Dag 6

{ 2011-02-2821:30:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Min dag

Har varit en ganska vanlig dag fast jag har känt mig lite halvdeppig och trött.
Lämnade Julia på dagis vid nio, åkte in till stan och handlade ansiktpeeling. Hem och la mig på soffan, somnade en stund... Gick och hämtade Julia vid tre och vi promenerade hem från dagis. Mös med henne lite här hemma, vi läste hästtidning! Timothy kom hem vid halv fem och då satte jag igång med middag. Pasta med kycklingsås. Satte Julia i ett bad och den kollade vi på Bilar, filmen! Julia somnade vid åtta och jag har gjort ansiktsbehandling. Nu kollar vi på Top Model 15 och snart blir det sängen... Ingen speciell dag det här inte!




Deppdag?!

{ 2011-02-2811:47:11 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag känner jag mig lite halv depp faktiskt. Vet inte riktigt vad det är? Kan det kanske bero på sömnbrist? Julia är på dagis, hon blev jätteglad att se alla sina vänner igen efter en hel vecka hemma. Som jag känner nu så vill jag bara ha henne hemma och gosa med henne, hon ger mig så mycket glädje. Samtidigt så vet jag att jag inte hade orkat. Är nog bäst att jag är hemma HELT själv idag och bara tar det lugnt. Ska lägga mig i sängen och läsa min bok tror jag. Skulle behöva putsa glasbordet här hemma men jag orkar inte. Gud vad jag klagar men ibland måste man få göra det också!
När jag hade lämnat Julia åkte jag en snabbis in till stan och handlade ansiktspeeling från The Bodyshop så tror jag ska göra en ansiktsbehandling, kanske blir piggare av det man vet aldrig!




TRÖTT!

{ 2011-02-2716:28:18 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Jag är så himla trött... Har sovit så himla dåligt de senaste dagarna. Jag somnar ganska tidigt, igår somnade jag framför Melodifestivalen. Vi går in och lägger oss i sängen och jag somnar om... Sen drar det igång. Jag måste gå och kissa hundra miljoner gånger, jag hinner precis somna om när det är dags att gå upp på toa igen. Jag kan inte ligga på rygg för det känns om om jag ska kvävas.
Inatt vaknade när vid halv ett, somnade om vid två. Sen vaknade jag klockan fem och mådde illa och somnade då inte om förens halv sju. Helt galet, min kropp bara skriker efter sömn. Måste vila upp mig om jag ska orka föda barn känner jag. Nästa helg är det prat om att jag och Vivi ska åka hem till mamma. Ha lite tjejhelg liksom, det är 30% rea på PK-deisgn, vår favvoaffär i Örebro. Kanske är så att man ska lämna lillan hemma med pappan hennes då?! En sak är säker i alla fall, det är utmattande att vara gravid... Framförallt just nu!






Dag 5

{ 2011-02-2708:43:17 } Dagbok | 2 kommentarer


En klocka, ett smycket eller en accessoar som betyder mycket för mig


Det smycke som betyder absolut mest för mig är förlovningsringen som Timothy valde till mig. Den är elegant men samtidigt enkel och glittrar så fint! Men det som gör att det betyder absolut mest av allt för mig är vad den symboliserar, min och Timothys kärlek och ur den förenar oss föralltid!








Dag 4

{ 2011-02-2619:52:12 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag åt jag

Frukost, Kellogs Special K med mjölk och två mörka rostade mackor med ost. Åkte och fikade med Vivi, en bulle och en smothie blev det då. En apelsin när vi kom hem och sen smörgåstårta hemma hos Vivi och morotskaka. Nu ska jag äta godis och titta på Melodifestivalen, det är ju LÖRDAG för sjutton!






Har varit och fikat med Vivisan!

{ 2011-02-2612:03:13 } Dagbok | 0 kommentarer


Timothy är på jobbet, jag och Julia har varit och fikat med Vivsan. Vi skulle hämta smörgåstårta till eftermiddagen då vi ska på firande hemma hos Vivi och Johnny och passade då på att fika. Vi var på ett superställe i Bandhagen! Man tror att bara för att det ligger i Bandhagen så ska det vara gaska sunkigt men då var det verkligen inte. Det var otroligt fräscht, dem hade mycket saker att välja bland och det var väldigt rymligt så man skulle lät få plats med barnvagn. Det ligger precis vid Timothys jobb också så jag och Julia kan fika där och sen åka hem med honom efter jobbet. Det var helt enkelt super... Nu ska jag duscha, Timothy kommer snart hem från jobbet och sen ska vi till Vivi och Johnny och äta smörgåstårta!




