Konstnären Julia

{ 2011-10-3120:10:09 } Julia i ord | 1 kommentarer


På dagis är dem inne i en målarperiod nu, dem målar hur mycket som helst just nu. Fröknarna ställer fram ett objekt som barnen sen ska måla av.. Förra veckan när jag kom hade dem ställt fram en sån där gubbe men "mjuka leder", förstår ni vad jag menar då? Idag hade dem ställt en giraff som dem skulle måla av, när Julia målar giraff ser den ut såhär..







Pasta med laxsås och spenat

{ 2011-10-3120:01:10 } Livets goda | 0 kommentarer




Börja med att koka pasta englit förpackningen.
Hacka en gul lök, lägg i en kastrull och häll på ca 3 dl matlagningsgrädde. Låt koka i ca 5 minuter.
Tärna tomater och häll av en burk majs och häll i tillsammans med lök och grädde. Låt koka upp samtidigt som du kacjar ca 300 gr rökt lax. Häll i laxen och låta koka samman. Jag tillsatte lite creme fraiche för att få såsen lite tjockare.
Häll av pastan när den är klar och blanda sedan med sås och bladspenat. Servera med riven parmesan!! MUMS!

 






Så satt man här igen...

{ 2011-10-3019:58:38 } Dagbok | 0 kommentarer


Så satt man på soffan igen då. Inte så hemskt faktikst om jag ska vara helt ärlig. Vi har varit hemma hela dagen och det har kännts som världens längsta dag. Var det kanske för att man ställde om klockan?
Har i alla fall bara varit hemma och fixat. Sorterat tvätt, fixat med sladd i Julias rum och sen har jag bakat en tårta. Vi var på födelsedagskalas hemma hos Geri och barnen nu på kvällen och jag blev ombedd att att göra en tårta. Hade väl en plan på hur jag ville att den skulle vara. Hade inte direkt handlat utan jag tänkte jag skulle göra mig av med sockerpasta som jag hade kvar sen dopet. Jag kom ju dock inte riktigt ihåg hur mycket det var så när det väl var dags så var det lite. Gjorde det bästa av situationen i alla fall och tårta blev det. Jag åt ingen men dem andra sa att den var god, jag tror helt ärligt att hemligheten ligger i att göra egna bottnar!

Nu ska jag kolla på Filip och Fredrik tänkte jag innan sängen kallar.





Bjöd på middag

{ 2011-10-3007:58:38 } Livets goda | 1 kommentarer


Vi brukar äta söndagsmiddag hemma hos min pappa men eftersom vi ska på födelsedagsfirande ikväll så flyttade vi till lördag. Vi hade tvättstugan så vi bjöd på middag här hemma. Gjorde någon form av thaigryta med äggnudlar och sen blev det vaniljglass med varma hallon och blåbär till desert. Lyckat blev det!
Mumsigt!





Seg fredagskväll

{ 2011-10-2818:42:06 } Dagbok | 1 kommentarer


Känner mig hur seg som helst. Hur grått har det varit idag liksom? Jag har i och för sig varit på G hela dagen, gjort stan osäker skulle man kunna säga. Kom hem med två paket var till barnen som dem ska få i sina julkalendrar, måste verkligen komma igång med den nu. Hade ju ett tag tänkte att jag skulle göra en gemensam men kom sen på att det blir ganska svårt då ålderskillnaden är ganska stor. Det blir till att göra två stycken i alla fall. Har lite planer, täntke jag skulle sy små påsar. Tänkte att det kunde vara skönt att ha till kommande år också men sen ska man ju få rumpan och göra dem också. Noah fick en onepice och tröja med sig hem också. Jag fick ett par läderhandsakar, börjar bli kallt om händerna när man kör runt med vagnen nu på dagarna.

Nu är det i alla fall fredagskväll och jag sitter på soffan. Vi ska kolla på Idol och jag var sugen på fruktsallad som fredagsmys men jag orkar verkligen inte. Barnen är med T och hämtar mat (ja vi ätar McDonald´s idag för jag är såååå trött!) och jag får ligga på soffan och ta det lugnt i två minuter typ. Sånt uppskattas!




Snuttis!

