Förlossningsberättelse

{ 2011-03-3120:35:45 } Noah i ord | 1 kommentarer


Tänkte nu försöka sammanfatta lite hur det gick till när lilla Noah kom till världen!


Onsdagen den 23/3 var jag inne på specialmödravården på SÖS för att jag under flera dagar haft sammandragningar som jag tyckte var jobbiga. Jag fick då till svar att det var absolut normalt och som jag skrivit tidigare gick jag därifrån lite besviken, han kunde komma ikväll och han kunde komma och fyra-fem veckor.
Lagade mat hemma och la mig på soffan efter det. Hade sammandragningar men det var ju som sagt inget ovanligt. Var tvungen att gå på toaletten hela tiden också men tyckte inte heller det var så konstigt. När klockan var 21.30 tänkte jag gå och lägga mig, gick på toaletten och när jag står där innne så känner jag bara hur någonting spricker och det börjar rinna vatten. Jag hoppar upp i badkaret och ropar lite panikartat på Timothy. Det ringdes till barnvakt som var där på 10 min och sen bar det av in till SÖS... Mer om själva vattenavgången kan man läsa här!

Som sagt så lugnade det ner sig med värkar på morgonen. Jag och Timothy lämnade Julia på dagis, lagade stenskott på bilen, var i Kista och handlade ståbärda och adaptrar till vagnen och sålde vår Bugaboo Bee vagn. Vi hade fullt upp helt enkelt, gjorde allt för att värkarna skulle komma igång igen!

När klockan närmade sig 14.00 börjar värkarna komma tillbaka, ganska täta och starka. Jag hade då lagt mig på soffan för att vila, hade ju inte sovit så mycket natten innan! Timothy åkte och hämtade Julia på dagis, min mamma kom hit från Örebro och Johnny kom också! Under hela tiden så andas jag mig igenom värkarna...

När klockan var 17.00 så kände jag att jag inte klarade av att vara hemma längre och ringde då til SÖS som sa att det bara var att komma in.
Vi skrevs in på SÖS Förlossning kl 17.22.
Jag hade värka ca var 5 minut och för att få igång det mer så var vi upp och gick så mycket som möjligt. Vi gick ner till Pressbyrån för att handla nått att äta och kanallade runt på rummet. Mamma och Timothy hjälpte mig genom värkarna!

Klockan slår 20.20 och jag börjar andas lustgas, verkligen min bästa vän under förlossningen och jag kände mig som superwoman. Jag var nu 4 cm öppen. Tyckte att det gick VÄLDIGT långsamt om jag ska vara ärlig.
När jag började med lustgasen så ville jag bara ligga ner och ta det lugnt men då fanns ju risken att värkarna skulle stanna av... Timothy och mamma hjälpte mig upp och ner från sängen till "gåstolen" eller vad man ska kalla det. Masserade rygg och hjälpte mig att andas.

21.20 så ska barnmorskan jag haft gå hem och det lämnas av till nattpersonalen. Jag blir undersökt och nu är jag 5 cm öppen. Vi börjar prata om ryggbedövning och dem ringer på narkosläkaren.

21.50 läggs jag på sidan och förbereds för ryggbedövning. Mitt i dimman av lustgasen så försöker jag göra som dem vill men känner hur det börjar trycka på! Kommer ihåg hur jag försöker säga det här till dem och barnmorskan undersöker mig, jag är öppen 7-8 cm. Hon säger att dem kan fortsätta lägga bedövningen...
Man försöker igen med lokalbedövning men 21.56 börjar jag få krystväkar. Det blir alltså ingen ryggbedövning!

Klockan 22.00 kommer lilla Noah och läggs direkt på mitt bröst!



           



       


Vi får den efterlängtade fikan och allt sånt... En timme senare ungefär så kommer barnmorskan tillbaka och ska väga och mäta vår lilla pojke. Noah vägde när han föddes 3035 gr och var 48 cm! Han var lite kall så han fick ligga inlindad i som en "plastfilt" eller vad man ska säga och efter det gick hans temp upp.
Det var fullt på BB så jag fick ligga i ett BB-rum på förlossningsavdelnigen. Detta i sin tur innebar att Timothy inte fick sova kvar med oss, jättetråkigt tyckte jag. Han var kvar till 02.00 ungefär och kom tillbaka klockan nio dagen därpå.
Vi fick ligga i det där rummet (som jag delade med en annan) nästan hela dagen då det fortfarande var fullt på BB.
När klockan närmade sig 15.00 så fick vi ett rum uppe på Södra BB, det var inte heller något eget rum så Timothy fick inte sova kvar då heller. Jag sa att om det var så att vi inte fick ett rum där båda kunde sova så ville jag åka hem. Det fick vi dock inte då jag hade haft lång vattenavgång och då måste man stanna kvar för observation pga infektionsrisk osv.
Hade massa besökare uppe på BB i alla fall! Julia var med Michis, Jonas, Leon och Charlie hela dagen. Dem var på lekland och Julia had the time of her life skulle jag vilja säga. Timothy åkte hem och åt middag med dem och kom sen tillbaka för att titta lite på Let's Dance med mig. Jag var trött och orkade inte se så mycket men jag älskade verkligen att han kom dit.
På lördagen var det dags att åka hem! Timothy, Julia, min mamma och pappa kom för att hämta oss på BB. Det tog 100 år för barnmorksan som skulle skriva ut oss men vi kom därifrån vid 14.00!