Knivsta

{ 2011-02-2608:55:26 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var det fredag och det var Julias andra dag som feberfri = dags att hitta på något att göra.
Klockan ställdes på sju och jag gick upp och gjorde alla räkningar, skönt att ha dem klara så snabbt som möjligt. Vi klädde på oss och sen bar det av mot Knivsta. Vi skulle hälsa på Leon med familj i deras nya radhus. Det gick verkligen jättesmidigt att åka. Jag orkade inte springa till pendeln i Centralen men vi hann med det som gick en kvart senare, hade med oss frukt på tåget osv. Bytte i Märsta till ett annat tåg, ca 7 min på det och sen mötte Michis och Charlie oss. Vi handlade lite på ICA, jättefin ICA och sen promenerade vi hem till dem.
Området var verkligen mysigt, barnvänligt som sjutton. Raduset är precis lagom stort, sådär att man känner att man klarar av det liksom. Bra planerade rum men mycket utrymme, skulle kunna säga att det är perfekt. Barnen lekter, Jonas renoverade (vilket tempo den mannen har) och vi lagade lunch. Det var super! När Timothy slutat jobbet så kom han också och tittade hur det såg ut, han blev lite kär tror jag. Vi bjöds på middag och satt och pratade, riktigt lyckad fredag! Nu är vi verkligen helt galna på att flytta...
Leon och Julia leker så bra tillsammans också, det är en fröjd för ögat att se. Längtar till i vår när vi kan släppa ut dem i parken utanför dem! Leon är så gullig och vill att Julia ska sova över! Snart playdate igen...




Dag 3

{ 2011-02-2508:35:49 } Dagbok | 1 kommentarer


Mitt älsklingsdjur


Om jag ska vara helt ärlig så har jag fakiskt inget favoritdjur, måste jag dock välja något så måste det nog bli katt.
När jag gick på gymnasiet så hade jag en underbart söt katt som hette Laban. Han var unge till min mammas kat Sessi. Laban var inte som en vanlig katt, jag skulle faktiskt vilja säga att han var mer som en hund. Han sov alltid i min säng, an följde mig till tåget när jag gick på morgonen och väntade på mig där tills jag kom hem och då gick vi hem tillsammans. Han brukade alltid sova precis vid mitt huvud och när väckarklockan ringde så slickade han mig i ansiktet. Han var verkligen den underbaraste katten man kan ha.
Laban blev påkörd av en lastbil hemma i Farsta, jättejobbigt var det. Dem ringde från djursjukhuset när jag var på jobbet och sa att Laban hade kommit in med polisbil och var påkörd. Vi åkte dit allesammans.... Jag, Timothy, Fanny och pappa. När vi kom dit så hade han fått massa medecin men var fortfarande slö, veterinären sa att allting innuti honom i princip var förstört och att det bara fanns en utväg. Gud vad jag grät den dagen! Laban var nästan helt vit förutom en grå fläck på huvudet som gick ner över ena ögat.




Dag 2

{ 2011-02-2411:06:36 } Dagbok | 0 kommentarer


Min första kärlek


Min första och enda kärlek heter Timothy Erik Liljeberg! Jag har haft en pojkvän innan honom men kan inte riktigt säga att jag var kär i honom faktiskt... Tyckte mest att det var coolt att ha en pojkvän då. Det var först när jag träffade Timothy som jag verkligen förstod vad kärlek är.

Timothys fullständiga namn är Timothy Erik Liljeberg och han är född den 27 december 1986. Mamma heter Tina och pappa heter Lenarth (vi säger aldrig Lenarth, han kallas för Plutten). Han har en bror, Johnny och han är förlovad med min bästa vän Vivi!
Timothy och jag är uppväxta på typ samma ställer, vi gick som sagt samma dagis och skola innan vi blev tillsammans.
Fram till 2009 (tror jag att det var) så spelade han hockey. Han har spelat i DIF, Tyresö/Hanviken, Skapran och Väterhaninge. När vi blev tillsammans spelade han mest center men gick sen över till forward. Han är leftare för er som vet vad det är...

Redan från början visade sig Timothy vara den mest omtänksamma killen jag någonsin träffat. Han har alltid satt mig, sen Julia kom även henne, i första rummet. Jag älskar hur han tar Julia på helgmornar så jag kan få ligga och morna mig lite längre, hur jag får ligga i hans famn när jag inte mår bra och han klappar på mig, hur han pussar på mig varje morgon innan han går till jobbet.
Jag älskar att Timothy alltid tycker att jag är den vackraste tjejen i hela världen. Det spelar inge roll hur ful jag känner mig han säger alltid att jag är vacker.
Självklart har Timothy lite sämre sidor också, jag skulle t ex vilja att han plockade undan lite mer efter sig. Det är något han får jobba på... Samtidigt kanske det är bra då jag uppskattar hans bra sidor mer?! I mina ögon är Timothy snyggast i världen faktiskt. Mest av allt tycker jag om hans varma famn!
Timothy får mig att bli ett bättre jag! Han får mig att varje dag vilja sträva efter att göra honom lycklig, det tycker jag är lite meningen med live. Göra den man älskar lycklig varje dag är det bästa jobbet i världen!




