Hittat outfit!

{ 2011-04-2922:26:00 } Dagbok | 3 kommentarer


Jag har hittat outfit till dopet nu, jag sa ju att jag skulle hitta den idag! En enorm tygd från mina axlar lyft... Jag kommer nog se helt okej ut, måste jobba på solbrännan bara!






Älsklingar

{ 2011-04-2908:38:15 } Bilder | 4 kommentarer



Våra älsklingar ♥






Fyrenparken

{ 2011-04-2908:34:02 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är det som vanligt fint väder... Lekläder åker på och vi tar oss till Fyrenparken tillsammans med Petra och Malcom! Känner mig lite seg, vet inte riktigt varför för jag har inte sovit speciellt dåligt! När Noah och Julia är iordningjordan ska jag göra mig en kopp kaffe och sätta mig på ballkongen. Måste planera middag för imorgon också, det är ju Valborg och det ska grillas hemma hos Timothys pappa. Idag kommer bli en sån där göra allt- och ingentingdag!








Kungsan

{ 2011-04-2820:51:26 } Dagbok | 1 kommentarer


Ingen har väl missat att det körsbärsträden i Kungsan blommar?! Michis och barnen kom till Stockholm för att fota lite och vi mötte såklart upp. Barnen var väl sådär lagom samarbetsvilliga men när det börjades prata om glass med strössel så blev det annat ljud i skällan. Hoppas Michis som hade sin superkamera med sig fick några bra bilder med sig hem. Gluttade lite i affärer och kom hem med en topp till Julia som hon ska ha på Charlies dop. Nu är alla i familjen klara utom JAG! JAG som ska vara gudmor och stå längst fram med alla ögon på mig...Imorgon SKA jag hitta en klänning.
Nu ska här sorteras lite tvätt innan sängen väntar!






Onsdag mitt veckan

{ 2011-04-2721:02:26 } Dagbok | 1 kommentarer


Så har halva veckan gått! Julia har varit på dagis, hon tycker det är jätteroligt efter påskledigheten. Jag och Noah var på Söder och kollade medans Timothy låg hemma och sov. Han jobbade natt så igår sov jag ensam med båda barnen, det gick över förväntan och vi vaknade ganska utvilade allihopa. Har varit en ganska tråkig dag om jag ska vara ärlig, speciellt varmt har det inte varit heller! Nu måste jag ta en Noah som är väldigt mammig och så ska jag kolla på Greys..






Måste ta till vara på tiden!

{ 2011-04-2713:01:01 } Noah i bilder | 2 kommentarer


Tiden går så fort, känns som om det var igår vi var på BB! Noah är nu 1 månad och jag tycker han har blivit så himla mycket större. Från att ha varit ett litet knyte som bara ligger och sover så är han nu mycket mer vaken och med. På kvällarna kan han vara vaken upp mot 2½ timme. Vi sitter och pratar med honom och han lipar så gulligt med tungan. Det slog mig att jag verkligen måste ta till vara på tiden för den kommer inte tillbaka!









Stadens sus och dus

{ 2011-04-2616:35:45 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag efter att vi lämnat Julia på dagis så åkte jag och Noah in till stan för att träffa Michis och Charlie. Dagens mission var att hitta klänning till Charlies dop. Främst till Michis eftersom jag kan åka in till stan vilken dag som helst liksom.. Vi gick runt och tittade och tittade, tog en korv i Kungsan till lunch. Vi klarade vårat mission och hittade en superfin långklänning på MQ. Precis hennes "stil" och det är även en klänning som hon kommer kunna använda flera gånger, både till fint och till vardags. Riktigt nöjd faktiskt. Själv hittade jag ingeting som jag verkligen ville ha, eller jo det gjorde jag väl men var inte riktit "provarhumör", det får bli en annan dag! Har några idéer som jag ska fundera på här hemma innan jag åker in och provar.
Nu ska jag snart sätta fart med maten, ingen aning om vad jag ska göra idag. Orkade inte åka och handla idag så det blir till att skrapa ihop vad vi har hemma. Vi har varit borta hela helgen ju så har ingen aning om vad som finns i kylen.