Känns svårt att sammanfatta en sån här händelse med ord som ger den rättvisa på något vis men här är i alla fall ett försök! Håll till godo...






Mys!

{ 2011-03-3115:57:02 } Bilder | 1 kommentarer



















Vi åkte ut till Djurgården!

{ 2011-03-3115:53:50 } Dagbok | 0 kommentarer


Julia klättrade lite halvt på väggarna här hemma, vilket man kan förstå när hon är van att gå på dagis. Idag tog vi därför på oss och åkte ut till Djurgården. Det underbara vädret är ju så väldigt inbjudande! Vi köpte korv till lunch, promenerade en sväng för att sedan fika innan vi satte oss på båten till Slussen. Det var verkligen jätteskönt att komma ut och se lite liv och rörelse!
Nu är vi hemma igen och ska sätta igång att städa lite. Tvättstugan är bokad, jag ska plocka undan och dammsuga. Till middag ska det göras pasta carbonara, min pappa kommer hit och äter också. På TV blir det hockey så jag kanske hinner skriva ner förlossningsberättelsen ikväll också. Måste ju göra det medans minnet är färskt liksom!








1 vecka

{ 2011-03-3109:16:12 } Noah i bilder | 1 kommentarer


För en vecka sedan var Noah fortfarande i min mage, den här veckan har gått så otroligt fort! Jag vill inte missa en enda sekund...








Till min kebab-lover till fästman!

{ 2011-03-3018:28:29 } Livets goda | 0 kommentarer


Min man älskar verkligen kebab och idag gjorde vi det hemma.. Kebab i bröd! Det var helt okej faktiskt!








Middag igår

{ 2011-03-3008:53:20 } Livets goda | 0 kommentarer


Känns som om jag inte har lagat mat på evigheter men igår stod jag vid spisen igen!
 Blev fläskfilé med råstekt potatis och sås!








Varit på utflykt

{ 2011-03-2916:32:44 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har hela vår lilla familj varit på utflykt, detta trots tråkigt väder. Vi var först på Timothys jobb. Bjöd på tårta för att fira lillens ankomst. Efter det åkte vi till Sickla för att handla mat. Averkade Polarn&Pyret en snabbis och handlade strumpor till Noah på Kappahl. Snart ska vi börja med mat här hemma också... Timothy ligger på sängen och myser med Noah och jag gosar med Jullis. Så fort man sätter sig ner och slappnar av så känner jag hur trött jag är, tror att jag kanske somnade en snabbis här på soffan!




Tar det lugnt

{ 2011-03-2910:49:22 } Dagbok | 2 kommentarer


Idag tar vi verkligen det lugnt. Timothy och Julia gick upp vid kvart i åtta efter att ha sovit typ hela natten, jag och Noah vaknade vid halv nio. Vi har ätit frukost och kollat på film. Snart ska vi göra lunch och sen åka iväg till Timothys jobb och visa upp lillkillen. Vi ska åka och handla mat, tänkte att jag skulle laga god mat ikväll. Maten här hemma har väl varit sådär på senaste, har liksom prioriterat annat men nu är det dags att komma igång igen.
Har ringt till MVC och sagt att vi har fått vårat lilla underverk och att jag inte behöver tiden som jag hade imorgon. Har pratat med BVC och dem kommer hit imorgon och kollar hur vi har det. Hon som vi går hos på BVC ska få barn nu i april men vi ska gå hos hennes vikarie, båda två kommer hit imorgon. Är det så att man ska bjuda på något då? Kanske ska baka en sockerkaka eller något? Kommer inte riktigt ihåg hur det fungerar...




Våra barn

{ 2011-03-2910:43:57 } Bilder | 1 kommentarer



Julia och Noah
2011-03-27






Återbesök på BB

{ 2011-03-2820:34:58 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Första natten efter förlossnigen fick vi sova på ett BB-rum på förlossningsavdelningen, det var fullt på BB. Dagen efter så fick vi ett rum på Södra BB och det var där vi var på återbesök idag.
Vi fick kolla gulsot, det hade lillen inte. Vi vägde och han hade bara gått ner till 2900 g, trodde han skulle gått ner mycket mer då han inte riktigt fattde amningen i början men så var det ju inte. Dem stack honom i handen och tog blod till PKU-teset och det får man ju svar på senare. Efter detta sprang vi till hörselundersökning och den gick också jättebra. Vår son är så duktig så!
Dagen har i övrigt spenderats hemma med Michis, Leon och Charlie. Leon och Julia rev praktiskt taget hela lägenheten skulle jag vilja säga. Det är så himla kul att lyssna på dem små liven när dem leker nu. Jag hörde Julia ropa mamma, mamma ute i vardagsrummet när jag stod och lagade lunch. Jag kom ut och frågade vad det var och då sa hon "men inte du mamma, vi leker"... '
Julia är fortfarande så himla duktig med Noah, klappar så försiktig och visade upp honom så stolt för Leon idag. Jag är så stolt över henne!




Börjar landa här hemma...