Älsklingen in action för några år sedan!






Night from hell...

{ 2011-02-2409:27:33 } Dagbok | 0 kommentarer


Inatt var den värsta natten på länge... Julia låg och snorade och var allmänt gnällig hela natten. Hon sparkade och låg och pratade, vred och vände på sig. Ena sekunden ville hon ha näsdroppar och andra inte. Ett tag där trodde jag att jag skulle bli galen. Jag kan helt ärligt säga att jag max har sovit kanske fem timmar inatt. Julia har sån sjuk energi idag och jag märker verkligen att jag måste aktivera henne, men i måttliga mängder. Gör hon allt för ansträngande saker så börjar hon hosta som bara den, därför skickar jag henne inte till dagis. När Julia väl somnade så vaknade lillebror i magen och hoppade runt som en annan studsboll och då kunde jag inte heller sove. Guuuud vad jag klagar men jag är så himla trött idag...
Dessutom är det mongokallt ute så klä på oss och gå ut har jag faktiskt ingen större lust med. Ska man kanske klä på sig och gå på museum eller nått? Något att göra utan jättemycket spring?! Låter lite lockande men i får se...




Dag 1

{ 2011-02-2320:42:42 } Dagbok | 3 kommentarer


Om mig

Mitt fullständig namn är Emelie Elisabeth Charlotta Widman och jag föddes den 5 februari 1987 på Södersjukhuset. Mamma heter Inger och min pappa heter Thomas. Jag har ett "helsyskon" och hon heter Fanny. I och med skilsmässa fick jag mina gulliga "halvsyskon", Ludde Frida och Jesper.
Jag är uppvuxen på Stockholms södra sida, har verkligen bott där hela mitt liv.
Senare delen av mitt liv har jag tränat cheerleading med Haninge Power Cheer Ealges, mina underbara örnar. Har delat många underbara stunder med dem.
Jag blev tillsammasn med min drömprins när jag gick i tvåan på gymnasiet, han gick i trean. Vi har gått samma dagis, låg- och mellanstadium också men det var först på gymnasiet som vi fick upp ögonen för varandra på riktigt. Vi flyttade ihop 2006 och i januari 2008 fick vi vår dotter Julia. Sommaren 2009 flyttade vi till lägenheten där vi bor nu. Nu i april kommer vårat andra barn, en liten pojke blir det den här gången!
Jag vill säga att jag är en glad person som vänar om andra, min familj och mina vänner gär alltid först. Jag är extremt noga med att ha rent och snyggt omkring mig, vet ibland inte om det är så bra... Jag tycker om att laga mat, framförallt när jag har tid på mig! Baka tycker jag också är roligt men det är lättare sagt än gjort i vår gasugn kan jag säga.
Jag tycker inte om falska människor eller männsikor som skryter. Jag tycker absolut inte om kokta morötter eller att åka X2000-tåg, får mig verkligen att må illa.



Jag och Julia i Italien 2008, jag har typ INGA bilder på mig själv för jag tycker jag blir så ful på bild!






Julia sover så...

{ 2011-02-2314:00:03 } Dagbok | 1 kommentarer


... jag sitter en stund framför datorn. Har kollat runt lite i olika blogar och när jag var inne på Michis blogg så hitta jag den här roliga listan. Ibland är det svårt att komma på något kul att skriva så då passar det ju perfekt med en lista! Jag är inte så bra på att ta kort dock så det blir med text, kanske en bild då och då...


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mitt älsklingsdjur
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Ett smycke, klocka eller accessoar som betyder mycket för mig
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Det här gör mig glad
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min älsklingsmat
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Dessa människor dras jag till
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner

 






Hemma dag 3.

{ 2011-02-2307:55:58 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi är hemma idag också... Julia hade ingen feber nu på morgonen men man vet aldrig. Vill att hon ska va feberfri en hel dag innan hon skickas tillbaka till dagis. Kanske blir så rent utav att hon är hemma hela veckan, hostan hon har när hon har sprungit runt endel är inte att leka med!
För överigt så är det -19 ute, snälla låt det bli lite varmare så man kan ta sig ut en stund idag. Tror både jag och Julia är i stort behov av frisk luft men är det såhär kallt så är det inte bra för Julia. Hoppas på att graderna stiger lite under dagen!








Julia sover middag

{ 2011-02-2213:04:06 } Dagbok | 1 kommentarer


Nu ligger Julia och sover middag. Tanken var ju att vi skulle gå ut och gå men efter som det snöar IGEN så är vi inne. Jag bli galen på denna vinter, ska den aldrig ta slut eller?
Har gjort mig själv en kopp kaffe och sitter nu och tittar på Project Runway. Tänk så många barn som Heidi Klum har fött och hur snygg hon är i alla fall, motivationen att gå ner i vikt när lillebror har kommit ut. Längtar framförallt till att gå långa promenader, detta om den här eländiga snön någon gång hade tänkt att försvinna?! Nu börjar Oprah och jag hoppas på att är ett riktigt intressant ämne!