{ 2011-10-2818:00:51 } Noah i ord | 0 kommentarer


Om ni inte visste det så är Noahs "djur" elefant. Jag vet inte varför faktiskt det bara blev så. Vi var på Babyland när han låg i magen och skulle välja en sån där dinglis som skulle hänga i vagnen och då tyckte jag elefanten var sötast. Julia hade kanin när hon var liten!
Igår när vi var hos gudmor Vivi så fick Noah en liten present, en snuttis med hans namn broderat på. Han har redan en likadan men jag tycker det kan vara skönt att ha två faktiskt. Blir den ena allt för smutsig så kan man lägga den i tvätten och ha den andra liksom.

.






Lunchat

{ 2011-10-2813:27:17 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag och Noah är inne i stan. Fick min bff att ta paus i flyttade och joina oss på promenad till Söder. Nu har vi precis ätit lunch med min älskade syster och hennes supertrevliga kompis Rebecka! Ska strosa runt en stund till och sen hämta Julia på dagis. Tänkte vi skulle inhandla vår halloween pumpa idag!




Go morron!

{ 2011-10-2807:45:26 } Noah i bilder | 0 kommentarer




Noah 2011 - 11 - 28






Gör det imorgon!

{ 2011-10-2620:48:07 } Dagbok | 0 kommentarer


Julia hade varit i skogen hela dagen så när jag kom till dagis var det en trött prinsessa som mötte mig. Bestämde mig snabbt för att inte ta oss in till stan, istället gick vi hem och fixade. Vi kollade på Toy Story, gjorde mat och bakade äppelpaj med vaniljsås. Min pappa kom hit och åt samt hjälpte oss montera Julias nya möbler. Dem var verkligen en hit, längtar tills vi kan göra klart imorgon och sen bjuda er på lite bilder! Snart börjar Greys Anatomy och jag ska sitta bänkad!




Gott kaffe!

{ 2011-10-2613:54:56 } Livets goda | 0 kommentarer


Noah sover middag på balkongen! Jag har gått igenom Julias rum på leksaker och dammsugit så tycker jag gjort mig lite förtjänt av "gokaffe" innan vi ska ta oss till dagis för att hämta prinsessan. Timothy jobbar på Norrviken idag (andra sidan stan) och på vägen dit stannade han på IKEA för att inföskaffa Julias bord och stolar. Hon kommer bli helt överlycklig när det monteras ikväll! Kanske ska ta oss in till stan efter dagis och inhandla någon lampa att ha på bordet, burk till pennor... Ni vet sånt där som man måste ha på ett pysselbord! Tänkte att jag skulle sätta upp en tavellist att ställa hennes målarböcker på? Kanske kommer kort senare om det hinns med, middag ska ju lagas också!

Nu åter till mitt "gokaffe", gott kaffe kan nog faktiskt vara bland det godaste som finns!






♥ Noah

{ 2011-10-2612:04:06 } Noah i bilder | 1 kommentarer







♥ NOAH






Vilodag?

{ 2011-10-2609:54:34 } Dagbok | 0 kommentarer


Vilodag idag kanske? Sömnbristen är verkligen extrem känner jag. Då ingenting riktigt står spikat på schemat idag så tänkte jag ligga på soffan medans Noah sover. Sånt som alla mammor egentligen borde göra men allt för ofta har svårt att göra. När bebisen sover finns det tuuusen andra saker som ska göras men idag tänkte jag nog faktiskt strunta i det och slappa i alla fall en timme.




Örhängen

{ 2011-10-2608:25:22 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Julia har fått nya örhängen






Soffmys..

{ 2011-10-2520:40:11 } Dagbok | 0 kommentarer


Hann med en hel del idag.. Dammsög, moppade och började gå igenom Julias rum. Provade att möblera om men hittade inget som känndes helt rätt så det får vänta ett tag. Plockade ihop hennes prinsesstält som på senare bara blev ett ställe där hon tryckte in sina miljoner gosedjur. Dem är nu rensade bland och det "fina" är dem som finns kvar här hemma. Nu ska vi inhandla ett litet bord och stolar så hon kan få sig en liten pysselhörna. Hon tycker verkligen att det är roligt att pyssla nu, skriva brev är också väldigt "inne" hos min Julia för tillfället. Det är ett work in progress skulle man kunna säga!

