Storasyster och lillebror

{ 2012-08-2714:41:00 } Inköp | 0 kommentarer


 
 
Hmm egentligen vet jag inte vad jag tycker om att matcha syskon sådär i likadana kläder men idag kunde jag fasiken inte låta bli.
Nu ska vi springa iväg o hämta Julia på förskolan! Första dagen idag och jag gissar, bara gissar, att hon kommer vara helt slut.
 





Wedding

{ 2012-08-2510:35:02 } Bilder | 0 kommentarer


  
 
 
Dagen går i romantikens tecken, vi ska på bröllop! Har försökt ett bra tag med att få till frillan här hemma, tror att den är okej nu. Makeup kvar och sen på med den underbara klänning som hittades igår (som btw är en historia i sig, får ta det senare..)! Jag är ju verkligen ingen linslus men känner jag mig fin nog så kanske det kommer upp den bild här senare.. Man vet aldrig!





Friday

{ 2012-08-2408:33:10 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Har nån form av konstig stresskänsla över mig idag, som om jag vill göra tusen saker men inte kan liksom. Det kanske är just för att det är fredag, man har alltid massa förhoppningar på fredagar.
Ska snart sätta barnen i vagnen och köra en PW som heter duga.
 
Förhoppningen är att göra av med överflödig energi (och kalorier såklart!) och sen kanske njuta av en ledig helg!





Parken på Söder

{ 2012-08-2320:22:29 } Dagbok | 0 kommentarer


 
 
Skåneparken på Söder, stället där mamma hängde med mig när jag var liten. Så himla underbar parklek tycker jag, det finns liksom något för alla! Klätterställning, cycklar, gungor (you name it) till stora OCH en liten park i parken för de små. Efter lunch drog vi iväg, med mellis packad, på en eftermiddag med 100% parkhäng.
 
Nu ska jag dricka te och sätta mig med en god bok!





Dinner

{ 2012-08-2219:32:37 } Livets goda | 1 kommentarer


 
Igår hade jag migrän, jag var mer död än levande i princip hela dagen. V kom och hjäpte mig på morgonen och vid lunch kom T hem från jobbet.
Idag var jag dock vid liv igen, tur var väl det skulle man kunna säga. Mannen hemma med barnen och mig utslagen = bombnedslag här hemma. HEELA dagen har jag tillbringat att återställa till det normala. Så har jag rastat vilda barn i lilla lekparken här utanför också såklart!
 
Haha, hittade även min plats vid spisen och idag blev det verkligen middag a lá LCHF. Det kallas zuccinipasta och det var faktiskt riktigt gott. You need..
 
2 zuccini
1 kruka färsk persilja
½ kruka färska basilika
2 klyftor vitlök
4-5 salladslökar
1 dl grädde
en skvätt vitt vin
1 krm cayennepeppar
5 msk pinjenötter
 
Jag "hyvlade" zuccinin med osthyvel, la på papper och saltade lite så att lite västska skulle försvinna.
Rostade pinjenötterna i stekpanna.
Hackade örter och vitlök.
 
Smält en klick smör i pannan och stek zuccinin lätt. Häll på örter och lök + grädde och vitt vin. Krydda med cayennepeppar och låt det riktigt gotta ihop sig några minuter. Klaaaart...





Morning glory

{ 2012-08-2009:39:09 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Satt uppe ALLDELES för länge och tittade på Sex and the City igår! Jag har blivit som en gammal tant, får jag inte gå och lägga mig vid 22 blir jag verkligen som en zombie dagen därpå. Svårt att tro jag är 25 och utan morgonkaffet hade den här dagen gått åt h*lvete!
Noah ligger nu och ska sova,  Julia röjer som vanligt och mammahjärnan går på högvarv för att komma på dagens aktivitet. Barnen får i alla fall pannkakor till lunch, jag kör på Nutrilett-bar!





Kvargpremiär

{ 2012-08-1910:03:42 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Frukost: kvarg blandat med Fun Light, smak hallon och vattenmelon, toppat med frysta hallon och björnbär. Tre kokat ägg till det och jag är redo för ännu en dag på jobbet.
Känns som om det här med motion och "Emelies-variant-av-LCHF" börjar bli min grej. Jag är alldeles för svag för att ta bort kolhydrater totalt, jag äter t ex banan och på fredagar har jag gottisdag. Man måste ju komma fram till vad som passar en själv bäst liksom...
Började dagen med att trotsa min trötthet, vi snackar i princip illamåendetrött, och mina falukorvbetongben för en joggingrunda. Att vara ute innan alla andra ens sparkat av sig täcket gav mig en oväntad frihetskänsla och när jag väl sprungit av mig falukorvbetongbenen kändes det som om jag kunna klå Usain Bolt på 100 m. Kanske lite lätt överdrivet men ni förstår vad jag menar...
 

Nu slår jag mig ner på soffan och kollar lite barntv innan det är dags att dra sig till jobbet. Happy sunday...