Vecka 33+1

{ 2011-02-2208:21:46 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer



Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.



Kan inte fatta att det är åttonde månaden nu, heeeelt galet! Var har tiden tagit vägen?





Hemma med febertjej dag 1 och 2.

{ 2011-02-2208:17:32 } Julia i ord | 1 kommentarer


Julia har som sag feber. Igår var vi bara hemma hela dagen och tog det lugnt. Jag städade och hon tittade på film! Lillan hade för sjutton 39,6 som mest! Natten var väl helt okej förutom att hon vaknade en gång och var jätteledsen. Jobbig hosta som gör ont i halsen...
Idag är vi också hemma. Är idag väldigt tacksam för att vi har köpt massa bra filmer hit hem, annars hade det varit väldigt jobbigt (dålig barnfilm är bland det värsta som finns!) Kanse ska ta oss en promenad när hon ska få sova middag. Julia sover ju inte middag längre egentligen men tycker att det kan vara bra när man är sjuk! Bädda ner henne i vagnen och ta en tur runt Hammarbyhöjden kanske?!












Visning.

{ 2011-02-2020:20:09 } Dagbok | 1 kommentarer


Vi har ju kommit lite i flyttankar här hemma och idag var vi på visning faktiskt. Jag är lite halvt trött på Stockholm och all stress som kommer därtill så idag var vi och kollade på ett suprfint radhus i Nynäshamn. Helt otroligt vilket skillnad det är på priser! Vi åkte i alla fall iväg därifrå glada och ännu mer sugna på att flytta så nu väntar väl möten på olika banker tror jag.
Under eftermiddagen har Julia fått lite feber så imorgon blir det hemma från dagis. Jobbig hosta och snor, hoppas det inte blir värre. Har laddat upp med alvedon och apelsiner här hemma, är ju bra med C-vitamin när man är dålig. Dags att återgå till Solsidan, reklamen är slut!




Lugnt på lördagmorgon

{ 2011-02-1908:36:24 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi vaknade halv åtta och nu äts det frukost framför Shrek. Så himla skönt att ta det lugnt på morgonen! Tror vi ska iväg en sväng till Nacka Forum på förmiddagen, måste kolla på ny telefon till Timothy. Han har ju nån billig grej nu som fungerar lite halvt, mest för att han inte vet vad han vill ha för telefon. I torsdags så fick den tuppjuck och laddade ur fast den hade legat på laddning hela natten. Jag fick lite smått panik när jag inte fick tag på honom och bestämde då att vi måste hita en ny telefon. Tänk om jag måste föda barn och så kan inte han svara i telefon liksom!
Klockan två ska vi vara på kalas hemma hos Pelle som går på Julias dagis... Ungefär vad som händer idag skulle jag tro!




Enkel fredagsmiddag!

{ 2011-02-1819:20:00 } Livets goda | 0 kommentarer



Pasta med kyckling i rosépepprsås, mozarella och coctailtomater






Nytt!

{ 2011-02-1816:26:07 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Efter vi hade vari på museum så var det lite tid att döda innan mamma skulle med tåget så vi tog oss en tur till Geggamoja-butiken som har öppnat på Greveturegatan! Skulle handla matchande mössor till barnen och det kom jag hem med... Mormor köpte en cool grön outfit, pikétröja och byxor, jag köpte en filt till lillebror också! Var lite osäker på färgen, gul och orange, men tyckte sen att den kan vara ganska cool i vår! Dem hade många fina och filtar är något jag inte tycker man kan få för mycket utav, kommer handlas rätt mycket där känner jag på mig!








Museum!

{ 2011-02-1816:21:43 } Julias äventyr och påhitt | 1 kommentarer


Idag var vi som sagt på museum med mormor, superdag verkligen!








































Tack så jättemycket mormor!!!






Ledig fredag...

{ 2011-02-1809:55:54 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag är Julia ledig från dagis. Har bestämt att hon ska gå mellan 9-15 måndag-torsdag och sen vara ledig fredagar. Detta om inget oförutsett händer och då får hon så klart vara hemma mer! Ungefär såhär har jag tänkte att göra med dagis när lillebror kommer sen. Grejen är den att jag vill ha henne hemma hela tiden men jag märker att hon behöver stimuleras av andra barn!
Idag ska vi gå på leksaksmuseum med mormor. Har aldrig varit där så det ska bli jätteroligt... Tar med mig kameran! Ikväll blir det Let's Dance som vanligt, undrar vem som åker ut ikväll, jag hoppas på Alexadra för jag tycker hon är så jobbig!