Nu blir det mys på soffan innan sängen ropar på mig... Go natt!




{ 2011-10-2511:59:30 } Julia i bilder | 2 kommentarer




JULIA






Ta tag i vardagen

{ 2011-10-2510:21:08 } Dagbok | 1 kommentarer


Julia är lämnad på dagis och Noah sover i vagnen. Jag har suttit och tittat runt på nätet och tänkte nu att jag skulle ta tag i dagens bestyr. Måste dammsuga, plocka undan.. Ja ni vet det där vanliga. Jag har verkligen ingen lust idag dock. Helst av allt vill jag ligga på soffan hela dagen, mysa med Noah och kolla på TV men jag vet att om inte vardagsysslorna blir gjorde kommer jag inte kunna slappna av ikväll. Lika bra att börja pricka av på listan. Måste ta tag i Julias rum också, klarar inte av att det känns så dåligt organiserat!




Ännu en måndag

{ 2011-10-2421:02:45 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var ännu en måndag förbi.. Vi var som sagt på Tuben där vi träffade massa trevliga människor. Det var många där som vi träffade där förut och det slog mig hur verkligen alla har fått nummer två nu! Roligt roligt..
Vi gick en sväng i Farsta Centrum och jag handlade lite basickläder till Noah. Gick ju igenom hans garderob för någon vecka sedan och trots det här så känns det inte som om han har några som helst kläder. Alltid samma sak liksom.
Jullis har varit på superhumör hela dagen och jag har verkligen njutit av varje sekund. Hon är inne i den så underbara trotåldern skulle man helt klart kunna säga men idag har jag faktiskt inte märkt något sådant. Lite när jag inte ville sätta på "Eldorado"-filmen (har varkligen sett den fööör många gånger känner jag) utan Aladdin istället. Det gick över fort som tur var.
Vivi och Johnny har flyttat till Hammarbyhöjden, en gata bort från oss i princip. Då deras lägenhet är full av flyttkartonger så bjöd vi på middag här hemma. Pasta med tomatsås, extremt glamoröst.
Nu ska vi kolla på trean, vem tycker INTE att vårat stora feta syrianska bröllop är typ det roligaste som gått på tv på länge?






Tuben

{ 2011-10-2409:50:27 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag öppnar Tuben, en öppen förskola för unga föräldrar, igen! Jag och barnen sitter på tunnelbanan påväg dit! Kom vettja.. Tuben ligger i Farsta Centrum, precis vid t-banan. Hoppas det kommer en hel dröm med mammoth, pappor och barn!




Hos min mamma!

{ 2011-10-2308:54:44 } Dagbok | 3 kommentarer


Vi är hos min mamma i Örebro allihopa! Vi kom hit igår eftermiddag och bjöds på supergod mat, det spelades spel och sen blev det ganska tidigt i säng. Som sagt har Noah inte sovit som han brukar så trots en tupplur i bilen påväg hit så var jag jättetrött. Jag älskar verkligen att vara här, blir avslappnad som jag inte riktigt blir någon annanstans. Är det kanske feng shui? Nu är det i alla fall så att dem har kollat på ny lägenhet här i Örebro, en sekelskifteslägenhet mitt inne i stan. En trea som verkligen är helt perfekt för mamma, Sverker och Ludde. Budgivning pågår och vi väntar spännande på resultat! Idag vet vi väl inte direkt vad som står på schemat mer än att vi ska äta min mammas köttbullar, kanske en promenad till stan också. Jag hoppas väl lite på det, kanske kolla inredningsaffärer eller nått. Det här är dock inte som Stockholm och allting är inte öppet på söndagar fast enligt mig så gör det absolut ingenting. Ganska avslappnat och skönt tycker jag, bidrar inte till några måsten att ta sig ut. Det räcker med en promenad på söndagar liksom..




Fredagsmys

{ 2011-10-2122:00:05 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi sitter och har fredagsmys, barnen sover och Lisa är här. Tycker det är jättekul att "Helenius hörna" är tillbaka men tycker att Idolerna är jättedåliga! Har målat underdelen till vårt nya soffbord så imorgon kanske det rentutav kommer upp en bild på våra vardagsrum!