{ 2011-03-2809:32:57 } Dagbok | 3 kommentarer


Känns som om vi börjar landa här hemma nu och sakta men säkert komma tillbaka till vardagen. Natten har varit bra, Noah sover som en liten prins och jag får väcka honom var tredje timme för att mata. Julia är så himla duktig, springer och hämtar filtar och gosedjur till lillebror mest hela tiden. Hon vill klappa och pussa (självklart med mammas eller pappas tillsyn)! Är så glad att hon tar det så  bra, man kanske inte ska ropa hej än i och för sig. Hon ska i alla fall vara hemma hela den här veckan med oss och sen börjar vi sakta men säkert på dagis igen nästa vecka.
Nu ska vi klä på oss lite här hemma, bädda sängar osv.. Sånt där vardagspyssel som är så OTROLIGT roligt! Idag är det återbesök på BB också, ska vara där klockan 14.00 och hoppas på att allt går jättebra.







Storasyster!

{ 2011-03-2721:07:42 } Julia i bilder | 1 kommentarer















Noah, 2011-03-24

{ 2011-03-2721:00:14 } Noah i bilder | 3 kommentarer



Lillebror Noah






Han är här nu!

{ 2011-03-2710:01:30 } Bebis graviditeten | 4 kommentarer


Älskade lillebror Noah kom i torsdags. Ska dra hela förlossningen senare men just nu går jag på rosa små moln och vill verkligen njuta av dem.
Timothy och Julia kom och hämade oss på BB igår och allting fungerar super här hemma! Det är sånna här dagar som man aldrig vill ska ta slut....






Föder TYP barn...

{ 2011-03-2410:14:50 } Bebis graviditeten | 7 kommentarer


Ja vi föder TYP barn här hemma. Var inne på specialmödravården igår för att jag hade så mycket sammandragningar men fick svaret att det kunde komma ikväll och det kunder komma om 4 veckor. Jag gick hem lite halvt deppad och hade känslan att jag skulle vara gravid för alltid.
Hem och laga mat, mysa på soffan... Jag kände hur jag fick lite värkar men det har ju haft ett tag så tyckte inte det var något konstigt. När klockan var halv tio så tänkte jag kasta in handduken och gå och lägga mig, var tvungen att gå på toa först bara. När jag stod inne på toan så känner jag hur det är något som spricker, precis som en vattenballong. Snabb som jag är så hoppar jag i badkaret och ropa på Timothy. Hans svar "jag ska bara ta på mig jeans och sen kan vi åka..." Jag ringer Vivi som frågar om jag har värkar, helt normalt typ eftersom jag har haft det ett tag nu. Jag säger att vattnet precis gick och jag kan verkligen höra hur hon hoppar upp ur sängen, slår lite på Johnny och säger att dem måste åka nu. Dem var verkligen är på 10 minuter... Ringde SÖS och sa att vattnet hade gått. Vi fick komma på koll, dem gjorde CTG men den visade att sammandragningarna inte var så täta. Vi blev utskickade på promenad en timme på Söder, älsklingen hann med en kebab innan vi var tillbaka på SÖS igen.
Kopplades upp till CTG igen och det var lite mer men inte så tätt, vi blev hemskickade igen. Har haft värkar hela natten, typ var 10de minut men dem har avtagit lite nu. Ska ta oss ut på promenad snart och hoppas det sätter igång igen. Kommer vi inte igång idag så blir det igångsättning imorgon, skulle helst slippa men, men! Kommer väl updates här när det finns tid och ork antar jag!




God morgon!

{ 2011-03-2306:48:21 } Dagbok | 1 kommentarer


Ser ut som fint väder idag också men vaknar man såhär tidigt så brukar det vara det och sen mulna på under dagen. Jaja... Sitter och äter frukost, tittar på Gustav 2 för typ femte gången. Julia tycker det är hur rolig som helst och skrattar verkligen rakt ut. Roligast tycker hon det är när Gustav ska gå in i ett litet hus och pruttar för att han tar i så mycket, varför tycker barn alltid att det är så roligt med kiss, bajs och prutt??
Vi har ju börjat få Julia att sova i sin egen säng hela natten och hon har verkligen varit jätteduktig men inatt när hon kom inspringande så kunde jag inte säga nej. Jag kunde inte sova i alla fall och då är det så himla mysigt när hon gosar in sig hos en.




Lovely!

{ 2011-03-2210:16:39 } Julia i bilder | 0 kommentarer



Tårta på kalas i lördags!






Julia 22 mars!

{ 2011-03-2210:10:42 } Julia i bilder | 3 kommentarer



Jeans TheBrand T-shirt Nova Star













Veck 37+1

{ 2011-03-2207:40:05 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer



Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.






Stressigt.

{ 2011-03-2110:58:59 } Dagbok | 1 kommentarer


Har varit en stressig morgon med massa problem! Har nu duschat och hoppas på att må lite bättre sen, solen är ju inte framme idag men termometern visar + och man får väl vara glad för det.
Inatt hade Julia växtvärk och vaknade flera gånger = inte så mycket sova för mig med andra ord. Skruttan är på dagis nu i alla fall och har INTE växtvärk längre. Gör ont i hjärtat att se henne så ledsen som hon var inatt. Jag hade själv mycket växtvärk när jag var liten och jag kommer ihåg hur ont det gjorde.





Bakom mina solglasögon....

{ 2011-03-2021:08:41 } Julia i bilder | 0 kommentarer



Långpromenad idag och Julia fick åka vagn, satt och njöt i fulla drag bakom sina brillor!







Promenad.