Sötaste Noah 1 månad!

{ 2011-04-2409:21:48 } Noah i bilder | 2 kommentarer



Sötaste Noah fyller 1 månad idag!






Julias påsk!

{ 2011-04-2409:17:52 } Julia i bilder | 0 kommentarer












































Det blev påsklov!

{ 2011-04-2409:00:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Helt plötsligt blev det påsk.. I fredags åkte vi ut till Dyvik. Vädret var ju verkligen helt underbart och man vill bara ut och njuta av solen! Bor man i lägenhet så blir det lite svårt att komma ut tycker jag. Vår ballefjong är super men då är det bara jag som sitter där och resten utav familjen sitter inne, inte roligt!
Vi åkte i alla fall ut på fredagen, familjen, Vivi och Johnnt, Lisa, min papa och syster. Vi blåse ur ägg och målade, Julia tyckte det var jätteroligt. Vi grillade och hade det super, slutade med att alla utom pappa sov över.
Påskafton inleddes med påskäggsletande, Julia tyckte det var jättespännande och blev såglad när hon hittade äggen. Eftersom hon bara är tre år så ville jag inte ge med bara godis så stoppade lite annat i äggen. Hon fick ett "upptäckarset" med förstoringsglas, hov och en liten ask man kan lägga insekter i och titta på. Hon fick ett linne med matchande halsband och armband. Jag hade köpt matchande mössor till barnen också..  Noah fick en body och byxor, en reflex till vagnen och sen nappar! Julia fick leta efter lillebrors ägg också!
Vi satt och njöt av solen hela förmiddagen och lagom till lunch kom Tina, Eva och Freja med påskmat. Vi åt gott och sen gömde Julia och farmor lite mer ägg som det skulle letas efter. Vi mös lite mer i solen och vid halv fem så åkte vi hemåt! Det blev slapp hemma hos oss med hämtmat och film på TVn.
Nu ska vi göra oss iordning och åka iväg till Plutten och sitta i hans trädgård. Timothy och Johnny har ju lite svårt att sitta stilla så dem ska klippa träd (Timothy ska förhoppningsvis städa vår bil också)!






Soligt!

{ 2011-04-1913:03:49 } Dagbok | 1 kommentarer


Okej det är värsta vår ute och därutav inget bloggande. Helgen bjöd på middag i Knivsta och kalas hos Laura från dagis. Eftersom Noah var dålig så känndes det inte som en bra idé att vi följde med på kalaset, vi åkte till Tyresö med Vivi och hälsade på hos hennes mamma istället.
När det är såhär fint väder så vill man ju inte sitta inne... Idag efter att vi lämnat Julia på dagis så åkte jag och Noah in till Söder för att handla till barnens påskägg. Tycker att det är svårt när man bara ska köpa något litet men jag tror att det blev bra i alla fall. Nu är vi hemma en snabbis och jag har precis ätit lunch. Ska snart ut och njuta igen. Timothy jobbar till tre och sen ska vi nog till Barnens Hus i Nacka och handla det sista till Noahs ägg. Måste fixa lite påskpyssel också, kanske ska måla ägg med Julia på torsdag eller nått.




Julia och Noah

{ 2011-04-1510:42:47 } Bilder | 3 kommentarer











Älskade underbara barn






Torsdagsmiddag

{ 2011-04-1420:03:12 } Livets goda | 1 kommentarer


Blev massa inlägg på rad nu haha, lägger upp dagens middag också!



Cordon Bleu med potatismos och ärtor






Julia i parken

{ 2011-04-1419:59:22 } Julia i bilder | 1 kommentarer











På stan

{ 2011-04-1419:56:48 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har vi varit på stan hela dagen. Träffade Michis, Leon och Charlie vid kvart över tio. Vi gick runt och tittade i massa affärer och kom väl hem med en del! Byxor och body till Noa, två sjalar till Julia (hennes är borta allesammans), ett pussel till Julia och den senaste Harry Potter-filmen. Vi åt god lunch på Vapiano, det är alltid lika gott där. Vet inte vad dem gör för recepten är simpla, är det kanske för att det känns lyxigt eller så är det för att det är färsk pasta.
Vi sa hej då vid två tror jag klockan var, eller var hon tre? Jag och Julia åkte i alla fall till Södermalm där det åts en glass och gungades i parken. Julia skötte sig så bra i affärerna, så bra som en treåring kan sköta sig, och jag tyckte att hon skulle få springa av sig lite.
Vi kom hem sen vid halv fem, det har verkligen varit en heldag idag och det känns i kroppen. Helt galet att gå på stan med FYRA barn!