This just in

{ 2011-10-2109:13:43 } Inköp | 0 kommentarer




"The mommy hook", perfekt för shoppande mammor!






Sova?

{ 2011-10-2108:48:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Noah måste hålla på att få tand eller något för inatt var han inte nådig. Han har hela tiden sovit ganska bra, detta om man jämför med Julia som inte sov alls såklart, men inatt var det som om vi hade en annan bebis här hemma. Han somnade som han skulle, vilket han oftast gör men när vi skulle gå och lägga oss så bröt det lös. Han somnade, vaknade, somnade vaknade. Var ledsen men inte hysterisk, han fick välling och vi låg på soffan. Ett tag där visste jag inte vad jag skulle göra faktiskt. Jag var väl lite halvt förberedd på att natten skulle bli såhär för han var gnällig redan på dagen men som sagt när tröttheten tar över så...
Timothy är jätteduktig med att hjälpa till på nätterna men jag vill inte han ska vara vaken på nätterna egentligen då han jobbar tidigt och vill han ska vara pigg på jobbet men inatt hade jag inte klarat mig utan honom.
Känns som om jag inte har någon som helst energi idag och Julia är hemma från dagis idag. Vad ska man hitta på? Det är fint väder så man borde väl gå ut men orkar jag det idag?






Pannkaks-torsdag

{ 2011-10-2108:33:17 } Livets goda | 0 kommentarer




Igår hade vi pannkaks-torsdag här hemma. Hade ingen sylt så gjorde egen äppelsmos eller vad man ska kalla det. Jag skalade och rev äpplen, blandade med kanel och råsockerm sen mixade jag med mixerstaven och det blev riktigt mumisgt.






Mycket att göra!

{ 2011-10-2009:27:43 } Dagbok | 0 kommentarer


När jag och Timothy bestämde oss för att bo kvar i lägenheten kom vi också fram till att vi skulle fixa iordning den ordentligt. Sedan dess har vi haft fullt upp mest hela tiden tycker jag.. Det har bytts ut bänkskiva i köket, köpts ny soffa och en massa annat. Det känns hur bra som helst och vi trivs mer och mer här hemma! Det enda är att vi ständigt kommer på nya projekt vi vill göra, risken finns att man aldrig blir klar liksom! Det som är underbart är att både jag och Timothy tycker att det är lika roligt! I helgen ska vi förmodligen allihopa till mamma i Örebro för att fira hennes födelsedag som var igår, har man tur så kanske det hinns med lite inredningsshopping också!




Smurf-Noah

{ 2011-10-1820:19:09 } Noah i bilder | 2 kommentarer


  
Vår lilla smurf!






Myshelg!

{ 2011-10-1820:13:06 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi har verkligen haft myshelg här hemma!
Det började med att min mamma kom i fredags. Vi hämtade upp henne i Bromma och åkte hem till oss! Jag lagade mat och vi hade fredagsmys framför Idol. (Som jag tycker är sämst by the way!) På lördags stod UnderbaraBARN mässan på schemat för mig, mamma och Noah. Vi var där när dem öppnade och strosade runt i ett par timmar. Vi hittade massa fint till mina små krabater, vi åt lunch och drack gratislatte till fika. Hämtade blev vi av Timothy och Julia på eftermiddagen och då åkte bilen till godisaffären där lördagsgodis inhandlades. Mamma åkte bort en sväng på födelsedagskalas för Julias och Noahs kusin Hug (vi firade honom på söndagen) och under tiden förberedde jag en riktigt höstmiddag. Gjorde stek med hasselbackspotatis och sen äpplen fyllda med mandelmassa och egen vaniljsås till desert. Fanny kom också och åt, riktigt lyckat blev det. Vi kollade film och jag somnade med Noah sovandes på mig på soffan.
Söndagen firade vi som sagt kusin Hugo som fyllt fyra. Meningen var att det skulle vara kalas men de andra barnen som skulle komma var sjuka så det blev bio för Julia och Hugo istället. Hem sedan till dem i Enskede för fika och fiskedamm. Det blev lyckat till slut i alla fall.
I måndags började Julia dagis igen och Timothy var tillbaka på jobbet, mamma sov hos René på söndagen men vi möttes upp igår. Åt lunch i PK-huset och gluttade i affärer.
Idag har jag och Noah ätit lunch med mamma och Fanny på stan, lite för att fira hennes födelsedag som är imorgon men jag och Fanny hoppas på att kunna fira henne i helgen OCKSÅ!
Egentligen skulle man kunna säga att, jag och Noah i alla fall, har haft helg tills idag. SKÖNT!