{ 2011-03-2021:07:05 } Dagbok | 0 kommentarer


Iag har vi promenerat i princip hela dagen! Min lilla familj promenerade först till Gullmarsplan, tog 4an över till Skanstull då det blåste så mycket på bron. Gick hela Götagatan för att möta upp med Ludde och Frida vid Slussen. Vi åt lunch och fortsatte sedan promenaden in till City där det hadlades glass. Klockan halv två satte vi lillebror på bussen hem till Örebro och vi tog T-banan hem, känndes lite väl abitiöst att gå hem också. Hemma i Hammarbyhöjden satte vi på barnet överdragskläder, mötte upp Marielle och hennes fästman vid 7eleven och handlade kaffe. Parken Fyren var målet efter det och där fick Julia leka av sig riktigt ordentligt medans vi njöt av den värmade vårsolen.
Klockan fyra var vi hemma hos min pappa, kvartsfinal nr 7 mellan Luleå-DIF gik av stapeln då. Pappa hejar på Luleå och jag på DIF så det här var en match som man bara var tvungen att se. Vi behöver inte riktigt prata om hur det slutade tycker jag, låt oss säga att jag nu resten av säsongen kommer att vara AIK:are.
Gid middag bjöds det på och för kanske 40 min sen så landade vi här hemma igen. Julia sover, hon har varit igång och fått massa frisk luft idag så läggning kan man inte säga var något problem. Hon somna som en stock... Jag ska faktiskt också gå och sova snart hade jag tänkt mig! Hoppas det är fint väder imorgon också!








Familjesöndag!

{ 2011-03-2009:34:41 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är ALLA ledig här hemma och vi ska snart ta oss ut och njuta av det underbara vädret. Lillebror är i stan från Örebro så vi ska försöka träffa honom. Var lite sugen på brunch men vi får se hur det blir.
Igår var vi på trevligt födelsedagskalas i Haninge och kom väl hem vid halv tio tror jag. Julia hade jätteroligt och somnade i bilen på vägen hem.
Jag har ju klagat lite på att jag inte har några kläder att ha på mig men igår gjorde jag faktiskt ett riktigt kap. Köpte en långklänning på H&M för 149 kr. Måste säga att det verkligen är det ulitmata gravidplagget. Det är bekvämt och man känner sig inte som en vankande kossa utan faktiskt ganska snygg. Köpte en mörkblå igår och tänkte att jag skulle köpa en svart också. Dessa klänningar kommer användas flitigt i vår och sommar. Snyggt med Converse nu, ballerina och flipflop när vädret tillåter det. Vad ska man säga, I'm in love! Nu ska vi klä på oss och gå ut i VÅRSOLEN!




Njutit av solen

{ 2011-03-1916:46:56 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag verkligen njutit av bra väder! Vaknade helt på fel sida, förra inlägget.. Men det blev genast bättre när jag klagade lite hos Vivi som kom och hämtade oss. Hon tycker by the way att jag är lik mammaorna som är med i Mama tidningarna. Vi åt lunch på sämsta medelhavsgrillen ever och sen drack vi kaffe på det bästa cafét. Vi har handlat present till Michael och Michell och nu ska jag göra mig iordning. Mjukisar och t-shirt duger liksom inte riktigt! Är så himla sugen på att se en riktigt bra film också, mycket jag vill göra...




Obekväm

{ 2011-03-1910:06:47 } Dagbok | 1 kommentarer


Jag tror aldrig att jag har kännt mig såhär obekväm i hela mitt liv. Det bara kliar i kroppen och jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Snälla, snälla, snälla bebis kom ut nu! Jag orkar inte göra mig fin för fem öre, hela kroppen värker så fort jag rör på mig och jag känner mig som en kossa som bara klagar. Jag vill kunna hålla Julia i famnen som jag typ inte kan nu, jag vill kunna trösta henne när hon är ledsen och jag vill kunna böja mig ner och fånga henne när hon springer i famnen på mig. Vad bra nu sitter jag och gråtar också.. Fy sjutton!




Tacos och Let's Dance

{ 2011-03-1819:48:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Tacos och Let's Dance, det här blir verkligen en riktig fredagskväll... Vivi och Lisa är här också och snart ska jag ta fram chips och dipp. Man behöver sånna här kvällar i slutet av veckan känner jag! Julia får vara uppe lite längre. Hon brukar alltid komma i säng innan Let' Dance börjar men idag får hon kolla en liten stund. Jag har varit på ovanligt bra humör hela dagen till skillnad från igår då jag bara ville gå och lägga mig.
Nu ska jag njuta av gott sällskap och mitt absoluta favoritpogram of all times! Jag hoppas Jessica åker idag fast tror lite halvt Tina åker.






Mamma- dotterdag!

{ 2011-03-1815:13:20 } Julias äventyr och påhitt | 0 kommentarer


Det blev en mamma- dotterdag idag då Michis fick förhinder. Blev hur mysigt som helst... Julia tyckte det var häftigt med alla fina kläderna. För er som inte vet det så är Jullis lite utav ett hästfreak så hästarna med rustning gick verkligen hem hos henne. Till en början så var hon lite reserverad, sa att det var läskigt. Men så länge hon höll mamma i handen gick det bra.
Lekrummet var också jättekul. (Bra påhitt det där, barnen får leka av sig lite och det blir inte bara allvar om man säger så!) Vi red på häst, målade, åkte häst och vagen. Framförallt så fick hon prova prinsessklänning! Det har vart en jättebra dag i alla fall och jag ska verkligen fortsätta gå på museum. Kul för både stora och små! Funderar på kanske Sjöhitoriska nästa gång. Man tror kanske inte att så pass "små" barn förstår vad museum är men jag upplever det inte alls så. Julia frågade massa saker och jag gick förklara vad riddare gjorde osv. På något sätt så vill jag tro att hon förstår och lär sig. Får se om hon berättar för pappa när han kommer hem från jobbet sen!




