Kvar att göra...

{ 2011-04-1312:58:46 } Dagbok | 0 kommentarer


Har lagt ner prinsen och han ligger fortfarande och sussar så sött. Har hunnit med att göra lite här hemma men har fortfarande saker kvar...


- Damma av det mesta
- Dammsuga
- Moppa
- Boka tvättstugan tills imorgon
- Byta till rena laka i alla sängar
- Koka alla Noahs nappar
- Hämta Julia på dagis
- Handla lite blommor hit hem, kanske påskris rentutav...
- Laga middag till Timothy kommer hem från jobbet

Kommer säkert på massa andra saker som också ska göras, det brukar bli så!





Mys-Noah

{ 2011-04-1311:15:25 } Noah i bilder | 2 kommentarer



Mys på soffan






Tisdagens middag

{ 2011-04-1311:13:04 } Livets goda | 0 kommentarer



Carbonara






Mina barn

{ 2011-04-1310:08:54 } Dagbok | 0 kommentarer


Har varit och lämnat Julia på dagis! Hade tänkt att jag skulle städa här hemma, vika lite tvätt och byta lakan, men Noah ligger och sover på mig så jag vill verkligen inte röra på mig. Han är fortfarande lite slemmig men mycket bättre. Känns som om jag har slappnat av lite också, kanske därför jag har blivit lite förkyld?! Känns som om jag hela tiden under Noahs sjukperiod gick som på nålar.
Mina barn är det bästa som någonsin har hänt mig! Hela tiden dem har varit i magen har jag längtat efter att få ha dem i mina armar. Att ha dem här är helt otroligt underbart men samtidigt är det som att ha en del utav sitt hjärta utanför kroppen. Vad som helst kan hända dem och jag tror man som förälder alltid är orolig för just det. Helst av allt skulle jag vilja ha dem i min närht hela tiden, under min totala uppsikt. Samtidigt så måste man låta sina barn upptäcka världen själva. Det är en balansgång som ibland kan vara supersvår men ack så nödvändig för att alla ska må bra.




Gjort lite nytta

{ 2011-04-1113:26:20 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag efter att ha lämnat Julia på dagis så åkte jag och Noah in till SÖS för att lämna tillbaka inhalatorn som vi fått låna hem. Skönt att komma ut på lite äventyr, äventyr förenat med nytta är ju ännu bättre. Varmt och skönt var det ju ute också och då vill man inte sitta inne i lägenheten.
Efter att ha varit på SÖS så åkte vi bussen ut till Tyresö för att lämna in min jobbnyckel, inte som om jag behöver den just nu och då är det bättre den är där. Var kul att få visa upp lillkillen också!
Nu är vi hemma igen i alla fall. Noah ligger och sover brevid mig på soffan och jag sitter och tittar på Sjukhuset, min favvoserie på dagarna. Det bästa är att dem visar två program på raken! Tror jag ska sätta mig och surfa runt lite på Babyshop.se och se om jag hittar något kul. Måste gå igenom Julias garderob lite nu till våren.







Barnen idag

{ 2011-04-1108:34:49 } Bilder | 2 kommentarer



Gos-Noah




Storasyster Julia ville inte riktigt vara med på kort idag!



Nu ska vi gå till dagis!






Blev en tripp tillbaka!