Gårdagens middag

{ 2011-02-1709:21:37 } Livets goda | 2 kommentarer



Pasta med spenatsås gjord på ricotta, spenat, vitlök, picoriono och matlagningsgrädde






Familjekväll

{ 2011-02-1709:19:25 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår blev det familjekväll hemma hos Fanny. Mamma är i stan och skulle fixa i hennes lägenhet så då åkte vi alla dit för att hjälpa till. Mamma och jag handlade massa saker till henne på Söder, åkte sen hem för att sedan ta bilen med Timothy och Jullis till Lilla Essingen. Det fixades och donades... Sattes upp grejer och möblerades medans jag lagade mat. Pappa kom dit och borrade! Det var en lyckad kväll i alla fall. Vår lilla familj åkte hem tidigare då Julia hade haft en lång dag på dagis och efter ett tag kom även mamma hem hit.
Julia vaknade vid fyra och ville verkligen inte somna om, hon vill gå och sova hos mormor. Timothy bar ut henne dit och sen fick vi VÄCKA henne halv åtta. Hon sov som en stock! Nu har jag varit och lämnat henne på dagis, hon var på världens superhumör idag verkligen. Nästan så man ville ha henne hemma hela dagen men planerat var dagis... Imorgon blir det dock mysdag!





Lillebrors vagn är bäddad!

{ 2011-02-1612:45:33 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer



Med risk för att folk tycker det är för tidigt, men har verkligen inget att göra här hemma!




Magen och jag idag. veck 32+2





Svårt att gå...

{ 2011-02-1609:42:52 } Dagbok | 0 kommentarer


Jag har ju blivit sjukskriven för foglossning. Tycker jag klarar mig ganska bra här hemma, jag är liksom inte sån som klagar... Men att gå ute, fy sjutton säger jag bara. Det är ju verkligen som att gå på blankis överallt! Det spelar heller ingen roll vad jag har för skor på mig, jag kan ha mina superbra Timberlandkängor eller mina Uggs, jag halkar lika mycket ändå. Det är lika bra att hålla sig hemma! Jag tycker det kan bli vår så man kan gåi Converse och lätt skinjacka!
Idag står inte så mycket på schemat. Har precis gjort mig en kopp kaffe och lagt mig på soffan, bara tråkiga saker på TV så man kanske ska sätta på en film. Jag skulle behöva vika in lite tvätt också men det gör jag när jag orkar känner jag! Ska fika med mamma vid halv tre, tre men innan dess så tänker jag BARA ta det lugn!




Showmonkey

{ 2011-02-1515:21:39 } Julia i bilder | 1 kommentarer



























Vi är bara hemma.

{ 2011-02-1515:13:12 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har verkligen varit en "ta det lugnt dag". Julia har varit hemma då det var meningen att Leon skulle komma hit och leka... Lite change of plans ledde istället till att vi äter pizza tillsammans ikväll!
Jag har tvätta lite, vi har ätit lunch och varit på Babyland med Vivi och Johnny.
Lillebrors kläder är nu mera tvättade och idag när vi var på Babyland köpte jag en fäll som nu ligge i vagnen. Letade fram vagntäcke och påslakan som Julia hade när hon var liten så nu är allting klart i vagnen.
Kände lite hur luften gick ur mig nu så tror jag ska göra mig en koppa kaffe, är så sjukt sugen på semla också! Kanske man kan få en sån ikväll, man vet aldrig...




Vecka 32+1

{ 2011-02-1509:42:11 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer



Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.


Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.





Middag!

{ 2011-02-1420:15:18 } Livets goda | 1 kommentarer


Idag gjordes det egna hamburgare här hemma! Jag tycker nästan att allting blir godare hemma, man kan liksom göra precis som man vill! Ett hett tips är att köra på Max Frisco-bröd istället för det gamla vanliga, känns lite lyxigare!








Helgen!

{ 2011-02-1411:36:49 } Dagbok | 0 kommentarer


I helgen har det sugit med update här på bloggen... I lördags så sov jag och Timothy på hotell! Det var verkligen supermysigt, vi var ute och åt trerätters på italiensk restaurang och sen bara mös på hotellet. Sov en helt natt gjorde Timothy, inte jag för jag var tvungen att gå på toa 100 ggr typ. Vi sov till åtta för första gången på länge och avnjöt sen god hotellfrukost. Hur kan det vara så gott med hotellfrukost?
Det hade gått jättebra för Julia och morfar också. Dem hade varit ute och lekt, ätit pizza och kollat på Toy Story-filmerna. Hon hade somnat vid halv nio och inte varit ledsen alls. En riktigt bra premiär att sova utan mamma och pappa blev det alltså.
Igår när vi kom hem så gjorde vi oss iordning och åkte hem till Leon som hade piratkalas. God tårta, goda kakor, massor av paket... Efter kalaset så packades i princip alla deras saker in i släpvagn och åkte iväg till Knivsta. Dem har nämligen FLYTTAT nu! Helt galet och roligt... Ser fram emot att komma och hälsa på snart!