Livrustkammaren

{ 2011-03-1809:47:19 } Dagbok | 1 kommentarer


Som vanligt är Julia ledig idag och vi sk hitta på något skoj. Läste på Frejas blogg för någon vecka sedan att dem var på Livrustkammaren och tyckte det verkade superkul så det blir dagens happening. Michis, Leon och Charlie kommer från Knivsta också och ska hänga på. Får se om vädret kanske spricker upp till eftermiddagen också så kanske man kan ta sig en glass i Kungsan. Först skulle det ju snöa både igårkväll och idag men grejen vi har på datorn som visar vad det är för väder och hur kallt det är visar annat. Den brukar faktiskt ha rätt också så jag håller tummarna och tar på mig Converse!




Jullis idag

{ 2011-03-1809:40:01 } Julia i bilder | 0 kommentarer




T-shirt Mini Rodini Jeans Kappahl






Städat

{ 2011-03-1720:15:03 } Dagbok | 0 kommentarer


Nu har vi det städat här hemma. Efter att ha hämtat Julia på dagis så satte vi alla TRE igång och städa. Timothy dammsög, jag torkade av. Julia hon plockade undan sina leksaker för att sedan riva ut ALLT igen, men det är väl så det ska vara antar jag.
Torsdag som det är så gjorde jag pannkakor till middag. Julia fick sig ett bad efter middagen och sen kollade vi en stund på Shrek. Sessan vaknade ju som sagt tidigt imorse så det blev sängen vid halv åtta för att läsa saga. Vi är alla supertrötta här hemma så vi går nog också och lägger oss snart vi också. Ska komma ihåg att dra ner alla persienner i vårt sovrum också, alla är nere i Julias rum i alla fall. Hoppas på att få sova till sju imorgon!




Underbara vårbarn!

{ 2011-03-1710:22:43 } Julia i bilder | 0 kommentarer



Underbart med vår ute på Dyvik!







Ljust ute!

{ 2011-03-1707:34:41 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har verkligen kommit till ljusare tider. Märker det på monarna då det är ljust när Timothy går till jobbet och Julia vaknar kl sex och säger att vakna mamma det är dag nu. Verkligen dags att börja dra ner persiennerna nu känner jag, så man i alla fall kanske kan få sova till sju.
Nu äter vi i alla fall frukos här hemma, rostad macka med skinka, MUMMA! Ska lämna Julia på dagis klockan nio och efter det så tänkte jag faktiskt ta mig en promenad i solskenet. Lite i hopp om att lillebror ska börja vilja komma ut snart.






MVC vecka 36+2

{ 2011-03-1620:01:59 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Var som sagt hos MVC idag.. Som vanligt så såg allting bra ut.

- SF-mått 36 cm
- Lillebrors hjärtljud 155 slag/min

Jag och barnmorskan skrev tillsammans en sammanfattning som nu ligger i min journal och kan läsas av förlossningspersonalen när det väl är dags. Skrev lite om min foglossning och sen lite om hur jag vill ha det med bedövning osv. Julia föddes med endast lustgas som bedövning och jag strävar efter att göra samma sak med lillebror. Dock är ju alla förlossningar olika och jag är inte totalt främmande för bedövning. Skrev att jag ville veta när jag var tvungen att ta bedövning om jag skulle vilja. Annars känner jag faktiskt att Timothy vet riktigt riktigt bra hur jag vill ha det med smärtlindring osv (han har ju varit med förr han haha) och jag litar på honom till 100% att han hjälper både mig och bebisen. 
Idag har jag verkligen inte gjort någonting annat. Köpter med mig en ny bok hem då jag läste ut "Svinalängorna" igår. Hade massa planer för dagen men någon form av depp infann sig. Jag har liksom inte haft lust med något, kännt mig tjock och ful. Har varit otroligt klantig också, spillt ut TVÅ glas vatten över vardagsrumsbordet. Märks det att jag vill han ska komma ut NU NU NU!!! 




Sol men kallt!

{ 2011-03-1608:10:18 } Dagbok | 0 kommentarer


Det är helt underbart blått på himlen ute men termometern visar minusgrader. Hoppas tempen stiger under dagen. Jag har MVG idag klockan halv elva och sen var det meningen att jag skulle gå på stan med Michis och Charlie. Tyävr har sovit jättedåligt inatt så jag ska faktiskt åka hem och lägga mig sen... Nu börjar det dra ihop sig och vi ska knalla iväg till dagis!




Vecka 36+1

{ 2011-03-1513:11:11 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer



Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar. Läs mer om förlossningen här.






Har inte fött barn!

{ 2011-03-1513:08:01 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer


Har inte fött barn här hemma även om jag gärna hade gjort det. Jag har faktisk bara inte suttit vid datorn!
Igår var jag inne i stan en snabbis efter att ha lämnat Jullis på dagis. Handlade lite nya mjukisgrejer till mig själv som nu ligger nerpackade i BB-väskan. Packade väskan igår så nu är vi VERKLIGEN redo. Har sammandragningar varje dag nu mera... Vad ligger i väskan då? Jag har packat ner...