Igår köpte vi ny soffa hit hem och nu ska jag krypa upp i den och mysa innan sängen kallar!


Tända ljus i detta höstmörker, love it!






Macarons

{ 2011-10-1315:34:59 } Livets goda | 0 kommentarer



Helt okej fika faktiskt...






Vila

{ 2011-10-1313:50:43 } Dagbok | 0 kommentarer


Noah har precis somnat för sin andra nap idag. Har lite nya rutiner som vi prövar här hemma och dem verkar fungera bra faktiskt. Har fixat här hemma hela dagen, sorterat Julias garderob framförallt. Ska skänka bort en hel påse med kläder som är för små. Nu ska vi bara se om vi kan få prinsessan att INTE rota efter klänningar i sina lådor.
Har precis lagt mig på soffan för att vila en liten stund innan Julia ska hämtas från dagis. Funderar på om jag ska ta mig ner till 7eleven och köpa en kaffe innan för det är slut här hemma. Vi behöver verkligen handla! Men nu måste jag verkligen passa på att vila innan jag ska dra upp tempot igen.




Höstmys-Noah

{ 2011-10-1310:30:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer



Höstmys-Noah






Julia min Julia!

{ 2011-10-1309:33:33 } Julia i ord | 0 kommentarer


Har kommit hem från lämning på dagis och gjort mig själv en stor kopp te innan jag ska sätta igång med dagens sysslor. Nu på morgonen har det varit helt galet kallt, måste införskaffa årets mössa snart tror jag.
Idag på väg till dagis var det åter igen ett sånt där tillfälle när jag kände hur mycket jag älskar min Julia. Hon säger ofta så smarta saker att jag ibland glömmer jag att hon faktiskt bara är tre år. (Har det verkligen gått tre hela år sedan hon kom in i våra liv?) Jag är så otroligt lycklig att jag har henne att förylla mina dagar. Känner samma sak med henne som jag känner med Noah, att jag bara vill frysa tiden.

Har precis lämnat henne och jag längtar redan tills klockan är tre och jag får hämta henne!








Han har blivit så stor

{ 2011-10-1215:56:20 } Noah i bilder | 1 kommentarer




Det slår mig hur stor han har blivit.. Stanna tiden tack!







Kycklingsoppa

{ 2011-10-1118:40:24 } Livets goda | 1 kommentarer





Du behöver:

-  250 g kycklingfilé
- 1 äpple
- 1 gul lök
- smör att steka i
- 1 msk curry
- 1 krm peppar
- 1 krm socker
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- en nypa salt
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- lite finhackad färsk persilja


Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet, skala och hacka löken. Stek alltsammans i smör tillsammans med curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, matlagningsgrädde, vatten och bulijongtärningar. Låt soppan koka några minuter, salta och sockra. Strö över lite persilja och servera med en skiva gott bröd.




Parklek

{ 2011-10-1116:37:52 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Med Noah nerbäddad och sovandes i vagnen så tog vi oss till Indianparken efter hämtning på dagis. Underbart höstväder vi har verkligen... Nu sitter vi hemma och ritar i målarbok. Jag ska snart sätta igång med maten tänkte jag, eller när Timothy kommer hem från jobbet vilket är snart. Ikväll ska det kollas på fotboll, hejja Sverige!


 

 




Gott till kaffet!

{ 2011-10-1113:52:12 } Livets goda | 0 kommentarer


God "klubba" från Chokladfabriken blev det till eftermiddagskaffet idag. Var länge sedan jag var där måste verkligen ta mig dit, kanske promenad imorgon? Supergott är det i alla fall! Det finns i mörk, vanlig choklad och vit choklad. Jag föredrar den mörka, doppa den i kaffet och du är i himlen!