MVC vecka 32

{ 2011-02-1411:31:31 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Idag var jag på MVC igen! Allting var bra... SF-måttet var 34 cm, hade vuxit 2 cm sen sist. Lillebrors hjärtljud låg på 140 slag/min vilket också var bra! Allting var bra helt enkelt. Jag hade lite lågt järnvärde, låg på 101, så jag får börja äta lite tillskott där också (Niferex).
Nu ska jag börja gå med tätare mellanrum på koll, betyder att man är nära förlossning och jag kan liksom inte fatta. Nästa gång jag ska dit är 2/3!




Jullis idag

{ 2011-02-1209:48:09 } Julia i bilder | 0 kommentarer



Med sin älskade goppigop!




Födelsedagskalas.

{ 2011-02-1208:22:24 } Dagbok | 0 kommentarer


I onsdags fyllde min underbara Vivi hela 23 år, det firade vi igår. Supergod smrgåstårta (lite utav en tradition faktiskt) och bullar! Jag bakade en citronpaj som jag trodde skulle bli helt misslyckad... Har upptäckt att det är extremt svårt att baka i gasugn så nästa spis ska ha varmluftsugn.
Supertrevliga människor var där, alltid lika kul när alla samlas! Vi kollde på Let's Dance och sen hem för att lägga Julia. Hade lite halvt trott att hon skulle kunna somna där men såklart hade hon svårt att slappna av!

Idag är också dagen då jag och Timothy ska bo på hotell. Måste erkänna att jag är nervös för att vara utan Julia men jag påminner hela tiden mig själv att vi MÅSTE lämna bort henne nångång. Det är ju med min pappa också och han är supergullig med Julia!
Undrar vag man ska ha på sig när vi går ut och äter? Vill va fin men det jag har och KAN ha just nu är liksom använt...




Dagens lunch

{ 2011-02-1112:11:18 } Livets goda | 1 kommentarer


Idag gjordes det kyckingwok till lunch, det var riktigt mumsigt med massa grönsaker...







Så var det fredag igen...

{ 2011-02-1108:47:16 } Dagbok | 0 kommentarer


Måste erkänna att jag känner mig ganska deppig idag, helt ärligt! Kändes verkligen som om det började bli lite vår, man kunde se barmark och solen sken. Vad hände sen? Jo det kommer 3 dm snö IGEN och luften går bara ur mig. Känns som om vi har hoppat tillbaka två månader och ska fira jul igen liksom. Jag är verkligen en christmasperson men allting har sin tid och nu vill jag verkligen att det ska bli vår och vi ska föda barn.
Har lyxat med riktig brakfrulle här hemma för att bli lite gladare. Kellogs Special K Redberries, macka med leverpastej och sen lyxkaffe. Dags att klä på sig och ta tag i dagens bestyr!




Lyxkaffe i mina fina koppar till frukost






Gjort massa nytta.

{ 2011-02-1020:49:20 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag städat och tvättat här hemma! Vivi och Johnny har varit här och hjälpt mig och det kan jag säga behövdes. Vi har vart ute i snöstormen och handlat lite, var och handlade schampo, rengöringsgrejer och sånt som man alltid ska ha hemma. Vi åt i Haninge, Port 73! Dem har ett ställe där som heter Lucys som vi verkligen gillar. Nu har jag sorterat den sista tävtten och ska nu slappna av framför hockeyn, HEJA SVERIGE! Imorgon skickas Jullan till dagis tror jag, får se hur det känns på morgonen. Magen har hon inte pratat om i all fall och ätit har hon också. Nu ska jag bara slappna av på soffan men min älskade!!

Vill tacka underbara Michis som hjälpt mig med ny design, känns riktigt frächt!






Älskade Julia

{ 2011-02-1009:11:54 } Julia i bilder | 2 kommentarer



Gosegumman






Första dagen hemma.

{ 2011-02-1009:10:28 } Dagbok | 0 kommentarer


Första dagen hemma då... Tänkte jag skulle ligga på soffan och kolla på Vänner men Julia hade ont i magen och då kan man inte skicka iväg till dagis. Hon var verkligen jätteledsen... Nu verkar det dock inte vara något större problem med magen, när man frågar så har hon inte alls ont. Kan det vara så att hon kanske luras lite med mig?! Vi är i alla fall hemma och tar det lugn, Shrek är på och båda är klädda i mjukis! Håller i och för sig på att tvätta men det är faktiskt inte så jobbigt. Kör en maskin nere i tvättstugan och en här uppe så jag kommer vara färdig på ett kick. Kanske ska tvätta lillebrors grejer idag också...