- Body, byxor, strumpor, velouroverall, mössa och fleeceoverall till lillebror
- En filt och gosedjur
- Mjukisbyxor, linna och kofta till mig
- Nya underkläder och strumpor till mig
- Ammninsskydd
- Mjukisar, t-shirt och tjocktröja till Timothy
- Underkläder och sånt till Timothy
- Neccesär med allt man kan behöva
- Vår lilla DVD-spelare och lite olika filmer

Har skrivit en lista på vad som inte ligger i väskan också, sånt som man behöver varje dag och är svårt att packa ner i förväg. Vi är verkligen förberedda.
Imorgon är det MVC igen, känner att den här väntan är otroligt lång...




Har varit superskönt idag!

{ 2011-03-1219:50:24 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi har verkligen haft det superskönt idag! Inte gjort något speciellt utan bara tagit det lugnt! Grillade korv till lunch och god entrecote till middag! Nu håller Timothy på att lägga Julia och sen är det Melodifestivalen... Vet inte vem jag ska hålla på bara?!




Vi är på landet!

{ 2011-03-1208:00:47 } Dagbok | 0 kommentarer


Har tagit lite paus från verkligheten och åkt ut till landet! Vi åkte direkt efter att Timothy slutat jobbet men med lite grejer att fixa så var vi inte framme förens vid fem och jag satte direkt igång med middag! God lax med potatissallad, glasbåt till efterätt och sen chips med dipp till Let's Dance! (Tycker det var ganska skönt att Alexander åkte!) Idag ska vi bara ta det lugnt och njuta av fint väder, tänkte jag skulle försöka läsa ut min bok kanske. Michis, Jonas och Charlie kommer hit också! Leon ska vara med sin pappa... Det ska grillas och sen tittas på Melodifestivalen! Kommer bli en skön och välbehövlig dag tror jag minsann!




Mysig fredag och en månad kvar!

{ 2011-03-1110:45:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag är det fredag och som vanligt så är Julia hemma från dagis. Vi har kollat på film här hemma hela morgonen då vädret VERKLIGEN inte var roligt, nu börjar det dock spricka upp så tänkt att vi skulle ta oss ut snart i alla fall. Lunch hemma först kanske. Vi har mat kvar sen igår men jag är verkligen inte sugen på det idag! Jag är sugen på en riktigt god sallad med tomat, mozzarella och rödlök. Någon som vet var man hittar en riktigt bra sådan?
Är sugen på att hitta nått också men vet inte riktigt vad. Julia ha ju slutat åka vagn men jag funderar på om jag kanske ska sätta henne i en i alla fall och gå på promenad. Ut i det fina vädret vill jag i alla fall..

Idag är det 11 mars också, precis en månad kvar till BF. För mig så får lillebror gärna komma nu dock. Jag älskar att vara tjockis men samtidigt så är det så himla jobbigt. Känns som om mitt bäcken inte vill vara med och leka längre, verkligen inte alls. LILLBROR KOM NU FÖR SJUTTON VI LÄNGTAR EFTER DIG ALLIHOPA!




VÅR!

{ 2011-03-0912:40:41 } Inköp | 0 kommentarer


Känns verkligen som vår idag, det är sol och faktiskt ganska varmt. Har varit inne på söder efte det att jag lämnade Julia på dagis. Träffade pappa och gjorde honom sällskap vid lunchen (jag åt dock inte för klockan var bara tio!). Efter det gick i tillsammans till Polarn & Pyret för att handla jackan till Jullis. Blev en rosa, frågade henne på vägen till dagis vilken färg hon ville ha och hon vill verkligen ha en rosa. Jag hade lite halvt tänk kanske röd, men men... Gick en sväng på H&M och handlade lite toffsar för alla hennes är i princip borta och har ingen som matchar med den andra. Blev en tur på Åhléns också och där köpte jag en bok till henne på REA. Julia älskar böcket där man får små utmaningar ock ska hitta saker. Vi har en bok med Jordgubbs-Moshi sen innan men hon kan nästan alla sidor utantill nu så när den var på REA slog jag till. Vet inte vad det är med våren men jag bli så himla shoppingsugen. Tror det blir en tur i Sickla efter att vi hämtat Jullis också... Får se om man kommer hem med något då också kanske!












Dag 11

{ 2011-03-0814:19:04 } Dagbok | 0 kommentarer


Mina syskon

Fanny: Min helsyster, samma mamma och pappa. Hon är 22 år, hästintreserad och bor på Lilla Essingen. Har pojkvän sedan lite mer än ett år tillbaka.

Ludde: Min halvbror, vi har samma mamma. Han är 13 år och bor tillsammans med mamma och Sverker i Örebro. Han går musikklass och är grym på att spela gitarr.

Sverker har sedan tidigare två barn, dem är jag ju inte blodssläkt med men dem är som syskon i alla fall...

Frida, 35 år. Gift med Totto och bor här i Stockholm. Hon pluggar till psykolog på Uppsala Universitet.

Jesper, 38 år. Förlovad med Josefin och tillsammans har dem barnen Hugo och Pontus. Dem bor också här i Stockholm och Jesper är egen företagare.


Vet inte riktigt hur mycket jag ska skriva om dem här på bloggen, man vet aldrig hur mycket dem vill vara med! Men där är i alla fall lite basics.




Vecka 35+1

{ 2011-03-0809:42:23 } Bebis graviditeten | 0 kommentarer



Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.






Julia idag.