Sweet dreams

{ 2012-08-1810:29:00 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Sitter och drömmer mig tillbaka till förra lördagen då vi var på Gröna Lund. Vi har ju i princip inte gjort någonting den här sommaren då vi ska åka iväg massa till höst och vinter. Julia har pratat om Gröna Lund hela sommaren så det fick bli den "stora grejen", prinsessan sprag runt som på rosa moln och fick precis det hon pekade på. Åhh jag vill tillbaka... Det är stunder som dem här jag älskar min familj extra mycket!
 
Denna lördag är dock allt annat än glamorös. Både jag och mannen ska jobba, barnens farmor är påväg hit för att vara barnvakt! Det är tur man har nära och kära omkring sig, jag saknar dock mamma som inte bor här i stan! Nu sitter jag i alla fall här med mitt morgonkaffe och försöker tänka FLORIDA I OKTOBER, FLORIDA I OKTOBER! Önskar att oktober kunde komma nu!





Så hände det igen

{ 2012-08-1715:00:46 } Dagbok | 0 kommentarer


 
Gaaahh så hände det igen, jag har hamnat i eftermiddagskoma!Parklek, glassätande och promenad har resulterat i en totalt slutkörd mamma. Noah sover, kaffebryggaren står och jobbar... Jag ska sätta på en rulle till Julia och sen baaara slappa på soffan tills mannen kommer hem och det är dags att röra på fläsket igen!





Älskade sommarlov

{ 2012-08-1616:29:18 } Vi syskon | 0 kommentarer


 
 
 
 
 
 
 
Okej nu kommer jag låta som aaalla andra men det struntar jag i! Snart är Julias sommarlov slut och vardagen börjar på allvar med dagis och allt som hör där till, ett sommarlov som ett tag kändes som "sommarlovet-som-aldrig-tar-slut" börjar nu lida mot sitt slut. Det är verkligen med blandade känslor mina vänner.
Efter dagens lunch packade vi beachbagen och drog till stranden. Var där ett tag för att sedan avsluta med glass. Noah somnade i vagnen, mamma och Julia hade djupa samtal på vägen hem! Kommer sakna henne när dagis börjar igen men jag vet en tjej som längtar!
 
 





The basics

{ 2012-08-1610:21:11 } Inköp | 0 kommentarer


 
Rosa/aprikosfärgat linne som inhandlades på H&M igår. Jag handlar för det mesta svart och vitt men igår, jag vill säga enkelt och snyggt men egentligen kanske det gör mig lite tråkig?!, tog jag ut svängarna! BFF har ett likadant och om det är hälften så snyggt på  mig som på henne så kommer det blir super, kanske rentutav en favorit!
 
Nu ska jag orientera i kylskåpet och förhoppningsvis komma fram till vad som serveras till lunch!
 





Uppdaterar

{ 2012-08-1515:43:45 } Noah i ord | 0 kommentarer


 
 
Håller på att uppdatera Noahs nappar här hemma, ut med de gamla och in med de nya!
I början, när Noah var helt färsk, så hade han NUK-nappar. Dem är dock onödigt dyra och jag är superduperglad att han nu tar ESKA istället. Sötare motiv, lättare att få tag på och MYCKET billigare. Nappar har ju en benägenhet att komma bort och jag (virrpannan själv) lyckas tappa bort trots napphållare!
 
Nu ska jag klicka hem lite nya namnnappar, ladda upp inför ny säsong på Öppna Förskolan!





Barnen & jag

{ 2012-08-1515:41:00 } Vi syskon | 0 kommentarer


  
 
 
Jag och mina barn har haft mys hela dagen. Powerstädning för mig på morgonen varvat med lek, smarrig lunch, parklek, PW med avslutande shopping. Det var nämligen så att bonuscheckar från HM landade i brevlådan igår och jag var snabb som attan att bränna dem. Ni kommer kanske bli förvånade men det följde faktiskt med saker till mig hem i påsen... Iof mest, eller faktiskt bara, BASICS! You got to looove them!
 
Nu, av med svettiga träningskläder och duscha... Middagsplaner, hmm jag vet inte!
 





Zzz...

{ 2012-08-1409:38:56 } Dagbok | 0 kommentarer


 
En lugn dag idag...Igår var farmors födelsedag = middag ute på landet och idag är vi nog alla lite sega. Egentligen vill jag väl kanske ta oss ut på något men jag oooorkar inte. Noah sover nu och hoppas han gör det ett tag. Någon form av "sommarförkylning" har hoppat på honom, sånt där härligt snor sprutar när han nyser.
Prinsessan Julia sitter och gör halsband, hoppas hon gör ett till mig... Tänker nog lunka runt i pyjamas ett tag till, sätta mig på soffan och dricka kaffe.





Mums

{ 2012-08-1012:21:01 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Internet har legat nere här hemma, typ sedan senaste inlägget, och först igår tog mannen tag i det. Bloggat från mobilen kanske man kunde ha gjort men det fungerar oftast inte som jag vill och då får det va. Lata tant tänker ni, jaja...
Det här med att äta nyttigt och röra på sig fungerar superduper än så länge och här ser ni ett lite smakprov på det. Hatar att erkänna att jag har ganska mycket sötsug dock, trots att jag inte är någon godisråtta i vanliga fall. Har hört att det brukar ta slut efter någon vecka och det håller jag verkligen tummarna för!
Jag och V har varit ute och rört på oss varje dag, antingen 1 h rask promenad eller 30 min jogging. Skönt att vara två i det här. Jag kan riktigt längta efter att få gå ut och röra på mig nu...
 