Sjukskriven.

{ 2011-02-0920:06:30 } Bebis graviditeten | 2 kommentarer


Efter jobbet idag hade jag läkartid på min MVC, orsak foglossning. Jag hade som mål att jag skulle jobba hela februari men kroppen verkligen säger ifrån. Då min chef har en ersättare för mig så tyckte vi båda att det var dumt att jag sliter ut mig. Känns helt galet att jag verkligen är "ledig" nu tills lillen kommer, vad ska jag göra hela dagarna. Borde ligga på soffan och bara vila men känner jag mig själv rätt så kommer det fungera endast ett litet tag. Får göra stotkok här hemma och sånt, baka bullar typ!




Update

{ 2011-02-0909:28:05 } Julia i ord | 0 kommentarer


Okej, det gick väl sådär med att sova utan blöja. Men vad sjutton Rom byggdes inte på en dag så det är bara att fortsätta träna.
Idag tog vi en promenad till dagis, Julia gick också. Hon har verkligen varit ett riktigt "vagnbarn" men nu tycker jag hon börjar bli så stor att hon kan gå själv. Vi kommer ju ha en ståbräda till lillebrors vagn sen men det är inte något vi ska använda jämt.
Sitter just nu och värmer mig på soffan innan det är dags att ta sig till jobbet.




Tar tag i saken!

{ 2011-02-0820:25:27 } Julia i ord | 0 kommentarer


Julia har länge varit utan blöjab på dagarna, vi pottränade i sommras och det gick super! Hon har dock fortsatt med blöja på natten, fram tills NU! Vi har pratat med henne ganska länge om att vi ska sluta med blöja på natten och idag när vi skulle gå och sova sa hon helt själv att hon ville sova utan blöja. Känns dumt att säga nej då liksom! Vi har lagt i den sista delen i hennes växasäng så nu är den normalstor... Att sluta med blöja innebär även att man inte längre kan komma in till mamma och pappa och sova hur som helst. Kommer kännas helt konstigt, jag älskar verkligen att ha henne hos oss på natten! Klart att hon får komma in till oss och sova men tänkte att det vore bra om hon sover hela nätter i sin säng innan lillebror kommer. Jag och Timothy har samlat energi och ka verkligen ta tag i det här nu. I let you know how it goes imorgon!




Vecka 32+1

{ 2011-02-0807:57:00 } Bebis graviditeten | 1 kommentarer



Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.






En dag i parken!

{ 2011-02-0807:52:40 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Igår var vi i parken med Michis, Leon och Charlie. Åt först god lunch på Vapiano och sen till Skåneparkenpå söder. Det var en supermysig dag, längtar dock tills det blir varmare ute! På kvällen blev det bio, vi såg Trassel. Jag, Timothy, Julia, min pappa och Vivi. Riktig myskväll...




























Hotell bokat!

{ 2011-02-0708:32:47 } Dagbok | 3 kommentarer


I julklapp fick jag och Timothy av min mamma med familje ett presentkort på ett hotell på söder. Nu på morgonen har jag bokat rum för helgen! I födelsedagspresent fick jag presentkort på en italiensk restaurang så där ska vi äta lyxig middag innan. Ska bli så himla mysigt, första gången vi gör något sånt här tillsammans. Först gången som Julia ska sova utan mamma och pappa också! Min pappa kommer hit och ska vara barnvakt. Filmkväll med godis och massa mys ska det bli, både jag och Timothy håller tummarna för att det ska gå super. Känns som om det verkligen är dags att lämna bort henne nu, hon är ju trots allt tre år nu. Dessutom så är det bra att ha testat innan lillebror kommer också... Jag och min älskling ska njuta på hotell i helgen, kan nästan inte fatta det!






Igår var det min födelsedag!

{ 2011-02-0609:40:35 } Dagbok | 1 kommentarer


Igår fyllde jag som sagt hela 24 år! Vilken dag det var... Började med att bli väckt till sång av man och barn, fick den finaste skötväskan i hela världen och varm choklad med vispgrädde! Åkte sen iväg till jobbet, var på allmänt bra humör så tiden gick fort. Blev överaskad av pappa på jobbet och fick fint halsband! TImothy hämtade oss i Tyresö och så skulle vi åka förbi Vivis place i Skarpnäck för att hämta lite kläder. När Timothy öppnade dörren så hoppade alla mina älskade fram och sjöng "ja må hon leva" i kör! Jag blev så chokad att jag bara skrek rakt ut och började sen att gråta. Min bästa vän hade tillsammans med min fästman gjort en helt underbar överaskningsfest till mig, första överaskningsfesten i hela mitt liv. Jättegod mat och min favorittårta! Jag fick massa fina presenter och bara njöt av att ha alla jag älskar runt omkring mig, börjar nästan gråta igen när jag tänker på det!