Trevlig tisdag

{ 2011-10-1109:58:17 } Dagbok | 0 kommentarer


Trevlig tisdag till er allesammans där ute... Idag stod egentligen mammagrupp på schemat men känner verkligen att jag inte orkar. Har massa saker att göra här hemma som jag vill få gjort och då känns det onödigt att ta sig ut på äventyr man inte riktigt vill. Tror Noah tycker det är ganska skönt att vara hemma också. Sova när han ska, äta när han ska. Kanske måste ställa mig och göra lite mer mat till honom idag också. Det är slut i frysen så har jag saker hemma så måste det göras.
Ska gå igenom barnens garderober också. Som jag skrev tidigare så ska jag och mamma på UnderbaraBARN-mässan och då ska det inhandlas en hel del. Seriös update av barnens garderober behövs! Nu blev jag helt plötsligt stressad och måste sätta igång, Noah sover och då passar man på att få så mycket som möjligt gjort! 




Vinter-vagnen

{ 2011-10-1013:35:54 } Noah i ord | 1 kommentarer


Idag inhandlades nytt topset till Noahs vagn. Köpte för någon månad sedan ny åkpåse till honom och nu när vädret är så omväxlande tyckte jag det var dags att inviga den. Det perfekta med Buggaboo Cameleon, eller Buggaboo overall, är att man kan göra om den superlätt lite när man vill.
Såhär ser Noahs vagn ut nu!







Nora är här!

{ 2011-10-1013:29:39 } Dagbok | 0 kommentarer


I söndags kom hon, Johnny och Vivis lilla dotter. Kl 00.09 tittade hon ut, allas våran lilla Nora..
 Vill bara skriva grattis grattis!




S  Ö  S
1 1  -  1 0  -  0 9
3 2 4 5  g    5 0  c  m






Barn, mys och mellis!

{ 2011-10-0714:49:01 } Vi syskon | 0 kommentarer


  

  







Vi är bara hemma!

{ 2011-10-0714:43:10 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag och barnen är bara hemma. Hade tänkt att vi skulle åka till Timothys jobb och kolla på bänkskiva till köket men när regnet började ösa ner så hoppade vi över det. Blev istället hemma och kollade på Pocahontas, gjorde gott mellis och bara mös. Snart kommer Timothy hem och då ska vi packa in oss i bilen för en tripp till IKEA. Lite olika saker vi ska kolla på men framförallt åker vi dit för att vi inte har ett enda vanligt ljust kvar här hemma. Har hundra värmeljus men inga andra. Kanske blir kötbullar till middag vem vet.
Det är viktig fotbollsmatch ikväll så det ska vi kolla på här hemma, är sugen på ostbollar också (inte ostkrokar utan ostbollar), fredagsmys månne?






UnderbaraBARN!

{ 2011-10-0711:53:21 } Dagbok | 1 kommentarer


14-16 oktober är den tillbaka, UnderbaraBarn-mässan. Har varit på den varje år och tycker verkligen den är jättebra! I år är min kära mor min date, kommer bli supermysigt och jag längtar!









Julias dagisfoton!

{ 2011-10-0710:30:00 } Julia i bilder | 2 kommentarer





Igår kom Julias dagisfoton, hon blev så himla söt! Hamnar definitvit på vår fotovägg här hemma som jag håller på med! (Min mamma sa att hon kunde se lite utav mig i henne nu vilket är hur kul som helst för annars så ser hon precis ut som sin far och farfar!)






TV-skåp!

{ 2011-10-0708:56:34 } Hemma hos oss | 3 kommentarer


Som ni alla vet så tycker jag om att ha lite projekt här hemma och mitt senaste har varit ett TV-skåp. Jag tycker inte om elektroniksaker, eller jag tycker om och vill ha bra saker såklart men jag tycker inte om att ha det framme hela tiden. Därför införskaffade vi ett TV-skåp på blocket för hela 300 kr! När vi köpte det var det mörkbrunt och tråkigt men efter lite tvättande, slipande och målande så är det nu vackert ljusgrått. Passar perfekt här hemma! Vi har gjort oss av med soffbord och den gamla TV-möbeln. Ska köpa ny soffa.. Ja det blir riktigt bra här hemma. Vi har kommit riktigt i fixartagen, det var skönt när vi bestämde oss för att bo kvar här och ta tag i det vi har! Älska Hammarbyhöjden, älska våran lägenhet!