{ 2011-03-0809:36:39 } Julia i bilder | 1 kommentarer



Älskade prinsessa






Bästa mannen

{ 2011-03-0809:35:18 } Bilder | 1 kommentarer


Igår hade Timothy möte på kvällen... Efter att ha varit borta hela helgen så ville jag verligen vara med honom men är det jobb så är det!
Han kom i alla fall hem strax innan nio och hade då med sig Ben & Jerrys och rosor till mig. Min älskade Timothy, han är verkligen såååå underbar!








Till barnen!

{ 2011-03-0716:11:17 } Inköp | 0 kommentarer


Vi var på Polarn & Pyret och inhandlade lite saker... Overall till lillebror och en LILA mössa till Julia. Min pappa ville köpa jacka till henne och då tackar man bara och tar emot!







Nytt här hemma...

{ 2011-03-0714:51:03 } Hemma hos oss | 1 kommentarer



Ljusstakar




Fin korg (en utav fyra i olika strl!)




Svart fin bricka





Dag 10

{ 2011-03-0714:48:44 } Dagbok | 0 kommentarer


Idag har jag på mig



Beiga leggins, vit tunika från HM och svart kofta




Börjar känns mig redo

{ 2011-03-0714:41:57 } Dagbok | 0 kommentarer


Känner verkligen att jag skulle kunna föda barn vilken dag som helst nu. Känns som om jag kan det här med att vara gravid och ska jag vara helt ärlig så känner jag mig extremt tung. Jag kommer sakna att vara gravid för det är verkligen ett underbart tillstånd att vara i men nu vill jag snart ha lillebror här hos oss. Jag tror faktiskt som om vi alla tre vill ha honom här lika mycket.
Idag har jag fixat lite här hemma, packat upp och bytt lakan. Snart kommer Timothy hem och vi ska hämta Julia tillsammans. Tror sen att det blir en sväng till Farsta C och handlar overall till lillebror! Jag har verkligen letat hur länge som helst efter en och inte hittat någon jag verkligen gillar. Jag hittade en från Geggamoja i Örebro i helgen men den fanns såklart inte i rätt strl, 62/68 är liksom lite för stort när han är helt ny liksom. Blir nog en från PoP tror jag, klassiskt! Kanske blir en överdragsjacka till Julia också, det börjar ju snart bli den säsongen.




Hemma igen

{ 2011-03-0619:11:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var man hemma i lägenheten igen. Det har verkligen varit en suuuuperhelg! Var jättekul att se mamma göra sin grej och jag blir otroligt stolt när jag ser hur imponerad andra är av hennes arbete. Jag fick skön massage och lärde mig lite stretchövningar av bästa Svante som var massör där och faktiskt en hel del inspiration till vårt eget bröllop. Kom hem med en hel bunt tidningar!
Jag har haft det super med min BFF... Vi har snackat både massa skit och massa nyttigt. Vi har tagit det lugnt och bara haft det bra helt enkelt.
Nu är jag hemma i alla fall, mina älskade hoppade på mig i hallen och överöste mig med kramar och pussar. Guuud vad jag har saknat dem, verkligen de underbaraste som finns i mitt liv. Nu har vi ätit lite middag, eller dem har... Jag är mest sugen på annanas så det blir det för mig! Solsidan snart och så ska jag krama på min älskade fästman. Ibland är det bra att vara ifrån varandra och att sakna varandra!




Örebro

{ 2011-03-0507:22:03 } Dagbok | 0 kommentarer


Vi landade i Örebro igår kväll... Resan gick bra, åt sushi på vägen och handlade Ramlösa på en mack. Vi kollade Let's Dance och vek servetter sen blev det sängen. Fick lite smått hysteriskt skrattanfall när vi skulle somna, detta blev även värre när vi insåg att klockan endast var 22.00! Ibland känner jag mig som en gammal tant...
Vi är i alla fall uppe med tuppen och ska börja göra oss färdiga för mässan. Mamma har gjort jättefina saker som ska ställas ut. Pulver som jag är så har jag dock glömt kameran, trots att det var det sista jag tänkte på innan jag gick utanför dörren! Får se om jag kan få lite pics med mobilen kanske!
Saknar mina älskade där hemma, hade lite ont i hjärtat när jag gick! Jag vet att det här kanske är lite bra för oss, i alla fall så försöker jag intala mig själv det, men lika svårt är det i alla fall. Konstigt att jag är så hemmakära! Jag kommer i alla fall få det underbart hemma hos min mamma med min bästa vän, det är fint väder så man kan ha solglajjerna på sig också! Go Örebro!




Slut på veckan

{ 2011-03-0410:07:42 } Dagbok | 0 kommentarer


Så var det fredag igen, den här veckan har verkligen bara flugit iväg och jag vet inte riktigt vad jag har gjort egenligen.
Dagen har väl inga speciella planer förutom att jag och Vivi åker till Örebro när hon slutat jobbet. Kanske skulle träffa Michis med familj men vet inte riktigt hur det blir. Om inte annat så tar jag med mig barnet ut i parken så hon får leka. Det är ju så otroligt fint väder så man vill bara ut och njuta. Har varit inne hela morgonen och det känns som om jag har slösat tid liksom. Tänk när man kan gå ut med bara en tunn jacka... Tänk när barnen inte måste ha massa kläder på sig utan bara typ en fleece och ett par gympadojjor. Jag vet att jag har sagt det förut men jag längtar så HIMLA MYCKET!!!








