste jag verkligen. Inte som om vi har varit hemma speciellt mycket heller men idag så blir det middag och mys hemma faktiskt.




Familjedag.

{ 2009-08-0409:44:54 } Julia i ord | 0 kommentarer


Igår så blev det inget bloggande för min del, var helt upptagen med annat.
Fanny kom hit klockan strax innan tio, vi satte Julia i vagnen och drog oss mot Skansen. Fanny har inte varit på Skansen med Julia så hon ville åka dit. Inte mig emot, Julia får en underbar dag med djurtittande och karusellåkande. Julia fick korv med mos utanför Skansen till lunch. Det var meningen att hon skulle somna och att vi skulle gå runt lite, men icke. Pappa bjöde på inträde och sen blev det så att vi åt lunch när Julia inte ville sova. Vi gick sen till LillSkansen, där tyckte Julia det var jättekul och tittade på alla djur med moster Fanny. Julia åkte massa karuseller och bilar med Fanny (jag blir ju så åksjuk så jag kan typ inte åka något). Vi åkte i alla fall den "fina" karusellen tillsammans. 
Efter det så försökte vi åter igen få Julia att somna, under tiden så hann vi lämna morfar vid Grönan där hojjen var parkerad och åka färjan över till Slussen. När vi gick av båten så somnade prinsessan. Jag och Fanny gick över nästan hela söder när hon sov och blev sedan hämtade av Timothy vid Gullmarsplan lite efter tre. 
Vi åkte hem till oss och hämtade badkläder och sen åkte vi ut till Dyvik och babade. Det var riktigt skönt i vattnet faktiskt, hela 19+ grader var det. 
Fanny åkte hem vid sex och då kom Timothys släktingar hem från golfbanan. Vi sju så blev det god mat och vid åtta så åkte vi hem. Julia somnade när vi kom hem, trodde hon skulle somna i bilen men inte då. 

Idag så ska vi iväg på picknick i Vasaparken, pics kommer sen! 




Middag hos pappsen!

{ 2009-08-0220:32:09 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu har vi precis kommit hem från pappsen min, där bjöds det på supergod middag.
På jobbet idag var det coolugnt. När det inte är några kunder så får man komma på annat att göra, kändes som om vi gjorde mycket nytta idag. Vi gjorde om lite med alla vepor, vek ihop gamla och hängde upp nya.. Fyllde på bäddset och underlakan, städade bakom kassadisken. Jag och Fia var riktigt duktiga!
Slutade vid fyra, köpte mig då ett busskort (690 spänn kostar det, helt sjukt enligt mig..) och åkte till Norra Sköndal där Timothy hämtade upp mig. Vi åkte till Skarpnäck för att titta på lite baseboll, Jhonnys lag var bäst. Halv sex åkte vi som sagt hem till pappsen min och kom hem först nu. Jag är seg som sjutton, vet inte vad det är med mig riktigt. Timothy står i köket och diskar lite som är kvar sen släkten var här på kaffe och tittade på lägenheten. Jag själv ska sminka av mig och sen lägga mig på soffan.
Just det, imorgon tror jag att det kommer kort som Michis har skickat in, vi ska ju ha dem i ramar över vår säng. Just nu sitter det bara tomma ramar där, ska bli så kul att få sätta in fina kort!




Älskade Julia!

{ 2009-08-0209:13:48 } Julia i bilder | 1 kommentarer















Dagens

{ 2009-08-0209:11:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Snart ska man iväg till jobbet igen, det brukar dock gå lite snabbare på söndagar! Det är en hel timme mindre än på lördagar och det känns verkligen.
Idag får jag även skjuts till jobbet, helt onödigt när det går så snabbt med bussen från Gullmarsplan. Timothy och Julia ska ut till Dyvik och vara med släktingar och då ligger jobbet på vägen.
Julia och Timothy ska vara med släktningarna hela dagen, tror dem ska på baseball och kolla på farbror Jhonny som spelar. Ikväll blir det middag hos farfar också. Kanske blir så att det blir pizza på baseballplanen jag vet inte. Känner att jag är alldeles för trött i huvudet för att tänka på sånt idag så det får Timothy göra...




Jobbat.

{ 2009-08-0120:48:34 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag var jag på jobbet klockan nio. Tråkigt väder var det på vägen dit så jag fövaäntade mig ganska mycket kunder, men ICKE! Jag och Fia fick en lugn dag skulle man kunna säga.
Slutade vid fyra och då kom Timothy och Julia och hämtade mig, vi åkte då till Plantagen i Farsta för att möta upp hela tjocka släkten. Efter Plantagen så bar det av till familjens vän Karin som fyllde är. Där bjöds det på mat och trårta!
Nu är vi hemma, klockan är inte ens nio och jag håller på att somna. Tänkte sätta på en film för Timothy ska spela lite, jag lovar att jag kommer somna till den! God natt på Er!







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December