{ 2011-04-0813:57:52 } Noah i ord | 4 kommentarer


I onsdags kväll blev Noah sämre. Han andades konstigt... Vi ringde till avdelningen där vi var inskrivna och dem sa att vi skulle komma in så att en dr fick titta på honom. Vi blev kvar, jag och Noah! Han syresatte sig lite dåligt så vi blev uppkopplade till en maskin som mätte sånt och så fick han andas syrgas.
På morgonen kom dr med massa läkarstuderande och lyssnade på honom, det bestämdes att man skulle koppla bort syrgasen gradvis och att vi skulle vara kvar.
Framåt kvällskvisten fick jag bestämma om vi ville vara kvar eller åka hem. Klart vi ville åka hem men samtidigt så andades han fortfarande inte riktigt som han skulle så vi var kvar. Skönt att vara på plats om någonting skulle hända!
Natten gick mycket bättre än den innan och hans syresättning var jättebra utan syrgas. Vi träffade läkaren på morgonen och nu är vi utskrivna! Hemma hos Timothy och Julia igen och det är helt underbart! Vi har fortfarande en inhalationsmaskin hemma som vi ska ha över helgen men sen räknar dem med att han ska klara sig utan... Hur skönt som helst att han är bättre nu!




Återbesök

{ 2011-04-0617:21:20 } Noah i ord | 0 kommentarer


Idag var vi på återbesök på SÖS. Vi fick med oss andningsmaskinen hem igen då han fortfarande hade lite slem kvar. Jag tycker han hostar mer nu men det sa dem var bra då det tydligen betyder att han kan ta hand om slemmet själv. Jag känner mig ganska trött i alla fall... Hoppas på att vi är helt friska här hemma snart!




RS

{ 2011-04-0511:42:49 } Noah i ord | 5 kommentarer


Noah har fått RS-virus. Har inte känt att jag orkat blogga, vill bara ta hand om min lilla pojke.
I fredags så var han lite snuvig men jag tänkte inte så mycket på det.. På natten så blev han sämre och jag satt uppe med honom i princip hela natten. När klockan var 05.00 gav jag honom till Timothy, ställde mig i en dusch och sen åkte vi inte till SÖS. Vi var väl där vid sex kanske.. Fick hjälp jättesnabbt och det konstaterades att han hade fått RS-virus. Vi skrevs in och fick ligga kvar över natten.
Timothy och Julia kom med lunch och satt med oss på sjukhuset. Sjuksystrarna kom in var tredje timme och hjälpte oss inhalera koksalt, vi vägde före och efter ammining för att se att han fick i sig som han skulle. Allting gick bra och när läkarna rondade på söndagen så sa dem att vi kunde åka hem.
Vi fick med oss en masikn hem som han får inhalera i och det har gått jättebra. Han mår mycket bättre nu och imorgon ska vill tillbaka till sjukhuset för att kolla honom. Hoppas då på att dem ska säga han är frisk igen!
Det har verkligen varit jättehemskt och jag har studntals känt mig som världens sämsta mamma. Dels för att han har blivit sjuk och dels för att jag varit borta så myckte från Julia. Hon har dock tagit det bra och blev bara glad när vi fick åka med hem på söndagen. Känns lite overkliget och konstigt, inte direkt som vi hade tänkt att det skulle vara när vi kom hem från BB och bara skulle mysa! Huvudsaken är i alla fall att han mår bättre och det gör han verkligen nu!




Fredag, 1 april.

{ 2011-04-0110:43:28 } Dagbok | 1 kommentarer


Så går vi in i ny månad... Vår! Kanske inte så mycket till mysvår ute idag men det är i alla fall inte minusgrader! Funderar på om man kanske ska ta sig till lekland med Julia. Lilltjejen tycker att det är jättemysigt att vara hemma med oss men behöver samtidigt aktivering. Utflykten igår gjorde susen och det tror jag att lekland skulle göra också. Roligast vore väl om hennes älskling Leon också var med men dem är sjuka där hemma så det får bli en annan dag.
Ikväll blir det fredagsmys, Let's Dance är slut och jag vet inte riktigt vad jag ska fylla TV-kvällen med. Talang börjar ju men jag har aldrig tyckt att det är speciellt roligt. Kanske skulle se en film? The Kings Speech har jag varit sugen på att se länge! Film med en fet godisskål skulle sitta susen. Jag ska ju försöka sluta äta sånt och gå ner i vikt nu men jag vill ha en dag i veckan när jag får äta gott, det kanske får bli fredagar?!  









Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December