Dag 9

{ 2011-03-0409:57:21 } Dagbok | 0 kommentarer


Min tro

Hmmm... Tror väl kanske att det finns någonting där ute som tar hand om saker och ting me jag kan inte säga att jag tillhör någon religion sådär. Julia är döpt, jag firar påsk och jul men thats about it faktiskt!




Gjort lite nytta

{ 2011-03-0314:24:30 } Dagbok | 0 kommentarer


Har lyckats göra lite nytta här hemma idag fakiskt. Dammsugit, tvättat lite och plockat undan! Känns ganska skönt att ha gjort det nu faktiskt även fast kroppen är så himla trött. Undrar vad man ska göra till middag? Kolla vad som finns i frysen... Ska snart promenera ner till dagis och hämta Jullis. Sista dagen på dagis för den här veckan, imorgon är hon ledig och vi ska mysa järnet. I helgen åker jag och Vivi till mamma i Örebro. Ska handla lite på vår favoritaffär som har REA men framförallt ska vi jobba på en bröloppsmässa med mammas företag. Kul med lite inspiration inför sitt eget bröllop (hehe!!).






Dag 8

{ 2011-03-0309:41:01 } Dagbok | 0 kommentarer


Ett ögonblick

Jag har flera ögonblick som jag alltid kommer att minnas men det starkaste måste nog vara när Julia föddes. Det finns ingenting som kan beskriva den känslan. Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig, förväntansfull och (ärligt talat) rädd på samma gång!




Superduperont...




Lyckligast i världen




Lilla prinsessan





MVC igår

{ 2011-03-0309:32:39 } Dagbok | 0 kommentarer


Igår var jag på MVC på koll. Allting såg bra ut... Magen had inte vuxit så mycket, 1 cm, men jag liggger precis på kurvan. Det var ju trots allt bara två veckor sedan jag var där sist.
SF-måttet var 35 cm och lillebrors hjärtljud låg på 140, allt som det ska alltså. Jag ställde mig på vågen när jag var där också, 12 kg har jag gått upp och har väl något/några kilon till att gå upp innan det är dags för lillebror att komma ut. Mitt järnvärde var inte så bra tyvär, jag har ju tidigare ätit en tablett (niferex) om dagen men måste nu öka till två st.
De senaste dagarna så har jag fått lite som yrsel och en känsla av att jag ska svimma, detta sa hon förmodligen beror på lågt blodtryck kombinerat med dålig sömn. Julia var ju sjuk hela förra veckan = lite sömn för mig. Dessutom så måste jag ju gå på toaletten hela tiden och har då svårt att somna om efteråt, sånt man får leva med.
Nästa gång jag ska till MVC så ska vi i alla fall skriva sammanfatting på graviditeten... Tänk att det är över snart!




Sooolen skiner!

{ 2011-03-0207:21:25 } Dagbok | 1 kommentarer


Idag vaknar man upp till BLÅ himmel och hur underbart är inte det? Känner redan att jag blir på bättre humör och får lite extra energi! Sitter och äter en rostad macka med messmör på och tittar på Nyhetsmorgon, ska snart väcka Julia och göra henne redo för dagis. Ska till MVC idag också, kolla att allt är bra! Hoppas det här blir en bra dag med massa soool...




Vecka 34+1

{ 2011-03-0120:29:42 } Bebis graviditeten | 3 kommentarer



Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.






Julia har verkligen börjat leka.

{ 2011-03-0120:24:08 } Julia i ord | 1 kommentarer


Glömde helt att skriva om det här igår.. När vi satt och åt middag så pratade vi om vad Julia hade gjort på dagis. Vi pratade om vilka hon hade lekt med, vad dem hade fått till mat osv. Vi pratade lite om vilan, Julia sover inte middag längre så när det minsta barnen sover på dagis så får hon vara inne i dockvrån med Pelle och Felix som är samma årskull som henne. Vi frågade vi vad dem hade lekt och då sa hon glatt att Pelle och Felix hade varit Tommy och hon hade varit Annika, dem hade lekt med Herr Nilsson i Villavillerkulla. Jag och Timothy blev nästan lite chockade, tänk att hon är så stor att hon börjat leka riktiga rollekar liksom. Man kan höra det här hemma när hon leker med sina älvhus också, att hon är olika personer med de olika figurerna. Så himla häftigt! Helt underbart att se fantasin flöda...




Dag 7

{ 2011-03-0120:18:47 } Dagbok | 0 kommentarer


Det här gör mig glad

Det som gör mig gladast i hela världen är min familj och mina vänner. Ett leende från Julia när jag är lite låg kan få mig att vända helt. Min familj kan jag aldrig få för mycket av..







Emelie heter jag & är en 25årig mamma från stockholm. Mina busfrön, Julia & Noah är det bästa som hänt mig och min fästman Timothy.

Vi bor tillsammans i hammarbyhöjden där snart båda barnen också går på dagis. Familj, vänner och inredning hör till mina favoritintressen så häng med på mina shoppingrundor, pyssel i hemmet och vårat familjeliv!





dagar till vårt bröllop





Mammas stjärnor!
Julia född jan 2008
Noah född mars 2011






2 0 1 3
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 2
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 1
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 1 0
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December


2 0 0 9
Januari x Februari x Mars x April x Maj
Juni x Juli x Augusti x September
Oktober x November x December

2 0 0 8
Oktober x November x December