Idag åt vi

{ 2011-10-0620:32:36 } Livets goda | 0 kommentarer


Idag åt vi pasta med laxsås till middag. Min pappa var här och åt också så jag passade på att göra en äppelpaj till desert. Vanlig smulpaj med vaniljsås måste nog vara bland det bästa som finns, enkelt att göra och sååå himla gott!



Vår goda pasta






Inne i stan

{ 2011-10-0610:06:37 } Dagbok | 1 kommentarer


Efter två dagar av fixande hemma har jag idag tagit mig ut på riktigt! Ska kolla en napphållare till Noah och sen tänkte jag titta på en Nespressomaskin! Efter lunch blir det nog öppna förskolan tror jag, om jag inte tagit ut mig allt för mycket innan dess! Happy thursday..




Sval höst!

{ 2011-10-0510:00:33 } Dagbok | 0 kommentarer


Vill bara säga god morgon! Slog mig idag när vi gick till dagis att det verkligen blivit svalt nu, hösten är här och jag tycker det är jättemysigt!
Idag fortsätter jag på min lista från igår plus att jag ska åka och handla en blomma som ska stå på vårat nya tv-skåp här hemma. Mycket ixa dona nu men det gillar jag...






Trötthet

{ 2011-10-0415:46:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Tröttheten har slagit mig totalt. När vi promenerade ner till dagis slog det mig rakt i ansiktet och jag kände hur jag verkligen skulle kunna somna gåendes. Var trött imorse också men nu är det helt extremt. Jag har inte gjort ens hälften av det som stod på listan imorse och jag känner mig så himla onyttig. Försöker tala om för mig själv att jag inte kan vara super varje dag men jag gillar liksom inte den känslan. Hur gör andra föräldrar när man känner att energin bara inte finns där? Hade ju tänkt att jag skulle sova med Noah idag men vår son bestämde sig för att inte alls sova idag. Han har varit glad mest hela tiden och somnade såklart i vagnen på väg hem från dagis. Nu är Julia hemma vilket betyder att jag inte kan lägga mig ner och somna trots att jag inte vill något annat.
Timothy och Johnny är på väg hem hit med vårat TV-skåp som jag har gjort om. Slipat och målat för att det ska passa in här hemma och jag hoppas verkligen på det nu.




Superglada Noah

{ 2011-10-0411:30:00 } Noah i bilder | 0 kommentarer



Han är alltid så himla glad!






Idag ska jag...

{ 2011-10-0411:00:00 } Dagbok | 0 kommentarer


- Göra mer barnmat till Noah
- Putsa fönster
- Städa ur skafferiet
- Boka tvättstuga och kanske tvätta tom...
- Rensa svamp

- Ska helt ärligt försöka sova en stund så att jag inte går runt som en zombie




Blev galet!

{ 2011-10-0409:54:08 } Dagbok | 0 kommentarer


Helgen blev helt galen! Bilbroblem slutade i övernattning i Örebro hos mamma och den i sin tur slutade på akuten med Noah som hade jättejobbigt med hosta. Johnny kom och hämtade mig i Örebro igår morse.. Trött som en sate är jag då jag bara sov 4 timmar natten till måndag och natten till idag var inte heller den bästa. Sitter med mitt kaffe och tittar på Friends nu. Ska kanske ta mig i kragen och putsa fönster här hemma idag, eller kanske sätda ur skafferiet. Kanske göra båda? Det är i alla fall kanelbullens dag idag så äta en riktigt fet kanelbulle ska jag göra i alla fall!




Helg!

{ 2011-10-0115:12:16 } Dagbok | 0 kommentarer


Det är helg, fint väder och livet är ganska bra faktiskt! Julia har varit på cheerleadingträning och när nu hemma med pappa och lillebror! Jag sitter i bilen med Vivi nu, ska hämta Lisa på jobbet sen till Nacka Forum och byta ett par jeans och förhoppningsvis ta en kopp kaffe. Jag har lite time out från mammajobbet, det känns helt galet. Jag njuter lite halvt men saknar dem ändå mina små pyren helt galet. För att inte tala om min man..







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December