Tack tack tack allesammans for giving me the birthday of my life! Tusen miljoner tack till min underbara bästa vän och fästman som gjorde det här för mig! (Timothy mest för att han kunde hålla sig och inte försäga sig, hihi!)




Ingen idé att hålla hemligt...

{ 2011-02-0508:21:04 } Dagbok | 2 kommentarer


... att jag fyller hela 24 år idag! Har haft lite småpanik hela veckan för att jag verkligen börjar känna mig gammal. Eller gammal kanske inte är rätta ordet utan snarare att man tänker mer på vad man inte har gjort som man känner att man borde göra. Mina sak som jag känner att jag borde göra är plugga, göra något utav mig själv. Igår när jag stod och pratade med fröken på dagis om det här fick jag dock som en liten uppenbarelse. Tänk om jag skulle sluta och tänka på saker som jag inte har gjort eller måste göra och istället fokusera på vad jag har gjort!
Jag har träffat mannen i mitt liv, mannen som gör mig lyckligare än någon annan man på hela jorden skulle kunna göra. Jag har fött vår gemensamma dotter som gör de mörka dagarna så otroligt mycket ljusare. Vi har flyttat till vår underbara lägenhet där vi tillsammans har byggt upp en vardag. Jag har alltid sagt att jag vill ha två barn innan dess att jag fyller 25 och det ser ju verkligen ut som det kommer hända också. Kort sagt så skulle man kunna säga att jag lever ett underbart liv som jag älskar att jobba för att hålla underbart!




Fredag

{ 2011-02-0408:01:22 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var det fredag igen och det känns som om veckorna bara flyger förbi. Sitter just nu och tittar på Musse Club Hus, Julia äter macka och vi ska snart klä på oss och promenera iväg till dagis. Idag är en sån där dag när jag helst utav allt bara skulle vara hemma med prinsessan och mysa. Det sägs att det ska spricka upp ute under dagen så skulle ju varit super att gå till parken. Blir dock inget sånt idag utan det är jobb till klockan sju som gäller!




Måste köpa fodrat regnställ!

{ 2011-02-0319:20:23 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag måste verkligen köpa ett fodrat regnställ till Julia. Förra året hade vi ett och jag var verkligen supernöjd. Nu är ju vädret sånt att man inte vill klä av barnen allt för mycket men overallen är inge bra. Idag när vi lämnade Julia på dagis hade hon overall med regnställ övar. Man skulle lätt kunna säga att hon var en toppad korv. Imorgon innan jobbdet ska jag därför åka och inhandla ett fleecefodrat regnställ. What to by then frågar jag mig. Lutar väl till att det blir Didrikson, har haft deras overall till Julia hela vintern och varit supernöjd. Förra året köpte jag på Igor sport på Söder men jag har varit där och kollat, hittade inte något som jag tyckte riktigt om. Svart Didrikson tror jag det blir. Då kan man ha vilken mössa och vilka vantar man vill till och det är ju aldrig fel!






Mitt i veckan

{ 2011-02-0208:10:03 } Dagbok | 1 kommentarer


Så har typ halva veckan gått, känns fortfarande som om det är måndag. Idag är jag ledig och jag, prinsessan och jag ska iväg på lekland med Michis, Leon och Charlie. Julia är taggad till tusen...
Inatt var det bara jag och Julia hemma då Timothy jobbade natt. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Jag hatar ju att sova själv, jag kommer liksom inte till ro. Men inatt gick det ganska bra, kan det kanske vara ett resultat av dålig sömn tidigare nätter. Förmodligen blir det nattjobb inatt igen så vi hoppas på lika bra då (keep fingers crossed!)
Nu är det dags att klä på sig, Julia ligger och tittar på Bee Movie så jag tänkte passa på att duscha!




Eftermiddagsfika och middag

{ 2011-02-0118:43:29 } Livets goda | 3 kommentarer


Har varit riktigt huslig idag. Jag jobbade bara till tolv och när jag kom hem bakade jag en kaka, riktigt mumig med hallon. Vi hämtade prinsessan på dagis och fikade tillsammans framför Svanprinsessan!
Jag har länge pratat om att jag ska göra egen fiskgratäng men liksom aldrig tagit mig för det. Idag hände det dock... Det gick hem här hemma också! Var meningen att pappa skulle komma och äta, han har jouren så tänkte jag kunde bjuda på lite riktig mat men det hinns inte med då hissarna bara strömmar in. Timothy blir dock glad som får matlåda till imorgon!




Eftermiddagsfika




Middag




Julia åt som en hel häst!







Glada barn

{ 2011-02-0114:11:21 } Julia i bilder | 0 kommentarer


Igår när vi hade ätit fick de små liven åka bil, helt överlyckliga blev dem!















Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December