Nu har vi precis ätit lunch här hemma och ska alldeles strax åka ut till Tyresö för att prova nytt lekland. Egentligen vill man väl vara i parken men vädret är ju ganska ostadigt och jag tycker det är ALLDELES för varmt att dra på barnen galonisar!





Mellis á la nyttig

{ 2012-08-0717:04:19 } Livets goda | 1 kommentarer


Keso med hallon
 
I ett desperat försök testar jag att ändra mina matvanor här hemma. En tjej på jobbet som hjälper mig faktiskt, hon är ett riktigt hälsofreak, äter rätt och tränar mest varje dag gör hon!
Jag tänker inte va en sån som säger att jag ska gå ner massa i vikt osv förens det faktiskt händer. Därför tänker jag bara säga att jag gör ett RIKTIGT försök att lägga om min livsstil = mer motion och bättre mat. Jag gör det här för mig själv, för att jag är trött på magen som hänger som en degklump och dallrande gäddhäng. Vi lämnar det där!





Dopdag

{ 2012-08-0621:04:13 } Noah i ord | 3 kommentarer


Okej idag är det ett HELT år sedan lilla Poppis döptes. Tänker mig tillbaka och känner mig fortfarande riktigt nöjd med hela grejen...
Tanken var ju att jag idag skulle inhandla present till lillkillen, visste precis vad det skulle vara. Woody och Buzz-figurer från Toy Story. Vi åkte land och rike runt, inte riktigt men Kungens Kurva i alla fall, och letade. Ringde runt gjorde jag också men det gav inget resultat. Det slutade med att han fick en bilderbok med Toy Story och jag kan meddela att han SOVER MED DEN NU! Vägrade somna utan den gjorde han minsan.
Så himla sugit när saker inte går som man har tänkt sig, jag visste ju precis vad jag skulle köpa. Jaja, jag ska sätta mig imorgon och leta runt på nätet, dem kan ju liksom inte vara slut i hela världen.
Nu väntar helt ärlig sängen, helt slut är jag efter löprunda såhär på kvällskvisten. Frågan är bara om det blir till att läsa i boken min eller kolla ett avsnitt av favvoserien.
 
     
 
(Har någon tips om var man kan hitta dessa dockor hör superdupergärna av er, för sjutton tveka INTE!)
 
 





En snabbis bara

{ 2012-08-0410:09:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Fint väder = Emelie ska jobba såklart! Aja, inte mycket att göra åt saken faktiskt..
Man och barn har redan åkt ut till landet för att umgås med andra vändan släktningar som är här från Staterna och själv sitter jag med mitt morgonkaffe. Ska snart packa min lilla väska och röra på min feta rumpa. Jag har suttit hela morgonen och läst lite träningsbloggar, kommit på hur sjuuuukt dålig självdiciplin jag har och hur trött jag blir på mig själv.
 
Happy saturday everyone!
 





Igår var en bra dag

{ 2012-08-0308:23:51 } Dagbok | 0 kommentarer


 
  
 
  
 
 
  
 
Igår njöt jag verkligen... Parklek, båttur och glass! Jag tror barnen gjorde det också (njöt alltså!), älskar att se mina barn sådär glada! Det slog mig återigen hur mycket jag verkligen älskar dem och jag kan inte riktigt komma på vad jag gjorde innan mina små busungar.
 
Hmm.. Skulle väl inte säga att vädret är lika underbart som det var igår och vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Julia tjatar om lekland men jag vet inte!





Fikapaus

{ 2012-08-0115:38:29 } Livets goda | 0 kommentarer


 
Älskade fikapaus..
Parkhäng blev det för hela slanten idag. Indianparken... Båda barnen fick leka rejält och jag fick springa efter! När vi kom hem väntade underbar rabarberpaj som jag gjorde imorse och icke att förglömma eftermiddagskaffet. Nu ska jag hoppa in i en dusch innan jag och dottern åker in mot stan för biomys med Fanny och Vivi. Lite mamma- dottertid är aldrig fel tycker jag!





Toy Story

{ 2012-08-0108:42:40 } Noah i ord | 0 kommentarer


  
 
Gaahh jag vet att jag skulle bloggat för lääänge sen. Nu kommer det i alla fall...
Här hemma tar vi det lugnt nu på morgonen, kollar lite på film och jag dricker mitt sedvanliga morgonkaffe. Spelas på TVn just nu gör Toy Story, Noahs absoluta favorit. Julia var ju extremt fast vid först Tingeling och sedan Trassel och Noahs grej har blivit Toy Story.
Snart är det ett år sedan han döptes och jag tänkte att han skulle få Woody och Buzz i present då.. Tror sonen kommer bli överlycklig!
 
 








Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December